вівторок, 9 жовтня 2018 р.

Стратегія чи чергове окозамилювання.


   Днями пише мені один товариш чи я проголосував на сайті селищної ради Варвинської ОТГ? Відразу подумав, яке там голосування? При тому що буквально за годину до того дивився новини та оголошення на сайті, ніякого голосування там не було. Вже потім зрозумів, що мова йшла про так зване анкетування. 03 жовтня там було розміщено Анкетустосовно умов життя та якості послуг у Варвинській ОТГ. Ця анкета розроблена та подана для подальшого використання при розробці стратегії розвитку Варвинської ОТГ. Звичайно я ознайомився з даною анкетою, і перше враження – маніпуляція, а місцями маячня. І безперечно заповнювати її я не збираюся, тому що потенційного заповнювача цієї анкети ставлять в такі умови де він змушений буде або писати недостовірну інформацію або не голосувати як пропонується в вступній частині анкети, але якщо не голосувати на 70-80 відсотків питань для чого взагалі голосувати?
До речі, шановна канторо, посади голова селищної ради не існує, не ганьбіться, і не продовжуйте ганьбити Варву в мережі, ви вже й так над цим добре попрацювали. Загалом від першого враженні моя коротка відповідь на анкетування така: шановні я мешкаю у Варві не тому, що створена чи не створена ОТГ. Та кантора ОТГ, що утворена на початку року нічого не створила окрім себе та своєї структури, що ж ви пропонуєте оцінювати. І насамкінець я будучи ініціатором об’єднання громад робив це не для того, щоб процвітала кантора, не для того, щоб очільниця цієї кантори нічого не робила та отримувала 20 000 грн, і влаштовувала своїх дітей на роботу. Це якщо коротко, а якщо більш детально то варто сказати набагато більше, про що буде йти мова далі.
    В анкеті 34 запитання, і лише в двох останніх є можливість обрати чи написати свій варіант відповіді, решта питань в переважній своїй більшості маніпулятивні. До речі саме важливе та влучне питання поставлене в кінці, і от на нього я також відповім: найбільшою проблемою  в Варвинській ОТГ є її представницький та інші органи місцевого самоврядування, а особливо селищний голова, і саме ця проблема є джерелом всіх інших, тобто відсутності будь якого розвитку, відсутності будь яких зрушень на території ОТГ, і загалом відсутності будь якого майбутнього за такого керування, а про стратегії нічого і говорити. Тому що не існує ніяких аргументів, дій чи подій, які можуть будь кому з мешканців, тобто членів Варвинської ОТГ, довести, що є якась надія на якесь життя, а не стагнацію та замирання.
    Що стосується інших питань анкети. По перше, той хто її  складав або не розуміє, або йому все одно на те, що поняття території проживання, поняття самої громади як спільноти людей, що тут проживають чи мають безпосереднє відношення до такої території, і влада обрана та призначена у відповідні органи на території ОТГ це різні речі, це різні суб’єкти. Від цього і основні маніпуляції, в деяких питаннях це настільки розмито,що взагалі не зрозуміло яка мета цього. Це до чого шановні? Для окозамилення, щоб поморочити голову? Це так ви збираєтесь на маніпуляції будувати стратегію? Чи ви це все робите для галочки? От наприклад, питання 33 поставлене так: Відповідно до законодавства об’єднана громада повинна реалізувати багато різних завдань, і далі по тексту. Громада це що в цьому випадку? Чи коли зайшла мова про відповідальність ви її хочете перекласти на всю громаду, на всіх мешканців? Шановні, коли ви не збираєтесь виконувати цілі статті ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», то про яку відповідальність громади може йти мова? За що отримуєте зарплатню?
    Буквально розсмішили питання про доступ до транспорту і так далі. Пройшло повноцінних 8 місяців роботи органів влади Варвинської ОТГ, люди чекають, хтось і доволі дуже потерпає від цього, я маю на увазі відсутність автостанції, або хоч більш менш до того пристосованого та обладнаного місця. Як ви збираєтесь агітувати за приєднання до Варви інших сіл, коли для їх мешканців відсутні хоч найменші зручності в цих питаннях. А сотні людей кожного дня рухаються з Варви і до Варви??? Звичайно важливішим є алєя звьозд чи оте одоробло що зветься пам’ятником, а не автостанція та зручності користування транспортом. Це окремий раз доводить відношення і до громади і до її майна очільниці ОТГ та її кантори, і окремий раз доводить чим вона керувалася в 2011 році коли просто надавала якийсь там дозвіл на її відчуження.
   І загалом що оцінювати та відповідати, коли насправді влада в ОТГ не відповідає та не хоче відповідати за більшість питань, що поставлені в даній анкеті. І як наслідок, яка може бути стратегія розвитку ОТГ?

08.10.2018

Павленко Дмитро

5 коментарів:

  1. Іван Петрович9 жовтня 2018 р. о 19:13

    Тупа анкета, як і той хто її розробляв, А якщо стирив, то не зумів або полінувався відкорегувати під умови Варви

    ВідповістиВидалити
  2. Не окозамилювання Дмитре. "Забивання баків" про громадський транспот, приватні садочки.А вислів "найбільшою проблемою в Варвинській ОТГ є її ..... особливо селищний голова" - вищий пілотаж!

    ВідповістиВидалити
  3. Анкета дійсно тупа і не коректна.як і весь адмінсклад отг...сумно друзі чо ми нічого гарного не чекаєм від цих Чудаків

    ВідповістиВидалити