пʼятниця, 30 квітня 2021 р.

Даєш премію!?


     Ще з першої сесії селищної ради, восьмого скликання, селищний голова В. Саверська-Лихошва, переймалася своїм шкурним питанням, як преміювання.  Тож, 07 грудня 2020 року, рішенням Варвинської селищної ради № 6 «Про оплату праці Варвинського селищного голови», депутатами було встановлено премію у розмірі 10 відсотків посадового окладу, яке здійснювати щомісячно в межах затвердженого фонду оплати праці працівників апарату ради у 2020 році.

     Це рішення не задовольнило фінансові потреби селищного голови і вже на початку нового 2021 року селищний голова В. Саверська-Лихошва вимагала збільшення відсотку розміру премії.

     І ось 18 лютого 2021 року, депутати, на пленарному засіданні 5 сесії восьмого скликання Варвинської селищної ради приймають рішення № 103 «Про внесення змін до рішення сесії селищної ради від 07 грудня 2020 року № 6 «Про оплату праці Варвинського селищного голови», яким встановлюють премію у розмірі 25 відсотків посадового окладу, яку виплачувати щомісячно в межах затвердженого фонду оплати праці працівників апарату ради у 2021 році.

    Цікаво, хто ж явився ініціатором підвищення відсотку розміру премії? Хто ж це так «лизнув» селищного голову і чому?



     Як виявилося, це депутат селищної ради Ярослав Целеп. Це він був ініціатором подання особистого депутатського звернення до селищної ради, яким просив встановити премію у розмірі 25 відсотків посадового окладу, яку виплачувати щомісячно. Ну, а депутати, що? Коаліційна більшість підтримала ініціативу. Для їх витрата коштів громади байдужа. А ось уже і через 5 днів Марину Целеп призначають на посаду – завідувач сектору оборонної роботи та цивільного захисту Варвинської селищної ради. Як бачимо своєчасно «лизнув». За принципом, я тобі, а ти мені. І йому байдуже у що обійдеться громаді те преміювання.

     Я був присутнім на сесії селищної ради під час розгляду цього питання і висловив свою думку та вказав на допущені порушення.    Зазначив, що кошти громади, не розбазарювати на преміювання посадовців апарату ради, а направляти їх на користь всієї громади (заміну старого водопроводу на новий з використанням пластикових труб, що підвищить якість води, будівництво тротуарів, доріг).

     А якщо і здійснювати преміювання то необхідно це робити всіх працівників бюджетних установ селищної ради. Тоді це буде справедливо. Але відразу зазначу, що таких коштів селищна рада не має. Адже це кошти з наших з вами податків. І в першу чергу депутатам необхідно пам’ятати, бюджет громади це кошти громади. І їх використовувати потрібно раціонально. А за рахунок коштів громади наживатися не потрібно.                  

     27 квітня 2021 року.


Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів»       Остапець В.П.  


Немає коментарів:

Дописати коментар