вівторок, 30 січня 2018 р.

Питання щодо продажу будівлі бувшого автовокзалу під контролем

 В газеті «Слово Варвинщини» від 15 грудня 2017 року в рубриці діалог: влада- громада обговорювалося питання відносно продажу будівлі автостанції. Пройшов місяць. Що зроблено? Як відреагували правоохоронні органи?
     Прокурор Варвинської місцевої прокуратури в порушення вимог статті 214 КПК не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань мою заяву про вчинення кримінального правопорушення і направив її до обласного Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.  Ті в свою чергу направляють її до Варвинського відділення поліції. Але і тут не поспішають її кваліфіковано розглянути.
Не реєструють її до Єдиного реєстру досудових розслідувань і доручають розглянути її відповідно до Закону України «Про звернення громадян» дільничному інспектору поліції. З таким беззаконням я не погоджуюся і 30 січня звертаюся зі скаргою до Варвинського районного суду аби зобов’язати посадових осіб Варвинського відділення поліції внести заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань та провести кваліфіковане розслідування.
     З наявних матеріалів вбачається зловживання службовим становищем Варвинським селищним головою Саверською-Лихошвою В.В. Та і сама вона це підтверджує у висловленій позиції через газету. Зазначаючи, що виконком дав дозвіл на узаконення будівлі автовокзалу ВАТ «Чернігівське обласне підприємство автобусних станцій - 17499». Але, чи має виконком такі повноваження? В рішенні виконкому зазначено, що керувалися пунктом 10 частини «б» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». А що ж насправді зазначено в цьому пункті зазначеного вище Закону. А це, делеговані повноваження щодо обліку відповідно до закону об’єктів нерухомого майна незалежно від форм власності. От і все. Тільки облік, а не вирішення інших питань. Саверська-Лихошва зазначає, що у свій час таке право селищною радою було видано на різні будівлі. Але тож селищною радою. Селищна рада і виконавчий комітет це різні органи місцевого самоврядування, які наділяються власними і делегованими повноваженнями, в межах яких діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Як бачимо, селищний голова Саверська-Лихошва, пропрацювавши на цій посаді більше семи років до цього часу не розуміє і не знає статусу селищної ради і виконкому.
     Тож питання щодо будівлі бувшого автовокзалу під громадським контролем. І я прикладу всі зусилля для організації об’єктивного і професійного його розгляду і прийняття законного рішення. Інтереси громади повинні бути захищені. А в разі виявлених порушень винні наказані.          

                                                                                                                        В.П.Остапець       

9 коментарів:

  1. ксерокс слабенький, погано видно. напишіть будь ласка посилання на це рішення на сайті селищної ради.

    ВідповістиВидалити
  2. Якщо кримінальна справа буде занесена до Єдиного реєстру, то чи буде на час розслідування підозрювана посадова особа відсторонена від роботи? Чи має дана справа строк давності?

    ВідповістиВидалити
  3. https://www.youtube.com/watch?v=BQxBT3tLJTc&t=37s

    ВідповістиВидалити
  4. Володимире Павловичу! Дякую Вам, що не залишилися осторонь цього кричущого, ганебного факту перетворення райцентру у село. Дай Боже Вам сили і терпіння у відновленні справедливості. Ми з Вами!

    ВідповістиВидалити
  5. Приєднуюсь))) Спасибі щиро Вам Володимере Павловичу!

    ВідповістиВидалити
  6. Володимир Павлович, напишіть від якого числа сесія, а то не видно. будь ласка

    ВідповістиВидалити
  7. Жах! Все продають! А, людям хоч щось залишиться??!

    ВідповістиВидалити