четвер, 7 листопада 2013 р.

В етот «свєтлий» дєнь.


     Сьогодні справжні сталінці-лєнінці святкують петроградський шабаш, жовтневу вакханалію, яка була однією з причин ранньої смерті Першої республіки та причиною того рівня розвитку нашої Землі на якому ми перебуваємо в даний час. Це торжество бомжів, п’яниць та блазнів відкинуло нас в розвитку років десь на 120, й ми ще довго будемо це все відхаркувати.

    Безперечно, тих справжніх послідовників актября лишилося занадто мало, щоб зараз звертати на них увагу. Збіговисько десятьох розумово неповноцінних у ног важдя, може хіба-що викликати посмішку. Але не це є вартим уваги зараз. Найстрашніше ховається в головах, в головах більшості раждьонних в СеРеСеРі. Невидимий код, зашита програма, яку не можливо перезаписати, в якій неможливо змінити налаштування. Програма, яка виховувала клептоманів, незалежно від галузей та займаних посад; програма, яка спонукала до блатів, кумівства, корупції; програма, яка змушувала бути слухняним безініціативним бидлом, й зневажати поняття громадянина; програма васпітанія таких собі безбатченків, чий адрєс не дом і нє уліца, чий адрєс – Савєцкій Саюз. 
Ці всі савкавиє рєбята зневажають саме поняття держави та Землі України. Вони не знають та й не хочуть знати ким були їхні діди та прадіди, чим вони переймалися, які мали переконання та погляди, й в цей же час нарікають на своїх дітей. Ці рєбята уникають говорити про три голоди, що пережила Україна з 1921 по 1947, про продразвьорстку, про знищених в 1938-му, про військові злочини керівництва красной армії під час 2-ої світової; про характер діяльності красних партізан; про причини тієї ж Озерянської трагедії. Ці савкавиє рєбята говорять про безтурботне життя в застойниє врємєна, які варто називати, навіть, не запойними врємєнам, а пропойними. Саме в ті часи пропивалося майбутнє сучасних та наступних поколінь. Вони розказують про хліб за 14 коп. та ковбасу за 2,20 руб., але не усвідомлюють, якою ціною те все до них потрапляло. А чи готовий кожен з них покласти свою лєпту, наприклад от таку, що записана в щоденниках священика села Гужівка, що на Ічнянщині:
 1921 год
19 Генваря Вторник.            
       Сегодня у волости особая комиссия дает записки, кому у кого что взять, из взятого на учет у заможних селян. Получивший записку, идет с запиской к тому хозяину, у которого ему назначено, что взять. Ходит по селу и комиссия, которая следит за порядком, дабы не было сопротивления и споров. Бывают такие случаи: у хозяина взято на учет из двух один воз, но у этого хозяина один воз новый и на железном ходу, а другой старый. К этому хозяину является не заможний с запиской дать ему воз. Хозяин предлагает ему старый воз, получивший записку просит, а то и требует, новый воз, возникает недоразумение и спор, который и разрешает комиссия. Так бывает во многих случаях, при получении скота, лошадей, свиней, овец и пр. При получении возов, плугов, культиваторов и других предметов. Нужно отметить, что почти каждый из комненезаможних при получении чего либо от заможного хозяина старается получить и настаивает получить лучшую лошадь, или лучшую корову или другую какую скотину или какой предмет. Бывают споры, плач, проклятия и пр., но в общем все решается мирно. Сопротивление не может привести к лучшему, а к худшему, как не повиновение Советской Власти. У одного и того же хозяина отбирают: пару быков, корову, лошадь, несколько овец, несколько свиней, воз, плуг, культиватор и пр. Кроме того у того же хозяина отбирают сено, солому и пр. Не говоря уже о мешках хлеба и таких хозяев у селе много. Бедноте которой дали лошадь или корову и если у него нет корма дают и сено и солому, которою отбирают у заможних.                                                                                 
 Из Рожновки везут на Ичню жито, овес, сено и солому. По улице ведут лошадей, коров, телят, коровы и телята упираются ногами не желают идти их подгоняют из зади лозинами. Провозят по улице пустые возы самотужки. Везут сено, солому. Несут на плечах бороны. Это переносят, перевозят, перегоняют взятое у богатых беднотой. Проходят по улице не большими кучками селяне у волость. Это селяне идут у волость решать какой либо вопрос, возникший при отбирании чего у заможника. Движение людей по улице проездом, прогоном скота, перенесением предметов, представляет, что то не понятное, не то разграбление, не то пренесение. Сегодняшний день напоминает ярмарочное время или движение по улице во время ярмарка в прежнее время.
   
20 Генваря Среда.
       Та же картина на улице, что и вчера. То же движение торжествующей бедноты.                                                                      Говорят, что вчера было много слез, брани из за того что отбирали. Были случаи истерики. Так: до очень богатого селянина Якова Ищенко явился бедняк Кирил Лавренко, взять у Ищенка пару прекрасных быков, которые Лавренку назначены. Вся семья Ищенка начала плакать, семья очень большая, некоторые из семьи начали ругать Лавренка, другие из семьи пали на колени и умоляли не брать быков. Кирилл Лавренко уже пожилой набожный и честный человек, перекрестился и ушел не взяв быков. Комиссия приказала Лавренку взять быков, иначе быки будут отданы другому. Сегодня Кирилл Лавренко явился до Ищенка и взял быки. Вся семья Ищенка сопутствовала Лавренка не добрыми пожеланиями.
     До Михаила Моисеева Силки ( по уличному Кужель) явились бедняки с записками взять у него телицу, воз и пр. Начались споры, хозяин дает ему старый воз, а тот кому назначен воз хочет взять новый, воз на железном ходу. Начался спор. Явилась и вмешалась комиссия и все таки взяли новый воз. Жена Силки пала под воз, через нее перевезли воз, ее немного помяли. Самому Силке повредили при сопротивлении руку.

   Сегодня продолжают вести скот, телят, свиней. Несут косы, рала, везут бороны. Везут кули, сено, солому.  Говорят, что более чем у ста заможних отбирается имущество и намечают к разделу около ста средняков. т. е. средних по состоянию хозяев. Говорят, что будут делить и то, что находится у сундуках у богатых и средних хозяев.               

    Продолжает беднота забирать у богатых скот, лошадей, свиней, овец, мертвый инвентарь. По улице движение людей, ведут скот, гонят свиней пр. Происходит при отобрании инциденты. Споры. Проклятия. Слезы и пр.
     Происходят при отбирании сделки (саме так у тексті). Например: У хозяина забирают племенную свинью, которую он бережет уже несколько лет, оставляют ему пыдсвинка. Является к хозяину тот, которому назначена свинья, хозяин начинает просить явившегося за свиней оставить ему свинью а ему а взять пыдсвинка. Тот не соглашается. Дальше начинается сделка, хозяин два или три пуда жита и порося, когда свинья наведет поросят. Торговля продолжается и кончается сделкой. Бывают случаи ссоры, браны. Вмешивается Комитет и все таки у богатого забирает бедняк то, что ему назначено взять у богатого.

11 Февраля Четверг.
       Некоторые хозяева из богатых, у которых между прочим взяты были на учет и  овцы для раздачи бедноте, и узнав, что их овцы назначены уже бедным, взяли и подушили своих овец, дабы она не досталась бедняку. Приходит к нему бедняк с запиской получить овцу, хозяин задушивший овцу говорит, уже подохли овечки, пойди подывысь и бедняк уходит ни с чем. Таких случаев несколько. Некоторые, даже многие хозяев, дабы у них не взяли лошадь, корову, или теленка, поспешили зарезать, или продать, больше резали.
      Некоторые из бедноты, дабы получить корову, или теленка, свою корову или теленка поспешили зарезать или продать. Надеясь на то, что ему дадут. Некоторые порезали коров тельных т. е. таких у которых скоро должен быть теленок. Многие из середняков свои лошади, коров, свиней, овец сократили на столько и сокращают на столько дабы у него не могли взять ни чего. Замечается большой недостаток сена и соломы. Многие из бедноты, надеясь, что ему дадут сена и соломы, обращаются с кормом небрежно, не по хозяйски, остатки из ясел бросают скоту под ноги. Многие излишки сена и соломы поспешили продать. У волости  на корм для скота дают записки такому-то, получить у кого-то, столько-то сена или соломы. С такой запиской бедняк идет, или едет саньми и получает сено или солому. У некоторых, у многих, богатых взяли всю солому и сено, не оставив им ни чего.

9 Марта Вторник.
       Состоялся сход. На сходе прибывший из Борзны инструктор объявил, довзнести разверстку. Взнести масла по три фунта с коровы, или сала один фунт с четвертью за фунт масла, дать по три яйца с курицы. Все это долго обсуждалось. Выражалось многими неудовольствие на существующие порядки.


    Ну що, як ковбаса за 2,20? Чи готові ви, лєнєнци, витримати хоч день продразвьорстки заради построєнія камунізьма? Чи виникали б у вас у ваших запрограмованих черепушках хоч якісь думки про блага соціалізму-комунізму? На мою думку говорити щось ще безглуздо, все й так зрозуміло.  А всім хто продовжує свято вірити в камунізм бажаю в цей свєтлий празднік, щоб вас настигла продразвьорстка, і щоб щодня, й ваших дітей та онуків.
Амінь.

М. Русич.

5 коментарів:

  1. камуністи найбільше зло у світі. але проблема у тому, що вони досі на державних постах. у тому чи іншому вигляді, але це камуністи. в основному це лайно яке має російське коріння, тобто було завезене після голодомору замість вимерлих українців - геноцид із заміною населення. на сході україни села вимирали майже у нуль - туди завезли найбільше генетичного кактейлю(бо ж усім відомо, що нації у росіян немає - це бодяга з татарів, монголів, фіноугорського етносу(який вони і видають за нащадків русичів) та ін.) , і от тепер ці зайди у купі з нашими зомбями хочуть загнати нас у те ж ярмо з якого ми і так не зовсім вилізли. якщо побачите десь комунячу наволоч яка щось варнякатиме на кшталт "а он при саюзі", згадайте померлих у голодовку - плюньте тому лайну у пику

    ВідповістиВидалити
  2. ти ба, ця тема чомусь не з явилась у списку тем з останніми коментарями, отам у лівому верхньому куточку. дуже дивно.. пану цензору так не здається?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ти ба. Щоб тема, ото там, у верхньому, лівому куточку з'явилася, не треба чекати на диво. Дива, самі собою не трапляються. Хіба що у "іванушкі дурачка" все так просто. Тут, щоби ото там, у списку тем з коментарями, просто з'явилося посилання, треба щоб хтось сів, і ото туди його, ручками прописав. Щоби потім, зручно було туди тицьнути. А в подальшому обхаять оту зручність...
      Чи то пану провидцю то так не здається?

      Видалити
  3. ну от, нормальна відповідь, з людськими емоціями) . я здогадався(я ж той.. оракул)) що це робиться у ручному режимі тому і озву.. ее.. отекстив своє здивування. бо ж стаття видається мені важливою.
    і ще.. обхаював я якраз протилежне, а саме незручність, тобто попередню неможливість туди тицьнути і наслідкову можливість обхаяти)
    і ще.. я не зловживаю сполучником "то"), використовую тільки там де потрібно), деінде нехтую розділовими знаками, майже завжди великими буквами, але те все другорядне, бо ми ж не на отих, як його.. тестах зно!
    і ще по темі(ну щоб не було офтопу) - смерть комуністам розповсюджувачам червоної зарази, яка знищила мільйони українців. хай камуняки горять у пеклі.

    ВідповістиВидалити
  4. заходжу буває сюди з надією, що може додасть хтось коментар, висловить свою думку, чи побажання(як ото я:)), але ні, людям набагато цікавіше обговорювати як їх ставляють у позу бобра наші суди, як їх облапошують різні надавачі послуг(комунальних, газових, тощо). звичайно то болючі теми, але чому нарід не розуміє того, що ця тема, ці описані тут події мають найпряміше відношення до усіх ваших проблем. ті події є відправним пунктом, причиною теперішніх. хіба ж не так - бідному(нас привчили так, що це слово асоціюється з чесною, розумною, але пригнобленою людиною) віддали добро багатого(а це навпаки, асоціюється з негативом - шкуродером, тупуватим, брехливим пригноблювачем). начебто повинно бути класно - тепер керуватиме розумний і чесний, але наші асоціації неправильні, вони нав язувались тими хто відбирав. насправді ж бідняк це дурна, ледача людина, як правило п яниця і нероба. а оті заможні як правило розумні працьовиті люди, які можуть і уміють. за спогадами старих людей про розкуркулених:"..їх там сорок(тут образно) душ симні було, робили і спать не лягали - до пив ночі світилось. ну багаті, багаті були - усіх вивезли.." . тож не дивуйтесь, кто бил нічєм тот стал всєм. начальниками і суддями також. тож зріть у корінь проблеми.
    --------
    а ваша пасивність говорить лише про одне - на те ви і заслуговуєте. воли волами.. там був написав один з яйцями, який у ліси погоджувався іти , але не встиг його ніхто підтримати як видалили..
    --------
    люди непритомні.. німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть.. скоро остаточно онімієте - ЛІНГВОЦИД продовжується - ви знаєте що якихось сто років тому в україні було лише 3-5% російськомовних, а тепер 30-40% - жахливі цифри - нас стирають.
    тож перевертні помагайте москалеві господарювати, та з матері полатану сорочку знімати. помагайте недолюдки матір убивати..

    ВідповістиВидалити