пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Докерувалися.

 Починаючи з середини грудня в Варвинській громаді періодично поставало питання стану закладів освіти в смт Варва.  Була ціла історія з «маленькою школою», поряд з нею історія, яка ще не закінчилася, з музичною школою. І з кожною такою ситуацією все більше стає зрозуміло, що переважна частина громади, взагалі, не уявляє як відбуваються будь які процеси в органах місцевого самоврядування та місцевих органах виконавчої влади, як працюють бюджетні установи тощо.
Місцеві чиновники цим постійно користуються, і єдине на що скеровують свої зусилля це те, яким чином приховати ту чи іншу інформацію, або згасити громадське невдоволення. Як на мою думку, варвинчани, які потрапили всередину таких ситуацій, потроху починають розуміти, причини та наслідки, таких дій чиновників, і чим більше будуть поінформовані мешканці про всі ці ситуації тим швидше ви здоровіє наша громада та наше суспільство.
    Натомість, що стосується районних чиновників, то змушений буду повторитись, вони мені все більше нагадують таких собі інопланетян, прилетіли посиділи на стільцях полетіли. Що тут робиться, як хто живе чи не живе – по барабану. Таке враження що для них існують лише якісь їхні хатєлкі. І їхня токсичність для всієї громади стає все більш очевидною.
      І те про що піде мова нижче окремий раз це все підтверджує. Історія стосується Варвинської середньої школи, яка була раніше № 1. Нарікання окремих батьків на санітарні умови в ній були вже давно, але то були поодинокі голоси в пустелі, а вже після колотнечі навколо «маленької школи», багато чого вийшло на поверхню. Районне керівництво в грудні 2016 року ледве заспокоїло батьків, наобіцявши золоті гори. Але все таки питання звітування директора школи постало. І було підкріплене клопотанням селищної ради, про що було прийнято рішення 29 грудня на сесії Варвинської селищної ради. Але як видно з Акту огляду школи, який ви можете побачити нижче,  що всі ті обіцянки пустопорожні, адже проблем стільки, що за короткий термін їх вирішити практично не вдасться. І те що батьки окремих дітей просто «тікають» з цієї школи до гімназії, ще раз підтверджує проблеми є і вони величезні, і те що директор школи до них причетний це є очевидно. А хто з чиновників більше чи менше приклав до того руку покаже час. Але вже зараз можемо сказати, що докерувалися, і директор, і відділ освіти, і Варвинська РДА, і безперечно районна рада на чолі з головою, який на засіданнях комісій в середині грудня розказував мені та моїм колегам із селищної ради, що ви передавайте все нам і ми будемо керувати (мова йшла про дитсадки).
Нижче вміщую Акт огляду школи, нервових людей прошу читати обережно!



38 коментарів:

  1. Я ніколи не подумав би що можуть бути такі порушення. Ззовні - красиво, а всередині такий безлад, куди дивився директор, а де була санстанція. Адже ми, батьки довіряли своїх дітей таким керівникам.

    ВідповістиВидалити
  2. ДА ДОПРАЦЮВАЛИСЬ.ЯК ЖЕ ВАМ НЕ СТИДНО ЗА ТРИБУНАМИ ОДНЕ А ВДИЙСНОСТИ ДРУГЕ.ЛЮБОВ ВИКТОРИВНА ДА ГОНИТЬ В ШИЮ ЛЕДАРЯ КОСТИНАИ И ВОРЮГУ КУТЮ ЧИ МОЖЕ ЗАБЕРЕТЕ ИХ В ОБЕДНАНУ ГРОМАДУ.ГАНЬБА

    ВідповістиВидалити
  3. работник АГРО10 лютого 2017 р. о 17:46

    А КУДА Ж ДЕЛИСЬ ДЕНГИ КОТОРЫЕ ВЫДЕЛЯЛ А.ГАЙДАЙ ДЛЯ СТОЛОВОЙ ВАРВИНСКОЙ ШКОЛЫ.Прокутели

    ВідповістиВидалити
  4. По школах порядок буде, і в дитячих садках буде. Олександр Щербатюк - ВСІМ ДАСТЬ ПРОЧУХАНКИ. Настерігайтесь ХАПУГИ, він уже іде до ВАС.

    ВідповістиВидалити
  5. О Щербатюк почав піаритись. Напевно з Дмитром контактувати почав. Думаю, що даний дует дасть багато цікавого. А "КОНТЕНТ" даного дуету вийде ШЕДЕВРАЛЬНИЙ. З великим задоволенням буду наблюдати зі сторони.

    ВідповістиВидалити
  6. Щербатюк почав піаритись. Ці дві героїчні постаті, будуть видавати нові ПЕРЛИ політики та місцевого самоврядування. Цей дует зі своїм КОНТЕНТОМ покаже ШЕДЕВРАЛЬНІ здібності. Чекаємо на нові досягнення.

    ВідповістиВидалити
  7. ЗАМІНИМ КАДРИ-БУДЕ ЖИТИ ОБЕДНАНА ГРОМАДА НЕ ЗАМІНИМ БУДЕ ТАК ЯК У ШКОЛІ

    ВідповістиВидалити
  8. Про які кадри йде мова. Хто кого і на кого мінятиме, всі залишаться на своїх місцях. Щербатюк не піарився, а захищав свою дитину (також і інших). Вчора була комісія де Дмитро Павленко зробив ряд зауважень, та вказав на конкретні помилки.
    Ніхто нікому не продавався, в даний час він, відстоює питання, про правильність фінансування дитячих садків у судовому порядку.
    С.В. Кабалик.

    ВідповістиВидалити
  9. А чому обстежено тільки Варвинську загальноосвітню школу?Явно що це піар,а не захист своїх дітей....
    Якщо виявлено такий безлад, зрозуміло, що він пов"язаний з районними чинушами то чому тоді депутатський корпус селища і ця гргомадська організація не зробила все можливе щоб районній раді і владі дійшло

    ВідповістиВидалити
  10. А деж великі керівники відділу освіти? чИ ВЖЕ ТАКОГО ВІДДІЛУ НЕ ІСНУЕ ЯКИЙ ЗА СВОІМИ ОБОВЯЗКАМИ ПОВИНЕН ДБАТИ ПРО УМОВИ В ЯКИХ ВИХОВУЕМО ДВТЕЙ. ХОЧА В НИХ ЗАРАЗ Е АКТУАЛЬНІШЕ ПИТАННЯ ЦЕ СПАСІННЯ СВОГО КЕРІВНИКА ІМ НЕ ДО ДІТЕЙ. ТО ХАЙ ЗАЙМАЕТЬСЯ ЦИМИ ЩЕРБАТЮК ТА ДМИТРО ПАВЛЕНКО.

    ВідповістиВидалити
  11. Ну є акт, що далі?Те що тут розміщено-ніхто його не читає. Бакуменко і Доля про таке знають? Якщо поінформовані районні чинуші, висновок один все пов"язане і як говорить прислів"я рука руку миє, а керують бариги,

    ВідповістиВидалити
  12. Аноніме не хвилюйся. Коли Акт обстеження від О.Щербатюка надійшов до ВРГО «За права споживачів» 7 лютого, то я в той же день, супровідним листом направив його до голови РДА Долі Л.В. з вимогою вжити відповідних заходів реагування до посадових осіб навчального закладу та Держспоживслужби. Тоді ж я особисто подякував Щербатюку за його принциповість і висловив йому особисту підтримку. В діях його я не вбачаю піару, як це вважає дехто. Як би так поступив кожний із нас, мешканців Варви, з того чи іншого питання, то такого безладу не було б. А те, що викладене в Акті дійсно жах. Та ще у 21 столітті над дітьми. Це показує ту бездіяльність та безконтрольність наших очільників.
    Нажаль, сьогодні 27 лютого, а про вжиті заходи керівництвом району до вище зазначених осіб я не отримав. Зам’яти цю подію не доведеться. Вона є публічною і резонансною та і під контролем.
    Надіюся на публічне обговорення викритих фактів у музичній школі.
    Не будьте байдужими. Все залежить від нас і гласності.

    Депутат селищної ради. Голова ВРГО «За права споживачів» В.Остапець

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А ви вирішили слідки за Щербатюком попіаритись? Охо-хо-хо
      Цікаво куди ж права споживачів дивилися, коли під носом стільки проблем? Чи у кабінетах чиновників штани протираєте? Кажуть люди, що шановний Павленко і Остапець уже туди як на роботу ходите? Зарплатню вже платять???

      Видалити
    2. А про тебе що кажуть люди? Ти від кого отримуєш?
      Ти хоч якимось чином виявляєш громадський обов'язок? Чи твій обов'язок окремий раз потролити Павленка та Остапця?

      Видалити
    3. Тоді зустрічне питання звідки тоді така гостра реакція на такі зауваження? Диму без вогню не буває, тим більше що ці товариші самі хизуються своїми сумнівними успіхами. Бажаю успіхів у цій нелегкій праці - ходити по кабінетах чиновників, хороша практика, може чогось навчитесь!

      Видалити
    4. Alex Kovalenko, окрім того, щоб задавати зустрічні запитання, можна відповісти на поставлені, чи ні? Чи запитання про вашу громадську позицію чи тим більше виконання громадського обов'язку це надскладне запитання? Поки що, вся ваша діяльність на даному блозі - це порозказувати, що хтось наче б то десь піариться, чи хтось десь ходить по кабінетах. То ви візьміть так попіартеся як Щербатюк, чого ж й не попіаритися? Чи ви такий активний та обізнаний про те хто куди і як ходить, а не знаєте проблемних питань в районі? Чи Щербатюку і далі треба було просто дивитись на те все, що коїться в школі? Чомусь вас там із ним не було, і ви не допомагали піаритися, це по вашому, а насправді заставляти чиновників фіксувати ту ситуацію, бо саме фіксування такої ситуації й могло заставити чиновників щось почати робити. Чи можливо Костін на посаді директора школи, та його недоторканість на рівні адміністрації та відділу освіти це нормальна практика?
      Можливо вам підказати тему для піару, щоб жаба не душила, чи ви районний чиновник і вам ніякий піар не потрібний, вам не потрібний ніякий хаос, за вашими словами, а потрібне оте старе тихе болото, щоб тихо ходити до каси???
      Так, і до речі, у вас чиновників навчитися можна лише творити навколо себе болото, тихе і спокійне. І якщо ви сподіваєтесь, що ваші тиради справлять хоч якесь враження на читачів цього блогу, то добре подумайте, чому вся Україна живе в такому страшному болоті, чи не від таких розумних чиновників, в яких типу є чому повчитися? Чи ви вважаєте що читачі блогу суцільні дурні??? Ото пийте горілку та смажте картоплю, поки п'ється та смажиться, а то і до вас хаос добереться.

      Видалити
    5. Чиновник си не чиновник, але те що ви піаретесь -факт. Хай Щербатюки і хм подібні розкажуть про себе і свою "чесну" діяльність. Не має на Вас тих служб які б запитали скільки ви платите до державної казни.

      Видалити
    6. І то таке, яка різниця чи чиновник, чи не чиновник. Підприємець повинен платити податки, і чим більші тим краще, а про чиновника як про покійника, або нічого, або тільки добре.

      Видалити
    7. Моя громадянська позиція дуже проста - я працюю, сплачую податки і годую свою сім'ю, а якщо треба то і сусідам допомагаю, якщо скрутно.
      Піаритись мені не треба, бо я ж не скакун що би вимірятися на виборчих перегонах, чи возити виборців за 50 грн. на виборчі дільниці голосувати.
      А от депутатам не з лиця так агресивно нападати на своїх же виборців, навіть на сторінках блогу. І, як я переконався, ви нічим не відрізняєтесь від районних чиновників, за вийнятком того що вони ведуть себе чемно, і не дозволяють різких випадів в сторону громадян привселюдно. І те що ви постійно принижуєте Валентину Василівну і паплюжите її здобутки також не характеризує вас з кращої сторони.
      До речі, у квітні буде цікаво ознайомитися з деклараціями чиновників і шановних депутатів, отам і побачимо у кого земелька, у кого гаражі, і хто скільки заплатив податків до бюджету!

      Видалити
    8. Дайте "Соні" земельки, бо проспала!

      Видалити
    9. Гасла, гасла, гасла. Та бідна Валентина Василівна. Хто б оце окрім вас за неї попереживав. Ви та Валентина Василівна такі тонкі натури, що й мабуть з під вас миші носять, і ніяк ваші здобутки не можуть перенести.

      Видалити
    10. Позиція Коваленко дуже проста.Не буде хапуги Костіна, полетить вона із школи додому.

      Видалити
  13. Остапецьта Павленко це чесні та порядні люди!А таким як Коваленко ганьба!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можливо і "чесні", але як Остапець земельки хватонув. Інтересно скільки? В який спосіб. Чи ділився своїми намірами, чи вступив комусь в черзі освітянам. І це не потролення Остапця, а біографія наших "захисників". Якщо потрошку скрізь вдалось хапонуть можна і далі продовжувати "захищати" жителів району, а в майбутньому громаду- де можливо ще залишиться земелька.

      Видалити
    2. Не дуріть людей, усі освітяни отримали земельку.А хто не отримав - то напишіть!І не брешіть!

      Видалити
    3. А як на сесії селищної ради земельні питання розглядають??? Тому дам, а тому не дам??? Це взагалі нормально???
      Да таким "депутатам" грош ціна в базарний день!!!!!
      Хіба один Остапець собі шматок увірвав, що за люди у нас живуть, тільки дорвуться до влади і зразу все гребуть під себе, хто з них зробив щось для людей? Тільки і шукають щоб на їх "депутатьку діяльність" хтось копійку дав, ходять клянчать по підприємцях!!!!! ГАНЬБА!!!

      Видалити
    4. Я не дурю людей. Нехай Остапець покаже список понад 200 осіб -хто отримав і яка послідовність була і коли він отримав. А якщо ви разом з ним вважаєте такі дії за порядність то живіть з тою землею, якщо вам допоміг остапець. Тільки навряд?

      Видалити
    5. це очевидно не та тема, якою можна похвастатися в блозі

      Видалити
    6. Гроші на школу виділяли і виділяють, а де ж дівають? А з батьків роками здирають також ? Куди і Кому? ..

      Видалити
    7. Аноніми, Соні-Інни, Коваленко
      Знімайте свої маски. І так відомо хто під ними.
      Проте дуже не хвилюйтеся і не напружуйте свого пупа бо надірветеся.
      А краще почитайте на блозі мій допис «Не такий вже страшний чорт, як його малюють» від 30 жовтня 2013 року і дописи до нього. Тоді все стане зрозуміло. Земельку, 2 га, я отримав як і всі, І не за рахунок вчителів. І не перший. І довелося чекати з дня поданої заяви в 2011 році чотири роки.
      Як що хтось із вас не отримав земельної ділянки то це ваша вина. Ви мали і маєте на це право. А те, що вас дурило керівництво району в ті роки звертайтеся до них. Такого, як отримання земельних ділянок, в першу чергу працівникам соціальної сфери, не було і не має. І прошу в черговий раз пишіть по суті піднятого питання.
      Всіх жінок вітаю зі святом 8 Березня. Бажаю любові, здоров’я, довгих років життя.

      07 березня 2017 року. Депутат селищної ради В.Остапець

      Видалити
    8. Це дійсно так. Адже кожний , наголошую, кожний громадянин України має право на 2 га для ведення підсобного господарства.Інша річ, що педагогічні працівники здали землю в Кернел ("Дружба Нова). А отже, втрачають право на ці 2 га, бо змініється цільове призначення землі.Скоро земельку почнуть забирати.

      Видалити
    9. А на частину котельні тепломережі по вул Миру. яку Ви ліквідовували мали право тільки Ви? Поясніть.

      Видалити
  14. а що з музичною школою??? я пропустила цей момент((( хотілося б більше інформації з цього питання

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Із музичною школою все добре, ніяких переселень поки що не буде, фальшива тривога

      Видалити
    2. В чому хибність тривоги? Розкажіть і нам?

      Видалити
    3. Позиція Коваленко дуже проста.Не буде хапуги Костіна, полетить вона із школи додому.

      Видалити
  15. Люди, хто може розказати мені, що ото за "чудо" у лікарні робе окулістом? Де воно взялося і кому вигідно щоб ота нерусь поганська сиділа там, незнаючи сама нахрін вона там є, гробила нарід хрещений та ще й мала за те зарплату? Якого хріна я плачу податки, з яких йому є зарплата і при цьому їду до окуліста у сусідній район, бо ця обрізана нехристь пустить мене у білий світ без засобів зору взагалі, не кажучи вже про якесь лікування? Бо ж чути було у людях, що цей бусурман воліє уникати процесу лікування пацієнтів(підозрюю через відсутність знань у цій царині), але вже кого лікував, то той лікує ще і наслідки лікування. Воно може і офтопом виходить, але немає тут теми про безграмотних арабів-верблюдопасів, які хочуть бути лікарем у країні яка будує космічні кораблі.
    Ні, народ, що за нафіг? Або поверніть Марковну, або заплатіть мені за більзін, який я викатав у Прилуку до окуліста.

    ВідповістиВидалити