суботу, 9 січня 2016 р.

Відповідальності за корупційні дії селищний голова уникнула.

     Так, так. Саме за порушення статей 28, 35 Закону України «Про запобігання корупції» прокурором Варвинського району складено адміністративний протокол про вчинення Варвинським селищним головою Саверською-Лихошвою Валентиною Василівною адміністративного правопорушення пов’язане з корупцією, передбачене ч.1 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Так, як  на порушення вимог даних нормативних актів, не узгоджуючи свої розпорядження №3 від 26 січня 2015 року, №11 від 25 лютого 2015 року, №16 від 26 березня 2015 року, №27 від 24 квітня 2015 року, №38 від 25 травня 2015 року, №50 від 25 червня 2015 року, №58 від 24 липня 2015 року, №70 від 25 серпня 2015 року щодо визначення розміру премії за січень-серпень 2015 року з сесією Варвинської селищної ради, Саверська-Лихошва В.В. оцінила свою службову діяльність в сумі 6784,03грн. та видала відповідні розпорядження.
     29 жовтня 2015 року постановою Варвинського районного суду Чернігівської області провадження по справі відносно Саверської-Лихошви за ч.1 ст.172-7 КУпАП закрито в зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.
     Ви запитаєте, як це може бути? А ось так.
     В постанові апеляційний суд Чернігівської області від 07 грудня 2015 року зазначає, що Варвинським районним судом допущені порушення матеріального закону, суд не проаналізував доводи, викладені у протоколі про адміністративне правопорушення, не витребував додаткові докази по справі, не допитав свідків-депутатів, які були присутні на сесіях, тобто, допустив неповноту з`ясування  обставин справи, та прийняв передчасне рішення щодо відсутності складу пред’явленого адміністративного правопорушення.
     То що це? Непрофесійність судді чи може то же корупція?
     І апеляційному суду нічого не залишалось робити, як скасувати постанову Варвинського районного суду та закрити провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 КУпАП – строків накладання адміністративного стягнення.
     Ось така історія адміністративної справи і одна із сторінок діяльності селищного голови Саверської-Лихошви.

                                                           Депутат Варвинської селищної ради Остапець В.П.


13 коментарів:

  1. Сніг.Сніг. Варву замів. Люди падають , бредуть, інвалідами стають.А наша Лихошва відпочиває. Гроші "для громади" зберегає.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. якщо порівняти Варву з другім містом,то тут ще порядок!якщо не згодні то лопату в рукі і на вулицю!!слабо?

      Видалити
    2. Не хвали сам себе нехай тебе люди похвалять ,які отримали травми та попали в дтп.Тож шановний бери лопату і вивали сві працюючий язик яким ти лижеш та йди на вулицю допоможи бездарям таким, як і ти навести порядок.Але якщо ти тільки даеш поради то мовчи.

      Видалити
    3. ти чітати не вміешь?де я себе хволю7бездарю відкрий ,,лічіко,,і обіцяю навчіти робить лапатаю!

      Видалити
    4. Влад Стропов18 січня 2016 р. о 23:57

      сергей белый14 січня 2016 р. о 15:29. З якіим дрюгим мистом? Ти поримнюй з харошим а ни ізо паганим. А то тебе бабай ноччю украде і зість.

      Видалити
  2. вы тут все такие умные, а Валентина Васильевна - по вашему должна сама лопату взять? Мужики вы сра..ые. Хоть раз бы взяли лопаты и вместе с коммунальниками в ряд стали. Только пи...ть на диване умеете. А кто-то из вас знает сколько единиц техники и сколько людей убирает Варву? Отож! Владу Стропову: мИсто наше и будет ПОГАНЫМ, пока в нем ПОГАНЫЕ люди живут.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нам особливо і нехочеться знати скільки працюе техніки. Ми знаемо, що щойно придбаний трактор не працюе, а по якій причині хотілосяб почути від відповідальних осіб А колиб працювала техніка то може не потрібноб було катувати працівників якщо ви іх вважаете за людей.А за лопати хай береться Валентина Василівна та іі команда.Місто наше буде до тоді ПОГАНИМ поки в ньому житимуть отакі ПОГАНКИ, як ТИ.До тогож ти напевно Баба погана бо такий лексікон в нормальних людей відсутній.

      Видалити
  3. влад стропов уже под анонимом пишет?

    ВідповістиВидалити
  4. Дійсно, за все ж відповідає В.В. І чому вона ще до цих пір не взяла в руки лопату і не почала все розгрібати? Тільки вона має працювати! мужики дорослі нехай сидять вдома і обсирають в інтернеті селищного голову, дожилися. Працюйте, Валентино Василівно, бо саме ви маєте замість трактора прибирати кожен куточок

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Андро, підніми свою дупу і допоможи жінці!

      Видалити
  5. А їй лопата до лиця. Це теж свого роду самовдосконалення.

    ВідповістиВидалити
  6. Главный свидетель утверждает: ветеринары взятки брали и давали

    13 января состоялось очередное судебное заседание по делу начальника Главного управления ветеринарной медицины в Черниговской области Виктора Кульбако, которого обвиняют во взяточничестве в особо крупных размерах. На заседание был вызван главный свидетель - бывший начальник Управления ветеринарной медицины в Ичнянском районе Виктор Запека.



    Виктор Запека рассказал, что сразу после назначения Виктора Кульбако главным ветеринаром области, а было это в 2006 году, тот собрал всех начальников районных управлений. Во время встречи Кульбако представил своего помощника, главного ветеринара Прилукского района Анатолия Кириенко, и подчеркнул, что тот будет разъяснять начальникам райуправлений все его распоряжения. После этого в разговоре один на один, как утверждает главный свидетель, Кириенко сказал, что нужно будет передавать для начальника деньги и талоны на бензин. С тех пор каждый квартал Запека передавал Анатолию Кириенко вместе со статистическим отчетом деньги и талоны на бензин и понимал это как плату за то, что его не будут беспокоить по рабочим моментам. Сначала сумма составляла 200 гривен, потом все увеличивалась и к 2008 году выросла до 2000 гривен. Вот только в последний год Виктор Запека стал задерживать выплату, а потом и вообще перестал.

    - Почему же все это время вы давали поборы, а потом перестали? - спросил его судья.

    - Раньше, когда моя зарплата была около 900 гривен, отдавать 200 можно было. А в последнее время при зарплате 2500 выплачивать по 2000 гривен для меня стало нереально. К тому же до 2014 года нужно было зарабатывать необходимый стаж. Да и сдавай не сдавай - все равно попадал под критику, - ответил Виктор Запека.

    Нужно отметить, что основания волноваться за должность у главного ветеринара Ичнянского района были. В суде он рассказал, что пережил не одну проверку и получал выговоры, которые означали лишение ежеквартальной премии в размере месячного оклада. Что важно - все взыскания объявлялись после проверок и по представлению областной прокуратуры.
    Когда на заседании суда слово получил Виктор Кульбако, он сообщил, что Виктор Запека - единственный из 226 должностных лиц областного управления, кто получил за два года четыре выговора.

    На вопросы судьи о том, требовал ли сам Кульбако деньги от районных управлений, Запека отвечал, что нет, «но об этом все знали».

    - Были разговоры, что Талалаевский и Коропский районы собирали. Точно я не знаю, но видел у Кириенко в руках конверты, - объяснил Виктор Запека.

    Таким образом, пока никто, кроме Запеки, не заявил о том, что Кульбако требовал взятки. Правда, еще один свидетель, заведующая участковой ветеринарной больницей села Горбово Куликовского района Нина Белогура, рассказала о том, что подношения, предназначенные, как она думала, для главного ветеринара, вымогал начальник Куликовского районного управления ветеринарии. Но на вопрос «Заставлял ли сам Кульбако собирать для него деньги?» уверенно ответила: «Об этом не было ни слова, хотя я лично обращалась к нему по рабочим вопросам. Впрочем, рассказывать о сборе для него денег, дорогой водки и шампанского мы боялись, если бы об этом узнал наш начальник - сразу бы уволил».

    Так что же получается - Виктор Запека много лет давал взятки по своей инициативе? И больше никто так не делал? А куда шли деньги? Чтобы выяснить все это, на следующие судебные заседания, которые состоятся в начале февраля, будут приглашены 22 начальника районных управлений. Также впереди показания сотрудника СБУ, подсудимых Виктора Кульбако и Анатолия Кириенко.

    http://www.gorod.cn.ua/news/gorod-i-region/69678-glavnyi-svidetel-utverzhdaet-veterinary-vzjatki-brali-i-davali.html

    ВідповістиВидалити