пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Вам повістка

 У той час, коли на Донбасі реальна війна за Незалежність України від сусідського суспільного укладу, значна частина країни – у традиційному для серпня бахчовому анабіозі.
У головах багатьох вчорашніх прибічників революції - кавунне смузі, на голові - патріотичний віночок.
Соціальне напруження не розряджене ні істотними реформами,ні ув'язненням членів команди Януковича та державних злочинців. Існує реальна загроза вторгнення путінських окупантів.

Політики - у дивній позі, кінцівками тримаються одночасно за все: обіцянки власному гаманцю, гарантії безпеки друзям по Раді і олігархам, дядьків з ЄС і очікування суспільства.
Тисячі громадян перенесли Майдан з площі всередину себе і відчули, що цілком на боці суспільства не може бути ні політиків, ні бізнесменів.
Люди - україномовні, російськомовні гинуть за право боротись за свій, український суспільний устрій, за Незалежність як відповідальність і право на власні помилки, за свої місцеві домовленості всередині громади.
Тисячі українських громадян погодились ризикувати життям за право мільйонів поборотись за зміни на краще.
А що у цей час роблять мільйони? Вони чекають на зміни. Не роблять їх, а чекають.
"Ну як, ви ж обіцяли, що буде лучче, то де воно?Ми ж вам повірили?"
Я ще раз повторю - хтось готовий померти, аби у вас була законна змога копнути корупціонера чи наступні роки в цій країні не давати даїшнику хабар. Люди спливають кров'ю, надаючи суспільству карт бланш.
СРСР, як устрій, вкрав у людини право і вміння насаджувати державі волю громади. Тож громадян, що усвідомлюють себе, як першопричину змін, а не глядачів з поп-корном, вкрай мало.
Мешканці все ще хочуть, щоб десь згори пролунав директорський дзвоник і прийшла рознарядка - "альо, ми тепер Європа, атставіть красти".
І щоб по команді отак - раз - і родич на митниці почав сам себе бити по руках. Зненацька. І щоб усі раптом почали вмикати повороти. "Тоді вже і я, чим я гірший"
Творча енергія Майдану, його неофітська солідарність обнуляються з кожним бездіяльним днем. А загроза нікуди не подівалась - вона розділилась на 2 фронти і перейшла у невпинний контрнаступ.
Чому ми пригальмували і переклали крихку здобуту перевагу до рук старих тертих інтриганів?
Чому населення Донбасу раптом прийняло путінські та ахметовські інтереси за власні і радо допомогло створити "гарячу точку" у себе вдома?
Чому ми самі повторюємо 2004 рік, пускаючи все на самоплив?
Чому протест звівся до пасивного спостерігання за незворотнім реваншем осмілілих крадіїв і зрадників? Є враження, що якщо перевибори ВР - завтра, то оберуть популістів у камуфляжі і популістів з голубом миру на білбордах.
Чому досі застосовуємо презумпцію правоти до першого-ліпшого пройдисвіта чи бізнесмена, чиї промови тимчасово співпадають з нашими емоціями?
Чому ми готові з полегшенням усучити до рук свої повноваження будь-якому можновладцю, що сьогодні випадково на нашому боці?
Невже ще не ясно, що повстання проти поганої системи закінчується не після поваленого паркану і союзника-олігарха, а після того, як ти в ручному режимі витісняєш її кращою системою?
Невже не ясно, що сьогодні треба шукати головного союзника всередині власного і сусіднього суспільства?
Так ось, нам всім прийшла повістка, ще у листопаді.
Уявимо український протест, як рівневу гру, в яку ми вклякнули одного осіннього вечора:
1й рівень - пісні, стрічечки, ліхтарики, прапори, "бандугеть".
2й рівень - все з 1 рівня + намети-бутерброди, ритмічні гасла, злі плакатики, ходи, віча, недобрі заглядання у вікна РОВД.
3й рівень - + перші жертви, фізичній опір, шини, краще організований протест - волонтерські організації допомоги постраждалим, про-громадські правозахисники. Делегування протестних повноважень конкурентам влади.
4й рівень протесту - все те саме + відкрите збройне протистояння і прохання про допомогу у однодумців-сильних світу цього – самостійних, готових суспільств. Чекання на санкції, поодинокі поправки у баланс справедливості у вигляді мордобиття окремих символів гебистсько-кримінального свавілля у особі царьових.
5й рівень протесту - рідкісні, як діаманти, судові позови сміливців проти корупціонерів. Повне перекладання представницьких функцій інтересів громади на політиків і співпраця з ними. Перші розчарування і згасання революційних вогників у просторих кабінетах. Задній хід громади перед амбіціями бізнесменів.
З 5го по 100й рівні - це терпляче чекання чужих санкцій і правильних ініціатив "згори" від ставлеників олігархів-власників потоків і їх конкурентів. Голосування по результатам програми Шустер Live. Дегустація сортів політичного *айна. Національна ідея на рівні "Україна - Єдина, Путін- Халва".
Десь ось тут з'являється примара 2004 року - повернення непокараних, непотоплювані кернес-ківалов, реванш "договорнякової політики" з мінімальним врахуванням побажань "знизу": плебсу – новий тролейбус, а нам – новий потік з митниці, ось вам – друга турецька, а ось нам – відкати на закупках зернових в Каір чи освоєння потоку штрафів за порушення стандартів молочної продукції ЄС (див. 2004 рік)
Погані відчуття у народу "#чтотонетак" "#незацестоявмайдан" #марнісмерті
Ми десь тут.
А нам - сюди:
100й рівень протесту - це прощання з ілюзіями та юридичний хардкор.
Перехід у фазу для дорослих - конструктивний системний протест і витіснення старої системи своєю. Вам ніхто нічого не винен, як самі захочете, так і зробите в країні.
- Донесення до 25 млн дорослих українських особин їх конституційних обов'язків, формування картини спільного державного інтересу і масштабу народних потужностей.
- Організація місцевих територіальних громад, спілок, комітетів народного управління.
- Утворення громадського органу аналітики, контролю і моніторингу процесів, законів і конституційних реформ, які потенційно несуть загрозу для держави і громади України.
- Утворення громадського суспільного ЗМІ, виведене з під груп політичного і бізнес- впливу.
- Легалізація районної самооборони, що визнається владою міста як окрема сила рівня громадських дружин правопорядку.
- Лоббі українського культурного продукту і створення "невидимого кордону" – поступова побудова нової центроукраїнської медіа-реальності.
- Формування громадського лоббі, яке усвідомлює що є національний інтерес і яке підкріплене середнім та малим бізнесом.
А тепер - та-дааа: Законний протестний наступ – аналог махачу з беркутом на Майдані.
- Поступове витіснення з політики старих кадрів і впровадження у середовище Ради "агентів" народу – своїх, контрольованих, депутатів на виборах.
- Еволюція виборця від "ой, за кого голосувати?" до "ось наш районний дядя Вася - ми навчили його, чого ми хочемо і він потрібен нам у парламенті, гуртуємось і проводимо його у владу".
 - Початок 5-тирічки просіювання судів, митниці, скорочення і переатестація міліції. Кримінальні справи проти тих, з ким домовились ті політики, що прийшли на 5-6 рівні. Ті політики, що погоджується грати на умовах диктату "знизу" від громад - залишаються. Ті, хто намагаються повернутись до схеми "маніпуляція олігархами згори" - вибувають на виборах.
- Десакралізація політиків і підвищення рівня політичної культури від рівня "Бондаренко - коза, Царьову - в рило, Яценюк - няшечка" до "Всі такі солідні, всі все так красиво розповідають, але депутат Б спонсорується олігархом С, що має бізнес з Д, який недодав у бюджет нашого регіону N-ну суму і прикрив суддю Х, який узаконив землевідвід навколо нашого ставка".
- Заохочення суспільства до ретельного аналізу економічних интересів регіонів і навчання населення - як обирати громади своїх делегатів у Раду.
Ми - на цивільному фронті, кожен з нас у своїх діях має бути відзеркаленням солдата на передовій.
Поки він прикриває нас вогнем, ми маємо не підводити його і з вдячністю за цю можливість боротись, наступати на хабарника, генерала-зрадника, рєшалу, хама що припаркувався на тротуарі, невпинно наступати.
Ми переможемо тільки тоді, коли кожен з нас стане бойовою одиницею на фронті боротьби за новий договір між владою, бізнесом і суспільством.
Мобілізуйте на цей фронт самі себе, будь ласка. 

14 коментарів:

  1. Шкода автора, проте....Скажу чесно: це не стаття, а марення хворого (Божевільного).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так, стаття дещо утопічна, особливо коли брати до уваги те, що велика частина суспільства знаходиться на вашому рівні розвитку. але не переймайтесь, ви не винні, то все батьки - спадковість і виховання.

      Видалити
  2. Нардеп Рибаков запевняє, що через два тижні буде війна

    Вчителька з Новгорода- Сіверського Валерія Домоцька повідомила про пікантні обставини поїздки народного депутата Ігоря Рибакова своїм округом.

    На своїй сторінці в мережі Фейсбук вона пише: "Сьогодні розмовляла зі своїми земляками з села Бирине Новгород-Сіверського району. Вони розказали про поїздку на зустріч із нардепом Рибаковим минулої суботи.

    Особливо мене вразило, що депутат розказав жителям північного району про те, що через 2 (два) тижні буде війна, і не буде ні Чернігівської, ні Сумської області. А голова сільради, приїхавши в село, все розказала людям і наробила переполоху.

    До речі, на зустрічі були бувші керівники району, голова Н-Сіверської райради та керівниця апарату Н-Сіверської райдержадміністрації. А ще Рибаков сказав, що скоро вся бувша влада повернеться назад, і щоб вони не переживали.

    А я то думаю, чого це вони голови попіднімали. Бо після Революції Гідності сиділи тихенько і дивилися з-під лоба".

    Нардеп Рибаков відомий підкупом народних депутатів, через що отримав прізвисько "генерал тушок", та роздачею гречки і, як цього разу, медикаментів для ФАПів.

    Іван КОЛИВАН

    ВідповістиВидалити

  3. 07:11
    Голову Ніжинської РДА поранено в зоні АТО
    24 серпня голова Ніжинської міської організації ВО "Свобода", голова Ніжинської райдержадміністрації Чернігівської области Ігор Смаль отримав біля Дебальцевого на Донеччині два наскрізних кульових поранення. Це сталося під час відвезення допомоги воякам, що беруть участь в антитерористичній операції на сході.

    Поїздка в зону АТО була запланована до Дня Незалежности. 23 серпня два мікроавтобуси з гуманітарною допомогою вирушили в місце дислокації 13-го батальйону, бійці якого перебувають в одному із сіл Луганської области. Наступного ж дня ніжинці відвідали Дебальцеве, де потрапили під обстріл "Градами". На одному з блокпостів, по якому вели прицільний вогонь також зі стрілецької зброї, і отримав поранення націоналіст. Першу медичну допомогу свободівцю надали в польовому госпіталі, згодом – в Артемівську, продовжено лікування в Ніжинській міській лікарні.

    "З одного боку, ми маємо відсутність досвіду поведінки в зоні бойових дій, а з иншого – величезне бажання передати бійцям допомогу, зібрану територіяльними громадам і їхніми керівниками, підприємствами, установами та організаціями, приватним підприємцями і окремими людьми, які не залишаються байдужими й допомагають українській армії. Окрему подяку хочу висловити лікарю "Хотабичу", який відзначений Богом лікувати поранений бійців", – зазначив Ігор Смаль.

    Все ж військовим передали бронежилети, каски, наколінники, продукти харчування, форму та взуття, засоби особистої гігієни, питну воду, цигарки, адресні посилки. Окремо сформовано 25 комплектів, до яких входять гумові чоботи та берці, форма, засоби гігієни, блок цигарок і особливе вітання бійцям – дитячі малюнки та листи, написані жінками-службовцями.

    До збору продуктів харчування постійно долучаються всі населені пункти району – без виключення.

    Найактивнішими є Лосинівська селищна, а також Вертіївська, Безуглівська, Шатурська сільські ради. Цього разу допомогли Перемозька, Колісниківська, Талалаївська, Великодорізька, Григоріванівська територіяльні громади.

    Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»

    ВідповістиВидалити
  4. "Ми воюємо з Росією" - радник міністра внутрішніх справ

    "Ми воюємо з Російською Федерацією. Російська Федерація в особі Путіна ввела свої війська. Це агресивна війна. Така ж, як на території Європейського континенту вів Гітлер. Навіщо Путін веде війну? Він не хоче допустити, щоб Україна стала європейською процвітаючою благополучною країною. Адже тоді громадяни РФ почнуть його запитувати, чому, маючи багато нафти та газу, вони такі бідні та нещасні, але яка багата Україна", - заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

    Він також підтвердив, що російська регулярна армія вторглася в Україну не 27 серпня, коли увійшла в Новоазовськ, а на кілька днів раніше. 24 серпня російські війська вже були біля Іловайська під Донецьком і завдали потужного удару по силах АТО. Саме через російську армію і виник Іловайський котел, у якому загинули від росіян десятки українськмих бійців.

    Нині прийнято рішення про передачу добровольчому батальйону "Донбас" важкого озброєння, адже воювати з легкою стрілецькою зброєю проти важкого озброєння регулярних частин російської армії неможливо.

    ВідповістиВидалити
  5. Росія на порозі катастрофи! - звернення Оргкомітету Російського Антивоєнного Руху

    На сайті відомого російського опозиціонера Гаррі Каспарова з'явилося повідомлення, яке ми подаємо мовою оригіналу.

    Заявление Оргкомитета Российского Антивоенного Движения

    Вторжение войск РФ на территорию Украины грозит крупным военным конфликтом

    Дорогие братья и сестры! Сограждане!

    Россия стоит на пороге катастрофы! Начавшееся 27 августа крупномасштабное вторжение войск РФ на территорию Украины грозит потерями, сравнимыми с потерями времен войны в Афганистане ( десятки тысяч убитых), и возможном перерастании в крупный военный конфликт в Европе, где счет пойдет уже на миллионы убитых! Правящий в России режим втянул страну в братоубийственную войну.

    По нашему мнению Президент Российской Федерации, грубо нарушив Конституцию, совершил государственное преступление, предусмотренное статьями 353 и 354 УК РФ. Что является основанием привлечения его к уголовной ответственности и отстранения от власти.

    В этих условиях призываем граждан России:
    1.Выразить свое категорическое неприятие братоубийственной войны акциями мирного гражданского неповиновения
    2. В условиях начавшейся войны до момента полного вывода войск из Украины мы хотим призвать матерей отправляющих сыновей в сентябрьский призыв в вооруженные силы РФ подумать о том, что они могут быть посланы на войну и погибнуть в братоубийственной мясорубке. Вы обязаны потребовать возвращения своих детей в Россию, если Вы узнаете что Ваш сын заброшен командованием воевать в Украину.
    3. Быть готовым к проведению мирной бессрочной политической стачки вплоть до прекращения войны и отстранения от власти всех лиц, виновных в развязывании войны и одобривших ее ведение.

    Солдаты и офицеры!
    1.Предупреждаем, что вы имеете полное право отказаться от выполнения заведомо преступных приказов!
    2. В это тяжелое для Родины время задумайтесь о чести русского солдата и офицера! Не стреляйте в братьев – русских и украинцев! Задумайтесь, кто ваш истинный враг, превративший вас в бесправное пушечное мясо!
    3. Найдите в себе силы выполнить свой долг по защите народов России! Поскольку продолжение братоубийственной войны неминуемо приведет к распаду страны, утрате государственного суверенитета и территориальной целостности.

    Дорогие братья и сестры, украинцы!
    Вместе с вами мы скорбим о тех утратах, которые вы понесли и продолжаете нести из-за преступной политики руководства России! Мы надеемся на скорейшее прекращение кровопролития на многострадальной украинской Земле!

    На основании статьи 3 Конституции России "единственным источником власти является многонациональный народ". Исходя из этого, мы требуем от руководства РФ немедленного вывода российских войск и вооружений с территории Украины!

    Оргкомитет Российского Антивоенного Движения (РАД)Каспаров. ру

    ВідповістиВидалити
  6. В Україні загинула майже ціла рота псковських десантників - російські ЗМІ
    Вівторок, 02 вересня 2014, 19:52


    Під час бойових дій на території України практично повністю була знищена 1-а рота 76-ої псковської дивізії повітряно-десантних військ.

    Про це йдеться в новому номері газети "Псковская губерния", який з'явився в мережі 2 вересня.

    У розпорядженні видання опинилися записи переговорів діючих військовослужбовців 76-ої дивізії, які на умовах анонімності були передані видавцеві "Псковської губернії" Льву Шлосбергу.

    "Підстав сумніватися в достовірності наданих матеріалів немає", - йдеться на початку статті.

    Як випливає з розшифровки бесіди, 16 серпня рота була перекинута через кордон з Україною.

    20 серпня на чужій території десантники знищили український блокпост і групу бронетехніки. Проте потім біля населеного пункту Георгіївка рота була накрита масованим артилерійським ударом. Один зі співрозмовників пояснив це тим, що в районі бойових дій діє "американська бригада" радіоелектронної боротьби (РЕБ).

    З розмови випливає, що з усієї першої роти чисельністю 80 осіб вижили близько десяти бійців, інші загинули. Серед загиблих був Леонід Кічаткін, могила якого була виявлена на цвинтарі під Псковом 25 серпня.

    Співрозмовники також висловлюють припущення, що загинути могли до 140 десантників, бо йдеться не про регулярні, а про спеціально укомплектовані підрозділи.

    Десантники також обговорюють ситуацію з приховуванням загибелі їхніх товаришів, зокрема, Леоніда Кічаткіна.

    Раніше Шлосберг розповів виданню "Кашин.Гуру" про те, що сім'ї загиблих псковських десантників змушують мовчати про загибель родичів, шантажуючи їх позбавленням матеріального забезпечення.

    "Наших десантників відправили здійснювати злочини на території іншої держави. А знаєш, що їм пишуть в свідоцтві про смерть? "Вибух побутового газу", "інфаркт", "інсульт". Там, де має бути вказано місце смерті - прочерк. Формально за такими документами родина не може отримати жодної допомоги та пільг", - сказав, зокрема, Шлосберг.

    Він також розповів про одного з бійців, що знаходиться в шпиталі в Ростовській області:

    "Його мати пише на своїй сторінці, які "журналюги мерзотники","все це вигадано", а її син "живий-здоровий". При цьому він з жахливою крововтратою в шпиталі, у нього ампутована нога. Я не виключаю, що в соцмережах доступ до цих акаунтів - матерів, дружин - просто наказом віддали в чужі руки і звеліли забути".

    Увечері 29 серпня на Шлосберга скоїли напад. В результаті депутат отримав струс мозку, перелом носа, гематоми на обличчі й тілі. Сам Шлосберг пов'язує інцидент з розслідуванням про загибель псковських десантників за нез'ясованих обставин.

    Імовірно, їх відправили підтримувати військові формування сепаратистів в Україні.

    25 серпня "Псковська губернія" опублікувала матеріал, присвячений похованню бійців псковської дивізії повітряно-десантних військ, які загинули за невідомих обставин. Зокрема, були опубліковані фотографії могил десантників Леоніда Кічаткіна та Олександра Осипова.

    ВідповістиВидалити

  7. ТРЕТЯ ПОЗИЦІЯ

    Коли росіяни напали на маленьку Фінляндію, вони воювали 2500 літаками проти 270 у фінів, 2300 танками против 26 у фінів, 500 000 військ проти 250 тисяч фінських.

    Результат війни для совєтів: 184 тисячі вбитых, померлих від ран і замерзлих ( у 7 раз більше, ніж у противника), збито 640 літаків проти 62 у фініі, знищено 650 танків проти 0 у фіннів.

    А Україна ж більша, сильніша і вже те, що кладе хвалених російських десантників, говорить: можемо воювати. Ворог буде розбитий!

    ВідповістиВидалити
  8. Российские солдаты отказываются ехать под Мариуполь умирать

    Российские солдаты отказываются отправляться в Украину под Мариуполь, поскольку не хотят погибнуть в войне на востоке Украины.

    Об этом в эфире 5 канала сообщила глава организации "Солдатские матери Санкт-Петербурга" Элла Полякова.

    Полякова рассказала, что военнослужащих РФ, которые находятся в лагере под Ростовым, планируют отправить под Мариуполь.

    "Но они не хотят, отказываются. С ними якобы расторгают контракт и отправляют их как "ополченцев". Но такого статуса в Вооруженных силах России нет", - отметила общественный деятель.

    Она заявила, что россияне несут колоссальные потери в войне против Украины.

    "Ребята, которые вернулись (из Донбасса — ред.) и с которыми мы говорили, рассказывали страшные подробности того, что с ними происходило", - сказала Полякова.

    По ее словам, только за последнее время прибыло три груза "200" в Мурманск и один груз "200" в Кострому.

    "Мы написали заявление в Следственный комитет России, но ответа до сих пор не получили. Но самое неприятное и обидное, что в документах погибших не указано место смерти, захоронения происходят постыдно. Я об этом сказала на встрече с двумя заместителям министра обороны", - заявила Полякова.

    ВідповістиВидалити
  9. Внимание!

    Всеукраинский добровольческий батальон «СЕВЕР» (МО) зовёт в свои ряды Патриотов Украины.

    Заключение контракта с Министерством Обороны.

    Статус военнослужащего.

    Спец. курс усиленной военной подготовки (инструктора Центра «А» и МО).

    После подготовки подразделение сразу отбывает на боевое задание.

    Сборы 9-13 сентября в городе Чернигов.
    С собой иметь: паспорт, военный билет, трудовую книжку, id, медицинские справки (какие есть), каремат, спальник, одежду и обувь для тренировок, тёплые вещи.
    Проживание: казармы МО.
    Питание: 3-х разовое, армейское (простое, но сытное).

    Военная специальность, опыт участия в боевых действия, служба в ВС приветствуется.

    Вступить в батальон можно заполнив форму: https://docs.google.com/forms/d/1Y0asDbal1v6I4fCEFhDv.. или позвонив на телефоны контакт-центра 0961802955, 0505933969.
    По всем вопросам также можно писать severbat@gmail.com

    Нам также очень нужен медицинский работник (пока волонтёр) и мы рады любой вашей помощи: материальной, на наш счёт в приват банке 4149437728751429 (Алексеева Светлана Михайловна), нужными вещами для наших бойцов, информационной – расскажите о нас своим друзьям.

    Вместе создаём сильную Армию.

    ВМЕСТЕ! ЗАЩИТИМ УКРАИНУ!

    ВідповістиВидалити
  10. 13-14 сентября – сборы Добровольцев Всеукраинского батальона «СЕВЕР» (МО).

    Место сборов: г. Чернигов -> Красная Площадь –> Звонок +380961802955, +380505933969 –> Вас встретят.

    Быть в камуфляже, берцах, при себе иметь каремат, спальник, сменную одежду, документы, деньги на личные расходы на 2-3 недели.

    Телефоны для справок: +380961802955, +380505933969

    Для наших Добровольцев:
    - Выезд в зону военных действий по завершении подготовки
    - Спец. курс усиленной военной и медицинской подготовки (инструктора Центра «А» и МО).
    - Заключение контракта с Министерством Обороны.
    - Статус военнослужащего.
    - Проживание, 3х разовое питание.

    Военная специальность, опыт участия в боевых действия, служба в ВС приветствуется.

    Вступить в батальон можно заполнив форму: https://docs.google.com/forms/d/1Y0asDbal1v6I4fCEFhDv.. или позвонив на телефоны контакт-центра 0961802955, 0505933969.
    По всем вопросам также можно писать severbat@gmail.com

    Вместе создаём сильную Армию.

    ВМЕСТЕ! ЗАЩИТИМ УКРАИНУ!

    ВідповістиВидалити
  11. Що сказав боєць АТО Президентові України Порошенку
    5 жовтня 2014 admin
    PfrasyukЗвернення сотника Майдану, бійця батальйону “Дніпро-1″ Володимира Парасюка до президента Петра Порошенка.

    “Петро Порошенко оприлюднив черговий мирний план, який мав би стабілізувати ситуацію в Україні і вирішити проблеми на Сході. Не хотів би розчаровувати пана Президента, але всі його перемир’я та попередні мирні плани не діють. Бойовики не припиняють стріляти, наші хлопці змішені відстрілюватись, а миром і не пахне.

    Сьогоднішні дії Президента підтвердили дві речі, в яких я б дуже хотів помилитись, але, мабуть, не судилось.

    По-перше: Судячи з усього, Петро Порошенко не ввійде в історію як сильний Президент і Гетьман України. Народ чекає від нього вольових рішень, твердої руки, а натомість отримує нечітке скигління і поведінку типу “ні риба, ні м’ясо”. Не знаю, що доносить до Ваших вух найближче оточення, але я дедалі частіше на вулицях чую фрази: “Ми вибрали не того президента”.

    По-друге: Судячи з того, що пропонує Петро Порошенко під виглядом “мирного плану”, Донбас все ж віддадуть Росії, але віддадуть дуже хитро, не відразу, а поступово за три роки. Звісно, зараз пан Президент боїться реакції людей, боїться, що ми запитаємо за що вже котрий місяць воюємо і за що загинуло стільки наших побратимів. А так, пройдуть вибори, Донбас отримає особливий статус, терористам оголосять амністію, забезпечать розвиток і використання російської мови на всіх рівнях, зроблять все для того, щоб остаточно вбити на Донбасі все українське, а тоді через три роки залишиться лише смугу кордону перенести і Донбас дуже органічно впишеться в Росію.

    Але, пане Порошенко, є один нюанс. Україна є незалежною, суверенною і цілісною державою з чітко окресленою територією. Такою вона була до Вас і такою є зараз. Ви є всього лиш нашим найманим працівником з контрактом на п’ять років і якщо Ви будете надалі нам такі сюрпризи викидати, то це будуть не лише єдині Ваші п’ять років президентства, Ви ризикуєте і їх до кінця не досидіти. Хто дав Вам право віддавати споконвічні Українські землі нашому ворогові? Український народ у своїй більшості вирішив, що Україна — єдина і цілісна держава, от і працюйте в поті чола над її єдністю і цілісністю, а не домовляйтесь з терористами і не торгуйтесь з @уйлом. Чому ми повинні втрачати нашу територію лише через те, що Ви не в силі прийняти вольове рішення і раз і назавжди вигнати цих кацапських недобитків з нашої землі?

    Навіщо було посилати під кулі стільки хлопців, навіщо вся ця боротьба, якщо Ви собі все вже вирішили і про все домовились нагорі?

    Для того, щоб перемогти на Сході і навести лад на Донбасі потрібно звільнити насамперед усе це кодло в погонах на чолі з Гелетеєм і на їх місце призначити кількох командирів, які були в боях, а не просто на камери позували. Потрібно створити єдиний командний центр, щоб накази не плутались, не губились і не суперечили один одному. Потрібно належним чином озброїти добровольчі батальйони і дати їм важку техніку. Ці хлопці вміють і хочуть захищати Україну, але йти з автоматами на ворожі танки, це йти на вірну смерть. І не треба боятись, що батальйони підуть зі зброєю на Київ. Якщо будете нормальним Президентом, ніхто нікуди не піде. Потрібно ввести військовий стан в двох областях, щоб наші війська могли отримати всю необхідну зброю і відповідно ефективніше воювати. Ви апелюєте, що в умовах військового стану Україна не зможе розраховувати на допомогу Євросоюзу чи котроїсь з країн, але ж ми всі розуміємо, що ніхто, крім нас самих нас не захистить і не дуже рветься допомагати. Європі глибоко байдуже до наших проблем. І не треба ставити на противагу вибори і військовий стан. Ви — Президент і своїм указом в цій країні можете змінити дуже багато речей.

    Не бійтесь взяти на себе відповідальність, не бійтесь Росії, це країна-бутафорія і дуже швидко на Донбасі запанує мирі не потрібно буде ніякого особливого статусу”.

    Володимир ПАРАСЮК

    ВідповістиВидалити
  12. Прости нас, Украина, или Нездоровый аппетит надо поубавить
    4 жовтня 2014 admin

    BasiashviliЗдравствуйте! Замечательный российский актёр, Народный артист СССР Олег Басилашвили по поводу событий в Украине и участию в них России с горечью сказал: «Этих мерзавцев, кто бы они ни были, спровоцировавших военные действия, рано или поздно будут судить судом всех народов. На месте повстанцев я бы вышел на высокий холм, взял бы в руки оружие, положил его на землю и закричал: «Братцы, все! Мы прекращаем стрельбу… Нам надо заниматься не захватом новых земель, а внутренним устройством страны».

    Золотые слова! Мне к ним добавить нечего, только вот это недавно написанное стихотворение. Прости нас, Украина!

    Відео, де автор Олександр Бившев читає свій поетичний твір — нижче

    ПУТИНСКОЙ РАШЕ

    А тебе всё земли этой мало.

    Аппетит не умерила свой...

    Ты в Европе войну развязала

    К юбилею Второй Мировой.

    Ты привыкла держать хвост трубою —

    В чёрном деле завидная прыть.

    Нынче Гитлер гордился б тобою:

    Вот как надо границы кроить!

    Захотелось тебе после Крыма

    В глотку новых кусков пожирней.

    В Украину ты без перерыва

    Посылаешь на бойню парней.

    Грезишь ты об имперском престиже.

    (Кровь течёт там уже не ручьём.)

    Ты ж глаза округляешь бесстыже,

    Мол,а я тут совсем ни при чём.

    Псков, Калуга, Владимир, Воронеж —

    Сколько мест ещё будет таких?..

    Как бомжей,ты украдкой хоронишь

    «Добровольцев» погибших своих.

    Зёрна зла всюду с щедростью сея,

    Без паскудств ты не можешь ни дня.

    Будь ты проклята,Раша-Расея!

    И Господь да услышит меня!

    СЛАВА УКРАИНЕ!
    С уважением, Александр БЫВШЕВ, Орловская область, пос.Кромы, отстранённый от работы сельский учитель, поэт, ожидающий суда за стихи в поддержку территориальной целостности и независимости Украины

    ВідповістиВидалити
  13. SOS! На Чернігівщині 13 бійців із зони АТО запроторили в психушку!
    13 жовтня 2014 admin

    01Як стало відомо з достовірних джерел, чернігівська влада разом із військовим керівництвом помістили 13 бійців, які воювали на Сході, в психушку ─ до Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні, що знаходиться в селі Халявин поблизу Чернігова.

    Бійців помістили з метою реабілітації. Але ж чомусь не змогли для цього знайти спеціалізованої клініки або ж хоча б нормальної звичайної лікарні чи шпиталю? Отаке СПРАВЖНЄ відношення наших владників до СПРАВЖНІХ патріотів ─ героїв України! А то, може, скажуть тепер в обласній раді чи облдержадміністрації, що не відали про це? Авжеж! А хто ж тоді цих бійців запроторював туди? І як тепер цим «реабілітованим» влаштуватися після такого «лікування-реабілітації»на роботу чи на службу? Адже з «білим білетом» хіба що милостиню просити в підземці міста?

    Сергій ВІТЕР

    ВідповістиВидалити