понеділок, 3 березня 2014 р.

Мобілізація

23 коментарі:

  1. що ж виходить, той хто військові квитки *придбав* той вдома сидітиме, а хто служив буде з автоматом в окопі сидіть???? кому хочется хай ідуть воюють...

    ВідповістиВидалити
  2. Нехай тепер репери захищають, тільки такі штуки, крім тупих речетативів, ні на що не здатні

    ВідповістиВидалити
  3. http://www.youtube.com/watch?v=XXAJxr0DaSY
    Дивитись всім

    ВідповістиВидалити
  4. А за кого воювать? Заводи - прихватизували. Коломойський за гроші нашого Гнідинцівського ГПЗ став бізнисменом . Він Приватбанк відкрив і тепер кредити видає. Хай краще зарплату людям підвищить! Крикуни типу "пулю в лоб" воювать не підуть.Їм будуть завжди гроші, багатство, а звичайним людем лише банальне слово "свобода". Радій , народ!

    ВідповістиВидалити
  5. Сказав Анатолій Гриценко (на своєму сайті):

    "Парубій сподівається, що ООН введе миротворців у Крим. Сьогодні миротворча місія ООН, за нашим переконанням, є найкращою дією"...

    Боже, яка наївність. І нерозуміння елементарного, та ще й у такий відповідальний час, коли кожна година для долі країни значима!

    Пане Секретар РНБО, ООН ніяких миротворців до Криму не введе, бо рішення РБ ООН заблокує Росія – своїм правом вето, хіба й це Вам треба пояснювати? Ніяка ООН Росію не зупинить від агресії, як ніколи і нікого ООН не зупиняла.

    Повірте нарешті у свою країну, у свій народ – і дійте! Що треба робити? Я владі за 10 днів уже все виклав, у деталях – і очі-в-очі, і навіть публічно (з того, що можна сказати відкрито).

    Дійте, три доби залишилося. Не здайте країну агресору!

    P.S. Щойно написав цей пост, ще одна новина: наказом міністра Кабінету Міністрів Семерака у структурі Секретаріату Кабміну ліквідовано... сектор мобілізаційної роботи. Учора. І це на фоні мобілізації армії?! Біда...

    ВідповістиВидалити
  6. Це все робить БЮТ! Але навіщо???

    ВідповістиВидалити
  7. Сказав Анатолій Гриценко (на своєму сайті):

    Учора Ви, голова правлячої партії (партії влади), заявили, що дії керівництва держави за весь період воєнної агресії проти України вважаєте виваженими і правильними. Ви заявили, що кадрові зміни в керівництві державою і силовому блоці – не на часі.

    Тим самим, замість того, щоб діяти відповідально і рішуче для протидії агресії, як я Вам це пропонував, Ви взяли на себе ОСОБИСТО відповідальність за дії і бездіяльність влади, яка фактично здала Крим і далі здаватиме країну.

    Тим самим, прикривши як голова партії влади своїх партійців-посадовців, Ви поклали на себе ОСОБИСТО повноваження СВГК – Самого Верховного головнокомандувача. Звертаю Вашу увагу: в пакеті з повноваженнями завжди – відповідальність! Це перше.

    Друге. Учора, у відповідь на пряме звернення до Вас військового командира з Криму з вимогою до Турчинова віддати йому чіткий наказ, як діяти, Ви заявили, що рішення щодо дальшої долі наших військових у Криму Ваша владна команда прийме протягом 3-4 днів.

    У зв'язку з цим, змушений попередити Вас: якщо Ваша владна команда справді планує розмірковувати ще 3-4 дні, то це буде (народною мовою) – свинячий голос! А мовою слідчих ГПУ і СБУ – це зрада, здача інтересів країни і держави!

    Маєте усвідомити: немає у Вас 3-4 днів на роздуми!!! Кожна втрачена Вами година, навіть хвилина, призводить до фатальних для Криму і країни наслідків!

    Третє. На момент початку агресії військове угруповання України в Криму мало достатній бойовий потенціал, аби зупинити російську агресію і не допустити проведення "референдуму". Хибна стратегія Вашої владної команди "стояти мирно, не провокувати Путіна" не дозволила військам цього зробити.

    Ваша нинішня пауза-роздум у 3-4 дні завершиться ще більш фатально, повірте мені. Не за 3-4 дні, а за добу, максимум за дві доби Вашої бездіяльності, усе військове угруповання України в Криму повністю припинить існування, хіба Вам це незрозуміло?

    Більше того, невіддання Вашими партійцями-посадовцями наказу щодо виведення з ладу або знищення нашої зброї у Криму призведе до того, що вся ця зброя опиниться у руках ворога і він потім поверне її проти України!

    Продовження далі.

    ВідповістиВидалити
  8. Продовження
    Сказав Анатолій Гриценко (на своєму сайті):


    Четверте. Як СВГК Ви хоч усвідомлюєте про що йдеться? Бойові кораблі з ракетним, артилерійським, мінним і торпедним озброєнням, кораблі управління і забезпечення, війська берегової оборони, морська піхота, база підготовки морського спецназу, морська авіація (бойові і транспортні літаки і вертольоти, аеродроми), бази, причали і логістика підтримки морських операцій, склади і арсенали озброєнь (в чт унікальні в горах, на великий глибині, захищені від ядерних ударів), ракетні комплекси берегової оборони, навчальні бази і полігони, бойова винищувальна авіація (літаки, ракети, аеродроми), комплекси радіотехнічних військ, зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони,командні пункти авіації і сил ППО, танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти, артилерійські системи, переносні зенітно-ракетні комплекси, гранатомети, усіх видів стрілецьке озброєння, інженерно-саперна техніка, системи зв'язку, сили і засоби розвідки, в тч стратегічного для країни значення, багато-багато чого іншого...

    Це Ваш подарунок Путіну на десятки мільярдів доларів?! Це втрата воєнного потенціалу України на десятки мільярдів доларів!

    А моральні втрати для всієї країни? Для всієї армії та інших силових структур? Для кинутих напризволяще без Ваших наказів військових? Для їхніх родин, які зараз у небезпеці? Для кримських татар та інших мешканців Криму, які не хочуть присягати Путіну?

    П'яте. Поки писав пост, отримав ще три дзвінки від командирів частин із Криму. Жодного наказу від Турчинова, попри Ваші публічні обіцянки вчора в ефірі – вони не отримали, додзвонитися ні до кого в Києві не можуть. На Банковій максимум до телефоністки. На відміну від мене, Ваш Турчинов від командирів закрився...

    Вимагаю: Ви особисто як голова партії влади, або Ваш перший заступник по партії Турчинов, він же Верховний головнокомандувач, негайно, протягом години, скликаєте засідання РНБО, приймаєте рішення, фіксуєте його Указом – і не пізніше 24:00 доводите до військ відповідні чіткі накази: щодо збройної оборони, чи прориву на материк, щодо знищення зброї та мирної евакуації... Будь-які накази, які приймете, але накази чіткі і зрозумілі! Паралельно – доведіть їх до військ через телеканали і мобільні телефони командирів, бо більшість військових частин уже давно від штабів "відрізані". Дійте НЕГАЙНО!

    ВідповістиВидалити
  9. Це, треба розуміти, звернення А. Гриценка до Ю. Тимошенко?

    ВідповістиВидалити
  10. Тимошенко здала Путіну Схід ще місяць тому- Тарас Чорновіл.

    На східній території України повторюється "кримський сценарій" розвитку подій з деякими корективами.

    Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політик, колишній нардеп Тарас Чорновіл.

    За його словами, ситуація на сході України дещо відмінна від кримської окупації.

    "На сході немає Чорноморського флоту, який Росія могла б використати. Також тут незручне географічне розташування. Як показує досвід, де не вистачає можливостей з російської сторони, відбувається підігрування української. Ще на початку березня я передбачав нинішній розвиток подій. Тоді мене багато хто висміював", - заявив Чорновіл.

    Політик вважає, що на першому засіданні РНБО нового складу 27 лютого здали не тільки Крим, а й увесь Схід.

    "Таке рішення офіційно не озвучували. Його прийняли на основі певних кулуарних домовленостей. Тоді вирішили обрати позицію нейтралітету, не застосовувати зброю, понизити рівень боєготовності та не втручатись в події, пов'язані з активністю сепаратистів. Я ще місяць тому попереджав, що крім Криму точно прийняли рішення здати Донецьку, Луганську та, ймовірно, Харківську області. Щодо півдня України таких рішень не приймалось. Це реальний факт державної зради, яку конвертували в злочинну бездіяльність міліції. За неофіційною інформацією, міліція дістала вказівку не втручатись", - розповів політик.

    Сепаратисти впродовж кількох днів захопили низку держустанов. Міліція в сутички не встрявала. Показове стримування силовиками захоплених ОДА переривалось вигуками радикально налаштованих молодиків: "Міліція з народом!".

    "На мій погляд, силовий блок української влади відверто здає Луганську, Донецьку та Харківську області. Це складно пояснити. Вигоди тут ні для кого немає. Швидше за все тут простежуються певні домовленості Тимошенко з Путіном. На ганебному засіданні РНБО була присутня Тимошенко, хоча за законом у неї не було на це права. Доступ Тимошенко на секретне засідання, де обговорюють воєнні питання, - також факт державної зради", - заявив Чорновіл.

    Зауважимо, Юлію Тимошенко засудили за зловживання службовим становищем на користь Російської Федерації. Справу декриміналізували.

    "Складається враження, що між Тимошенко і Путіним збереглись старі домовленості, заявки та залежності, які неможливо переступити. А національні інтереси для такої людини не мають жодного значення. Також у мене є серйозні питання до Турчинова, Авакова, Наливайченка та Яреми, які проявили абсолютну безпорадність та пасивність в боротьбі із сепаратистами", - резюмував Чорновіл.

    Нагадаємо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА. У Донецьку радикально налаштовані активісти захопили будівлю ОДА та СБУ. В Луганську сепаратисти взяли штурмом Управління СБУ.

    ВідповістиВидалити
  11. Анатолій Гриценко сказав:

    Влада грається з вогнем!

    Влада не діяла і осторонь спостерігала, як Путін захоплює Крим.

    Як одна за одною "падають" військові частини, захоплюються кораблі й аеродроми...

    Крим Путін уже захопив... Тепер влада так само не діє і осторонь спостерігає, як Путін захоплює Схід України - Луганськ, Донецьк, Харків... Дзвонять офіцери СБУ з Луганська: Захоплюють будівлю Управління СБУ! Там зброя, документи, в тч таємні, в тч оперативна робота, агентура!! Звертаємося до міліції та спецпідрозділів - а їх на площі 2500 бійців! - чому не захищаєте?! У нас наказ не втручатися.

    Хто командир, старший офіцер? Мовчать.

    Пане Гриценко, це - зрада? Київ здає Луганськ? Увесь Донбас? Чому на місці немає Авакова? Наливайченка? Парубія? Турчинова? Змушений повторити: вважаю, що це бездіяльність і саботаж влади, як мінімум, або ж - зрада! Стратегічна змова з Путіним чи тактичний хід для зупинки президентських виборів (бо хтось побачив, що не має шансів) - причина бездіяльності влади мені достеменно невідома.

    Може, Вам вона відома? Сподіваюся, що влада у Києві знає, що їй треба зробити протягом найближчої доби, аби відновити контроль над ситуацією. Сподіваюся, що влада у Києві врешті-решт усвідомить, що їй треба навчитися слухати - і почути людей на Сході країни. Змушений ще раз владі нагадати: не допустити загострення, запобігти ескалації конфлікту - завжди набагато ефективніше й дешевше (в усіх смислах цього слова), ніж локалізовувати вже наслідки конфлікту.

    ВідповістиВидалити
  12. Ще один доказ вищесказаного...

    Керівник АП літав порибалити, доки орудували сепаратисти
    Середа, 09 квітня 2014, 15:51

    Виконувач обов'язків голови Адміністрації президента Сергій Пашинський у неділю, 6 квітня, літав із друзями на риболовлю вертольотом.
    Про це повідомляє з посиланням на свої джерела журналіст Мустафа Найем у своєму Facebook, нагадуючи, що саме того дня на сході України сепаратисти почали захоплювати органи влади – облдержадміністрації та СБУ.
    "Минулої неділі в. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський побував на риболовлі в Національному природному парку Нижньосульський (Семенівський район Полтавської області). До місця відпочинку пана Пашинського доправили вертольотом", - написав журналіст.
    "Організацією риболовлі займався такий собі Юрій Антоненко, начальник Сулинського басейнового відділення охорони, використання й відтворення водних біоресурсів і регулювання рибальства", - уточнив Найем.
    Оскільки того дня сепаратисти захопили будівлі державних адміністрацій у Донецьку й у Харкові, а в Луганську було захоплено обласне управління СБУ, журналіст провів аналогію з екс-президентом Віктором Януковичем, який під час розгону Майдану полював на кабанів.
    Раніше видання "ТелеграфЪ" писало, що 6 квітня в урочищі Драчки на Полтавщині приземлився вертоліт, із якого вийшли декілька людей, у тому числі й Пашинський.


    "Як кажуть місцеві мешканці, гості сіли в човен і поїхали на відпочинок і риболовлю на річку Борис. Перевіряти їх підпливала водна міліція. Близько 16.00 вони повернулися до вертольота й полетіли", - повідомляло видання з посиланням на місцевих жителів.
    За їхніми словами, гості "не упіймали майже нічого" – і люди, які упізнали Пашинського, поділилися з ним своїм уловом.
    Місцеві жителі надіслали кілька світлин вертольота й гостей, хоча на них роздивитися людей складно.


    Згідно з Реєстром цивільних повітряних суден України, власником цього вертольота є офшорна компанія "Gerakas Aviationa.V.V.", острів Аруба, її експлуатант - неназвана "фізична особа".

    ВідповістиВидалити
  13. А "Васька" слушает да ест!

    Їдальні ДУСі закупили ягнятини та італійського сиру на 7 мільйонів
    Четвер, 10 квітня 2014, 09:25


    ДП ДУС по обслуговуванню офіційних заходів "Гарант-сервіс" за результатами тендерів уклало низку угод на постачання продуктів харчування на загальну суму 7 млн гривень.

    Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

    Як зазначається, харчі придбано для їдалень №1 по вул. Банкова і №2 по вул. Шовковична, 1.

    Найбільше витратять на м’ясо та м’ясопродукти - 4,45 млн гривень. У тому числі замовлено та ягнятину по 542,86 гривень за кг та 380 гривень за кг відповідно, свинячу корейку на кістці й без неї - по 69 і 72 гривень за кг.

    Також замовлено свинину запечену у чорносливі по 81,59 гривень за кг, яловичий язик у салі по 97,87 гривень за кг, Дарницький балик по 161,81 гривень за кг.

    Ще 1,56 млн гривень витратять на молочні продукти, 0,99 млн гривень - на сири.

    З імпортних сортів найдорожчими є італійський "Парміджано Реджіано" по 351 гривень за кг, італійський "Грано Падано" по 264,6 гривень за кг французький "Міні Бейбі Бель" по 218,75 гривень за кг.

    Тендерів на закупівлю фруктів, риби та інших продуктів "Гарант-Сервіс" поки не оголошував.

    У попередні роки "Гарант-Сервіс" регулярно замовляв дорогі продукти.

    У 2013 році "Гарант-Сервіс" через тендери замовив продуктів на 6,19 млн гривень. Серед них були спинки осетра холодного копчення екстра по 495 гривень за кг та імпортна зелена цибуля - по 168 гривень за кг.

    ВідповістиВидалити
  14. Що ті, що ці - однаково, або ще гірше...

    ВідповістиВидалити
  15. Адмінресурс на марші: хто керуватиме виборчою кампанією Тимошенко в Чернігівській області

    В розпорядженні "Чернігівщина, події і коментарі" опинився цікавий документ, а саме «Розпорядження про призначення керівників окружних виборчих штабів кандидата в президенти Юлії Тимошенко Чернігівської області».
    Згідно цього документу виборчими штабами керуватимуть в основному нинішні очільники чернігівської влади.
    Тож на посаду керівника окружного виборчого штабу Тимошенко територіально виборчого округ № 208, який включає Деснянський, Новозаводський райони в місті Чернігові призначили народного депутата від «Батьківщини» Валерія Дубіля.
    На посаду керівника окружного виборчого штабу Тимошенко територіально виборчого округ № 209, який включає Городнянський, Ріпкинський, Чернігівський, Щорський райони призначили чернігівського губернатора Володимира Івашко та Івана Якубу.
    На посаду керівника окружного виборчого штабу Тимошенко територіально виборчого округ № 210, який включає Бобровицький, Козелецький, Куликівський, Носівський райони призначили заступника голови Чернігівської обласної ради Олександра Кодолу та екс-начальника чернігівської міліції Івана Катеринчука(за уточненою інформацією замість Катеринчука призначений активіст чернігівського Євромайдану Олександр Бондарев).
    На посаду керівника окружного виборчого штабу Тимошенко територіально виборчого округ № 211, який включає Бахмацький, Борзнянський, Ніжинський райони та місто Ніжин призначили голову Чернігівської облради Миколу Звєрєва та депутата Ніжинської міської ради підприємця Сергія Охонько.
    На посаду керівника окружного виборчого штабу Тимошенко територіально виборчого округ № 212, який включає Варвинський, Ічнянський, Прилуцький, Срібнянський, Талалаївський райони та місто Прилуки призначили депутата Прилуцької райради від «Батьківщини» Володимира Тінюкова та очільник Срібнянської та Прилуцької райдержадміністрацій за часів Януковича Олега Власенко.
    На посаду керівника окружного виборчого штабу Тимошенко територіально виборчого округ № 213, який включає Коропський, Корюківський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький райони та місто Новгород-Сіверський призначили нинішнього заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Журмана та помічника-консультанта народного депутат Валерія Дубіля Олега Нюнько.
    Нагадаємо, що народний депутат Валерій Дубіль наголошував, що саме він є куратором виборчої кампанії Тимошенко у всій Чернігівській області.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На прикладі Власенка стає зрозумілим зрощення "Батьківщини" та "Регіоналів". Якщо сюди додати те, що на своїх місцях залишаються керівники МВС та прокуратури, можна робити висновок, що "Регіони" на президентських виборах будуть підтримувати Тимошенко.
      А ми дивуємось із того, що в Варвинській районній раді БЮТівці та регіонали наче родичі... Ну все разом голосується.
      Те зміїне кубло (раду) майданом треба розганяти.


      Видалити
  16. Черниговские «европейцы» и нардеп от БЮТ пытались возглавить штаб Порошенко?

    Позиция. Областной избирательный штаб Петра Порошенко в Черниговской области возглавил «ударовец» Александр Яковенко, но уже первое его заявление спровоцировало скандал в областном центре.

    Об этом пишет издание "Экономические известия"

    В своем первом телеобращении глава штаба призвал все политические и общественные организации объединить свои усилия ради будущего Украины так, как это сделали команды Виталия Кличка и Петра Порошенко на съезде 19 марта. Как пример, Александр Яковенко привел народного депутата Украины (фракция «Батькивщина») Валерия Дубиля.
    По информации Яковенко, этот депутат неоднократно предлагал свою поддержку Петру Порошенко и его команде свою поддержку в пределах Черниговской области или 212 округа с центром в г. Прилуки. «Такие действия Валерия Дубиля говорят о его доверии и высокой оценке Петра Порошенко, как кандидата в Президенты, который сможет объединить Украину и работать на ее развитие», — заявил руководитель штаба Порошенко в Черниговской области, при этом, отметив принципиальность и моральность Валерия Дубиля в контексте его попыток помочь избирательной кампании Порошенко.
    Валерий Дубиль был избран депутатом Верховной Раде от 205-го округа (часть города Чернигова) и был выдвинут партией «Батькивщина». В Чернигове Дубиля считают бизнес-партнером Анатолия Мирошниченко, который сейчас является и.о главы областной организации Партии регионов. Оба политика являются выходцами с Прилук, их бизнес-группу называют «европейцами».
    После заявления Александра Яковенко в эфире местного телеканала «Детинец» Валерий Дубиль созвал срочную пресс-конференцию на которой опроверг информацию о поддержке Петра Порошенко и заявил, что он всегда поддерживал Юлию Тимошенко и назначен и.о главы ее избирательного штаба в Черниговской области.
    Черниговские эксперты считают, что группа «Европа» всегда пытались «раскладывать яйца в разные корзины». Так, последние годы они финансировали и возглавляли областные ячейки БЮТ и ПР. В новых реалиях приоритетом для «европейцев» является сотрудничество с Петром Порошенко, как самым вероятным победителем президентских выборов

    ВідповістиВидалити
  17. Тимошенко не вірить у поразку - Чорновіл

    Екс-нардеп Тарас Чорновіл переконаний, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не зніматиме кандидатуру з президентських виборів.
    Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.
    "Тут є дві причини. Перша - це її самовпевненість. Вона не слухає поради, не готова повірити у поразку. Вважає себе першою і що Майдан робився задля неї. Друга причина - бачимо певні зав'язки Тимошенко з Путіним. Росія демонструє, що зацікавлена у ній. Є підозра, що Тимошенко не приймає самостійних рішень. Тому не може відмовитись від висування. Мусить пройти цей етап, тому що на неї зроблена ставка", - розповів політик.
    Він зауважив, що домовленості Тимошенко з Порошенко забезпечили б вибори у один тур.
    "Тимошенко може не вийти у другий тур. Тому що виборець Партії регіонів має за когось голосувати. Ймовірно вибиратиме між Тігіпко і Добкіним. Тому у другий тур може вийти хтось з них", - зазначив він.
    Чорновіл додав, що визначений кандидат від демократичних сил в інтересах держави.
    "Тоді усі б були спокійні. Якщо йде Порошенко, то він перемагає у першому турі", - додав він.
    Зазначимо, що за рейтингами кандидат у президенти Порошенко випереджає Тимошенко. Він попросив Тимошенко відмовитись від участі у президентських виборах заради народу. Таку ідею підтримав лідер УДАРу Віталій Кличко.
    Також лідер Громадянської ініціативи "Третя Українська Республіка" Юрій Луценко вважає, що ці політики мають об'єднатися.

    ВідповістиВидалити
  18. РЕВОЛЮЦІЯ | ЄВРОМАЙДАН | ПРАВИЙ СЕКТОР

    Повідомити про факт корупції! habaram.net

    Шановні громадяни України!
    Скажемо «Стоп Корупції та Несправедливості»
    Напишіть та надайте дані про чиновника-корупціонера чи будь – який інший факт порушення прав людини у Вашому рідному селі чи місті, об’єднуйтесь заради досягнення спільної мети-справедливої, прозорої, демократичної країни.
    Ти - громадянин України, Ти гідний чесного та демократичного суспільства, яке на даний час знаходиться в жахливому корумпованому стані, лише об’єднавшись суспільство зможе гідно протистояти корумпованим органам влади, які зі своєї сторони повинні сприяти розвитку суспільства, а чиновники – корупціонери діють виключно в своїх власних інтересах.
    Якщо, ТИ не байдужий до майбутнього своєї країни і бажаєш захищати свої інтереси та інтереси своїх близьких:
    Винеси на загальне обговорення корупційну діяльність свого населеного пункту!

    ВідповістиВидалити
  19. ДЕЖАВЮ ІЗ НЕБЕЗПЕЧНИМИ НАСЛІДКАМИ

    Ніч із 12 на 13 квітня, а мені чомусь не спиться. Наплічник зібраний, у думках крутиться команда «На схід!» А ще – уява малює картину усього того бруду, котрий продажні ЗМІ виллють на «Правий сектор» за вказівками олігархів та їхніх маріонеток у владних кріслах. Можливо, виллють в неділю в день. Можливо, почали виливати вже зараз.

    Ситуація наступна. Чи то виконуючи безпосередню агентурну роботу, чи то дбаючи про політичні інтереси одного з партійно-олігархічних кланів, нинішня влада і, в першу чергу, МВС здає Україну кремлівським імперіалістам. Спочатку був зданий Крим. Зараз здається схід країни. Сепаратистам не протидіють, зате українські патріоти зазнають репресій. Спочатку убили Сашка Білого. Потім прокотилася хвиля арештів членів «Правого сектора». Ще пізніше бандити з МВС, убивці Небесної Сотні намагалися роззброїти бійців «Правого сектора» у готелі «Дніпро». 12 квітня відбувся напад банд МВС на громадських активістів (представників Автомайдану, «Правого сектора», «Свободи») на кордоні Полтавської та Харківської областей з метою не допустити їх до акції в Харкові.

    Влада повністю себе скомпрометувала, показала своє істинне обличчя. Що за таких умов вона буде робити? Виправиться? Не з їхнім сумлінням… Вона буде доводити, що чорне є білим, а біле є чорним. Конкретніше – спробує показати власну зраду глибоко продуманою стратегією національної безпеки, а патріотів, готових захищати територіальну цілісністьУкраїни, – «нерозважливими радикалами» або ж «московською агентурою».

    Подібна риторика уже не однократно озвучувалася. Вона спирається на ось таку баєчку: «Правий сектор» грає на руку Кремля, бо створює підстави для розгулу сепаратистів, введення російських військ і т.д. В конкретному випадку ця формула трансформується в такий месидж: «Правий сектор» своє діяльністю спровокував хвилю сепаратизму, тому його необхідно ліквідувати, а з самими озброєними сепаратистами (частина яких є такими ж громадянами України, як я – жителем Марса) необхідно вести переговори, щоб не допустити громадянського протистояння.

    Добре, давайте подумаємо. «Правий сектор» не вдавався до активних дій у Криму, бо із наявними на той момент силами було б безглуздям йти воювати проти регулярної армії. Тим не менше, Крим було анексовано. Тактика «ми не піддаємось на провокації» не спрацювала. А чи спрацює вона на Донбасі? Питання риторичне.

    Ідемо далі. «Правий сектор» створює підстави для введення військ або активізації сепаратистів. Невже ви думаєте, що Росія і справді потребує «підстав»? «Підстави», принаймні «з натяжкою», можна знайти завжди. Тим паче, зараз Росія пішла шляхом відвертого геополітичного бандитизму, тож «підстави» її мало цікавлять. Те ж саме із «картинкою для російських ЗМІ». Та ці ЗМІ самі малюють «картинку» у кращих традиція Йозефа Геббельса чи Іллі Еренбурга! Тож якби не було «Правого сектора», «фашистів» зліпили б і з немовлят…

    Тепер питання: вам нічого не нагадує істерика про «недопустимість провокацій на сході країни». Мені особисто ця риторика нагадує грудневу-січневу істерію опозиції, внаслідок чого у лютому ми втратили Небесну Сотню (якщо так можна назвати 200-300 загиблих активістів). Пам’ятаєте, як революціонерів називали «тітушками», «провокаторами», «агентами Банкової»? Чомусь зараз у мене, коли я читаю проплачені ЗМІ, виникає дежавю… Тоді опозиція називала націоналістів «провокаторами», бо була імпотентною, боялася революції, не хотіла зміни системи. Зараз вчорашня опозиція-нинішня влада називає українських громадян, готових боронити Вітчизну, «бандитами» та «провокаторами», бо, імовірно, виконує чиєсь замовлення. Скільки жертв принесе наше суспільство, якщо повірить у брехню, котру йому пропонують? Дав би Бог, щоб суспільство цього разу повірило націоналістам, і тоді число жертв буде мінімальним, а здобутки – реальними. Проте розвіяти туман брехні і зомбування, на жаль, дуже важко…

    Євген ТРОФИМЕНКО

    ВідповістиВидалити
  20. Комуністи на Чернігівщині хочуть зірвати вибори Президента!

    Члени Комуністичної партії України, які задіяні у виборчих комісіях від окружних до дільничних, почали масово писати заяви, відмовляючись працювати на виборах.

    Про це повідомив 19 травня представник одного із обласних штабів кандидата в президенти України.

    -Я тільки но з Ріпок (районний центр), там почали масово писати заяви комуністи – члени дільничних комісій. У Чернігові також», - сказав він.

    За його словами, це пряме загравання з Росією, як і такі дії по зриву виборів в Україні.

    Представник штабу додав, що на жодних виборах не спостерігав такого саботажу.

    «Ми пройдемо ци вибори, як би нам важко не було, а потім вичистимо цю політичну силу з політичної карти країни, щоб і духу її не було в Україні,- сказав він.

    За його словами, він говорив із представниками влади і вони зроблять усе , щоб вибри відбулися, хоча до них залишається менше 5 днів.

    «Сценарій комуністів і Росії не пройде!» - сказав він.

    ВідповістиВидалити
  21. ПРАВИЙ СЕКТОР. ЧЕРНІГІВ
    За результатами громадського та журналістського розслідувань, четвертий день триває перевірка роботи обласного військомату. За нашою інформацією, спеціальна комісія Міноборони та військова прокуратура перевіряють роботу керівництва відомства. Обласний воєнком Костянтин Нікулін разом зі своїм заступником терміново пішли на лікарняний!!!

    "Правий Сектор" та Самооборона неодноразово вимагали розслідування діяльності роботи пана Нікуліна. Висувалися підозри в саботажі призивної кампанії, зв'язкам з російською розвідкою (Брянський воєнком особистий друг пана Нікуліна) та фінансових махінаціях.

    Добровольців з 13 батальйону територіальної оборони (серед яких є і наші активісти) ледь не щодня просять нас вплинути на роботу військомату та притягнути до відповідальності керівницво обласного військомату. Нарікати є на що, адже хлопців після 5-ти днів бойового злагодження кинули на гарячий Схід. Настрій у бійців бойовий, вони готові воювати, але з чим? Жодному з бійців не видали бронежелету, не видали нашивок батальйону, додаткової форми, немає навіть нашивок з групою крові. Обіцяних розгрузок від пана Нікуліна бійці чекають і досі. 250 тисяч гривень, які за версією обасного воєнкома, мали піти на закупівлю білизни, матраців, наволочок, розгрузок тощо канули у прірву корупції. Все вищезазначене видали хлопцям зі складів і аж ніяк не закупили! Гроші банально відмили. Це тільки та сума, про яку нам відомо!

    Детільніше про діяльність Нікуліна і бойові будні батальйону ви можете прочитати тут: http://www.gorod.cn.ua/news_54974.html

    Отож, завтра "Правий Сектор" і Самооборона йде провідати Костянтина Нікуліна та його заступника у військовому госпіталі (розсташований біля храму Михайла і Федора). Закликаємо тих, хто знає про корупційні схеми керівництва військомату прийти і публічно озвучити їх. Хабарники, саботажники, зрадники і тилові щурі не повинні більше займатися питаннями призову, мати доступ до державної таємниці і ганьбити українську армію.

    ВідповістиВидалити