пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Порошенко освистали родственники героев Небесной сотни

22 коментарі:

  1. Підготувався. Охоронники з парасольками. А яєць не отримав :-\

    ВідповістиВидалити
  2. Шановний пане президенте! 29 жовтня через екран телевізора Ви заявили, що вважаєте за своє завдання переконати західних державних діячів не визнати виборів у ДНР та ЛНР. Ну й що з того, що Ви і наші західні союзники не визнаєте виборів?

    Ви і вони вже не визнали загарбання Криму і юридичне Державною Думою РФ, тобто законне включення його до складу території РФ?

    Завдання президента України, як Ви його виклали громадянам України через телевізор 29 жовтня, свідчить, що головним для себе Ви вважаєте дипломатичну підтримку Заходу в засудженні незаконних виборів, а не зрив цих виборів, які стануть першим кроком для здійснення кримського сценарію вилучення в України і включення до РФ ще двох українських областей.

    Чи Ви припускаєте, що Ваше з нашими союзниками невизнання виборів і обрання в ДНР і ЛНР своїх влад зупинить Москву бодай на один день щодо включення Державною Думою цих територій до складу РФ, або перетворення їх в друге Придністров'я?

    А якщо Ви розумієте послідовність і мету дій нашого історичного ворога, тоді Ваші слова 29 жовтня викликають сумніви щодо Ваших справжніх намірів, бо якщо розумієте Москву, то чого не протидіяли проведенню виборів?

    Телевізійні канали, у тому числі й Ваш 5-тий, навіюють громадянам України уявлення про війну як війну проти терористів та бандитських груп. І назвали війну Антитерористичною операцією.

    Ви також воюєте проти терористів, а не проти Російської імперії?

    Ви розумний дипломат і добре знаєте, що очолюєте війну проти Кремля, то чого ж не назвете війну війною, бо ж словоблудіє українських державних верхів збиває українців з пантелику й поширює безпідставні надії щодо оборони рідного краю.

    Постійно підкреслюєте свою прихильність до миру і не кажете, що дорога до миру одна – перемога на нашій землі над московським загарбником.

    Спочатку перемога, а потім мир. Отже годиться надихати народ на війну, на бажання воювати, а не уникати війни. Боїтеся леґалізувати війну – вже леґалізовану парламентом Росії – і дати Москві зачіпку застосувати авіацію проти України?

    Політика боягузства ніколи не зупиняла агресорів. Навпаки, заохочує до наступу. Боягузлива поступка Криму, Донецької й Луганської областей не зупинить Москву.
    Навпаки, ці території Москва використає як бази для підготовки подальшого просування в Україну. Відкупитися від Путіна неможливо, бо московська політична еліта прагне відновити велику імперію, а вона, як відомо, без України неможлива.

    Ось що думають московські ідеологи. Партія "Євразія" вважає Володимира Путіна народним президентом, який опирається на 73% населення. Того "Євразія" підтримує
    Путіна "повністю і радикально".

    Лідер партії "Євразія" Олександр Дугин пише: "Великая Россия" в будущем не должна быть меньше, чем "Великая Россия" в прошлом".

    Далі буде...

    ВідповістиВидалити
  3. ...продовження...

    І заявляє просто: "Если Россия не будет великой, ее не будет вообще… Величие – наша великоросская сущность. Но тогда пусть лучше ничего не будет. Без России мировая история немыслима. Тогда пусть кончается мир".

    Так думає не тільки Дугин і партія "Євразія", так думає 73% московитів, які схвалюють війну проти України.

    Якщо вони задля відновлення імперії готові вдатися до будь-якої зброї і поставити світ на грань світової катастрофи, то я не думаю, щоб українці зі страху впали на коліна перед хижим агресором.

    Українські воїни вже довели, що краще вмерти, ніж повернутися в московське рабство.
    Пане президенте, маленька Фінляндія сміливо воювала проти величезного СССР, Українська повстанська армія, що була утворена тільки п'ятою частиною України, після Другої світової воювала за свободу України без жодної зовнішньої допомоги до 1956року – 11 років!

    Тепер воює не тільки західна частина, а вся Україна – це зовсім інше співвідношення сторін у цій війні. І не вся Росія проти України.

    За 23 роки життя в умовах демократії українці відчули смак свободи і вже нізащо не повернуться в московське колоніальне ярмо. Як засвідчила Революція гідності і війна на Сході, в народу проснувся дух свободи і він безстрашно тримає над головою високо народно-державний синьо-жовтий стяг.

    Ви це бачили в період Революції та майже беззбройного опору проти Путінських спецназівців у перші дні війни.

    Наш народ справді перетворився в націю і готовий боронити незалежність України до загину, того відчуйте гордість за українську націю, відкиньте ворожу байку про українську нездатність до державотворення, поборіть у собі радянського раба і станьте на повен національний зріст – скасуйте назву АТО, назвіть війну війною і волю більшій ініціативі нашим воїнам!

    Україна всупереч своїй волі майже триста років допомагала московитам будувати Російську імперію. І зазнала неймовірно великих людських втрат та нищення нашої мови, духовності й культури.

    Тепер історія підвела Московію до розплати за всі імперські злочини, і через цю Путінську війну Україна прискорює дезінтеграцію Російської Федерації та сприяє звільненню десятків її суб’єктів-колоній від диктату Москви та будівництва своїх незалежних держав.

    А в ході війни хай кожен український вояк гартує сталеву волю для перемоги над дикою московською ордою.

    Ви, пана президенте, і в умовах парламентсько-президентської республіки маєте в руці важку гетьманську булаву, служіть же Україні, а не олігархам.
    Порвіте матеріальні пута, що тягнуть Вас униз і підніміться у сферу українського національного духу, бо Україна – це духовне космічне явище і тільки на її інформаційному полі досягають безсмертя!

    Левко ЛУК’НЕНКО

    ВідповістиВидалити
  4. Управлінський "бардак" - до чого прийде Чернігівщина?

    Півтора місяця без губернатора, свободівці "злілися" з влади. Що далі?

    Ситуація на політичному олімпі області вже хвилює не тільки політиків, а й простих людей. В облдержадміністрації в.о. і один заступник-свободівець, який по волі партії має піти, люстрація старих кадрів за політичним принципом, без адекватної заміни новими. А рівень зарплат, як у тому анекдоті - "давайте введемо плату за вхід, а то приходять підозріло постійно на робочі місця".

    Навіть мене, просту дівчину з села вже став дошкуляти питання - якщо у владі "бардак" і скорочення, то хто нами керує?

    Місцеве самоврядування? Так у нього грошей і прав немає.

    Адміністрації? Так хто зараз несе відповідальність - незрозуміло. Стрибок убік - і немає нікого.

    "Смотрящие Дубеля"? Так влада після президентських виборів змінилася. Одні вже «не», а інші ще «не».

    До чого йдемо? Ми тут з дівчатками пошепотітися і вирішили, що до влади прийдуть військові. А хто ще порядок наведе? І не тих, хто в штабах краде, а тих, хто в зоні АТО воює. І мізки має, щоб не вестися на поводу у багатіїв.

    А Чернігівщина матиме свого Де Голя?

    ВідповістиВидалити
  5. Украинцы, пришедшие 21 ноября на Майдан, рассказали, какие перемены произошли в стране год спустя революции, а также чего они хотят от президента Порошенко

    На Майдане в годовщину революции было почти все, как год назад, – две сцены.

    На одной, той что посредине Майдана, в арках – полу-концерт и полу-митинг - Вече. Анонсировали тех, кто выходил на эту сцену год назад и пели песни, что пелись тут год назад, говорили о войне. На ступеньках у подножия стеллы стояли люди в форме – пропускали не всех.

    Сами активисты за год подросли – стали политиками, заняли должности в правительстве, основали правозащитные инициативы, обзавелись корпоративной символикой. Днем сюда приходили высокопоставленные участники событий годичной давности - Петр Порошенко, Арсений Яценюк, Александр Турчинов. Правда, получили от народа крики "Ганьба!".

    Другой майданчик – альтернативный, импровизированный – его развернули прямо посреди дороги – с крыш машин двое парней горячо говорили, что в стране изменений ноль, только доллар вверх. Требовали от правительства, чтобы оно ответило за происходящее. Вестники новой революции кричали "Слава Украине!". Люди, которых собралось вокруг них довольно много, отвечали "Героям Слава!". Виднелись флаги ПС.

    "Я снова пришла на Майдан, чтобы снова почувствовать этот дух и подкрепиться в надежде, что все будет хорошо, несмотря на коррупцию, на то, что никак люстрация не может пройти. Мы знаем, что что-то не то происходит у наших лидеров", - говорит 45-летняя киевлянка Елена, учитель и психолог. Она решительно и со слезами на глазах слушает выступление революционеров с автомобилей. "Тут больше правды", - говорит она.

    Елена хочет, чтобы Порошенко вышел и услышал народ.

    "Пусть Порошенко накажет тех людей, которые убивали тут на Майдане. Ведь если не будет этого - завтра соберется народ и снимет его", - уверена женщина.

    Главная задача, по ее мнению, – найти компромисс с юго-востоком, где сейчас уже идет гражданская война.

    "А они нас гладят вместо этого. Нас приспали. Мы все успокоились немного. Нам концерты устраивают. А внутри опять бурлит и это может взорваться одномоментно, если Порошенко не повернется лицом к народу", - твердит Елена.

    На этом же митинге стоит 22-летний Роман. Желто-синий платок закрывает рот – на улице морозно. Молодой человек сам из Щорса, что в Черниговской области. Сейчас учится в Киеве в Институте дизайна.

    "Как по мне – ничего не изменилось в стране", - говорит Роман.

    Вместо системы изменились лица, объясняет студент.

    "А сейчас те ж самые регионалы, коммунисты. И сооснователь Партии Регионов - Петр Порошенко", - говорит Роман.

    По его мнению, дальше – либо хуже, либо снова Майдан. Но его такое развитие ситуации не пугает.

    "Будет так, как передает Российские телеканалы - придет сюда хунта. Но это будет настоящая хунта – военные", - прогнозирует студент.

    ВідповістиВидалити
  6. Вінницький урок для Порошенка

    Це така спокуса виникає у багатьох новоприйшлих до керма і до годівнички - їм зразу всі кози в золоті і хочеться порулити.

    Чому вибухнула Вінниця? Все просто і не треба кивати на руку Путіна - закоротка вона туди добратися.

    Новий вінницький губернатор, а ми вже переконалися, що у Президента, як і в його кума Ющенка, якась дисфункція при кадрових призначеннях: як не Гелетей Іловайський, так Гонтарєва 200Доларів, як не Ложкін РосійськаПреса, так Косюк Агромільярдер, щойно звільнений - так ось новий рішайло вирішив позбутися голови обласної ради. Та прорахувався, бо той фактично вибраний Майданом.

    Нова влада, топчучись по старих граблях, знову впевнена, що Майдан стояв за них - у нас, на Чернігівщині, в цьому був переконаний Валерій Дубіль, а в них свій "смотрящий". Ніяк хлопці не дотумкають, що Майдан не тільки не стояв за них, а - лишенько для їх корумпованих душечок! - стояв за зміну системи відносин. "Всю систему мінять треба!" - казав колись сантехнік з радянського анекдоту, що попав у каталажку за ремонт каналізації Кремля...

    Ні, вінничани не воюють з олігархами, як такими, хоча не палають любов'ю ні до Тимошенко, ні до Порошенка, ні до Гройсмана. Але навриплені поставити олігархів у стійло закону і порядку.

    Тому і прем'єр- прости Господи, камікадзе, може нарватися на те ж саме, що й вінницька влада. Он Яценюк оголосив, що тарифи будуть ще підніматися для простих людей, бо, бачте, у "Нафтогазу" дефіцит бюджету. І ні словечка про ліквідацію пільг для підприємств Фірташа, Коломойського, Ахмєтова - ви знаєте, наприклад, що досьогодні діють пільги для Ахмєтова по залізничних перевезеннях?! І що основними їдунами російського газу є не населення, ці підприємства? А тягар проплат перкаладається на плечі громадян. Хоча для опалення квартир вистачає українського, власного газу.

    І тільки людина, що не живе на трудову копійку, може думати, що субсидіями захиститься від вибуху народного гніву. Адже основна важкість лягає на плечі середнього класу - якщо, скажімо, чоловік працює лікарем, а дружина вчителькою, і мають двох дітей, то субсидії їм не світять. А якщо зарплати не платять по два- три місяці? А якщо ще й бізнес? А олігархи нові машини купуватимуть і на старих пільгах розкошуватимуть...

    До речі, коли Верховна Рада ліквідує договір ще СРСР з Кіпром про офшорну зону? Цей совітський договір незалежна Україна виконує, як зачаклована. Ні Ющенко, ні Юлія Тимошенко не бралися його спалити у грубці незалежної державності. І р-р-радикальна партія Ляшка не блокує трибуну з вимогою ліквідації цього рудименту комуністичної корупції.

    Так що Вінниця бахнула символічно. І вона буде не останньою, якщо вчитися не буде нова влада і так само цілуватиметься з олігархами. Або народний капіталізм - або вибух, коли вже, за словами козака- депутата Гаврилюка, майданити не будуть, а просто постріляють владу. А Юрій Луценко, що меле дурноверхо про покарання "провокаторів", нічому не навчився - мало він все ж книжок прочитав у Макошинській колонії... Краще б розказав як провів у Верховну Раду за списком своєї партії офіцера ФСБ Юрія Бута, чи забули вже усі?

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити
  7. ПРАВИЙ СЕКТОР. ЧЕРНІГІВ
    Юра Ботнар про добровольця-нацiоналicта з Прилуччини

    Це - Віктор Лавренчук. Годину тому я дізнався, що він загинув вчора на передовій у Пісках від прямого влучання снаряду у бліндаж, у якому перебував з побратимами.

    Хоч я знав його трохи довше заочно, познайомився з ним особисто вже на Ше.фесті - в Моринцях, рідному селі Тараса Шевченка. Тоді зміг оцінити його щирість, відвертість і якусь надзвичайно тонку харизму, яка ніби освітлювала його та все навколо нього.

    Ще раніше я захоплювався ним. Бо він зголосився до війська з самого початку україно-російської війни, яку Порошенко та його вишиватніки досі заперечують. Він захищав Луганський аеропорт аж до повного його знищення, потім був у Сабівці і Чугуєві. Перервавши відпустку, поїхав до бойових побратимів зі свого підрозділу під донецький аеропорт.

    Він був кращим з нас. І тепер добра думка про нього має бути з кожним - як нагадування самим собі про те, якою ціною зберігається наш спокій і про те, що треба повсякчас звіряти свої думки, слова та вчинки із тими, хто жертвує собою там заради того, щоб ми жили у мирі тут.

    Окремо хочу звернутися до тих, хто його вбив. Ні, не до путіна і не до ватніків. До них і звертатися немає сенсу - їх просто треба знищувати, як бур'ян людського роду. Я звернуся до тих, хто вбив Вітю і вбиває тисячі українців своїми галочками в бюлетенях за Порошенка та інших лібералів, які вперто розкрадають державу і нищать найактивніших у "котлах" і "перемир'ях". Це ви своїми курячими інстинктами спочатку допомагаєте вбити пасіонаріїв, тих, хто чинить опір, погоджуючись на панування відвертих негідників а потім дозволяєте себе розстрілювати у підвалах і вморювати голодом. Ви так робили вже у ХХ столітті, але через нездатність аналізувати свої дії та свою історію - готові гинути знов і знов, поки такі, як Вітя воюватимуть із чекістами чи скидатимуть Януковича, стримуватимуть москалів на Донбасі чи в Карпатських лісах. Тому не треба співчуттів. Від таких, як ви - вони нещирі. Нещирість - одна з ваших основних вад, моральне каліцтво, що примушує ненавидіти щирих і правдивих. І може колись ви припините звинувачувати у "співпраці з ворогом" тих, хто воює з Кремлем ще відтоді, коли ви називали його "братським", може колись ви припините брехати і вірити брехні щодо чесних, може колись припините звинувачувати у злодійстві непідкупних, може колись ви навчитесь відрізняти лушпиння від зерна. Але то буде колись. А поки я ненавиджу вас сірою, мовчазною люттю. За те, що ви всі - разом із вашим Порошенком, Яценюком, Коломойським, Фірташем, їхніми заводами і яхтами, їхніми фейсбук-героями і їхніми фейсбук-геройствами, не варті однієї посмішки Віті Лавренчука. Віднині є ви і є ми. І ми переможемо. Бо ми бажаємо тріумфу ідей всезагальної справедливості і готові за них вмирати, а ви бажаєте дешевшого бензину у вашому бензобаці і боїтесь смерті навіть не знаючи, що не живете.

    ВідповістиВидалити
  8. В Яценюка вселився дух Азарова, а олігархів «треба відстрілювати», - Соскін

    Усе може закінчитися махновщиною, Коліївщиною і громадянською війною. В основу ініційованих урядом Яценюка реформ покладено кастову систему, коли бідні просто стануть біднішими.

    Таке переконання висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег Сокін під час зустрічі у чернігівській обласній раді з представниками українського і латвійського місцевого самоврядування.

    На переконання Олега Соскіна, ніхто і не думає виконувати Європейську Хартію, основна ідея якої – передача влади на місця.

    - За міліардерами потрібно оголосити полювання і відстрілювати, адже наш міліардер – це злодій-клептоман, тому достатньо пістолета, - переконаний Олег Соскін.

    Він також гостро розкритикував і решту ініціатив уряду:

    - Податок на нерухомість працює лише у заможних спільнотах, де якісна нерухомість створювалася протягом 500-600 років. У нас такого немає. Тому пропоновані Яценюком підходи – дикість.

    Соскін переконаний, що замість існуючої пенсійної системи, основою якої є грабунок накопичень людини, потрібно створювати недоторкані персональні пенсійні рахунки, відрахунок коштів повинні здійснювати робітник і роботодавець, а кошти на рахунку – індексуватися відповідно до інфляції.

    - Ми повернулися до стану Помаранчевої революції. Замість одного клану до влади прийшло 8 кланів. Це називається олігополією. Ми не бачимо жодної ознаки європейської цивілізації на цьому просторі.

    ВідповістиВидалити
  9. Профспілка вчителів проти новацій Мінфіну
    Президенту України П.О. Порошенку
    Вельмишановний Петре Олексійовичу!

    Як стало відомо із засобів масової інформації, 5 грудня поточного року відбулося закрите засідання урядового комітету з питань соціально-економічного розвитку та європейської інтеграції та попередня нарада членів Уряду, на яких розглядалася низка антисоціальних пропозицій Міністерства фінансів України, якими передбачається внесення антиконституційних змін до Законів України, Указів Президента України, рішень Уряду, а також до Основного Закону України - Конституції.

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від імені майже двохмільйонного загону спілчан висловлює глибоке обурення намірам звуження прав громадян України на безоплатну освіту, медичне забезпечення, зниження освітнього рівня молоді.

    Висловлюємо категоричний протест поповненню армії безробітних, яка становить близько 1,9 мільйона непрацюючих, ще найбільш освіченою, інтелектуальною частиною суспільства, адже реалізація рішень про збільшення норми навчального навантаження вчителів, вихователів, керівників гуртків, наповнюваності класів та груп, закриття шкіл в сільській місцевості, зміни нормативів чисельності науково-педагогічних працівників тощо призведуть до зменшення більш як на третину чисельності керівників гуртків, а також вивільнення значної кількості вихователів, викладачів та інших працівників освіти до кінця 2020 року.

    Протестуємо проти зменшення, і без того найнижчої серед країн Європи, заробітної плати педагогічних та науково-педагогічних працівників, скасування надбавок за вислугу років, доплат за виконання обов’язкових видів педагогічної роботи, наукові ступені та вчені звання, виплати стипендій аспірантам, докторантам, а також проти непослідовних дій стосовно щойно прийнятого закону «Про вищу освіту».

    Освітянська спільнота категорично не сприймає антисоціальних перспектив про скасування гарантій фінансового забезпечення галузі освіти, запровадження обов’язкового дев’ятирічного навчання, позбавлення учнів початкових, інклюзивних та спеціальних класів права на харчування, а студентів та учнів на отримання стипендій та пільговий проїзд.

    Висловлюємо обурення проти намірів підвищити пенсійний вік до 65 років, збільшити страховий стаж, зокрема для призначення пенсій за вислугу років педпрацівникам, знизити розмір пенсій, змінити порядок індексації доходів громадян, скасувати норми про відрахування коштів на оздоровлення, на охорону праці, звузити права територіальних громад приймати рішення про реорганізацію та ліквідацію загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів тощо.

    Наголошуємо, що владою мають бути вжиті дієві заходи для легалізації тіньового бізнесу, боротьби із ухиленням від сплати податків, збільшення оподаткування заможних верств населення, пом’якшення податкового навантаження для громадян із низьким рівнем доходу, чого, зокрема, вимагали учасники Майдану, а не продовжувати наступ на права трудівників, серед яких освітяни, науковці, медики, працівники культури. Вирішення державних проблем за рахунок працівників бюджетної сфери та інших незаможних громадян, неприпустимо.

    Закликаємо Вас, вельмишановний Петре Олексійовичу, як гаранта Конституції, забезпечити дотримання конституційних прав громадян України, не допустити прийняття антисоціальних та протиконституційних законів, оскільки їх реалізація може спровокувати соціальний вибух.

    Висловлюємо готовність спілчан відстоювати свої трудові права та соціально-економічні інтереси шляхом проведення передбачених законодавством масових заходів, аж до застосування крайнього засобу вирішення конфлікту – страйку.

    З повагою голова профспілки Г.Ф. ТРУХАНОВ

    ВідповістиВидалити
  10. Росія перекидає на Схід України новітні комплекси РЕБ

    Можемо зробити невтішний висновок – Росія продовжує нарощувати свою присутність і свій контроль на Сході, в той час як Україна без бою здала військові частини в Олександрівці і на ВВАУШ, які займалися радіоелектронною безпекою країни.

    Аналітична служба "Правої Справи" повідомляє, що через колишній КПП "Ізварино" на територію Луганщини пройшли три комплекси радіоелектронної боротьби "Ртуть-БМ". Наразі зафіксовано їх пересування в донецькому напрямку.

    Відзначимо, багатофункціональний комплекс "Ртуть-БМ" – це сучасна потужна техніка, яка забезпечує захист особового складу і техніки на території до 50 га. Також серед можливостей комплексу – радіоелектронне пригнічення систем зв'язку і радіолокації.Бойовий розрахунок складає дві людини, а час розгортання комплексу не перевищує 10 хвилин.

    Раніше,різні джерела, зокрема, РНБО, неодноразово повідомляли про присутність на Сході України мобільних комплексів радіоелектронної боротьби "Красуха-4", які пригнічують супутники-шпигуни, наземні радари і авіаційні системи АВАКС. Комплекс "Красуха-4" повністю закриває від виявлення радіолокації на 150-300 км, а також може завдати поразки радіолокаційним засобам РЕБ і зв'язку. Робота комплексу грунтується на створенні потужних перешкод на основних частотах радарів і інших радіовипромінюючих джерел.

    Можемо зробити невтішний висновок – Росія продовжує нарощувати свою присутність і свій контроль на Сході, в той час як Україна без бою здала військові частини в Олександрівці і на ВВАУШ, які займалися радіоелектронною безпекою країни.

    Д.Снєгирьов

    ВідповістиВидалити
  11. Голова адміністрації Порошенка після ізраїльського спецназу
    Голова Адміністрації президента Борис Ложкін проходив тренування з Ізраїльським спецназом у той момент, коли до нього надійшла пропозиція від президента Петра Порошенка очолити АП.

    При цьому Ложкін не відразу повірив у щирість такої пропозиції, зізнався він в інтерв’ю виданню Новое время. За словами глави АП, пропозицію від Порошенка він отримав, коли здійснював трек по Ізраїлю і Йорданській пустелі, де він у цей час проходив тренування з Ізраїльським спецназом.

    "Ми їхали з друзями у джипі по пустелі, і тут мені подзвонив Петро Олексійович і життєрадісно запитав: чи не хочу я очолити його адміністрацію, я вирішив, що він, як людина з гарним почуттям гумору, жартує. Я йому теж жартома відповів: "Звичайно, і головою адміністрації готовий".

    Але потім я зрозумів, що він не жартував. Це було абсолютно несподівано", – розповів Ложкін. Як повідомляв INSIDER, Порошенко призначив колишнього власника медіахолдингу UMH group Бориса Ложкіна главою АП у червні цього року.
    Експрес

    ВідповістиВидалити
  12. Из-за соглашения с ЕС вводится запрет на продажу домашнего молока и сметаны

    Нововведение власти грозит оставить тысячи пенсионеров с мизерной пенсией и новыми тарифами на коммуналку без единственного средства заработка для выживания.

    С 1-го января 2015 года вступает в силу закон о безопасности и качестве пищевых продуктов. Нововведение власти грозит оставить тысячи пенсионеров с мизерной пенсией и новыми тарифами на коммуналку без единственного средства заработка для выживания.

    Закон лишает частников права торговать продукцией собственного производства на рынках. Таким образом, продавцы домашней сметаны, молока, творога и мяса останутся без заработков.

    Подобные законы действуют в странах Евросоюза и рассчитаны на то, чтобы прибыль и заработок получали специальные комбинаты и фермы.

    ВідповістиВидалити
  13. Олег Соскін сказав...


    Если Порошенко не хочет избавиться от Гонтаревой, надо избавиться от Порошенко, - политолог

    Гонтарева сделала еще одно абсурдное как для главы Нацбанка Украины заявление о том, что девальвация российского рубля плохо отразится на Украине. Может, Гонтарева и специалист по механосборочным конструкциям, которые она изучала в институте, но то, что она в банковской сфере и деньгах ничего не понимает — это факт.

    Как можно говорить такое безумие — что Украина может пострадать от девальвации российского рубля? Неужели нельзя Гонтареву убрать с поста главы Нацбанка? Ведь она позорит страну.

    Понятно, что ее любит Порошенко, понятно, что она в сговоре с группой Турчинова, Яценюка, Кубива, Васюника. Но где же народ, где общественность? Нельзя же дальше это терпеть. Гонтарева совершенно не понимает, о чем она говорит.

    А тот факт, что она так и не закрыла российские банки в Украине, и то, что она сейчас говорит о рубле, может свидетельствовать о том, что Гонтарева является агентом Путина, что она четко работает на российские банки. Надо наконец провести люстрацию — работала ли Гонтарева с людьми Януковича? Правомерна ли кличка, которую ей дали в банковских кругах — Лерка-облигация? Почему против нее не открыто криминальное дело? Если ее покрывает Порошенко, значит, она с ним в доле, значит это преступники.

    Если Порошенко не хочет избавится от Гонтаревой, надо избавится от Порошенко. И сделать это как можно быстрее.

    Олег Соскин

    ВідповістиВидалити
  14. Гриценко: Турчинова посадили у крісло Секретаря РНБО, а мали би посадити за статтею "службова бездіяльність"


    Анатолій Гриценко наголошує на необхідності притягнення до кримінальної відповідальності Олександра Турчинова за бездіяльність на посту в.о. президента України під час збройної агресії Росії, наслідком якої стала анексія Криму. Про це лідер "Громадянської позиції" написав на своїй сторінці у Facebook.

    «Турчинова посадили у крісло Секретаря РНБО. А мали би посадити. За статтею "службова бездіяльність", з вкрай тяжкими для країни наслідками - за здачу Криму ворогові», - зазначив він.

    «Для тих, хто забув, а заодно і для Генерального прокурора Яреми нагадаю склад і обставини злочину пана Турчинова: замість того, щоб з початком агресії негайно провести антитерористичну операцію - звільнити у Симферополі захоплені 150 терористами приміщення Кабміну і Верховної Ради АРК й тим самим не допустити проведення псевдо-референдуму, в.о. Президента Турчинов згаяв час», - наголосив Гриценко.

    « Президентський указ про призначення першого заступника голови СБУ - керівника Антитерористичного центру при СБУ (а саме він, згідно Закону, мав би спланувати і провести антитерористичну операцію) із неприпустимим (понад 40 днів) запізненням - лише 7 квітня! На той час Крим уже здали й він став суб'єктом Російської Федерації...», - підкреслив політик.

    ВідповістиВидалити
  15. Анатолій Гриценко депутатам...

    Фальш і мародерство: Уряд Яценюка - на службі олігархів!

    Наведу лише два факти. На основі двох сьогоднішніх заяв Яценюка.

    Заява перша: Яценюк просить Раду підтримати законопроект про денонсацію офшорної угоди з Кіпром, який Уряд планує внести (колись, пізніше, ще не вніс). Звучить позитивно. Але лише на перший погляд. А насправді? Чому Уряд Яценюка не скасував цю угоду 9, 8, 7, 6, 5... місяців тому? Не знав, що олігархи виводять з країни мільярди щомісяця? Знав! Неодноразово публічно від Уряду цього вимагав я і не тільки я. Журналісти про це писали постійно. Депутати проекти реєстрували. Уряд бездіяв. Висновок очевидний - попри реформаторську фразеологію, Уряд Яценюка - на службі олігархів, Уряд Яценюка дозволив олігархам і у 2014 році виводити мільярди з країни. Примітно, що за півроку свого президентства Порошенко теж не висловився за денонсацію офшорної угоди з Кіпром, не вніс відповідного законопроекту, хоча міг і мав би це зробити. Чи не тому, що і в самого підприємства теж через кіпрські офшори працюють?

    Заява друга: Яценюк просить Раду підтримати законопроект про трансфертне ціноутворення, який Уряд так само планує внести (колись, пізніше, ще не вніс). Теж звучить начебто позитивно, адже трансфертне ціноутворення перекриє олігархам можливість штучно знижувати ціну власної продукції, яку вони експортують через власні ж офшорні прокладки, сплачуючи в Україні символічні податки і тим самим грабуючи країну і її надра на мільярди щомісяця. А що насправді? Яценюк не сказав, що закон про трансфертне ціноутворення було прийнято ще за Януковича. Але - під час правління Уряду Яценюка цього року Закон так і не вступив у дію. Чому? Бо податкова служба (урядова структура!) усіляко затягувала час і ніяк не спромоглася видати свій відомчий документ про порядок обчислення податків і контролю за цінами на експортну продукцію. Яценюк про це не знав? Знав! Про це неодноразово говорилося й писалося у пресі. Чому не змусив підконтрольну Уряду податкову виконати Закон? Тому що висновок той самий: Уряд Яценюка - на службі олігархів.

    Сподіваюся, у правлячій Коаліції є депутати, які ще не на службі й не на зарплаті в олігархів. Насамперед їм цим постом пояснюю лицемірність і фальшивість заяв голови Уряду.

    Ви недавно в парламенті, ще не розібралися з чинними законами, можете не володіти цими темами. Вгризайтеся в проблематику швидше, професійніше, інакше олігархи з таким Урядом розведуть Вас, як кошенят. Зупиняйте дії та бездіяльність Уряду, які шкодять країні. Поєднуйте зусилля і дійте!

    ВідповістиВидалити
  16. Якщо в січні найпоширеніша пенсія в Україні в 1150 гривень складала 144 долари США, то сьогодні при курсі 16 гривень за долар – це тільки 72 долари США. Зменшились вдвічі і зарплати. При збіднінні вдвічі нам пропонують програму Кабінету міністрів, яка виглядає просто вбивчою. Як виживати людям в умовах багаторазового підвищення тарифів на всі групи товарів і послуг з замороженими зарплатами і пенсіями – невідомо нікому. Мабуть, буде реалізовано план, згідно з яким в Україні має вижити тільки декілька мільйонів громадян для обслуги олігархів. Адже підвищення пенсійного віку, скасування стипендій (крім сиріт, інвалідів, малозабезпечених і молодих батьків), скасування доплат за наукові ступені і вчені звання викладачам, скасування пільгового проїзду для студентів при відсутності стипендій, безкоштовне навчання школярів тільки до 9-го класу, наповнюваність класів не менше 20 осіб для обласних центрів, і не менше 30 учнів для Києва, скасування безплатного харчування для учнів 1-4 класів, скасування пільгового проїзду школярам і безкоштовного проїзду для дітей з багатодітних сімей, збільшення навантаження вчителів з 18 до 22 годин на тиждень (в умовах відсутності індексації зарплат) і скасування доплат за класне керівництво і перевірку, збільшення навантаження вихователів у дитсадках з 30 до 36 годин на тиждень, збільшення доплати за харчування дітей у дитсадках з 50-ти до 80 відсотків у містах, і з 30-ти до 60 відсотків у селах, скасування норми про безкоштовну меддопомогу в лікарнях, яка прописана в Конституції. І так далі. Ознайомившись з цими «реформами», запитуєш себе: хіба це не геноцид? Що це за такий режим економії? Що це за реформи в галузі освіти та науки, які однозначно сприяють знищенню наукового та культурного потенціалу України, продукуванню тупого і неосвіченого населення, яким легко маніпулювати? А реформи Кабміну в галузі соціальної політики знищують українців на економічному рівні фізично, причому це стосується всіх вікових груп населення: від дітей до пенсіонерів.

    ВідповістиВидалити
  17. Бюджет виживання для олігархів, а не для простих людей - Томенко
    Нині зберігається серйозна розбіжність між урядовцями, що розраховують бюджет на наступний рік, і більшістю депутатів, експертів та громадськості. Про це народний депутат України Микола Томенко сказав, коментуючи в ефірі Черкаської ОДТРК «Рось» Державний бюджет-2015 і строки його прийняття у парламенті .

    «Якщо виходити з тези, яку висловив очільник уряду, що бюджет-2015 має бути бюджетом виживання, то це повинен бути бюджет виживання для олігархів, а не простих людей», – впевнений М. Томенко. Це опубліковано на персональному сайті політика Томенко

    «Якщо йдеться про необхідність вжиття непопулярних соціальних заходів, то ми це підтримуємо. Але поки що ці непопулярні заходи уряд хоче в черговий раз застосувати проти найбільш соціально незахищених категорій – учителів, медиків, працівників сфери культури тощо», – зазначив парламентар.

    Натомість, на його переконання, варто було би нарешті запропонувати систему так званого прогресивного оподаткування, яка би дала можливість залучити кошти надбагатих і багатих громадян. Тобто, повернути кошти з-за кордону, оподаткувати найбільш прибуткові сфери підприємницької діяльності.

    «Отож, надходження коштів до бюджету варто вишукувати не в кишенях простих громадян чи малого бізнесу, а в кількох відсотків українського олігархату, що контролює всю тіньову економіку та використовує природні ресурси і бюджетні кошти для власного зиску», – резюмував Микола Томенко.

    Також він зауважив, що не розуміє термінів ухвалення Держбюджету під певну дату. «Важливим є те, яким буде бюджет. Якщо для оптимального і справедливого бюджету треба буде докласти більше зусиль, то депутати мають працювати не лише пленарний тиждень 22-26 грудня, а й, щонайменше, і на початку наступного тижня», – додав народний депутат

    ВідповістиВидалити
  18. Бюджет "реформатора" Яценюка: на прокуратуру більше, ніж на Нацгвардію
    З проекту бюджету уряду Яценюка (блиск обслуги, чинуш і ментів, виживання війська й зубожіння освіти та науки), а також позички, позички, позички та велике пустослів'я.

    Апарат Верховної Ради України - 674,139 млн. У тому числі: Висвітлення діяльності Верховної Ради України через засоби телебачення і радіомовлення та фінансова підтримка видання газети "Голос України" і журналу "Віче" 25,625 млн. Хтось читав той журнал "Віче"?

    Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України - 239,929 млн.

    Національна служба посередництва і примирення України - 10,985 млн. Вона щось робить та служба, тим паче, якщо в Чернігові її очолює відвертий сепаратист.

    Державне управління справами (Президент) - 983,855 млн. У тому числі: фінансова підтримка санаторно-курортних закладів 49,730 млн.

    Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини - 20,103 млн.

    Міністерство внутрішніх справ - 22,5 млрд.

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ - 16 млрд.

    Війна? На армію в бюджеті-2015 закладено у півтора рази менше коштів, ніж на псів режиму - ментів.

    НАЦІОНАЛЬНА ГВАРДІЯ УКРАЇНИ - 2 млрд.

    Генеральна прокуратура України - 2,8 млрд.

    Антитерористичний центр Служби безпеки України 19,5 млн.

    Управління державної охорони України 378 млн.

    Адміністрація Державної прикордонної служби України - 2, 8 млрд.

    Державна судова адміністрація України - 4 млрд.

    "Виконання боргових зобов'язань за кредитами, залученими під державні гарантії, що використовуються для реалізації завдань та здійснення заходів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу - 1 млрд. 862 млн. 734 тис. грн".

    Видатки загального фонду Міністерства освіти та науки суттєво скоротилися - порівняно з попереднім роком на 3,6 млрд гривень, або на 23%. Взагалі зникли з бюджету статті видатків на позашкільну освіту та оздоровлення (28,8 млн), поглиблену освіту з фізики і математики, спорту у спеціалізованих школах-інтернатах (112, 6 млн), лишилося тільки 8 млн на освіту у школах соціальної реабілітації (зі 112 млн).

    Що стосується фінансування науки, то у Національної академії наук забрали 119,7 млн гривень, що складає 5% скорочення порівняно з 2014-м роком (втім, для традиційно низьких витрат на НАН навіть 5% урізання стане дуже відчутним).

    Крім того: США виділили більше $118 млн. на обладнання та навчання уряду України, щоб Україна могла краще контролювати і забезпечувати свій кордон, діяти безпечніше і ефективніше, а також зберігати і забезпечувати територіальну цілісність своєї країни
    І ще: в Брюсселі, виступаючи на конференції, Яценюк заявив про перемогу над корупцією на макрорівні в Україні. Ага!

    Іван КОЛИВАН

    ВідповістиВидалити
  19. Оце читаю я ваші чернігівські брєдні в дусі "хай живе Україна, президент мурло, давай хунту, ціни високі грошей не платять" і думаю, ВИ НАСПРАВДІ ТАКІ ІДІОТИ, ЧИ ТІЛЬКИ НАМАГАЄТЕСЬ ТАКИМИ КАЗАТИСЬ??? Ви влаштовували майдани не знаючи, що на кожну дію буде своя протидія? Ви руйнували свою державу не знаючи, що буде відток інвестицій, а санкції з боку супротивника призведуть до падіння товарообігу? Ви на майдані думали, що ось захід застосує санкії, рубль впаде а гривня вціліє???? Ви НАсправді ідіоти???? Чи це повітряно-крапельним шляхом розповсюджується? Чи ви думаєте, що обявивши офіційну війну за вас хтось інший помирате піде? Ті, хто голосував за попередню владу, яку ви скинули? Хто вам заважав обрати свою.... гарну владу???? Чи ви як ті бандерівці, встали на бік гітлера, аби не совєти????? ВИ правда ідіоти?????

    ВідповістиВидалити
  20. НАЛОГ НА НЕДВИЖИМОСТЬ (для малоимущих).

    Рассказываю, как можно НЕ платить новый налог на недвижимость. Немного хлопотно, но вполне законно.

    Итак, если вам НЕ повезло и вы являетесь владельцем нескольких квартир / домов, общая площадь которых превышает 180 кв.м (льготная суммарная площадь, не облагаемая налогом на недвижимость), помните, что граничный "порог" налогообложения может поднять ЛЮБОЙ сельсовет на территории Украины (п. 266.4.1 Налогового кодекса Украины)!

    Например, у вас есть квартира в Киеве в 200 кв.м и загородный дом в 400 кв.м. И за это "счастье" в 2015 году вы должны будете уплатить около 10 000 грн налога ((200+400-180) * 2% от минимальной заработной платы). Само собой разумеется, эти 10 000 грн улетят в пустоту ( = "бюджет").

    Выход есть: вы находите и покупаете хату в самом забитом украинском селе (а еще лучше, покупаете её вскладчину с несколькими друзьями; а если есть сто друзей - так это просто здорово, выйдет по 0,5 кв. м на каждого!). В итоге, суммарная площадь вашей недвижимости станет чуть больше, скажем, на 20 кв.м (200+400+20).

    Но зато по закону сельсовет этого забитого украинского села может поднять для вас (с друзьями) предельную норму не облагаемой налогом недвижимости до, например, 1 000 кв.м (напоминаю: п. 266.4.1 Налогового кодекса Украины). Таким образом, вы со своими 620 кв.м под налогообложение вообще не попадаете!

    Вы, конечно, должны будете "инвестировать" в забитое украинское село пару тысяч гривен, но, уверен, сделаете это с радостью, поскольку государство не даёт этому селу вообще ни копейки.

    Схема верная (если, конечно, читать обновлённый Налоговый кодекс буквально). Лично я бы пошёл на это даже не из-за экономии на налогах, а из принципа: безмозглое правительство должно быть изящно наказано за свою жадность!

    ВідповістиВидалити