неділю, 7 квітня 2019 р.

Про звіт про роботу КП Господаря за 2018 рік.


    За всіма останніми перипетіями як місцевими так і загальнодержавними, з контексту трохи випала дуже важлива тема, що стосується всієї громади, тобто кожного мешканця Варви та всієї ОТГ. Так це робота комунального підприємства, від якого залежить комфортне та безпечне наше проживання. Я не говорю про благополучне проживання, бо питання наповнення місцевого бюджету за рахунок успішної господарської діяльності нашого КП нам може тільки снитися. Як на мене на даний момент КП «Господар» успішно може наповнювати хіба що кишені окремих його керівних працівників та інших причетних до цього посадових осіб. Добробут громади це питання не за адресою.

    Так от про оту роботу, яка впливає на кожного йшлося в звіті директора, як на сесії селищної ради 21 лютого 2019 так і на загальних зборах 17 березня. От Вашій увазі той звіт:



Загалом наче звіт як звіт. Для широкого загалу особливо нічого цікавого, ну цифри, ну показники, а що до чого не особливо зрозуміло. З іншого боку обговорення в узькому колі може зачепити кожен показник окремо, і буде про що поговорити. Але тут, нехай кожен прочитає для себе та зробить свої певні висновки чи помітки на полях. Цікавішими звичайно від самого звіту були виступи директора. І хоча на загальних зборах в основному йшла мова про те, що в нас все дуже добре, працює професійна команда і так далі, то на сесії виступ директора був виважений, насичений інформацією, в тому числі про проблемні питання в окремих галузях роботи. На відміну від попередніх керівників Руслан Ніязов визнав проблему обліку стоків, розповів і про облік водопостачання в багатоквартирних будинках, і як споживають воду без обліку окремі мешканці, тобто крадуть і так далі.
Але ні усні доповіді ні письмовий звіт не містять і згадки про серйозні системні проблеми. Що стосується багатоквартирних будинків то минулого місяця я певним чином висвітлював проблематику та схеми одурювання, але це на фоні інших проблемних питань квіточки.
Найвагоміші послуги, що надає КП «Господар», а це окрім багатоквартирних будинків вивезення ТПВ, водопостачання та водовідведення. Так от, тарифи на вказані послуги, що були затверджені рішеннями виконкому у 2018 році визнані протиправними та не чинними. І якщо стосовно водопостачання та водовідведення було прийняте судове рішення лише в першій інстанції, то стосовно вивезення ТПВ рішення набрало законної сили, і його вже ніхто оскаржувати не буде. Більше всього, що така доля спіткає і рішення про водопостачання та водовідведення.



Тобто на сьогодні судовими інстанціями визнано порушення законодавства при прийнятті тарифів нашими славними чиновниками в 2018 році. І підприємство фактично надавало ці послуги за цінами 2016 року, про що потрібно буде зробити перерахунок. Загалом це може коштувати підприємству близько 2 млн.грн. Тобто саме таку суму потрібно буде повернути споживачам послуг.  Оце догосподарювалися. Оце до врядувалися. Так шановні варвинчани, сільські міністри отримують свої міністерські зарплати за те, що вас «взувають», тобто в шахрайський спосіб визискують, використовуючи незаконні рішення і «малюють» тарифи такі як заманеться, звісно не на шкоду своїм приватним та корпоративним інтересам. На загальних зборах директор КП обмовився, що є судові позови, але нічого по суті про те розповідати не починав. Не починав директор і розбиратися з цією проблемою, а вибрав найлегший шлях – відсидітися, хоча і не він цю кашу заварив (тарифи були затверджені до його призначення).
Що ми маємо в результаті цього всього. По перше це системна криза в усіх основних галузях, де КП «Господар» надає послуги. Це величезні втрати води в мережі водопостачання, це відсутність належного обліку водовідведення. Це махінації та маніпуляції з вивезенням ТПВ. Ці проблеми завжди перекладалися на плечі споживача, шляхом затвердження тарифів із запасом, щоб той запас перекривав всі прорахунки та забаганки. І от наші славні махінатори догосподарювалися, отримали судові рішення, а тепер потрібно  нести відповідальність. Але її ніхто нести не збирається. Так що скоро в помийниці ви все прочитаєте. І що Остапець написав пісьмо, і отключили воду. І що, якщо вона пропала, значить її випили всім відомі персонажі, і так далі. Вже зараз лихо боти та партєйци розповідають, що КП «Господар» вже практично банкрут, і це Остапець із Павленком все організували, хоча два тижні тому все було добре. Безперечно я припускаю значну кількість публіки, яка поведеться на такі побрехеньки, які будуть доноситися до кожного відповідними ходаками та всіма іншими способами. Але я сподіваюсь, що притомний зі здоровим глуздом  читач вже все давно зрозумів, що при владі у Варві настільки «компетентні» посадові особи, що інакше як продукувати брехню, маніпулювати показниками та даними, махлювати з тарифами, вони нічого не вміють.
 І щоб прикрити таку свою «компетентність» наші славні чиновники ні перед чим не зупиняться. Бо головне брехати до кінця, бо головне здаватися, а не бути. Підтверджень таких принципів можна знайти безліч. Про багато речей я писав та висвітлював як в минулому році так і вже в цьому. Це і історія про землю, про міністерські зарплати, про податки і так далі, тобто таких історій безліч, де її брехлива величність готова брехати про будь що зовсім не задумуючись про наслідки, тому що наслідки на люди ніколи  не виходили, тому що про наслідки ніхто ніколи не запитував. Вона навіть політичної відповідальності ніколи не несла, тому що обиралася три рази, з яких двічі за підсумками своїх діянь. І з тарифами те ж саме. Мова не йде про те що тарифи потрібно зменшити в два рази чи в чотири, цього ніхто ніколи не говорив, ні я ні Остапець. Але на нашу вимогу обґрунтувати розрахунки тарифів, а більше того ще й їх виконувати те що понараховували, ми завжди чули брехню мовчанку, відмовки та відписки.
Але є приклади більш кричущі про брехню до кінця. Коли чиновники не звертають увагу навіть на загрози здоров’ю громади. І ця історія відбувалася ось буквально вчора. Я думаю багато мешканців помітили, що на днях (четвер та в п’ятницю) у Варві не було водопостачання, при тому що не було мабуть кругом за винятком «Пятихаток», бо цей мікрорайон можна живити водою, окремо від всієї Варви. По Варві пішли чутки сарафанним радіом. Було дві версії, на мою думку, які до кінця не пояснювали причин такої ситуації та можуть доповнювати одна одну. Перша версія звучала так: хтось кудись там накидав якихось таблєток, мається на увазі що працівники КП, а накидали в систему водопостачання, от тому води не було. А що за таблетки, для чого їх кидали, чому відключали воду і так далі інформації немає.
Інша версія звучить приблизно так: Остапець написав кудись пісьмо, тому до Варви їде якась комісія, тому воду відключили. І тут виникає безліч питань: яка така комісія, що для неї вимикають воду, Остапець прямо якийсь чарівник написав, і відразу всі побігли; Якщо вимикають воду значить є що приховувати від комісії? І так далі, питань безліч.
А насправді потрібно все поділити на два та потім скласти до купи. За неофіційною інформацією одна з перевіряючих організацій, що входить чи то до комплексної перевірки чи здійснює свою власну виявила в воді забруднювач, і настільки я зрозумів біологічний. Де виявили невідомо, але на підтвердження цієї інформації говорить і історія про таблетки, якими щось знезаражували, і промивання свердловини в центрі біля газового господарства кілька разів за два останні тижні, що могли бачити зарічани піднімаючись з Зарічки до центральної площі, і приховування цієї інформації. Це все перераховане свідчить про те, що в наших водогонах давно і не все гаразд. І поки були мораторії на перевірки ніхто особливо і не переймався цим питанням, а тут зашевелилися. І це окремий раз підтверджує висловлену мною вище тезу, що ця команда на чолі з Саверською-Лихошвою буде брехати до кінця приховуючи будь що навіть загрозу епідемії в зв’язку з забрудненням водогонів, а ви слухайте побрехеньки про патріотів  Варви.
От така сумна історія, от такі підсумки роботи комунального підприємства та комунальної галузі у 2018 році. Так що шановні бережіть себе, не пийте сирої води з під крана, і пам’ятайте, вибори – це обирання не красивих та брехливих за 200 грн, а обирання свого майбутнього.

07.04.2019
Павленко Дмитро.


1 коментар:

  1. ОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
    в січні–лютому 2019 року
    Чисельність наявного населення в області, за оцінкою, на 1 лютого 2019р. становила 1004 тис. осіб. Упродовж січня 2019р. кількість жителів Чернігівщини зменшилася на 1767 осіб.

    Порівняно із січнем 2018р. обсяг природного скорочення збільшився на 438 осіб.
    Упродовж січня 2019р. народилося 566 малюків. Кількість померлих склала 2186 осіб.

    ДОХОДИ НАСЕЛЕННЯ
    У січні 2019р. середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) порівняно із січнем 2018р. зросла на 17,8% й становила 7184 грн.
    До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися: фінансова та страхова діяльність, державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, а серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар’єрів, виробництво коксу та продуктів нафтоперероблення, виробництво електричного устатковання, де заробітна плата перевищила середній показник в економіці області в 1,7–1,3 раза.
    Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в тимчасовому розміщуванні й організації харчування, у сфері творчості, мистецтва та розваг, у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті і монтажі машин і устатковання й не перевищував 74,4% середнього показника в області.
    Індекс реальної заробітної плати в січні 2019р. порівняно із січнем 2018р. становив 108,2%.
    Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати впродовж січня 2019р. зменшилася на 5 млн.грн (на 28,9%) та на 1 лютого 2019р. становила 12,2 млн.грн, що дорівнює 0,9% від фонду оплати праці, нарахованого за січень 2019р.
    Борги працівникам економічно активних підприємств становили 8,5 млн.грн. Їхні розміри зменшилися впродовж січня 2019р. на 3,1 млн.грн (на 26,5%). Найбільша заборгованість серед економічно активних підприємств спостерігалася в промисловості – 6,2 млн.грн (73,2% загальної суми).
    Кількість працівників економічно активних підприємств, які вчасно не отримали заробітну плату, на 1 лютого 2019р. становила 1017 осіб (0,6% загальної кількості штатних працівників, зайнятих в економіці області).
    Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому 8367 грн, що на 16,5% більше від середньої заробітної плати, нарахованої за січень 2019р.

    ВідповістиВидалити