вівторок, 2 лютого 2021 р.

Перше питання порядку денного.


            Мені здається, що не потрібно вчергове нагадувати тим представникам громади хто хоч трохи цікавиться її життям, проблемами та потребами, що майже всі питання наших спільних інтересів мають і можуть вирішуватися у владних коридорах та кабінетах. І в цьому контексті головним питанням є наступне: а чи хочуть в тих кабінетах та коридорах вирішувати питання наших спільних інтересів? Ми можемо для прикладу згадати кілька останніх історій як про музичну школу так і про квартиру для лікарів. А відбувається все так тому, що є питання нагальніші, які турбують тих мешканців коридорів та кабінетів, от такі питання і мають намір вони вирішувати.

         Протягом попереднього тижня по тих коридорах ходила байка що ось завтра буде позачергова сесія, що ось-ось і вже завтра буде все проведено. З якої такої причини збиратиметься та сесія незрозуміло. Проектів рішення до розгляду завчасно ніхто не оприлюднив, депутатам ніхто нічого не повідомив і так далі. І тут в стороннього глядача може виникнути питання, а й справді чому ж  проводити ту сесію? Чи немає чим зайнятись тим обітатєлям коридорів та кабінетів? Так, немає. Тому, що їх турбує одне єдине питання – як добути собі премію. Саме це питання є першим питанням будь якого порядку денного. Навіть коли буде каміння з неба падати, спочатку розглянуть питання виплат премій, а вже потім буде обговорюватися те каміння. Вони будуть говорити, що в бюджеті немає грошей, що потрібна оптимізація, потрібно звільнювати працівників, але на премію кошти завжди були і так має продовжуватися за будь яких обставин. І ці слова не є якимось перебільшенням чи узагальненням. Я говорю так як є. Для окремих чиновників на чолі з селищним головою – це питання як святість сама в собі. Це святе питання, а відповідно той хто посягає на цю святість – це ворог народу, точніше наріду, який і обрав цих всіх достойників.

     Саме тому ви можете почути відлуння з коридорів та кабінетів по відношенню наприклад до мене чи моїх колег, які були проти призначення в цей складний час щомісячної премії селищному голові та всьому апарату на рівні 25 % від посадового окладу. Там в коридорах та кабінетах, в тому числі через помийницю розповідають, про якихось не таких, неправильних депутатів, якихось  хворих. Як, взагалі, можна бути проти такого питання, як можна бути проти премій чиновникам???

    Особисто я й не проти, якщо є за що, адже це стимулююча виплата за підсумками місяця за якісь досягнення, що принесли користь від діяльності такого чиновника. Наприклад, якщо чиновник залучив інвестиції до громади або вирішив якусь проблему, або напрацював механізм для ефективного використання коштів та ресурсів громади. От в такому випадку варто виплачувати премію, якщо звичайно є чим. Адже нам з кожної праски зараз розповідають починаючи з селищного голови і закінчуючи головою бюджетної комісії, що грошей немає, яка квартира лікарям? А от на премію є, бо це святе.

    Свою позицію, щодо виплат премій,  як фракція, ми оголосили ще на першому засіданні  07 грудня. Де голова  фракції Доля Л.В. висловила просту позицію – якщо платимо премії то всім, а якщо ні, то нікому. Повинен бути якийсь один підхід до працівників всіх бюджетних установ, які по суті фінансуються тепер з одного бюджету.

    Пізніше, 22 грудня, Любов Вікторівна висловила позицію фракції у своєму депутатському запиті, в якому запропонувала передбачити фонд преміювання для всіх без виключення бюджетних установ громади на рівні 10 % від окладу. 18 грудня 2020 року на пленарному засіданні сесії цей депутатський запит було підтримано всіма присутніми депутатами. Я зверну увагу варвинчан, що запит просили підтримати та вирішити це питання. Натомість вже через місяць 21 січня ми побачили зовсім інше. Ніхто ні про яку премію в розмірі 10 % для всіх бюджетних установ і не вів розмову. Натомість на розгляд депутатів було винесено проект рішення про щомісячне преміювання селищного голови в розмірі 25 %.  Тобто навіть підтримане депутатами рішення ніхто не хоче і не збирається виконувати.

Так сталося, що 21 січня 2021 року питання премій не було підтримано необхідною кількістю депутатів, але це і не значить, що більше це питання не буде розглядатися. І хоча нам пани караванники розповідають, що немає грошей, що подивіться на лікарню, яка тут може бути музична школа, де взяти кошти на все про все? Але коли стає питання щомісячної премії селищному голові, то голова бюджетної комісії аж підтанцьовував проводячи засідання бюджетної комісії та протягуючи це питання на сесію. А на моє запитання чи є кошти в нас в бюджеті всі просто мовчали та мовчки голосували.



Оце все що вам потрібно знати про своїх обранців шановний нарід, нателіпали язиками та по фейсбуках, тепер насолоджуйтесь, і уважно дивіться за руками ваших обранців.

01.02.2021

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар