пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

Заяви щодо спалювання листя та сміття

 Таки дістали ці палії. Прошу всіх небайдужих приєднатися до акції: "чисте довкілля - файне здоров'я". Нижче додаємо шаблон заяви до Варвинського РВ УМВС та Варинської селищної ради, які безпосередньо можуть припинити цей димний хаос. 
Заяви друкуються у двох примірниках. Один - для відповідного органу, другий лишається у Вас. На Вашому екземплярі, мають зробити відмітку що заява отримана.

четвер, 30 жовтня 2014 р.

Преступления В Путина Запрещенное видео



Варва в диму.

 Восени у нас прийнято спалювати опале листя, навесні – торішню траву. В пік весняного і осіннього палів повітря в містах та селах стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. Чи є така звичка тисяч українців нормою? Яка шкода завдається спалюванням рослинних залишків людям і довкіллю? Якими нормами караються порушення? Про це і піде мова у цій статті.

середу, 29 жовтня 2014 р.

Презентація місцевого краєзнавця

 21 жовтня в малому залі районного будинку культури відбулася презентація видань місцевого краєзнавця Євгенія Домме. До уваги присутніх було представлено фотоальбом «Варвинщина. Земля і люди», виданий за сприяння депутата обласної ради Валерія Зуба та  "Альбом-робіт-художниці Ади Григорівни Громницької" виданий за сприяння депутата районної ради Олега Ященка та сім’ї Степашко.

четвер, 23 жовтня 2014 р.

Ціна дружби: як купують агроактиви

Сергій Гайдай залишився співвласником «Дружба-Нова», але з директорської посади пішов
 Власник «Кернела» Андрій Веревський дорого заплатив за високотехнологічну агрокомпанію «Дружба-Нова». Чому в підсумку він отримав лише хороший земельний банк?
Наприкінці квітня 2013 року Сергієві Гайдаю, співвласникові та керівникові компанії «Дружба-Нова», подзвонив власник агрохолдингу «Кернел» Андрій Веревський і попередив, що наступного дня приїде оглядати його господарство. Візит Веревського не порушив звичного розпорядку дня компанії. Вона славилася впровадженням інноваційних технологій, тому як мінімум раз на тиждень приймала іноземні делегації, високопоставлених українських чиновників чи великих бізнесменів.

понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Варвинський Ільїч вирушив під молоток.

 Нещодавно, на дошці оголошень Сландо, з’явився наш красень. Оцінили Варвинське «монумєнтальноє скульптурноє проізвєдєніє, виполнєнноє в полний рост» та ще і «Владімір Ільїч ізображон в плащє» - в 120 тис. грн.. Грігорій Стєпановіч, вирішив, про всяк випадок прописати його в стольному граді – Прилуки. І, щоб «убєдітєльна абаснавать цену» підписав його братньою мовою. Ну, то таке.

неділю, 19 жовтня 2014 р.

Як «злили Укрнафту».

 Яценюк сказав — Яценюк зробив: забезпечив проведення зборів акціонерів найбільшої нафтовидобувної компанії країни ПАТ "Укрнафта" та отримав на держпакет майже 1,9 млрд грн дивідендів. Таку тональність новин на перший погляд можна розцінити не інакше, як перемогу Арсенія Петровича.

Па чьом опіум для народа


Герб - Варвинський район
 На питання щодо розміщення політичних замовлень на білбордах Варвинщини надійшла відповідь від голови селищної ради.
Картина виглядає наступним чином. День розміщення реклами у центрі Варви коштує 50,40 грам. Всього за оренду білборду на будівлі гуртожитку, селищний бюджет отримав 806,40 грам. 
Офіційна відповідь додається.
  Замість роздумів на вільну тему:

середу, 15 жовтня 2014 р.

Нашестя кандидатів триває...

 Чим далі, тим більше кандидатів у депутати, намагаються захопити душі виборців на Варвинщині. Окрім наметів та макулатури у поштових ящиках, тепер ми маємо відчувати на собі ці погляди з славнозвісних білбордів. Тепер, до народного фронту добавився солодкий кандидат.

вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Вшанування героїв!

 Покрова, ще раніше Мати Слава. Цій традиції тисячі років. Традиції пам’ять про яку існує як уламок. Уламок чогось зараз малозрозумілого. Але й той невеликий уламок дає зрозуміти нам і велич, і потребу цієї традиції. Останні події на сході України певним чином розвіяли міф про нездатність українців до війни. І тим самим пов’язавши сучасність з минулим. З тим кривавим, але славним минулим. Святослав Завойовник, Хмельниччина, Коліївщина, Крути, Холодний Яр, ОУН та УПА. 

понеділок, 13 жовтня 2014 р.

Розгадана таємниця функціоналу пам'ятника

 У червні, 2012 року, відбулося урочисте відкриття пам'ятного знаку. Селищем одразу почали ходити легенди про цей пам'ятник. Зокрема в коментарях до посилання вище, а також під фотозвітом. Ще більше пристрастей, теорій та чуток літало у Варві в режимі офлайн (в живому вигляді). Вже була думка, що всі таємниці розкриті, і функціонал повністю досліджений. Проте, нам вдалося розкрити ще одну грань цього витвору мистецтва.

Дії вкладника у випадку віднесення банку до категорії неплатоспроможних

неділю, 12 жовтня 2014 р.

В ПАТ "ДЕМАРК" запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду.

 В ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ "БАНК ДЕМАРК" запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду.
На підставі постанови Правління Національного банку України від 25.09.2014 року № 600 «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «Банк «Демарк» до категорії неплатоспроможних», виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 26.09.2014р. прийнято рішення № 102 про запровадження з 29.09.2014 р. тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію

пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

гравці політичного пула. Округ 209

Одномандатний виборчий округ №209 
(Чернігівська область)
Центр виборчого округу: місто Ніжин
Опис меж виборчого округу: місто Ніжин, Варвинський, Ніжинський, Носівський, Срібнянський райони, частина Ічнянського району

четвер, 9 жовтня 2014 р.

Замість соціальної реклами політична.

 Нещодавно у Варві на білбордах, що раніше займала переважно реклама пов'язана з рятувальною службою та міністерством надзвичайних ситуацій, намалювалися Яценюк з Кодолою.
Можливо з'явився новий добровольчий батальон в складі МЧС, і це саме бійці того батальону? Але більше всього це схоже на політичну рекламу.

Закон про люстрацію Підписано

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про очищення влади
Цей Закон визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) для захисту та утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні.

вівторок, 7 жовтня 2014 р.

Архів Управління СБ України запрошує

   Архів Управління СБ України в Чернігівській області має на зберіганні великі масиви документальних матеріалів (близько 19 тисяч одиниць), які є першоджерелами з історії держави, конкретних осіб та подій. Основні принципи роботи архіву – відкритість та доступність, об’єктивність і незаангажованість, в разі потреби – надання поради щодо подальшого пошуку потрібної інформації. До послуг громадян (в тому числі й іноземців), науковців, дослідників відкриті інформаційно-довідковий та читальний зали Управління.

четвер, 2 жовтня 2014 р.

Оголошення!

Шановні мешканці району, 9 жовтня планується проведення позачергового засідання Громадської ради при Варвинській РДА. 
Питання які внесено до порядку денного: 1. Ціни та ціноутворення 2. Енергозабезпечення району на опалювальний період. Просимо небайдужих громадян надсилати запитання та пропозиції стосовно цих питань на адресу блогу, або залишати їх у коментарях під даним оголошенням.

середу, 1 жовтня 2014 р.

Кернел. Фінансові перспективи

 В продовження теми агропромислової компанії  - Кернел, що інтегрувалася в життя району, хочеться торкнутися фінансової сторони. Пробіжимося по хронологічним фактам з початку 2014 року.
Лютий місяць. Пану Веревському не вдалося отримати понад 1000га землі через підставну особу. Суд скасував розпорядження Городоцької районної державної адміністрації (Хмельницька обл.) від 28.11.2012, яким одному громадянину було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення ділянок загальною площею 1078,94 га.