четвер, 11 грудня 2014 р.

На скільки бідний чи багатий «Господар» можна буде дізнатися після лютого 2015 року.

      На останній сесії селищної ради, що проходила 27 листопада 2014 року відбулася доволі знакова подія. За моїм поданням сесія селищної ради розглядала питання «Про роботу та стан КП «Господар». Ініціювати розгляд цього питання мене змусила неоднозначна ситуація навколо комунального підприємства. Нижче буде наведено основні моменти з мого виступу на сесії, щоб читач розумів про який стан та ситуацію йде мова. До речі Валентина Василівна дуже не хотіла щоб я виступав на сесії, адже чула мій виступ на засіданні комісії, але все таки приховувати інформацію постійно не вдасться.
Хоча в ситуації що склалася винні не лише селищний голова, насправді. Винні представники громади, а ще більше сама громада. Байдужість з якою мешканці Варви ставляться до своєї ж власності – КП «Господар», вражає.
    І чесно кажучи те, що рішення про створення комісії з перевірки комунального підприємства було підтримано депутатами, мене приємно здивувало. Так, що шановні варвинчани долучайтесь до роботи комісії.


Виступ з приводу розгляду питання стану та роботи КП «Господаря»
     Неоднозначна ситуація навколо комунального підприємства «Господар» змусила мене як депутата порушити це питання на сесії селищної ради. Питань, що пов’язані з роботою КП «Господар» та потребують висвітлення, обговорення та вирішення дуже багато, тому я зупинюся на окремих основних моментах.
      По-перше: потрібно звернути увагу присутніх на постійне зростання дебіторської заборгованості КП «Господар». Так згідно звітів директора підприємства дебіторська заборгованість склала:
Станом на 01.01.2013 – 710 тис. грн.;
Станом на 01.01.2014 – 960 тис. грн.;
Станом на 01.08.2014 – 1126 тис. грн.
          По друге: згідно рішення Державної інспекції з контролю за цінами № 140 від 23 червня 2014 року КП «Господар» повернути споживачам 271806,67 грн. та заплатити таку ж суму штрафних санкцій. В судах першої інстанції КП «Господар» вже програв справи, тобто підприємство змушене буде заплатити близько 550 тисяч гривень.
     По-третє: в 2013 році підприємство придбало пристрій для блокування каналізації за 46 тисяч гривень. На мою думку дії з блокування каналізації підпадають під кримінальну відповідальність, тому підприємство й приховує використання цього пристрою. На підтвердження цього я зачитаю листування громадянина Остапця з комунальним підприємством, де підприємство стверджує, що такий пристрій відсутній в його користуванні.
   По-четверте: в кінці літа цього року КП «Господар» програло судову справу мешканцю Варви, і сплатило на його користь 14,5 тисяч грн.
  Окремої уваги потребує питання обліку споживачів комунальних послуг. Особливо це стосується водопостачання селища. Так, влітку цього року з’явилася інформація про кричущий факт. Виявляється з часу початку роботи КП «Господар», з 2008 року, що найменше, прокуратура Варвинського району не була зареєстрована як споживач води, тобто по суті обкрадаючи громаду Варви. В цьому напрямку також викликає занепокоєння те, що облік споживачів серед населення, які користуються водопостачанням без лічильників, а це 1526 споживачів, теж є незадовільним. Так, виявляється підприємство не реєструвало серед цих споживачів власників автомобілів, басейнів, бань, саун, теплиць чи парників. Звичайно процедура такої реєстрації складна, але підприємство і не напрацьовувало такої процедури.
   В зв’язку з вище викладеним я змушений запропонувати сесії підтримати мою пропозицію зі створення депутатської комісії з перевірки стану та роботи КП «Господар», та подальшого напрацювання заходів з вирішення проблемних питань.
   Окрім цього прошу селищного голову взяти під особистий контроль та доповісти на наступній сесії інформацію з наступних питань:
  1. Який збиток громаді нанесла прокуратура Варвинського району споживанням води без реєстрації споживачем?
  2. Хто винен і чим було спричинено позов мешканця до КП «Господар», і хто та яким чином буде відшкодовувати 14,5 тисяч гривень?
  3. За підсумками 2013 року ні підприємством ні апаратом селищної ради не було підготовлено звіт про виконання інвестиційної програми комунального підприємства за 2013 року, тому необхідно прозвітувати про це.
Дякую і прошу підтримати пропозицію.

27.11.2014

 Депутат Варвинської селищної ради                                      Павленко Д.В.


Немає коментарів:

Дописати коментар