неділю, 17 січня 2021 р.

Чи по приколу було подано депутатський запит?


      Вчора випадково потрапив на засідання постійної комісії з питань законності. Там розглядалося десь близько 15 питань порядку денного наступної сесії селищної ради, що відбудеться 21 січня. Я не був на початку, прийшов десь на питання 3-є чи 5-е. Але все що я побачив та почув плюс мінус стосувалося мого депутатського запиту про відділ корегування та редагування, те що ви бачите нижче. На думку окремих чиновників я подав цього запиту по приколу. А вчора я побачив, що комісія з 15 питань порядку денного проголосувала по суті за одне питання ствердно, тобто за те що там пропонували в проекті рішення. Всі ж інші питання були проголосовані комісією на зняття з розгляду та відправлення на доопрацювання. І в кожному питанні помилки, обписки, маячня зідрана десь в мережі досвідченими чиновниками, невідповідність законодавству в якійсь частині чи повністю, взагалі. І кожного разу коли комісія голосувала про відправлення на доопрацювання я подумки запитував у відповідальної особи, чи потрібен такий відділ чи ні? Чи потрібен був мій запит чи ні?

    А вже коли було розглянуто всі питання порядку денного секретар ради Гайдай М.В. звернувся до комісії щодо питання чи виносити мій депутатський запит на розгляд сесії чи ні? Бо на його думку він написаний по приколу. Микола Васильович сидів годину і слухав як його та його колег по каравану голова комісії з законності буквально тягала по всім тим проектам рішень та тикала носом в ту всю маячню, але виявляється йому того мало. То не аргументи.  Вони пишуть відверте шопопало у проектах рішень, підсовують це депутатам, депутати того всього не читають, потім голосують, потім через два тижні їм пропонують вносити зміни в те що вони наголосували. І це все виявляється по приколу. Депутат, не за їхніми словами, а за їхніми діями – це така собі скотина, яку треба загнати до зали, вона помекає–побекає, проголосує, а потім вигнати з зали, і так кожного місяця. А потім коли десь щось вилізе то можна в помийниці облити помиями призначену опозицію, що вона там щось десь комусь мішає.



    Тому ще раз шановні досвідчені або вчіться читати та писати або створюйте відділ, який це буде робити за вас, а громаді чесно признайтеся, що ви там тільки на стільцях та кріслах сидіти прийшли та зарплату отримувати вчасно, і обов’язково з преміями, а не роботу робити.

16.01.2021

Павленко Дмитро


1 коментар:

  1. Варвинский газ будут добывать американцы?


    Четверг, 21 Января 2021

    13 января Кабинет министров все-таки подписал соглашение между Украиной и компанией «Ukrainian Energy L.L.C.» (США) о распределении углеводородов, которые будут добываться в пределах участка Варвинский.



    Соглашение заключено на 50 лет с возможностью продления этого срока. За это время компания должна провести исследования, а затем приступить к добыче горючих полезных ископаемых (природного газа, газа сланцевых толщ, газа центрально-бассейнового типа, газа (метана) угольных месторождений, нефти и конденсата).

    О победе «Ukrainian Energy L.L.C.» в конкурсе на заключение этого соглашения стало известно еще в июле 2019-го. Межведомственная комиссия оценила предложения компании в 184 балла. Единственный конкурент «Ukrainian Energy L.L.C.» — АО «Укргаздобыча» — получил 169 баллов. Результат конкурса Кабинет министров утвердил своим постановлением №507-р от 5 июля 2019 года. Однако АО «Укргаздобыча» с ним не согласилось и... подало на Кабмин в суд, пытаясь отменить правительственный контракт на разработку нефтегазового месторождения Варвинское и обязать Межведомственную комиссию заново рассмотреть заявки участников конкурса. Однако суд закончился не в пользу «Укргаздобычи».




    «Ukrainian Energy L.L.C.» зарегистрирована в Далласе, штат Техас. Уполномоченное лицо компании — Юрий Давыдов. По данным «Associated Press», компания принадлежит американскому бизнесмену родом из Харькова Михаилу (Майклу) Блейзеру и его партнеру Алексу Кранбер-гу, которые являются политическими соратниками бывшего министра энергетики США Рика Перри (министерство он возглавлял с марта 2017 по декабрь 2019 года).

    Поговаривают, что на самом деле АО «Укргаздобыча», которое, кстати, является самым крупным добытчиком природного газа в Украине, предложило гораздо большую сумму за разрешение на бурение, чем американская компания. Разница исчисляется в миллионах долларов, однако конкурс акционерное общество почему-то все равно проиграло. О каких конкретно суммах идет речь, можно только догадываться. Сумму же инвестиций, которые ожидаются от сделки с «Ukrainian Energy L.L.C.», оценивают в миллиард гривен.

    Екатерина Дроздова, «Гарт» №4 (3016) от 21 января 2021

    ВідповістиВидалити