понеділок, 3 грудня 2018 р.

Про засідання виконавчого комітету 29 листопада 2018 року.


      Як і анонсувалося на даному блозі в переддень, 29 листопада 2018 року відбулося засідання виконавчого комітету. Я також відвідав дане засідання в принципі лише із за одного питання порядку денного – погодження для КП «Господар» поточних індивідуальних нормативів витрат питної води. Цей документ передбачає дозволені межі витрат води комунальним підприємством на власні потреби та втрат води в водогонах під час подачі питної води споживачам. Це ті втрати, які ми можемо часто спостерігати на вулицях Варви, і за які ми всі маємо платити. Я з своїми колегами вчергове пробував донести членам виконкому інформацію про невідповідність як самих розрахунків цих нормативів підзаконним актам, так і окремих даних туди внесених. Як завжди, на наші зауваження ми почули надзвичайно оригінальні відмазки, а виконком за  винятком одного з його членів проголосував за погодження нормативів.

     Решта питань по суті були або процедурними або не зовсім зрозумілими чи відомими як нам простим мешканцям так і переважній частині членів виконкому, які мовчки голосували за все «за».
    Але на одному з питань  я б хотів зосередити увагу,  не тому що мені так дуже хочеться, а тому що мене дуже «просили» про це самі чиновники. Це стосується першого питання порядку денного: «Про включення до Переліку проектів, що плануються реалізувати за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році».

   Це питання, з історії описаної мною в дописі про 20 сесію селищної ради, якщо хтось не читав то почитайте чи нагадайте собі. Тоді я наголошував, що для використання коштів інфраструктурної субвенції рада не прийняла достатньо рішень для цього, зокрема не було внесено змін до переліку проектів, що будуть реалізуватися за дані кошти, і написав, що сесії готуються лівою ногою. І от наші славні чиновники, щоб не впасти в грязь так би мовити лицьом, і не проводити знову позачергової сесії, і спростувати те, що написано у всяких пасквілях в інтернетах, вирішили це все провести через виконком, про що мені повідомили також, ще у вівторок. На що я зауважив їм, що виконком не уповноважений на це, почитайте Порядок використання даної субвенції. Але задньої передачі в чиновницькому механізмі не передбачено, ні, щоб виключити дане рішення з порядку денного виконкому, вони додають в проект рішення пункт – передати на подальше затвердження радою. При цьому членам виконкому пафосно повідомляли про те, що ось шановні для того щоб, ми повинні оце розглянути та погодити, що передбачено постановою 200. І ніхто з членів виконкому не поцікавився, а чому ми раніше не приймали таких рішень, адже в цьому році кошти даної субвенції вже були використані, чому ж так? А я нагадаю тим хто цікавився, що рада вперше затвердила даний перелік на сесії від 29 березня 2018 року, а внесла зміни в нього 19 квітня. Так от в переддень даних сесій на засіданнях виконкому від 16 березня 2018 року та від 12 квітня 20018 року ніяких переліків не погоджували, і нічого не розглядали і не передавали на затвердження сесії (в чому Ви можете переконатися зі скріншоту сайту селищної ради).

Так в чому справа, шановні чиновники? Ви тоді зробили неправильно, і в порушення вимог Порядку використання коштів їх використали? Чи зараз просто займаєтесь окозамилюванням, і замиливши їх депутатам пішли замилили їх і членам виконкому? Де ж насправді доречні законні дії тоді чи зараз? Адже як ми можемо побачити, навесні депутати без виконкому спокійно затвердили відповідний перелік, і більше того нещодавно використали згідно даного переліку кошти державної субвенції. А тепер з’являється виконком і починає щось погоджувати та передавати раді, і нам всім розповідають що так треба для того щоб використати кошти, а навесні не треба було? До речі в згаданому Порядку використання коштів ніде не зазначено, що виконком погоджує перелік, так як зазначено в рішенні від 29 листопада 2018 року. Там зазначено, що виконком формує перелік та подає на затвердження раді. Але якщо припустити, що виконком повинен все таки погоджувати даний перелік саме на своєму засіданні, то як тоді купили трактор в порушення Порядку, шановні? Мабуть потрібно звернутися до контролюючих органів, щоб перевірили законність використання коштів інфраструктурної субвенції, а то з цими артістами всяке може бути.

29.11.2018
Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. Лежу якось влітку вночі, намагаюся заснути. Чогось не спиться. В будинку тепло, на вулиці тепло, вікна навстіж. Начебто б почав засинати, як тут якісь типи у дворі почали смажити шашлики. О пів на першу ночі! Запах пішов такий, що мало того, що сон не йде, так ще й тепер шашлику хочеться!
    Перевертався і терпів я ще півгодини. В результаті встав, одягнувся, поліз по засіках, знайшов непочату пляшку горілки і спустився у двір.
    Підійшов до цих трьох і кажу:
    «Блін, мужики, своїми шашликами реально ж спати заважаєте!».
    Вони вже готові дати мені відсіч, а може і наваляти, але тут я додав: «У мене тут пузир завалявся, будете?».
    Загалом, розійшлися ми в 4 ранку, спав як немовля.
    Шашлики, до речі, відмінні були.

    ВідповістиВидалити