суботу, 20 жовтня 2018 р.

Про засідання виконкому або «а ми все одно всі суди виграємо».


   18 жовтня 2018 року був дуже плідним на всілякі засідання в селищній раді. Окрім анонсованої давно сесії сьогодні було і засідання виконкому, і засідання якихось комісій та нарад, одним словом цілий день в засіданнях, немає часу і в гору глянути. До речі мене теж запросили на засідання виконкому о 10 годині, повідомивши що буде розглядатися питання сміттєзвалища. Звичайно, що я прийшов. Також запросили і мого колегу з громадської діяльності Остапця В. П. Там було оголошено порядок денний з 4 питань та Різне. Першим питанням було якраз питання сміттєзвалища.
І мені було цікаво почути, що виконком зібрався в контексті цього питання розглядати мою скаргу до міністра екології. Диво-дивне, виконком селищної ради розглядає скаргу в тому числі і на себе, яка була звернена до міністра. Ну що тут скажеш, село не люди. Окремо хотілося передати привіт і міністру Остап Семерак, і нагадати йому, що абзац 4 статті 7 ЗУ «Про звернення громадян» регламентує наступне:
Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.
І от стоїть на засіданні виконкому інспектор екологічної інспекції і доповідає, що Павленко звернувся до міністра пише то те то інше, рятуйте. Тобто всі органи дії чи бездіяльність яких я оскаржував в своєму зверненні до міністра Остап Семерак в порушення вказаної норми закону отримали копію мого звернення. Як я можу це сприймати? Тут два варіанта: або пан Семерак повний совок, і як повністю ідейний чоловік діє в дусі совєцької парадигми, коли покладає розв’язання якоїсь проблеми на порушника. Або пан міністр не керує в міністерстві, а замість нього керують совєцькі миші. Але хоч перший варіант, хоч інший він не робить міністру ніякої честі, і тут щоб міністр не говорив на голубом глазу, як би він не позиціонував себе проєвропейським та людиною європейських поглядів, а проблема викладена в моєму зверненні не стосується нашого села вона масштабна тому я туди і звернувся, але на ділі міністр вчинив так як вчинив. Я трохи пізніше оприлюдню це звернення зі всіма додатками (якби хтось тільки читав) і дочекаюсь відповіді з міністерства і тоді все детально прокоментую.
Та повернемося до суті питання. Інспектор з екології заявила, що виконкому потрібно прийняти рішення, хоч якесь, для того щоб передати полігон ТПВ суб’єкту господарювання, бо так просить заявник, а не то ми будемо судитись з селищною радою. Після цього звучала маячня від селищного голови, що те, що ви думаєте, мається на увазі я, це не те, а треба от так думати, бо ми працюємо, а ви тільки поганяєте, і взагалі, ми все одно виграємо всі суди. Потім почалися вигуки для чого воно треба, що воно дасть, і так далі. На що я запропонував виконкому прийняти рішення на території Варви відмінити Конституцію України, і після такого рішення їм вже не потрібно буде нічого робити, а навпаки що хоч те й будете робити. Далі був виважений виступ директора КП «Господар», про проблеми, стан із сміттєзвалищем та потребами підприємства в цьому напрямку. Далі був член виконкому Булда, який звинуватив Остапця в особистому зведенні рахунків з селищним головою, та те що він подав позов до суду і хоче щоб нас (хто такі «нас» не зовсім зрозуміло) оштрафували. Потім був Остапець В.П., який в емоційній формі спробував нагадати членам виконкому про те, що ними зокрема приймаються не зовсім законні рішення, а чиновники селища повинні працювати і приймати рішення та брати на себе відповідальність, а не чекати поки хтось щось їм запропонує чи зробить звернення. І звинуватив Булду в розповсюдженні брехні. Потім знову була маячня, а для чого це треба, що це таке і так далі.
І заключним було моє слово, де я спробував членам виконкому роз’яснити суть справи. По перше я нагадав їм, що моя скарга до міністра екології їх ніяким чином не стосується. Я звернувся туди, тому що екологічна інспекція не виконує своїх функцій та повноважень, як наслідок місцеві чиновники також не виконують своїх повноважень, навіть не призначені відповідальні посадові особи, а далі немає про що говорити. Наголосив на тому, що мені дивно, чому такий член виконкому як Хоменко, бувший архітектор району вигукує а для чого це потрібно і для чого його робити як можна не робити, це людина яка має технічну освіту та відповідний досвід, але не розуміє принципу, що потрібно робити так як того вимагають норми та правила. А по суті передачі сміттєзвалища я пояснив, що без передачі даного об’єкту суб’єкту господарювання не буде нічого, не буде ні нормального захисту на полігоні, не буде обліку сміття, його сортування і так далі, не буде всього того, що і дозволить створити хоч якусь систему, яка і передбачена законодавством. Звичайно потрібно буде розраховувати тариф на захоронення сміття, а іншого законодавство не передбачає, але підвищення тарифу не повинно бути, якщо прозоро та відкрито в інтересах громади розрахувати тариф на вивезення і поряд з цим тариф на захоронення відходів, а не так як є зараз. Окрім цього видатки на захоронення відходів, які зараз здійснюються з бюджету, здійснюються з порушенням Бюджетного кодексу і так далі. Більше того, я запропонував членам виконкому визначитися, чи ви збираєтесь хоч щось робити? Якщо ні, то заявіть про це, ми не будемо, нас все задовольняє, зараз все в нас нормально, так і буде далі. Якщо ви хочете щось робити, то робіть. Якщо ви збираєтесь переносити полігон приймайте рішення, розробляйте заходи та виконуйте, і розроблення тарифу на захоронення та подальше введення в життя хоч якоїсь системи поводження з відходами все одно прийдеться робити.
І хто б що не говорив, результатом цієї колотнечі було прийняте рішення проект якого ви можете побачити, буде розроблена якась там програма, і можливо щось почне виконуватись. До речі вперше гучно на даному засіданні прозвучало питання купівлі нової спец машини для вивезення сміття, і з’явилася балачка, що кров з носу її потрібно купувати.

От таке засідання. Безперечно, в майбутньому нас чекають маніпуляції стосовно підвищення тарифів та того що Павленко та Остапець хочуть щоб закрили полігон. Але таких наших звернень ніхто не знайде, бо їх не було. І тут відповідальність буде лежати на членах виконкому та депутатському корпусі от як вони спрацюють як стосовно полігону так і стосовно загалом питань поводження з відходами, так і буде. Чи вистачить розуміння та сили волі побачимо.

19.10.2018

Павленко Дмитро

4 коментарі:

  1. А коли Остапець і Павленко були депутатами,то на сміттєзвалищі був повний порядок?

    ВідповістиВидалити
  2. Іван Петрович20 жовтня 2018 р. о 19:46

    що не кажіть, а риба гниє з голови...... білої чи фарбованої, але з голови ГОЛОВИХИ

    ВідповістиВидалити
  3. Добре що у Варві є ці порядні люди - Остапець і Павленко. Вони відстоюють права простих варвинчан. це є прекрасно. Коли в людини сталася біда то біжемо до них А вони невідмовляють нікому. До речі не шекодують свій час і нерви і.д.
    Сьогодні нахабство влади селища зашкалює. Зарплати поробили собі - 15-20 тисяч!!!
    Атовцям та простим варвинцям землі нема, а для золотобатонників -громадян Бабенка, БУЛДИ та Шокодька по 17-19 га кожному дуже легко знаходиться!!! Ці так звані ОГОРОДНИКИ лопати в руках ніколи не держали а беруть по 20 га. Мабуть будуть доларову моркву вирощувать.Візьмемо гр.Бабенка. Землі він набрав у районі дуже багато. Брав типу для фермерства, а поздавав в оренду КЕРНЕЛУ.Де ж його огородиництво!
    Питання. Хто припинить корупцію! Де правоохоронні органи.За що вони отримують зарплату. Раніше хіба ми так робили.
    І ще.Додам.А хіба неможна землю давати по закону. на отому аукціоні!!! Тоді від оренди землі надійдуть максимальні кошти. :)

    Даниленко Петро Іванович.пеніонермвс.

    ВідповістиВидалити
  4. Да. влада месна ніяка. Не нажеруться кляті доброненажерці. Вже придумали по 20 гривнів з народженоненароджених .за отой вивіз химерного інопланетного сміття. А визять то як гарно! Хівря скажена за ними плаче, З лісу виглядає. пробачте земляки на лихім слові. Та Хай ті здирники совіснобезсовісні беруть бабки на своє жирнолопуцькувате содєржанієу своїх пригодованих бариг. Най біснувату свою душу очистять від мусору.А від нашого народу,вас земляки, най відчепляться.

    ВідповістиВидалити