середу, 24 жовтня 2018 р.

Про 17 сесію селищної ради.


   В переддень проведення цієї сесії мною було вчинено кілька дописів стосовно питань що мали розглядатися на 17 сесії 18 жовтня 2018 року. Мною оприлюднювався порядок денний та огляд питань, що розглядалися на бюджетній комісії. Окрім цього був окремий допис і про дикість роботи земельної комісії та можливої роздачі без ніяких конкурсних процедур земельні ділянки по 10, 15 чи 20 га.

   В принципі на сесії нічого нового не відбулося, практично 90 % питань порядку денного було проголосовано так би мовити на автоматі, як завжди. Найбільш резонансне питання так приховували та тасували, що воно опинилося останнім 40 в порядку денному, тому і розповідь про нього та інші питання залишу на кінець, а почну з інших не земельних питань.
    В принципі з 10-12 не земельних питань порядку денного найважливішими були три. Це звіт про виконання бюджету за три квартали 2018 року; зміни до бюджету та рішення про створення Терцентру соцобслуговування в ОТГ. Решта були менш актуальними та менш помітними чи такими що привертали увагу. Хоча затвердження Правил благоустрою є дуже важливим питанням для кожного мешканця ОТГ, але зважаючи на відношення до цього самих депутатів, детальний розгляд цього питання зараз не мало ніякого значення.
   Почнемо зі змін до бюджету. Я детально описав це у своєму дописі про засідання бюджетної комісії, і не здивую вас ніяким чином якщо скажу, що все те було проголосовано без ніяких перепон, за винятком протесту кількох депутатів. Те ж саме стосується і звіту про використання бюджету, який також ну ніяким чином не турбував переважну більшість депутатів, особливо наші славні фракції «захисників» землі та людей, цих рєбят особливо не цікавить як саме витрачається бюджет. Тут і звісно, «захисники» землі та людей уклали між собою угоду, як ми пам’ятаємо, і ніхто публічно особливо про це говорити не збирається. Тут можна і говорити про особисту зацікавленість окремих як депутатів так і посадових осіб, так що рука руку миє і все в них добре. Яскравою ілюстрацією того як все добре, може слугувати історія про використання коштів передбачених на розвиток спорту, тобто проведення чи участь у різноманітних змагань. Так от, мало того, що на це все було передбачено аж 30 тисяч грн. (нагадаю з тепер уже 88 млн видаткової частини бюджету). З цих 30, 22,5 тис. грн. були передбачені на олімпійські види спорту, а 7,5 – на не олімпійські. І от за 9 місяців цього року із 22,5 тис.грн не було використано і копійки. Виявляється ніхто не звертався. От сидять рєбятки, 8 заступників, настворювали відділів, 50 чоловік штату тільки верхнього щабля, тобто саме кантори, а є ще і решта, відділ освіти, ДЮСШ і прочує і прочує. Нікого нічого не цікавить, чекають поки хтось прийде. Але виявляється хтось та й приходив, але бумажка була якась поганенька, підпис теж якийсь не такий, без печатки і так далі. От і робіть шановна Громадо свої висновки, чи потрібні нам такі чиновники, які тільки й заточені на відфутболення не таких бумажок. Дитячий спорт нам не потрібен, і це стверджують своїми діями чиновники, любітєлі дєтєй, які так люблять дітей так люблять не втомлюються нам всім про це говорити.
   Що стосується Терцентру. Це вже третій підхід, тобто третя спроба утворення Терцентру ОТГ. Знову в залі не набралося достатньо дурнів, щоб забезпечити цю аферу, яку супроводжує другий заступник Саверської, Дейнека Т.О. До речі свою бурну діяльність вона не втомлюється рекламувати та виставляти як щось надзвичайне. Єдиний аргумент, який я почув на створення цієї установи – а так є у інших ОТГ. Хоча не зрозуміло як саме там у інших ОТГ, прикладів з аналізом ніхто не наводив. І якщо попереднього разу голова бюджетної комісії зарубав цю аферу на корню, то цього разу підтримав її. Що могло змінитися в його переконаннях незрозуміло. Та слабенька відмазка про те, що ми от затвердимо штат 13,5 чоловік, з яких лише 3 соціальних працівника. Ці заходи дадуть близько 1 млн. грн.. економії коштів. Просування цієї афери супроводжувалося такими поясненнями, що от ми зараз приймемо стільки людей, а якщо буде не вистачати, тоді збільшимо штат та приймемо ще працівників, зокрема соціальних. Так а де тоді буде економія? Рєбятки, для кого це окозамилювання? Як повідомив на засіданні сесії теперішній керівник районного Терцентру Юрій Булава, норма обслуговування на одного соцпрацівника має припадати 6 осіб, що потребують соціальної допомоги. На даний час фактична норма такого обслуговування складає 11 осіб на 1 соцпрацівника. А скільки цікаво повинні були обслужить оті 3 соцпрацівника? За даними тер центру на території ОТГ обслуговується близько 140 осіб, що потребують соцдопомоги, а з рештою що робити? Каже, а ми потім подивимося.


Позитив у цьому всьому один, горе чиновники на чолі з горе головою вже так розслабилися, що навіть не напрягаються приховувати свого відношення до найменш соціально захищених дорослих мешканців ОТГ. З дітьми все зрозуміло, з пенсіонерами також, тож робіть висновки. Яка мета другого заступника селищного голови в даній історії до кінця не зрозуміло, я все більше схиляюсь до терміну, що влучно в свій час описала Олена Теліга в своєму однойменному есе, і як на мене опише основних дійових осіб і цієї афери – Партачі життя. Іншого пояснення в мене немає. Що ж, в підсумку афера вже втретє провалилася, що буде далі побачимо, і хоча поки що процес руйнації спільних районних установ не почався, але ця загроза, завдяки партачам життя, нікуди не поділась. Нам лишається лише спостерігати, адже депутатський корпус в своїй основі є частиною тих всіх партачів, і на будь які зміни не здатний. Громада також не зможе відкликати ні депутатів, ні тим більше Саверську, так що бачили очі, що вибирали – насолоджуйтесь.
Ну і «найвеселіше» – земелька. Близько 30 питань порядку денного. Увага до цих питань та до цього ресурсу колосальна. Навіть той хто нічого не планує робити із землею, або всі свої земельні питання вже вирішив, все одно уважно слідкує за цим всім. Це на вустах кожного. І не зважаючи на це, на можливий широкий резонанс горе голова зі своїми спільниками навіть і трохи не соромиться своїх забаганок та апетитів. Чого варте оголошення секретаря ради про конфлікт інтересів підлеглої Саверської Бакенко Н.М, там і син, і кум, і сват,і можливо ще хтось, я чесно кажучи загубився. Чому я говорю не лише про конкретних заявників та конкретну чиновницю, а й про Саверську як причетну до цього посадову особу. Перш за все потрібно сказати про стан підлеглих Саверської, повна дезорієнтація в часі та просторі, повна конспірація, ви зрозумійте, що проект рішення цього питання порядку денного депутатам навіть не був надісланий. Тобто у вирішенні цього питання були залучені як чиновники так і депутати, зокрема і секретар ради. На усну заяву депутата Небрата В.І. на початку сесії, що як можна голосувати за земельні питання, коли є такі обставини, про які депутати читають з Інтернету, а не з матеріалів, що їм не надіслані. На що Саверська вперто та тупо набрехала, що в Інтернеті там брехня, а вже наприкінці сесії на розгляд депутатам поставила такий же ж проект як був оприлюднений мною в дописі «Переважне право – правильне прізвище». Тобто, що маємо в сухому залишку – відверте, нахабне, жадібне бажання за будь яких обставин виділити своїм людям землю. Можливо в тому списку є і не тільки люди чи спільники Саверської та її молодої команди, але те немає особливого значення, значить їх використовують як прикриття, от і все. Показовим було і голосування Саверської, коли перед голосуванням вона заявила: «Щоб не було ні для кого образливим – утримуюсь». Які образи? Хто має образитись? Той з ким ви вже домовились? А домовилась про що??? Робіть висновки шановні варвинчани. Вибори, це не 200 грн заробити, і на лавочці кривій посидіти, і побачити щось спільне з собою в надзвичайно некомпетентній істоті. Вибори це ваше та ваших дітей майбутнє.


Але до Саверської які можуть бути претензії, коли там лише інстинкти та рефлекси, що ви їй закинете, що в неї від шматка землі чи грошей слина побігла чи що? Аяяй! Та вона давно вже цього не соромиться, ви ж їй це дозволили, принаймні вона так думає, про що неодноразово заявляла. Найбільша відповідальність зараз лежить на депутатському корпусі як в цілому так і конкретно на наших славних фракціях, «захисниках» землі та людей. Бо саме депутатському корпусу законодавство надало право в окремих випадках висловлювати недовіру голові, коли виникає така потреба. Але хто що буде висловлювати. Цей випадок з орендою землі без конкурсу лише підтвердив ницість та слабкість тих всіх «захисників». Жодної заяви, як руді миші сидять в нірці і все бояться. Хотілося спитати кого? Чи так вже звикли до підступу і брехні, що інакше вже і робити не можете? Де ви голови фракцій з Вашими офіційними заявами? Гидко.
На фоні цього резервують близько 9 га землі в п’яти ділянках для потреб військових, учасників АТО. От давайте подивимось на ці ділянки, щоб ви всі варвинчани зрозуміли нахабство та будь яку відсутність і натяку на совість. Тобто, собі десятками гектар городів, а АТО-вцям чагарі, кущі та схили. Або шматочки по 90 соток. Ганьба повна, і тільки.








Насамкінець, варто зауважити, що я спробував під час перерви достукатись до здорового глузду одного з депутатів із правлячої фракції стосовно якоїсь прозорої концепції поводження з таким надзвичайно цінним ресурсом як земля. Висловив бачення того, що потрібно провести інвентаризацію повну та суцільну всіх земель, цю інформацію оприлюднити, можливо навіть широко обговорити, розробити якусь стратегію чи концепцію поводження з цим ресурсом, а вже потім приймати якісь рішення. А то депутати як сліпі кошенята, їм показують від сесії до сесії якісь трикутнички, тому дам, тому не дам, і все всіх влаштовує. На що отримав відповідь – а я все знаю, мені це не потрібно. Крапка. Оце і вся стратегія, сунемося потроху до чергового дна, може скоро проб’ємо.
21.10.2018

Павленко Дмитро

13 коментарів:

  1. З початку процесу передачі сільськогосподарських земель за межами населених пунктів у власність об’єднаних територіальних громад, ОТГ не проведено жодного аукціону щодо продажу права оренди.

    «Ми передаємо землі в ОТГ в максимально підготовленому вигляді, тобто з усіма визначеними параметрами та необхідними документами. Із 479 ОТГ, які отримали землю у власність, 376 зареєстрували це право в Міністерстві юстиції. Але, на жаль, жодна з територіальних громад ще не провела жодного аукціону за цей період», — зазначив Максим Мартинюк.

    Він додав, що як показує практика проведення таких аукціонів щодо земель державної власності, серед потенційних правонабувачів існує значний попит на такі земельні ділянки. Структурні і якісні позитивні зміни в самій системі розпорядження державними землями, а саме активна передача земель виключно за аукціонами, ріст середньої ставки оренди державних земель до 20% є тією тенденцією, яку б хотілося, щоб об’єднані територіальні громади підтримували.

    « Ми продовжуємо моніторинг використання земель ОТГ та готові до втручання в разі зловживань та ухвалення на місцях рішень, які суперечать економічним та соціальним інтересам громад», — резюмував Максим Мартинюк.

    ВідповістиВидалити
  2. Незрозуміло чому ні слова не має ні на сайтах , ні в ФБ, щодо перебігу голосування на 17 сесії щодо передачу земель на проведення аукціон. Громада повинна знати своїх "героїв". Доречі голосування було цікаве.

    ВідповістиВидалити
  3. А у людей так.А у нас....

    В Овруцькій ОТГ вже напрацювали кращу практику проведення аукціонів. 15 березня 2018 року громада на аукціоні продала земельну ділянку комунальної власності, площею 4 га за 2,2 млн грн. Стартова ціна лоту зросла більш як на 100 тисяч гривень.

    ВідповістиВидалити
  4. Фото зверху важко подивитись??там видне результати голосування по землі.тепер видно хто а темі та справі))

    ВідповістиВидалити
  5. Та нафіга нашим дибілоїдам гроші??краще сраку вилизати нужним людям!

    ВідповістиВидалити
  6. Оце позітів.І гроші взяли і податок за землю каждий год у касу громади буде.А у нас аби тільки по 20 гектарів своїм людям роздать.Як показало голосування Аграрники майже не підтримали.а пітримували АФЕРУ чомусь БЮтоВЦІ.Удівітєльно!

    ВідповістиВидалити
  7. Та до с..... резюме Мартинюка. Хто голсував з депутатів за- це обгорілі пні. утримавші підгорілі, хитро......... і нашим і вашим. Які вони представники так званих авторитетних партій, отаке говниння поністю і знищить державу. управи немає, контролю також. Підтримую аноніна, що вже настав час тягнути бочку на наступну сесію. щоб поквасилось все шобло. Вони допечуть людей.

    ВідповістиВидалити
  8. Сміттєва люстрація...
    Негайно!

    ВідповістиВидалити
  9. В.І.Гармаш молодець бо НЕПІдтримав ! А.М. Костін тоже.серед тих продажних бютовЦІв т
    не підтримав. Цим Хлопцям Распект!

    ВідповістиВидалити
  10. Гармаш і Костін-це вам не халявінська чи рибальченко. за шмат гнилої ковбаси їх не купиш.

    ВідповістиВидалити
  11. Ну так...тут ставки вищі)(

    ВідповістиВидалити
  12. Дійсно так. що прохадімців гармаша і костіна за ковбасу не купиш, їм більше давай.

    ВідповістиВидалити
  13. А борець за справедливість від Укропа Мелащенко Ваня ковбасу отримав і не один кілограм.

    ВідповістиВидалити