понеділок, 3 листопада 2014 р.

Люстрація

 Після підписання Закону "Про очищення влади", в Україні почався новий етап змін. Не оминув він і наш інформаційний ресурс. З'являються відповідні коментарі, але в інших темах. Тому було вирішено створити коментарну тему. 
В ній ви можете викласти свою думку стосовно очищення влади. Навести приклади. Підняти питання на обговорення. Як то кажуть Бон Вояж, любі друзі :)
 Також в цій темі можна підняти питання Народної Люстрації.

21 коментар:

  1. Без гриму і в риму, або Радикальна рапсодія для брехуна та злодія, виконана спідтишка за мотивами Ляшка


    Депутати? – Люструвати!

    Бандити? – Судити!

    Бюрократи? – За ґрати!

    Екскомісари? – Під нари!

    Корупціонери? – За двері!

    Держпаразити? – Тут їм не жити!

    Сепаратисти? – Не давать їм ні пити, ні їсти!

    Москалі? – Геть з нашої землі!

    Комуняки? – Вила в сраки!

    Терорист? – Шроту під хвіст!

    Москвофіл? – Теж не уникне вил!

    Соціялісти? – До нас не лізти!

    Ліберали? – Мало їх карали!

    Регіонали? – Бий, аби знали!

    Олігархи? – Хапай за барки!

    Мільярдери? – В СБ Бандери!

    Українофоби? – Души в утробі!

    Колаборанти? – В чергу до страти!

    Брехуни? – До стіни!

    Шахраїв з крадіями – до 'дної ями!

    А Олега Ляшка? – На нього – досьє в ЧК…

    (До речі, поки що не знята недоторканість депутата).

    Гриць ГАЙОВИЙ, м.Ніжин

    ВідповістиВидалити
  2. Варвинчака-доброшва3 листопада 2014 р. о 15:05

    Грицик-пуцик---панський цуцик!
    Він дурненьким народився - дурачком і залишився.
    Скиглить кволе це малятко - свиноматчине дитятко.
    У станку в лайні лежить - гадить, бреше та пердить.
    Ти, свинятко , не жартуй - всеодно в житті ти - НУЛЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    .







    ВідповістиВидалити
  3. Обласний штаб спротиву: не пустимо Стрільця до влади!

    Обласний штаб національного спротиву відновив свою роботу після завершення виборів, вважаючи свої обов'язки ще не виконаними. Перше засідання штабу пройшло за участі Олександра Кодоли, обраного народним депутатом по Ніжинському мажоритарному округу. Члени штабу привітали новообраного народного депутата, який у штабі був з перших днів майдану, і побажали вистояти у боротьбі зі спокусами депутатської діяльності та зробити все для подолання російської агресії і режиму Януковича.

    Обласний штаб має намір взяти активну участь у роботі чергової сесії обласної ради, оскільки є дані про наміри регіоналів провести на посаду першого заступника голови обласної ради недавнього організатора і керівника ПР в області, першого заступника голови Чернігівської ОДА Миколи Стрільця. Він зараз очолив створений спеціально для нього "Інститут менеджменту та державного управління" в системі технологічного університету. Штаб цілком справедливо вважає, що хабарництво, корупція, фальсифікації - це не ті знання, які сьогодні треба передавати студентам.

    Штаб також обговорив створення книги про Євромайдан у Чернігові і вирішив скликати недільне віче з нагоди річниці розгону євромайдану у Чернігові. Також вирішено здійснити певні заходи щодо керівника розгону, полковника міліції Едуарда Гребенюка, який нині працює заступником начальника УМВС в Одеській області.

    Обласний штаб національного спротиву.

    ВідповістиВидалити
  4. Голів чотирьох РДА знову замінять?


    «Станом на 1 жовтня 2014 року, голови райдержадміністрації призначені у 18 районах з 22-х. У чотирьох районах (Борзнянський, Носівський, Сосницький, Чернігівський) голови РДА не призначені, працюють в. о.», — розповів Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

    Підрахунки показують: з тих 20-и, які працюють:

    1) позапартійні — дев'ять, а саме бобровицький, борзнянський, варвинський, ічнянський, менський, носівський, семенівський, срібнянський, щорський голови РДА;
    2) члени ВО «Свобода» — шість, а саме: бахмацький, козелецький, корейський, ніжинський, прилуцький, талалаївський голови РДА;
    3) члени ВО «Батьківщина» — п'ять, а саме: городнянський, корюківський, куликівський, новгород-сіверський, ріпкинський голови РДА.

    Партійних призначали 'на посади за квотним принципом. Тобто яка партія краще пройшла вибори, більше впливає на область, та більше посад і отримала. Позапартійних призначали по-різному, далеко не завжди на призначення впливали політики.
    На парламентських виборах «Батьківщина» не набрала і шести відсотків, а «Свобода», як уже всі знають, у Верховну Раду не потрапила взагалі. Значить, партійні голови полетять?

    — Так. Лише увійшов у курс справи, і мусиш цю справу полишать. Як це назвать, і слово не підбереш, — говорить Ігор Смаль, голова Ніжинської РДА. Він свободівець. На посаді півроку, з кінця квітня.

    — Ви повернетесь до Ніжинського університету, де викладали?
    — Посеред навчального року це досить складно. На моє місце вже взяли людину.

    — Якщо говорити відсторонено, не лише про вас, чи потрібна така заміна кадрів, коли людина добре себе зарекомендувала, не замішана в корупційних скандалах, започаткувала корисні проекти?
    — Що б ми не говорили і не думали, той, хто переміг, буде по максимуму користуватися ситуацією. Поставлять людину з команди. Хоч і не професійну, аби віддану. Таку ситуацію в Україні не скоро ще вдасться переломити. Якщо говорити про мене, я працював на район, а не на партію. Започаткував проект збереження малих шкіл у малих селах, надаючи їм статус школи-філії. Це дає можливість економити на зарплаті, зате школу зберегти. Був напрямок роботи — підвищення орендної плати за паї. У кінці листопада маю летіти в Німеччину на семінар, де розглядатимуться проекти по енергозбереженню та інші. Уже є протокол про наміри іноземних інвесторів, під яким і мій підпис. Візу відкрив, але у статусі кого полечу — не знаю, як не знаю, і хто закінчить розпочату роботу.

    Що буде з позапартійними керманичами? Їх теж усіх звільнять? Не факт, стверджують експерти. На деякі призначення впливали партії, на інші — господарські та родинні зв'язки.
    — Це предмет компромісного рішення буде, скоріше за все. Призначать голову ОДА, і він тоді вже матиме право робити кадрові пропозиції в КМУ та АПУ, — вважає Андрій Подорван.

    ВідповістиВидалити
  5. Регіонали прагнуть реваншу
    Святе місце пустим не буває... Перемога на мажоритарці Олександра Кодоли принесе йому депутатський мандат, а сіверянам - головний біль.

    Схоже, про все вже домовлено - Стрілець повертається. Один із головних політтехнологів регіоналів, відповідальний за результати партії на Чернігівщині може зайняти місце Кодоли. Екс-регіоналівська більшість готується посадити в крісло заступника голови облради Стрільця.

    Слабкий Звєрєв боїться перечити навіть регіоналам. Дехто засліплений блискавичною перемогою, вочевидь, теж самоусунувся. Якщо Стрільця все ж протягнуть, то регіонали з часом візьмуть реванш на Чернігівщині.

    Зважаючи на те, що Мельничук цілком серйозно може стати губернатором в парі зі Стрільцем та Тканком вони відродять ПР, як Фенікс.

    Віталій НАЗАРЕНКО

    ВідповістиВидалити
  6. Напевно ейфорія вже минула,
    Майдан пройшов, а змін не відбулось.
    І дихання країна не відчула
    І хмарне небо ще не розійшлось.
    Ще й Рада переобрана невдало,
    Без патріотів майже вся вона,
    А в коаліції вже йдуть скандали,
    Хоч остаточно ще не складена.
    Дефолт вже в Україні на порозі,
    А влада все чекає на кредит.
    В ЄС ми наче вже на півдорозі,
    Та не дає нам захисний свій щит.
    Поганий розклад, кращого би мати,
    Та головне, щоб зараз мир настав.
    З окопів повернулися солдати
    І Путіна режим в Россії впав!

    Роман Нічік

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Погоджуюсь , що ейфорія вже минула,
      Й наївних українців менше все стає
      Європа нас « патріотів», на жаль, забула,
      Печеньки безкоштовно не дає!
      Король вже шоколадом не годує ,
      Руслана хороводи не веде
      Лишень кума Петрова все жартує
      Та «безкоштовні» долари дає!
      Дефолт в країні, мабуть, справді на порозі
      А влада олігархів ? Знов отримує у кишені кредит!
      А українці бідні ? =Вже «напівдорозі»…
      Отримають « живого Героя» і поламаний , розбитий щит…
      Врятує нас, «мабуть», лише Беня-Коломойський!
      Цей славний і чарівний горе- Моісей
      Все більше депутатів у Раді безбожних»!
      А Ви радійте: Вам дифірамбік цей!

      Видалити
  7. Люстрували екс-прокурора Чернігівщини Сергія Мирошниченко



    Колишнього прокурора Чернігівської області Сергія Мирошниченка, який очолював прокуратуру області з 2009 по 2013 роки, звільнили з теперішнього місця роботи у рамках виконання Закону України «Про очищення влади».

    Останній час Мирошниченко працював на посаді директора Інституту підвищення кваліфікації кадрів Національної академії прокуратури України.

    Він був звільнений 24 жовтня 2014 року із забороною займати посаду протягом 10 років.

    Довідково:

    Дата народження - 17 серпня 1957 рік

    Радник юстиції 3-го класу. Має 25 років стажу роботи в органах прокуратури, пройшов шлях від слідчого прокуратури району до начальника головного управління Генеральної прокуратури України.

    Перед призначенням прокурором Чернігівської області працював старшим помічником генерального прокурора України.

    Має звання Заслужений юрист України. Паралельно займається науковою та викладацькою діяльністю, кандидат юридичних наук.

    ВідповістиВидалити
  8. Коли Валерій Дубіль отримав доступ до владних призначень, він пролоббіював призначення голови ОДА Івашка, заступника голови Журмана, прокурора області Стеценка, першого заступника міського голови Миргородського, секретаря міської ради Кухаря, начальника управління юстиції Власенка, всіляко втручався у призначення начальника обласної міліції і таки привів до покори Демченка (він не дуже й упирався)...
    Тепер ви можете скільки завгодно говорити про бандитську групу з іменем Європи, але свої люди призначені.
    Що ж робить нова влада, не дубілівська, а порошенківська? Нічого! Жодного призначення кадрового! Івашко особисто розпорядився, щоб на всі (на ВСІ) посади в ОДА і в її структурах призначали за його згоди. Тому й залишилися сидіти корупціонери і регіонали. Жодного підлеглого не поміняв і в.о. голови ОДА Сергій Журман. Керують все ті ж! Чи ж дивно, що у владу так чи інак хоче повернутися Микола Стрілець, адже він уміє регулювати нужним людям потоки?! Чи ж дивно, що все більше наростає глухе невдоволення цією владою?

    ВідповістиВидалити
  9. Повідомлення ініціативної групи з підготовки установчих зборів Громадської ради при ОДА

    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» повідомляємо, що 21 січня 2015 року о 15:00 в приміщенні обласної державної адміністрації (зал № 1) відбудуться установчі збори інститутів громадянського суспільства для обрання складу Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації.

    До участі у зборах запрошуються всі інститути громадянського суспільства (представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України). Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

    До заяви додаються:
    • рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
    • біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;
    • копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
    • інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років;
    • електронна версія вказаних документів у форматі Microsoft Word (.doc).

    Заява та додатки подаються у довільній формі (зразки документів додаються).

    12 січня 2015 року — останній день приймання заяв для участі в установчих зборах. На підставі поданих заяв ініціативна група складає список учасників установчих зборів, кандидатур до нового складу громадської ради та у разі потреби уточнює місце проведення установчих зборів, про що буде повідомлено на офіційному веб-сайті Чернігівської облдержадміністрації та в місцевих ЗМІ.

    Заяву про бажання взяти участь в установчих зборах (з відповідними додатками) подавати до 17.00 год. 12 січня 2015 року на адресу: каб. 2, вул. Бєлінського, 11, м. Чернігів, 14000, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації. Електронна пошта: sapon_uvp@i.ua. Контактні телефони: (0462)-67-59-67, 066-5100749.

    Відповідальна особа: Сапон Валентина Василівна.



    Ініціативна група з підготовки установчих зборів інститутів громадянського суспільства для обрання складу Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації

    ВідповістиВидалити
  10. Про лопухи довкола президента
    Ми вже писали вчора про «німу сцену» (стаття «Революція гідності»), в яку потрапив президент, коли ставав на коліно з лампадкою перед Небесною сотнею… Жорсткі і болючі слова від людей сподвигли його ухвалити мудре рішення… І хоч президент крепко запізнився, проте дуже добре, що шпарко виправився. Ось ще одна думка з того приводу.

    * * *
    Добре, що Герої Небесної Сотні стали Героями України! Погано, що цей Указ з'явився після такої неприглядної як для Президента розмови з родичами загиблих на Майдані Героїв.

    Розумію, що у Порошенка 1000 і одна нагальних проблем, насичений робочий графік, щоденна порохова діжа, але не шановні його штатні і позаштатні РАДНИКИ-ІМІДЖМЕЙКЕРИ-ІДЕОЛОГИ, вам би після такого одвертого ляпаса патрону сьогодні просто необхідно, якщо маєте ще хоча б рештки сумління й совісті, покласти заяви на звільнення.

    Самолюструйтеся, хлопці!
    Ви -- лопухи!

    Хвиля Десни

    ВідповістиВидалити
  11. Люстрація? Ні, ні, не чув!
    Вже пройшов цілий рік після того, як пройшла Революція Гідності!Що в Черніівській області змінилося?Та майже нічого!!Ми перемогли одного, замість нього прийшов інший, і привів за собою тих самих «політиків» які були раніше! Ми боролись проти регіоналів, і що отримали?А вони знову при владі,боролись проти «синьо-білих» але пригріли під боком «червоно-білих» і отримали те ж саме!Скільки в містах живе людей які були за антимайдан, а тепер вони ярі фанати сепаратів!!!Ми знали та знаєм тих хто ненавидів та ненавидить патріотів нашої неньки України!!!Але ми нічого не робимо!!!Чи ми будемо чекати поки до нас на землю прийде путінська орда, і всі ці щури стануть на її сторону!Саме тоді ми заворушимось????!!!Але ж напевно краще зробити все раніше?Патріоти з інших областей показали як можна люструвати псевдо політиків!!А ми що гірші?!Та нічим!!!Ми просо сидимо вдома і чекаємо поки наших побратимів перестріляють на сході!А коли вони спитають, що ви робили поки ми за Вас воювали?А ми, що?Що ми скажемо?Скажемо ми сиділи і боялись?!Ні, це не відповідь патріотів у яких серце болить за рідну землю!Зрадники є повсюди, і з ними потрібно боротися зараз!!!Саме страшне це те, що люди які проти суверенної,незалежної України, працюють в органах освіти!!Чому вони навчають наших дітей?Історія з викладачем ЧДІіУ,як там його?Здаеться (Дубягін ), який напевно так і залишився не покараний!Працівники беркуту (Бакуменко,Зюзько,Дробишевський і так далі), які вбивали на майдані наших побратимів!Та багато інших, які відомі в Чернігові!!!Потрібно зробити так щоб їм було соромно жити в цьому місті і ходити вулицями!!!!З нами Бог, саме тому ми переможемо!!!Єднаймося, знаходимо цих та інших зрадників та проводимо народну люстрацію!!!Хто якщо не ми?!!Слава Україні!!

    ВідповістиВидалити
  12. Холопом був, а Голоштаньком залишився …
    Революція , панове, вже минула,
    Наївних українців менше все стає
    Європа нас « холопів», на жаль, забула,
    Печеньки безкоштовно більшене не дає!
    Король вже шоколадом не годує ,
    Руслана хороводи не веде.
    Лишень кума Петрова все жартує
    Та «безкоштовні» долари дає!
    Дефолт в країні, мабуть, справді на порозі
    А влада олігархів ? Знов отримує кредит!
    А українці бідні ? Вже «напівдорозі»…
    Отримають « Героя» і поламаний , розбитий щит…
    Врятує нас, «мабуть», лише Беня-Коломойський!
    Цей славний , бородатий Моісей
    Все більше депутатів у Раді безбожних»!
    А Вам- дифірамбік цей!
    На революцію Ви більше не надійтесь,
    Ніякий олігарх туди не поведе.
    А Ви тепер кричіть, люструйте, злістю грійтесь.

    ВідповістиВидалити
  13. "Прикре непорозуміння" - Атрошенко про колишнього голову ОДА Івашка
    Прикрою сторінкою історії області назвав семимісячне перебування на посаді голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Івашка народний депутат України Владислав Атрошенко.

    "Це був несамостійний керівник" - наголосив В.Атрошенко, назвавши його суцільним непорозумінням на цій посаді.

    Володимир Івашко був призначений керівником області за наполяганням голови обласної організації "Батьківщини", тоді ще народного депутата Валерія Дубіля. За час його керівництва свідомо не проведено очищення органів влади від корумпованих чиновників - ставлеників Партії регіонів. Більше того - у квітні Володимир Івашко видав розпорядження, яким заборонив призначати будь- яких керівників у структурі ОДА без його погодження. Таким чином, і заступники голови ОДА Сергій Журман та Костянтин Лубенцов були позбавлені можливості очистити підвладні управління та департаменти.

    В той же час нинішнього виконуючого обов'язки голови ОДА Сергія Журмана народний депутат Владислав Атрошенко назвав таким, що "адекватно сприймає перехідницй період і намагається забезпечити безперервність влади".

    Загалом же Владислав Атрошенко визнав: "Президент помінявся, а влада - ні".

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити
  14. Секретаря Чернігівської міськради суд лише попередив
    Закон «Про засади запобігання і протидії корупції» виявився неефективним у боротьбі проти чиновників, які суміщають державні посади з бізнесом. Про це пише Федір Орищук на «Главкомі».

    Як свідчать дані судового реєстру, в останні місяці держслужбовці уникають відповідальності за сумісництво навіть коли вони відверто лобіюють інтереси своїх фірм. Найбільш популярне виправдання у представників влади в цій ситуації: їх бізнес не перетинається з роботою на державній службі.

    А от секретаря Чернігівської міськради Владислава Кухаря суд покарав «усним зауваженням». Кухар навесні проголосував за продовження права розміщувати рекламу на зовнішніх носіях телерадіокомпанії «Голд Ф’юче» і однойменному рекламному агентству. В обох фірмах Кухар є співзасновником.

    Нагадаємо, відповідно до закону «Про засади запобігання і протидії корупції» новопризначений чиновник повинен протягом 10 днів передати свою частку у компанії іншій особі, виключаючи членів своєї сім’ї. При появі конфлікту інтересів держслужбовці зобов’язані повідомляти про це своєму начальству

    ВідповістиВидалити
  15. Валерій Дудко очолить ОДА?

    Головне крісло в ОДА все ще порожнє. Хто стане губернатором? Версії звучать різні.

    У понеділок зазвучали впевнені голоси: команда нардепа Валерія Дубіля йде з влади в опозицію, до керма стає команда нардепа Владислава Атрошенка. Він пропонує у губернатори 50-річного Валерія Дудка, керівника департаменту фінансів. Начальником департаменту Валерій Володимирович працює з 2005 року.

    Дудко пройшов співбесіду на відповідність посаді. Але чи буде за цим призначення? Своє слово ще не сказали «Народний фронт» та Радикальна партія, які теж мають інтереси на Чернігівщині.

    Паскудно те, що вся ця історія з призначенням тиха, підкилимна, без попереднього обговорення.

    ВідповістиВидалити
  16. У Мені будуть люструвати лікаря - регіонала
    На прохання жителів Менщини Чернігівська «Самооборона Майдану» 25 грудня, у четвер, проводить пікетування Менської райради з вимогою не продовжувати контракт з головним лікарем Менської райлікарні Петром Хомрачем, депутатом обласної ради від «Партії Регіонів».

    Початок акції о 09.30.

    Закликаємо приєднатися побратимів із «Правого Сектора» та жителів Мени. При собі мати покришки, бадьорий настрій чай та бутерброди. Коктейлі Грушевського, кийки вітаються.

    Іграшки - на ялинку!

    Ворогів - на палю!

    Чернігівська Самооборона

    ВідповістиВидалити
  17. В Корюківці відбулись збори громадян з вимогою люстрації голови районної ради М.І.Баклажка. Він, зокрема, відзначився підтримкою відвертого корупціонера і ворога України, що раніше був тут народним депутатом.

    Як повідомив активіст Сергій Милейко, кількадесят людей підійшли до будівлі районної ради, де проходила сесія. Прийняли резолюцію та троє делегатів зборів пройшли в сесійну залу. В коридорах була міліція. Райвлада боялась штурму?

    "На сесії нам слова не дали, голова райради швидко її закрив. Тим не менше присутнім депутатам зачитали резолюцію та звернулись особисто до Баклажка з вимогою скласти повноваження, - пише Сергій Милейко. - Дивує реакція депутатів: частина вийшла, частина, правда, слухала уважно, але деякі викрикували та заважали навіть висловити свою позицію! Відчувається небажання присутніх адекватно оцінювати те, що зміни НЕМИНУЧІ! За минулі діяння необхідна відповідальність! Рано чи пізно влада в районі як і у вищих щабелях буде або адекватною, або... зустрінуть тут яку небуть "НовоМалоросію".

    Активіст зауважує: "Дивує позиція з цього приводу голови РДА В.І.Чернухи, який є представником "Батьківщини", є навіть кілька депутатів від цієї сили. Агов! Де ви? Чому ігнорується думка громадськості? Як співпрацюється з людиною, яка до останнього часу була в ПР та представляла Ігоря Рибакова?"

    ВідповістиВидалити
  18. Колишній голова Городнянської РДА отримав п’ять років позбавлення волі

    Апеляційний суд визнав винним у отриманні хабара колишнього голову Городнянської райдержадміністрації Юрія Висоцького. Призначив покарання — п'ять років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади в держорганах строком на три роки з конфіскацією належного майна, а саме вантажного причепа (2008 року виготовлення) і двох мобільних телефонів. Більше екс-посадовець нічого не нажив.

    Як установив суд, Висоцький, перебуваючи на посаді, мав повноваження розпоряджатися землями державної власності. До нього звернувся бізнесмен, який хотів отримати у власність або оренду земельну ділянку між селами Смичин та Дібровне Городнянського району, для будівництва придорожнього комплексу. Перемовини почалися ще влітку 2012 року. Висоцький сказав підприємцю, що за виділення землі той має сплатити йому з розрахунку від 300 до 600 доларів за гектар. Півроку Висоцький усе посилався на зайнятість, як сказано у вироку, «... умисно створюючи умови для дачі хабара за виділення землі». Врешті, запропонував дві інші ділянки. Але з ними теж не склалося. Потім підходящу площу, 8 гектарів, знайшли. Тільки вже не 300 чи 600 доларів, а цілу тисячу зелених запросив Висоцький за гектар, тобто загалом 8 тисяч доларів.

    22 березня 2013 року Висоцький, перебуваючи у Чернігові, отримав ці гроші, сидячи в автомобілі, неподалік облдержадміністрації. Тоді його і схопили правоохоронці. В камері він пробув лише чотири дні і вийшов під заставу 80 тисяч гривень. Суди тривали довго. Восени 2013-го Деснянський суд дав йому п'ять років умовно. Прокуратура подала апеляцію на м'якість вироку. Апеляційний суд дав реально. І знову суди. Він навіть просидів у СІЗО з 6 лютого по 14 жовтня 2014 року. Цей період вирахують йому з призначеного покарання. Нині засуджений добуває останні дні на волі. В Городні до райвідділу міліції надійшли документи про його доставку в СІЗО.

    ВідповістиВидалити
  19. Наприкінці лютого представники громадської організації «Форум порятунку Чернігова» заявили, що мають намір звернутися до прокуратури з заявою, про протиправні дії голови облради Миколи Звєрєва.

    Та на шляху їх прагненням стали Вадим Антошин та Микола Звєрєв, які використовуючи владу та фальшиві документи переоформили громадську організацію на Антошина, аби завадити подачі заяви до прокуратури. Не зважаючи на це, представники організації домоглися від юстиції повернення її засновникам.

    Отже, заява таки потрапила до прокуратури і наразі вирішується її подальша доля. Точніше кажучи, доля Миколи Звєрєва. Враховуючи безпристрасність новопризначеного прокурора Дмитра Чібісова, можна припустити, що кримінальна справа проти Звєрєва буде порушена найближчим часом.


    Заява
    про корупційні дії, перевищення влади та службових повноважень, службова недбалість голови Чернігівської облради Звєрєва М.В.

    13 лютого 2015 року Звєрєв М.В. перебував в Києві на прес-конференції організованої в УНІАН бізнесменами Берестовим С.О. та Лазарем В.Л. Питання, яке вони відстоюють – це повернення ПДВ комерційній структурі Берестового С.О. та зняття начальника Головного управління ДФС у Чернігівській області Дусяка С.П. Як пізніше зазначив Звєрєв М.В., то там опинився випадково. Та це відверта брехня, бо анонс про його участь був розісланий заздалегідь.

    Чому держслужбовець їздить за державні кошти на відверто замовні акції, де певні особи прагнуть отримати від держави гроші та зняти з займаної посади голову ДФС?
    Також, слід відмітити, що вище згадані бізнесмени за змовою зі Звєрєвим М.В., ще до прес-конференції в Києві, розгорнули в обласному центрі безстрокову акцію протесту біля стін держфінслужби з вимогою зняти Дусяка С.П.

    Крім того, нам достеменно відомо, що вищезгадані бізнесмени приходили до в.о. Чернігівської ОДА Журмана С.М. як люди Звєрєва та змушували його підписати лист про звільнення Дусяка. Якщо б Журман не погодився, йому погрожували встановленням наметів. Відзначу, що сам Звєрєв М.В. відповідне звернення підписав. Після цього, Звєрєв М.В. дзвонив до голови Держфінслужби України з вимогами негайно звільнити Дусяка С.П. Зрозуміло, що він діяв як зацікавлена особа і в інтересах наближених до нього бізнесових кіл.

    Варто звернути увагу на те, що своїм виступом проти голови держфінслужби в Чернігівській області, Звєрєв М.В. прагне дестабілізувати фінансову систему області, що грає тільки на руку ворогу. А такі дії вже варто розглядати як відвертий сепаратизм.

    Вважаємо, що в діях Звєрєва М.В. є корупція, перевищення влади та службових повноважень, службова недбалість. Вимагаю від прокуратури негайного реагування на протиправні дії голови Чернігівської облради Звєрєва М.В. та проведення розслідування викладених фактів.

    Інформація надана ГО "Форум порятунку Чернігова"

    ВідповістиВидалити
  20. 1. Не смотрите телевизор. Никогда.

    2. Не возвращайтесь к людям, которые вас предали. Они не меняются.

    3. Пришла в голову идея? Запишите. Когда-то она вам пригодиться!

    4. Опаздываете? Найдите способ предупредить об этом. Это не так сложно.

    5. Не смейтесь над чужими мечтами. Подумайте над своими.

    6. Говорите правду, и тогда не придется ничего запоминать.

    7. Не распространяйте сплетни. Ни к чему хорошему они не приведут.

    8. Вежливость покоряет города. Пользуйтесь почаще, господа.

    9. Умейте признавать свои ошибки.

    10. Откажитесь от привычки всё время жаловаться. Никого не интересуют чужие проблемы.

    11. Есть такая штука как «Двигаться дальше несмотря ни на что». Попробуйте, поможет.

    12. В непонятных ситуациях всегда ложитесь спать. Также в любых ситуациях полезно помнить, что "и это пройдет".

    13. Даже при серьёзной ссоре не пытайтесь задеть человека за живое... Вы помиритесь (скорее всего), а слова запомнятся надолго...

    14. В начале дня делайте самое трудное и неприятное дело.
    Когда вы сделали его — остаток дня вас не одолевают ненужные мысли.

    15. Никто никому ничего не должен. Забудьте слово "должен". Выбросьте из активного лексикона. Иначе действительно увязнете в долгах, да не только материальных, а ещё и

    ВідповістиВидалити