понеділок, 8 квітня 2019 р.

Про ускладнення ситуації з пожежами в екосистемах.

 Варвинський РС Управління ДСНС України у Чернігівській області повідомляє про ускладнення ситуації з пожежами в екосистемах.
З настанням весняного пожежонебезпечного періоду викликає тривогу ситуація з пожежами у лісопаркових зонах, на об'єктах і у житловому секторі в внаслідок необережного поводження з вогнем при спалювані сміття, сухої рослинності або її залишків. Так на даний час до пожежно-рятувальних підрозділів щодоби надходять повідомлення про пожежі біля лісових масивів, на узбіччях доріг та на полях сільськогосподарських підприємств району, а саме: 

31 березня виникла пожежа сухої трави та чагарників в с. Дащенки, вигоріло на площі 2 га.;
01 квітня в с. Гнідинці пожежа сухої трави на площі 1 га.
02 квітня в урочищі «Мостище» пожежа сухої трави та рослинності на площі 3га., в смт. Варва вигоріла суха трава на площі близько 2 га., в с. Журавка – близько 1 га.

В зв’язку з цим Варвинський РС Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджає, що до керівників підприємств, установ та організацій, власників житлових будинків, які ігнорують вимоги правил пожежної безпеки будуть прийматися заходи адміністративного впливу. Також нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу - тягне за собою адміністративну відповідальність.

Шановні громадяни будьте обачливі та обережні пам’ятайте, що вогонь помилок та байдужості не прощає!

Немає коментарів:

Дописати коментар