понеділок, 26 листопада 2018 р.

Про 20 сесію селищної ради.


 Вітаю Вас Громадо з 20 сесією селищної ради, яка відбулася 22 листопада 2018 року о 16 годині. Бачте як працюють? Не встигли підписати рішення скласти протокол, а тут вже нова сесія, і так без кінця і краю, немає коли і на перекур сходити. Не встиг пройти тиждень з часу 19 чергової, а тут вже 20 позачергова, така собі фізкультура. Для себе я давно знайшов пояснення цій «активності» - відсутність відповідальності та професійності дійових осіб, що готують та беруть участь у проведенні сесій. Чиновники чітко знають, що ніщо не завадить їм отримати зарплати, премії, і інші доплати. Тому готують сесії лівою ногою. В свою чергу ЛОХи-депутати  мовчки ходять на сесії, ніхто не ставить навіть запитань, чому потрібно збиратися кожного тижня? А коли ж роботу робити? Якщо хтось не знає, то ЛОХи – це люди одурені хуліганами, я це мав на увазі. От так все і відбувається – одні роблять лівою ногою, а інші ходять на сесії надимають щоки пускають бульби носом та й годі.

   Порядок денний сесії був наступний:
1. Про затвердження Програми розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки.
2. Про внесення змін до Плану (Програми)  соціально – економічного та культурного розвитку  Варвинської селищної  ради на 2018 рік.
3. Про внесення змін до рішення другої сесії сьомого скликання селищної ради від 22 січня 2018 року  № 19-2/18отг «Про селищний бюджет  на 2018 рік».
4. Про внесення змін до рішення Варвинської селищної ради від 19.04.2018 № 20-7/18отг «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва та ремонту на 2018 рік».
5. Про стан опалення в закладах освіти у  Леляківському старостинському  окрузі (різне).
Жодне з цих питань не було страшним та таким, що не можна було б розглянути тиждень тому. Все відбувалося як завжди – хтось щось забув, не встиг чи було впадло напнутися. От і таким чином заскирдували 20 сесій. За офіційною позицією потреба в зібранні була та, що потрібно було залагодити проблему з рештою державних коштів субвенції на ОТГ в сумі близько 100 тис грн.. Тому вирішили під ці залишки передбачити закупівлю іншої техніки та засобів. Це звучало як основна причина зібрання сесії, але що заважало зробити це раніше? А нічого, насправді. При цьому я так розумію що на наступному тижні знову зберуть сесію, бо як казала юля, ми галасували-галасували і догаласувалися. Для використання коштів, окрім змін до бюджету,  потрібно внести зміни до відповідної програми, а також затвердити перелік проектів, що повинні реалізовуватись. І програму прийняли, а от перелік проектів, що мають реалізовуватись був затверджений ще 19 квітня 2018 року, але може вже нічого і не потрібно, може й так пролізе, а може в казначействі і так порішають, там кругом свої люди. От так все відбувається, а ви ходіть на сесії. Ще трохи і можна добити кількість сесій до 24, щоб був показник одне зібрання в 2 тижні, оце показник, можна десь на сльоті ОТГ рисонутись слєгка.  До речі це все можна реалізувати, ще час є, побачимо, я думаю в них все вийде.



    Але найцікавіше на цій сесії відбулося не під час розгляду начебто важливих питань, а вже в різному. Саме там можна довідатись що ж насправді відбувається в ОТГ, а не на сторінках совєцької преси, де за сотні тисяч гривень мешканцям ОТГ замулюють очі. Так депутат Неліпа, представник інтересів мешканців Леляків, порушив питання стану опалювання приміщення дитячого садка в Леляках. Виявляється температура приміщення там 12°С, вугілля для опалення немає, його кочегар звідкись носить чи возить, воно там не горить, а котел там взагалі практично не котел, і так далі. «Оливи в вогонь» підлила староста повідомивши, що дитсадок в Леляках ніколи в зимку не працював у дітей були зимові канікули. 5 місяців??? Ну добре раніше в дитсадку не було початкової школи, а тепер як буде? Депутат Неліпа так надував щоки,  що ледве не полетів. Каже: «Мені дивно, як так ви готували дитсадок до опалювального періоду, ви ж все знали, а як же ж там діточки?». Для кого ці понти були я не розумію. Чи невже в депутата Неліпи тимчасове прозріння настало? Чи миттєва слабкість, чи що воно за чудо? Чомусь коли відбувалися не менш кричущі речі наприклад був знехтуваний проект на реконструкцію даху на гімназії; чи не відкритий літній табір «Сонечко» в Леляках, чи так як будувалося футбольне поле зі штучним покриттям, що ще й досі не добудувалося; чи як ще й досі не відремонтовано туалети в першій школі і так далі, то там Вам не дивно було? А хто призначав цих недолугих чиновників своїми рішеннями? А вони потім таких же ж обирали на «конкурсах». А деякі і конкурси не проходили, бо ви такі рішення поприймали. То це не дивно?
    Пане Неліпа ви повністю винні в тому що в дитсадку в Леляках 12°С в приміщенні, бо саме ви та ваші колеги як з вашої фракції захисників людей так і з фракції захисників землі заклали підвалини того як ви працюєте і як працюють підзвітні та підконтрольні вам ваші чиновники. За весь цей недолугий рік жоден чиновник не поніс ніякої відповідальності, ви навіть пожурити їх не можете…
24.11.2018
Павленко Дмитро


2 коментарі:

  1. ЛОХи-депутати мовчки ходять, люди одурені хуліганами, я думаю чи було впадло, рисонутись слєгка. Для себе я давно знайшов ходять на сесії надимають щоки пускають бульби носом та й годі. цитати великих

    ВідповістиВидалити