середу, 19 березня 2014 р.

Не думкою а законом.

Керуватися не думкою а законом.
Закон України «Про звернення громадян» забезпечує громадян України можливості для участі в управлінні державними і громадськими справами для впливу на поліпшення роботи органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, для встановлення своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

Тож я, як громадянин України 27 січня 2014 року звернувся із письмовою заявою до прокурора Варвинського району Руденка О.В. з питання надання висновку законності прийнятого рішення Варвинською селищною радою 26 лютого 2010 року «Про затвердження тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів».
За письмовим повідомленням прокурора Руденка зазначено, що порушень вимог законів при прийнятті рішення Варвинською селищною радою не встановлено і підстав для вжиття заходів прокурорського реагування відсутні.
 Ось так. В законі зазначено одне а прокурор вважає по іншому. При цьому, навіть не зазначив норму закону на якій підставі здійснив такий висновок. А на моє усне звернення помічник прокурора Рубан Б.В. не вагаючись відповів, що ми так думаємо.
Як бачимо, наша прокуратура району керується не законами і Конституцією України а своєю думкою.  Тож мені нічого не залишилося, як оскаржити письмову відповідь прокурора Руденка  до прокурора Чернігівської області.
Впевнений, що хибна думка прокурора району буде виправлена і буде надана належна оцінка законності прийняття рішення Варвинської селищної ради відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». А на засіданні Громадської ради при Варвинській РДА вніс пропозицію рекомендувати голові РДА висловити недовіру прокурору району Руденку О.В.
              

                  18 березня 2014 року                                                                  Остапець В.П.     

Немає коментарів:

Дописати коментар