субота, 2 січня 2021 р.

Чи дураки живуть у Гнідинцях?

 


    24 грудня 2020 року відбулося друге засідання другої сесії новоствореної селищної ради. Всього протягом грудня відбулося чотири засідання двох сесій селищної ради. Було розглянуто близько сотні питань. Це різні питання від призначень посадових осіб до передачі бюджетних установ, від перерозподілу 10 тис грн. до дєрєбану мільйона гривень з сільського бюджету Гнідинець. Загалом переважна більшість рішень прийнятих на перших двох сесіях визначатимуть життя громади як протягом наступного 2021 року так можливо і на період всієї каденції. Хоча в цьому випадку можна припустити що якісь прийняті рішення можуть взагалі визначати майбутнє, якщо не всієї громади, так принаймні окремих сіл. Особисто мене окремі рішення надзвичайно вразили, як і вразило те як вони розглядалися.

     І саме таким рішенням було розглянуте 18 грудня рішення про передачу субвенції з Гнідинцівського сільського бюджету. Коли різні люди говорять про цю подію вони наголошують на тому куди ж були витрачені кошти. Говорять про те, що для чого було надавати кошти наприклад в Озеряни. Але головне питання в цьому випадку особисто для мене як депутата селищної ради, як депутата обраного в цьому територіальному окрузі, не для ЧОГО віддали ці гроші в загальній сумі близько одного мільйона гривень в те чи інше село, а ЗВІДКИ їх взяли і чи законно віддали? На це питання відповіді немає.



      А вже потім постає питання куди і для яких потреб були витрачені зазначені кошти. Так, звичайно, якщо в селі є значні кошти, то відразу виникає питання, а чи не можна ці кошти використати у Гнідинцях, і суть питання не в тому коли, перед новим роком чи після, об’єднання громад не повинно ж означати, що після об’єднання підведена риска, і після цього ніхто в село грошей більше не дасть. Хоча незрозуміло чи не підвів хтось таку риску. Наприклад, під час розгляду цього питання в комісії Депутат Бойко М.І. висловив здивування, що за дураки, не змогли використати кошти, а тепер їх витратять інші. Можливо можна і так думати і говорити. Але мене вразило це рішення та його розгляд тим, що ніхто не відреагував на моє запитання, ніхто його не повторив, ніхто не засумнівався, а й справді звідки взяли гроші і чому їх не могли витратити «дураки» в Гнідинцях? Я наголошую, що законних підстав приймати це рішення не було, але його все одно прийняли. Багато людей може дивуватися, що я часто апелюю до законності дій чи рішень чиновників, будь яких дій чи рішень. Але той хто дивується не хоче усвідомити, що саме законність дій та рішень є чи не єдиною ознакою того чи чиновники порушують саме ваші інтереси, не чиїсь там далеко, а саме ваші. І тому ще більше здивування в мене викликало голосування цього питання в сесійній залі, і що депутати причетні до Гнідинець, пани Бойко М.І., Антоновський О.В., Сліпченко П.І. та Целеп Я.В., просто та легко без ніяких питань проголосували ЗА, на мою думку, незаконне рішення, за рішення, яке є ганебним та принизливим для Гнідинець.  



Не встигли об’єднатися, а гроші вже потягли, як не будь куди не будь.

29.12.2020

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар