суботу, 11 лютого 2017 р.

За рішення я не голосував


На минулій сесії, що відбулася 26 січня цього року, одним із питань порядку денного було «Про списання з балансу комунального підприємства «Господар» Варвинської селищної ради багатоквартирних будинків». Відразу зазначу, що я за дане рішення проголосував проти.  Присутні на сесії, депутати, Павленко утримався, а Дейнека, Бабенко, Волох, Дубчак, Зеленський, Кальченко, Кудринецький, Мелащенко,Панченко,Пасека, Садовий, Ущаповська, Хотін, Чаленко проголосували за рішення і в тому числі селищний голова В.Саверська-Лихошва.
     Чому ж я не голосував за рішення? По перше. Дане питання не було доведено до мешканців селища, половину яких зачіпає їх інтереси. Таким чином, вони були позбавлені права внести свої пропозиції, зауваження. І сам я довідався про це лише за два дні до сесії. Тож досконало вивчити це питання не було часу.  Та і депутатська комісія, при попередньому розгляді цього питання, на своєму засіданні рішення не приймала. Так як не було відомо хто розробник проекту рішення і були відсутні будь які пояснення цього питання. По друге. Аналогічне рішення було вже прийнято 22 вересня минулого року. Тож необхідно було внести лише зміни до попереднього рішення. В третє. Перш за все, необхідно провести роз’яснення Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», визначити управителя багатоквартирного будинку.
     Але чому така поспішність прийняття такого рішення? На мою думку, це аби скоріше, балансоутримувачу  КП «Господар» позбавитися тих проблем з утримання будинків, які він сам і створив неякісним наданням послуг.
     Тож, відповідно до законодавства звернувся до селищного голови зупинити зазначене рішення, але отримав відмову. Проте вніс на розгляд сесії, яка відбудеться 23 лютого проект рішення про перегляд прийнятого рішення. І все буде залежить від свідомості та відповідальності депутатів. Але маючи нагоду звертаюся до мешканців багатоквартирних будинків, не будьте байдужими, відстоюйте свої права та інтереси, в тому числі і присутністю на сесії, на яку може прийти кожен мешканець вільно.
     А ось так, селищний голова В. Саверська-Лихошва відстоює інтереси своїх виборців, мешканців багатоквартирних будинків та ті депутати, які підтримують її своїм голосуванням.


                    Депутат Варвинської селищної ради      В.Остапець

9 коментарів:

  1. Це посадовий злочин особи, яка ініціює таке питання.

    ВідповістиВидалити
  2. Я проти такого свавілля і таке рішення суперечить конституційними правам мешканців багатоквартирних будинків. Більш того, не мали права просто списати будинок з балансу в якому мешкають люди, найменше що можна вчинити, це передати на баланс іншому підприємству чи установі. Цікаво, хто має тепер відповідати за їхнє утримання у належному і безпечному стані, мабуть тепер та ж сама пані В.

    ВідповістиВидалити
  3. Якщо будемо сидіти на своїх диванах тоді точно спишуть. Всі ремонти будемо робити за свої кровні незважаючи на те, що з року в рік облапошували. Сидіть і дальше і сопіть в дві дирочки може полегчає.

    ВідповістиВидалити
  4. Як правило, у порядних установах такі речі проводять після капітального ремонту.
    Доводьте до відома простих людей, мешканців багатоквартирних будинків і вони прийдуть до селищної ради. Небагато є людей заходить на цей сайт, чи взагалі користуються комп’ютером.

    ВідповістиВидалити
  5. Висновок один, що депутатський корпус від села до Верховної зради або безграмотні, або захищають власні інтереси, або їм всеодно що твориться на місцях. Приклад: як можна допусти в присутності названих депутатів щоби надходила злочинна ініціатива про списання з балансу багатоквартирних будинків- хтось утримався, хтось на сесію не прийшов, хтось за спину заховався- це позор; другий приклад- є ініціатива про об"єднання в одну громаду (в який спосіб не будемо вести полеміку)хтось із депутатського корпусу проявив особисту думку, чи думку людей(по чесному)свого округу щодо бачення цього об"еднання, розрахунки,чи взагалі життя того регіону за який кожен депутат несе відповідальність,або тих же районних депутатів які сидять прикриті фракціями (яких 6 у раді) тільки підтанцьовують керівникам. Чому вас немає в ЗМІ- це ганьба.
    Десь є прояви власної позиції в Озерянах, Гнідинцях, Антонівці по об"єднанню, але все береться на сміх і начебто "великий розум" району чи селища персилює думку цих сіл. Сам спосіб виконувати комади зверху і привів до знищення як хуторів,сіл ,а тепер і району.

    ВідповістиВидалити
  6. Іване. Я багато в чому з тобою погоджуюся. Біда в тім кого ми обираємо. Прийди на сесію селищної ради і побачиш своїми очима, як все відбувається. Більшість депутатів взагалі нічого не розуміють з тих питань які вносяться на розгляд сесії.
    А 23 лютого на сесії селищної ради розглядався мій проект рішення «Про перегляд рішення «Про списання багатоквартирних будинків». Обговорення було активне. До речі, в ньому взяв участь депутат районної ради О. Дробілко. Як би таких депутатів було побільше. Вирішили дане питання перенести на розгляд наступної сесії. А депутат селищної ради він же директор КП «Господар» С.Садовий заявив, що вже вся робота проведена для списання. От як би така оперативність комунальників була і в наданні тих же і послуг з утримання будинків. Та і головуюча на сесії В.Саверська-Лихошва була за скоріше списання з балансу КП «Господар» багатоквартирних будинків. Оце така відповідальність селищного голови перед громадою яка її вибрала. Тож думайте шановні виборці кого вибирати. Не за горами майбутні вибори об’єднаної громади.

    Депутат селищної ради В.Остапець

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пане Остапець. Прочитавши вашу особисту думку, прихожу до висновку, що все ж таки, депутати працюють по вигоді або захищають шкурні питання, або служать тому від кого прийшли,або бояться власної відповідальності і навідь ті кого ви хвалите, чи ви хвалите тих хто думає так як ви не знаючи персоналій таких як Дробілко за якого можна багато писати спогадів , якби Дробілко не проживав багатокартирному будину то ніколи б не прийшов на вашу сесію.

      Видалити
  7. підкажіть, будь ласка, якого числа наступна сесія селищної ради?

    ВідповістиВидалити
  8. Це ще один приклад для всіх любителів ініциативи обеднатися навколо Варви. Точнісенько така участь чекае і на нас після того як ми станемо одніею громадою яка підніме одних а інші буть тільки мріяти про те що очікуемо від обеднання

    ВідповістиВидалити