середу, 30 вересня 2020 р.

Коронавірус як лакмус відношення місцевої влади до своїх обов’язків та до громади в цілому.


    До цього допису я не буду додавати купу світлин, на яких контактні особи з інфікованими на корона вірус, а можливо самі інфіковані, продовжують контактувати з іншими мешканцями громади. Ці світлини бачили безліч людей, наприклад за 17 вересня. Ще більше людей брали участь чи бачили такі чи подібні події безпосередньо на власні очі, вживу. Але я пропоную всього два зображення для порівняння: це два повідомлення про стан захворюваності у Варві за 11 вересня та 21 вересня цього року.

    На ці цифри можна по різному дивитися. 3 хворих це в 12 разів менше від 36 хворих, або 36 хворих це на 33 більше ніж 3, або таке зростання захворюваності складає 1100% і так далі. З усією впевненістю можна сказати такого ще не було. 




І так, такого ще не було. Не було ні стільки хворих, ні стільки контактних осіб, ні такого стану динаміки захворюваності. Більше того, якщо раніше ми говорили про кількох людей, що захворіли, в тому чи іншому населеному  пункті, то зараз ми говоримо про кількох хворих в окремих установах в смт Варва. І якось дивно так сталося, що ці установи мають прямий зв'язок до місцевої влади і в тому числі і є місцевою владою. Так ми зараз вже можемо стверджувати про 6 хворих в гімназії (5 вчителів та працівниця їдальні), вже до 10 хворих в селищній раді, і невідомо скільки ще буде лабораторно підтверджених. Також паралізована робота територіальної виборчої комісії, голова комісії вже підтверджений, а решта контактні особи. І ці обставини вже були відомі та зрозумілі ще 16 вересня, бо значна частина з лабораторно-підтверджених хворих були хворими, мали всі симптоми та ознаки. Незважаючи на це 17 вересня купа контактних, а можливо і хворих, поперлися на так званий мітинг, порозмірковувати про німецько-фашистських загарбників. При цьому селищний голова зараз представляє теперішніх московських агресорів разом з ОПЗЖ, і нікого це чомусь не гнітить.

       На даний час невідомо чи ця подія має наслідки для подальшого розвитку хвороби чи ні, але ми це дізнаємося вже в найближчий час. При цьому вже зараз ми можемо говорити, що місцева влада, в обов’язок якої входить в тому числі запобігання та протидія розповсюдженню епідемії, не те що не виконує своїх обов’язків, більше того влада сприяє такому розвитку. І мова йде не тільки про селищного голову, яка будучи контактною особою займається передвиборчою агітацією на мітингах, в установах та інше, а й про інших посадових та обраних осіб. Так до прикладу голова районної комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій Пилипченко В.М., який є головою Варвинської РДА замість того, щоб скласти протокол з порушення контактними особами режиму самоізоляції, разом з контактними особами на мітингу без дотримання соціальної дистанції розмірковував про німецько-фашистських загарбників. Звичайно, згадані посадові особи можуть заявити, що контактних осіб ніде не було, бо вони не визнані контактними, але в цьому і полягає суть питань, ніхто й не збирається їх такими визнавати, незважаючи на небезпеку, які ці особи несуть всій громаді.

     Розповсюдження епідемії стосується цілої купи депутатів селищної ради, учасників так званої ширки, які в тому числі брали участь у вже згаданому мітингу. Але не це є найважливішим в цій всій історії, а страшною є ситуація у гімназії, де вже визначено 6 хворих. При цьому ніхто не говорить про учнів, скільки ймовірно контактних та інфікованих є серед них? А ситуація в гімназії це пряма відповідальність керівництва гімназії. Більше того, що і директор і завуч цього закладу є депутатами селищної ради, які мали б приймати рішення з протидії епідемії і не тільки щодо гімназії, але таких не приймали. Ці та й інші депутати з початку епідемії одного разу виділили кошти, ще у квітні місяці на проти епідеміологічні заходи, які вже давно було витрачено, а після того наче заціпило. В липні місяці відкрили для роботи дитсадки, на відповідні заходи не виділено ні копійки, не забезпечили ці заклади навіть елементарними масками, я вже не говорю про інше. Все переклали на працівників та батьків. А тут перше вересня. Чомусь ніхто не забув проводити перший дзвоник, бо це святе! А забезпечити безпеку працівників, а особливо дітей чомусь забули, та й кому воно треба. І у випадку зі школами знову ж, не виділено ні копійки на забезпечення ні засобами захисту, ні на організацію проти епідеміологічних заходів тощо. І ці особи, яким нічого не треба лише перші дзвоники та мітинги, а не безпека дітей, знову йдуть на вибори, знову йдуть до влади, знову розповідають людям, як вони їх будуть рятувати від можливого розвитку.

     І такий от збіг обставин, що саме перед виборами, трапився цей вибух епідемії, окремий раз нам доводить, що нічого не минає без наслідків, і нічого не відбувається просто так. Ця ситуація також яскраво показує відношення чиновників та обранців як до своїх обов’язків так і до громади загалом, і корона вірус є яскравим лакмусом цього. Адже таке відношення у цієї влади не тільки до протидії епідемії, а до будь яких своїх обов’язків. Але якщо громада незважаючи навіть на такі обставини продовжує вірити в побрехеньки, продовжує довіряти нікчемним чиновникам та обранцям, більше того має намір довірити своє життя знову  цим особам, тоді які можуть бути нарікання і на кого???

23.09.2020

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар