вівторок, 25 квітня 2017 р.

"Кернел" Веревського купує великий агрохолдинг.

 Група Кернел закінчує процес купівлі холдингу Українські аграрні інвестиції, що зробить холдинг Андрія Веревського найбільшим власником земельного банку України.
Про це повідомили інвестбанкір і два учасники ринку.

За даними співрозмовників видання, агрохолдинг чекає дозволу від Антимонопольного комітету України.
"Менеджмент УАІ вже на валізах, чекають, що ось-ось Кернел поставить своїх", - говорить один зі співрозмовників.
У прес-службі Kernel побічно підтвердили інформацію, зазначивши, що раніше Веревський відкрито заявляв про намір розширювати земельний банк.
За наявними даними, земельний банк Glencore становить 70 тис. га, УАІ - понад 240 тис. га.
Після покупки активів Kernel може стати найбільшим землекористувачем в Україні з зембанком близько 700 тис. га.
Кернел - один з найбільших українських агрохолдингів. Компанія є також найбільшим в світі виробником і експортером соняшникової олії.
Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.

На даний момент земельний банк агрохолдингу становить близько 390 тис. га.

24 коментарі:

  1. На Чернігівщині утворено іще три об'єднані громади:



    Вчора голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч підписав три розпорядження (№206-208), якими затвердив висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень про добровільне об’єднання територіальних громад.

    Відтак на Чернігівщині створено ще три селищні ОТГ.

    Олишівська об’єднана територіальної громади утворилася на межі районів: Олишівська селищна рада Чернігівського району та Смолянська сільська рада Куликівського району.

    Варвинська селищна, Калиновецька, Леляківська сільські ради входять до Варвинської об’єднаної територіальної громади.

    Срібнянська ОТГ об’єднала Дігтярівську, Срібнянську селищні, Горобіївську, Гриціївську, Гурбинську, Калюжинську, Карпилівську, Олексинську, Подільську, Савинську, Сокиринську, Харитонівську сільські ради.

    ВідповістиВидалити
  2. Оце й є ті дві складові знищення села. Не розбудови, а ЗНИЩЕННЯ. З одного боку збільшення земельного банку, з іншого так зване об’єднання - створення ОГГ (нібито во благо). Кому це вигідно і потрібно?...

    ВідповістиВидалити
  3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановні коментуючі, прошу не копі-пастити ваші коментарі з інших тем (Об'єднання громад. Протидія). Вони ніяк не стосуються цієї теми. Якщо маєте бажання обговорити чи висловитися, прошу звертатися за адресою - varva.news@gmail.com
      Ми чуємо і реагуємо на кожне звернення. Зможемо оформити у вигляді окремої статті.
      Дякую за розуміння.

      Видалити



  4. Антимонопольний комітет України дозволив нідерландській компанії Jerste B.V., що належить найбільшому виробнику масложирової продукції в Україні агрохолдингу "Кернел", придбати контрольні пакети акцій десяти українських аграрних підприємств.

    Про це з посиланням на дані АМКУ, передає УНІАН.

    Дані агропідприємства розташовані в Київській, Черкаській та Вінницькій областях.

    Зокрема, Jerste BV отримала дозвіл на придбання частки в статутному капіталі сільськогосподарських підприємств "Агро Інвест Україна" (м.Київ), "Агро Логістика Україна" (Київська обл.), "Богданівське" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Долинка-Агро" (Черкаська обл.), "Київська Русь" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Колос" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Коритня-Агро КМ" (Черкаська обл.), "Лан" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Лукашівка і К" (Черкаська обл.) і "Юшківці-Агро" (Вінницька обл.), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариств.

    Раніше повідомлялося, що в середині березня АМКУ дозволив компанії Jerste B.V. купити понад 50% акцій 10 аграрних підприємств, які належать одному з найбільших в світі постачальників сировини - швейцарській компанії Glencore International AG.

    Раніше "Кернел" заявляв про плани наростити свій земельний банк в Україні. Як один з можливих варіантів розглядалися активи агрохолдингу "Мрія".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Посилання на цю новину є прямо в замітці, інтерактивне посилання.
      http://varva-news.blogspot.com/2017/03/glencore.html

      Видалити
  5. Гребані уроди! Тварюки прокляті! Скоти бездушні!... Поки ви травитимете нас тими гербіцидами?!! Дебіляки хренові, все вам мало!!! Повитравлювали бджіл на Озерянському кущі! У людей ціліі пасіки попропадали!!! Хай би вас собаки скажені поїли з вашою кукурудзою!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Таки правда!!! Кругом кукурудза! Причому по 5 ато й більше років поспіль! Ніякої сівозміни... Сплошні яди та гербіциди, як не з оприскувачів так з дельтопланів, що більше кружляють у людей над хатами та городами, а не над полями... А бджілок шкода. Точно що - УПИРІ!!!

    ВідповістиВидалити
  7. А ви незнаэте що робить?...

    ВідповістиВидалити
  8. Знаемо а ти попробуй зроби і висвітли своі діі.

    ВідповістиВидалити
  9. Бджілок звичайно шкода, але кернел не тільки знищує бджіл, а й запаси питної води. Вся вода якою "ВОНИ" ядять поля, береться на колишній фермі у Варві, з водонапірної башні, яка являється артезіанською свердловиною й однією з найкращих свердловин району. Невже "ТАМ" не розуміють що таким чином знищується запас питної води? Це злочин проти людства, інакше таке варварство назвати не можна. Невже варвинським депутатам на чолі з очільниками байдуже?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чого тобі більше хочеться щоб не використовували воду чи куснуть очільника з депутатами.У тепбе великий вибір можеш гризнуть або куснуть в кожного депутата. Ти зрозумій одне що собаки гавкають а караван іде.А своі роздуми залиш собі.

      Видалити
    2. Шановний!!! Мені більше хочеться щоб очільники виконували свої обов'язки і робили на ділі свої обіцянки. А що до "можеш гризнуть або куснуть", то спробуй сам, ти ж мабуть пес якщо таке пишеш? :) І краще кусати та гризти за "своє", а ніж лизати. :) Свої роздуми я можу викладати де завгодно і коли завгодно і ніхто мені не буде вказувать, що мені робить. І що до "Ти зрозумій одне що собаки гавкають а караван іде.", дам відповідь коротко, ті ж самі собаки що гавкають можуть караван і "порвати" якщо їх будуть кормити обіцянками. Я думаю що не тільки мені вже набридло бачити те, що відбувається в нашій країні, і зокрема так звані обранці, які "у руля" вели свій народ до кращого майбутнього, і все це стосується всіх гілок влади.

      Видалити
    3. І що до води, то артезіанські свердловини не можуть слугувати для оприскувань, так як це злочин! І влада не робить нічого щоб це зупинити це варварство, бо запаси такої води не безмежні, і шкода заподіяна навколишньому середовищу, колись дасть про себе знати. Як пише пост нижче, то Дмитренко "захистив Озерянчан від кастрофи заборониши брати воду з арт скважини на оприскування КЕРНЕЛОМ полів". То ж краще подумай сам а ніж писати дурниці і виставляти себе на посьміховисько. На цьому все! Бажаю всього найкращого, а також мати свою голову на плечах з широковідкритими очима, щоб бачити і мислити над тим що відбувається.

      Видалити
    4. Твое бажання повинне бути в день виборів.Відповідальність за те що робиться лежить на тобі і тобі подібним які віддали свій голос за таких очільників.Так що потрібно сьогодні зробити висновок і бути більш далекогляднішим.Іншого шляху сьогодні немае .

      Видалити
  10. Так а що з такими робить?! Не вийти на роботу - так поприходять з інших областей. І будуть продовжувати знищувати природу за ті копійки, якими оцінюють труд трактористів!!! Вихід один, але малоймовірний. Щоб усі пайовики розірвали договори з таким горе-господарем. На його б місце знайшлися б інші. Так деякі індивіди позабирали плату за паі на 50 років вперед. Тож травили нас і травитимуть. А великорозумним варвинським депутатам не до того. Ім аби озерянчанам палок в колеса понаставлять... Одне в головах... Про людей ніколи думать.

    ВідповістиВидалити
  11. Слава Дмитренку він досяг ще одніеі вершини захистив Озерянчан від кастрофи заборониши брати воду з арт скважини на оприскування КЕРНЕЛОМ полів

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як можна дозволити брати те, чого не має. У Озерянах, як ще й на яди почнуть брать воду, то у людей взагалі крани попересихають. І вообще, задрав той кернел тими ядами та кукурузою!!!

      Видалити
  12. Не дуже сваріться на Кернел та не видумуйте того що Дмитренко не робив. Якщо Кернелу потрібна буде вода то ви іі будете носить картузами і йти з водою задки

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. І на Керенел найдеться управа!!! Кожного року витравлюють пасіки людям, а нам ще й воду для цього давати?!!! Догосподарюються, скоти. Сльози пасічників даром не падають!!!

      Видалити
  13. Ха-ха-ха! Заходиш ти я впевнений в кабінет до очільниці задки, це як раз поза таких "Жополизів і прихвостнів" як ти. А якщо тобі байдуже до питної води, то поглянь на Удай .... і років через 50 ...твої діти будуть ходити з картузами по воду. Хоча читаючи , що ти тут пишеш я розумію , що таким як ти розмножуваться непотрібно.

    ВідповістиВидалити
  14. Ачому це ми мовчимо за атмосферу?Ви тільки подивіться як вона бідненька страдае . А виною в цьому все тіж очільник варвинський та депутатський корпус. Через атмосферні забрудення відГПЗ страдае весь район. Такщо поглянь на небо...і років через 50 де будеш ТИ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви б за атмосферу вже помовчали!!! Страждають і навколишні села не менше Гнідинець, та кошти за це отримує чомусь лише це село! Хоча, як розібратися, то Остапівка і Кухарка, потерпають від тих викидів куди більше!!!

      Видалити