вівторок, 8 червня 2021 р.

Імітація оргазму.

 


       Цей допис мав би бути можливо про якийсь медичний заклад психіатричного лікування (по народному дурдом), де пацієнти бавляться в якісь ігри та імітують бурну діяльність, але цей допис буде про нашу дійсність, про життя в нашій громаді. І я знову змушений писати про селищний бюджет. Вже неодноразово я стверджував, що питання бюджету стосуються всіх мешканців громади без виключення, когось прямо, а когось опосередковано. І та катастрофічна ситуація в яку загнали нас всіх теперішні чиновники відіб’ється на всіх мешканцях громади. А чиновники замість того, щоб виправляти свої помилки, замість того щоб припинити виплачувати собі премії та інші необовязкові заохочення в такий складний час, замість того, щоб оптимізувати витрати на себе, не придумали нічого кращого як шукати способів тиснути на громаду, щоб та платила більше податків. І ось перший крок зроблено, підприємці, приготуйтесь на вихід.

           Що трапилося запитаєте ви? А ось що, 28 травня 2021 року виконавчим комітетом Варвинської селищної ради було прийняте рішення про створення так званої робочої групи з детінізації економіки. Ось прошу ознайомитися з цим рішенням. Прочитайте уважно не так саме рішення, а додатки до нього, а особливо Положення про цю групу (https://varvynska-gromada.gov.ua/docs/768616/).









          Це яскравий приклад шаріковщини, витвір хворобливої уяви духовних нащадків швондєра. Права людини, Конституція, Закон? Нє, кажуть, не чули.

Мы - новое домоуправление нашего дома. Я - Швондер, она - Вяземская. Товарищ Пеструхин и товарищ Жаровкин.

―Скажите, это вас вселили в квартиру Фёдора Павловича Саблина?

―Нас.

― Боже, пропал дом. Что будет с паровым отоплением?

―Вы издеваетесь, профессор?

―Да какое там из...

Мы к вам, профессор, вот по какому делу. Мы, управление нашего дома, пришли к вам после общего собрания жильцов нашего дома, на котором стоял вопрос об уплотнении квартир дома.

―Кто на ком стоял? Потрудитесь излагать ваши мысли яснее.


От дивіться, є держава, яка розробила та прийняла Конституцію, на її підставі розробили закони, під ті закони розписали підзаконні акти. Цими документами надали повноваження конкретним органам влади та їх посадовим особам. При цьому повноваження посадові особи, тобто чиновники, виконують тільки у відповідності до законів і в порядку передбаченому в законах та підзаконних актах. Але кому воно треба, у відповідності та у порядку? І тут являється швондєр, конкретний чи умовний, і каже ми тут зібрались і порєшали збить таку собі банду, точніше робочу групу. Така собі дорадча група, а кому буде радить? Та кому, кому? Комусь! Нас же ж обрали, на общєм собранії жильцов нашего дома, шо не ясно? Так от, кажуть, ми робоча група, і кожен суб’єкт господарювання зобов’язаний нам надавати інформацію, про робочий час, оплату праці, більше того ми прийдемо до кожного суб’єкта господарювання та будемо проводити обстеження місць провадження господарської діяльності, а після обстеження спів ставимо бази даних, які ви нам надасте, з іншою інформацією. І таким чином ми собі на премію назбирати повинні. Всіх звичайно, не обійдемо, бо як же ж до всіх, а от до окремих обов’язково, тим більше це ж не публічно приймати рішення. Голова групи, Гармаш В.І. одноосібно вирішує коли, де і з якого приводу проводити засідання групи. Взяв проснувся, придумав – вирішив. Та все просто, а ви закони-закони. Нам же ж треба грошенят назбирать, немає ж і побачить, а скільки їх треба, де ж їх взять? А ще ж і роботу треба показать, фоточку в газеті, заміточку про розкуркулених глитаїв, і всьо такоє, мудрому наріду має сподобатись.

Якщо ви мене запитаєте чи законне це рішення та робота такої групи, то я відповім однозначно – на мою думку ні! І тут все ясно, варто лише поглянути на преамбулу рішення і звернутися до відповідних норм законодавства. 

        От візьмемо до прикладу норми статті 18 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», які визначають загальні положення взаємин суб’єктів господарювання з органами місцевого самоврядування. Тут перш за все потрібно наголосити на словосполученні органи місцевого самоврядування, не банди, не групи, не окремі чиновники, яким там щось приснилося і вони вирішили піти когось там перевірити. А органи місцевого самоврядування – це юридичні особи, яким законом надані повноваження. Так, вони можуть здійснювати контроль та перевірки суб’єктів господарювання у різних галузях щодо різних питань віднесених до їх компетенції, але у порядку визначеному законом, а не виконкомом селищної ради. А що стосується контролю за додержанням законодавства про працю, то є відповідний порядок проведення такого контролю та відповідні особи, які визначені у відповідності до закону, і яким надано таке право та повноваження.

    Що стосується норм статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», якими зокрема в частині делегованих повноважень передбачено здійснення відповідно до закону контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету на підприємствах та організаціях незалежно від форм власності. Так, є така норма, для реалізації цієї норми Варвинською селищною радою створено орган місцевого самоврядування – Фінансовий відділ Варвинської селищної ради, який мав би виконувати ці повноваження, але для чого їм по закону, треба збитись в банду.

    Ну й що стосується розпорядження КМУ № 649-р від 05.09.2018 то воно стосується державних органів виконавчої влади, які в свою чергу на виконання цього розпорядження залучають до участі у відповідних заходах і органи місцевого самоврядування. Що тут скажеш, виконком в селі Варва зазбирався керувати державними органами і давай їх залучати до своєї банди, маразм повний.

     Підсумовуючи тут все написане можу сказати тільки те, що це рішення виконкому про створення цієї групи розраховане, так би мовити, на лоха. Хто зможе послати під три чорти цю групу, той буде працювати собі спокійно далі, а хто не зможе на того насядуть і будуть душити, вимагати, викручувати і так далі.

    Якщо подивитися на ці всі тєлодвіженія наших славних чиновників, то безперечно це імітація бурної діяльності, більше нічого. З одного боку потрібно назбирати грошей яких немає, з іншого боку потрібно показати роботу та в подальшому прозвітувати, при цьому не робити тієї роботи, яка передбачена законами та яку конче необхідно робити, а ще до всього цього треба втамувати сверблячку. Десь щось свербить, щось такого хочеться, а не понятно що, вони і так стали, і сяк, а воно не так. То боком, то скоком, а воно не туди. А воно муляє, крутить, чогось хочеться, а не зрозуміло чого. Щось таке хочеться показати, ну шоб вобше. От і мучаться бідолашні в своїх імітаціях, не знають як їм скрутиться.

     Якщо подивитися на це ясним поглядом та тверезо оцінити такі дії, то по відношенню до держави це замах на конституційний лад, а з позиції громади – це замах на терор по відношенню до окремої частини громади. Якщо хтось думає, що це його не стосується, що до нього не прийдуть і так далі, то тут відповідь проста, якщо ці рєбята розгуляються, то обов’язково створять робочу групу і для вас, не переймайтеся, а сусід повідомить їй про те, що ви їсте ковбасу і до вас обов’язково прийдуть, будьте певні.

Що ж здобули, що тут скажеш. Їж те

03.06.2021

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар