неділю, 23 грудня 2018 р.

Про засідання виконавчого комітету.


       Цей тиждень як і попередній був дуже насичений на всілякі засідання у нашій ОТГ. Чомусь наші славні чиновники і депутати швиденько засобиралися все провести та по приймати всілякі рішення. Так 18 грудня були проведені засідання виконавчого комітету та засідання бюджетної комісії селищної ради. А вже 20 грудня було проведено позачергове засідання сесії селищної ради. Куди ж вони так поспішали бідолашні?

     Але про все по черзі о 10 годині 18 грудня розпочалося  засідання виконкому. Порядок денний нижче на зображенні.

     Переважна більшість питань порядку денного це такі собі стандартні рішення про матеріальну допомогу присвоєння адрес тощо. Хоча тут варто звернути увагу на питання про розподіл матеріальної допомоги з нагоди Дня захисника України. Тобто не пройшло і двох місяців, а захисники ще й досі не можуть отримати обіцяну їм допомогу. Оце повага, оце організація, це не собі премії призначати, там рахунок йшов на дні, а тут подумаєш пройшло пару місяців.
     Ще виконком погодив не особливо розбираючись купу програм та проект бюджету на 2019 рік, але про бюджет буде йти мова в іншому дописі, тож тут не буду розпорошуватись, а зверну увагу читача на два як на мою думку важливих питання порядку денного Про схвалення програми поводження з побутовими відходами та Погодження інвестиційної програми для КП «Господар».
       Чому ці питання важливі? По перше програма поводження з відходами це таке собі нововведення, яке виконком запустив з подачі екологічної інспекції для начебто реалізації якихось заходів у сфері поводження з відходами. Але як завжди, щоб не починали будувати все одно виходить колгосп. За два місяці комісія що збиралася нормально один раз так нічого і не напрацювала. Перший заступник селищного голови нарікав, що громадськість не хоче виконувати повноваження чиновників, і не може скласти програму, замість чиновників, адже їм потрібно розслабитись, а не напинатись. А громадськість виявляється ніяк не хотіла писати програму, от і наші славні чиновники в особі першого і третього заступників селищного голови щось там написали. Але замість того, щоб насправді спланувати якісь нові заходи і впровадити хоча б нове відношення до сфери поводження з відходами, наша славна молода команда почала як завжди махлювати. Спочатку вставили в програму такий захід, як розроблення норм утворення побутових відходів, з давно відомою метою, маніпулятивного, штучного збільшення вартості тарифів на вивезення побутових відходів. Наступний крок, перенесення видатків на захоронення відходів з програми благоустрою в цю програму. Це таке собі окозамилювання, щоб з одного боку показати начебто й не такі високі видатки на благоустрій, з іншого боку це свідчення начебто зміни організації захоронення відходів. Але щоб вони не робили все одно виходить або компартія або колгосп. І я й сам здивувався, але чомусь члени виконкому вирішили цю програму подати на доопрацювання.
        А от інвестиційну програму для КП «Господар» було підтримано, хоч і були суттєві зауваження стосовно невідповідності її вимогам законодавства, але після промови директора більшість членів виконкому проголосували «за», що для них не є чимось дивним чи новим, адже незважаючи на ніякі аргументи голосується все, бо це для якихось там людей, для яких невідомо. І як завжди маючи можливості впровадження справді ефективних заходів, які б зменшували витрати та втрати підприємства, і як наслідок і нас всіх, керівництво підприємства разом з виконкомом вирішують просто поточні проблеми, які повинні вирішуватись не за рахунок інвестиційних програм.
       Ну і насамкінець у Різному селищний голова повідомила членів виконкому про те що їх рішення про встановлення тарифів на вивезення ТПВ 17 грудня 2018 року адміністративним судом визнано незаконним, і хто зна чи вони будуть апелювати до цього, коли отримають повну ухвалу суду тоді і визначаться. Але члени виконкому ніяк не відреагували на це повідомлення. А чого ж це ж їх не стосується, це ж не вони приймали незаконне рішення. Безперечно, рішення суду ще не набрало законної сили, але я вам скажу напевно, все що можна було порушити при прийнятті цього рішення виконком порушив, більше того ми про це їм говорили безпосередньо на засіданні, так що в суду були всі підстави прийняти саме таке рішення, але куди там законність це не інтерес теперішнього виконкому та його очільниці. От і маємо результат, але більш детальніше про це мабуть трохи згодом.

20.12.2018

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар