понеділок, 22 січня 2018 р.

Facebook як панацея для ефективного спілкування влади та громади

 Практично кожна обєднана громада в Україні має власний веб-сайт. А що маємо ми? А у нас є сайт Варвинської селищної ради, робота якого залишає бажати кращого. Тут дозволю собі висловити декілька зауважень. По-перше, дата наступної сесії не оновлюється. А отже, коли відбудеться чергове засідання сесії селищної ради варвинчани можуть дізнатись лише з районної газети. Маю на увазі пересічних жителів Варви, а не «наближених» до керівництва. По-друге, документи, які продукує селищна рада, не завжди вчасно висвітлюються на сайті.
Наприклад, станом на день написання цієї публікації (20-те січня, субота) у документі порядку денного 2 сесії 7 скликання відсутній проект рішення бюджету на 2018 рік. Ну як відсутній… заголовок рішення є. І є лише заголовок. Таблиця доходів та видатків відсутня. А вже у понеділок буде сесія. Очевидно, що на вихідних проект бюджету на сайті не зявиться. В кращому випадку – в понеділок зранку. В гіршому – вже після сесії, коли все вже «порішають».
По-третє, і найголовніше. На сайті селищної ради не працює кнопка зворотнього звязку. Вона є, але коли на неї натискаєш, не відбувається нічого. А зворотній звязок, на мою думку, є найголовнішою умовою ефективної взаємодії  влади та громади. Якщо зворотній зв’язок функціонує, немає потреби людині їхати з села у Варву, щоб отримати консультацію.
До чого я веду? Хочу почути (почитати) думки людей з приводу наступного. Було б досить непогано, якби хтось із апарату селищної ради створив сторінку Варвинської об’єднаної громади у Facebook. Сторінкою у цій соціальній мережі управляти легше, аніж сайтом, тож тут проблем, думаю, не було б. Головна аудиторія цієї найпопулярнішої в світі соціальної мережі охоплює людей середнім віком від 20 до 55 років. У Facebook сидять всі (або майже всі). А значить всі зможуть звязатись із селищною радою в режимі онлайн, не виходячи з дому. Живем у XXI столітті, розраховуємось в інтернет-магазинах електронною валютою, а із сайтом розібратись не можемо. Чи не хочемо?..
Жителі Варви, Калиновиці та Леляків, звертаюсь до Вас! Будь ласка, напишіть у коментарях (анонімні коменти не враховуються!), чи хотіли б Ви бачити новини Варвинської громади на Facebook, а головне, мати можливість через Facebook написати представникам Варвинської селищної ради.
Коментарі прошу залишати на моїй особистій сторінці у Facebook, так як цей блог вже давно заполонили провладні анонімні боти-коментатори.

2 коментарі:

  1. Звичайно б ми це хотіли! :) нам цікаве наше майбутнє!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а головне - можна запитати будь-що у працівника селищної ради в режимі онлайн

      Видалити