неділю, 30 червня 2019 р.

Про 32 сесію селищної ради або на шляху до фонтану.


     Вчора 25 червня 2019 року відбулася позачергова сесія селищної ради, аж з двома питаннями порядку денного. Перше – відмова мешканцю Варви Вороні В.І. у наданні земельної ділянки, а друге питання практично існування нашої славної ОТГ, це питання забезпечення коштами видатків на благоустрій.
 
  Про питання пана Ворони поговоримо якось окремо, там теж є цікаві обставини, а от зараз варто говорити про питання фінансування благоустрою. Вчора вчергове ми могли бачити здачу інтересів громади перед забаганками однієї особи. Як оголосив голова бюджетної комісії Гармаш В.І.: ми домовилися з селищним головою, що від сьогоднішнього дня всі видатки на благоустрій будемо голосувати, щоб депутати знали що там планується робити і відповідно приймала рішення. Це виглядало б смішно, якби не було так сумно. Як людина зі здоровим глуздом може сприймати такі балачки. Про що я? По перше: Саверська не договороздатна, це аксіома. По друге: як можна спокійно слухати заяви про те, що всі кошти, що були заплановані були на рік вже закінчились не розуміючи де і як вони насправді закінчились. Більше того голова комісії, як дипломований фінансист, мав би розуміти, що кошти не могли закінчитися, бо не було прийнято відповідних рішень, тобто не було перерозподілу коштів з другого півріччя на перше, відповідно кошти перебувають на рахунках. При цьому могла мати місце ситуація коли селищний голова наробила благоустрою на хрестик, тобто наперед. Чого також не може бути в нормальних обставинах, адже суперечить законодавству. Але в цій ситуація голова комісії пішов на якісь домовленості, або краще сказати на ганебну змову, адже ніхто нічого не знає про що саме вони домовилися. Далі більше. Або пан Гармаш розуміючи всі обставини просто підіграв Саверській, або він не розуміє всіх обставин.
А тепер в чому гра Саверської. По перше. Вона переконала майже всіх причетних осіб, що вона використала всі гроші на благоустрій, хоча цього по факту не було, і ніхто цього документально не довів. А далі насправді ніхто не знає скільки коштів лишилося не використаних, і от ці невикористані кошти, якщо вони є ляжуть відразу на реалізацію хотєлки про фонтан, якщо він вже не придбаний. А пан Гармаш хай чекає коли його попросять голосувати за те, що вже придбане, або те що вже надумались придбати без всякого голосування. І коли в чергове на площі зненацька почнуть довбати асфальт і тягти туди той фонтан, а наші славні депутати на чолі з головою бюджетної комісії будуть мовчки дивитися на це і вигадувати для сторонніх людей відмазки а чому ж вони не голосували за той фонтан.
Можна було б написати, що їх розвели як котят, але їх, депутатів ніхто і не розводив, вони самі на все те погодилися, навіть і питань не задавали, а як задавали, то Саверська включала дурня і плела якусь маячню, але її ніхто не осаджував. Так що Валентина Василівна отримала чергову перемогу в реалізації своїх дурних забаганок, а ми всі, громада, отримали чергову ганьбу та зневагу, втрачені кошти, час, ресурси та можливості.
Для ілюстрації цього всього дійства пропоную зображення нижче про одне і те ж як воно змінювалося протягом двох тижнів





26.06.2019
Павленко Дмитро



3 коментарі:

  1. У США оголосили електоральну смерть прозахідних українських реформаторів

    Українські прозахідні та ліберальні реформатори власноруч вирили собі могилу, тепер їх чекає нищівна поразка на парламентських виборах. Про це йдеться у матеріалі американського видання Foreign Policy під назвою The Death of Ukraine’s Liberals (Смерть українських лібералів).

    «Кілька великих партій повинні бути знищені електорально після того, як їм не вдасться подолати 5-відсотковий поріг, необхідний для проходження до парламенту. Особливо постраждають ряди ліберальних законодавців, які складали базу процесу реформ протягом останніх 5 років. Колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, його «Народний фронт» і партія «Самопоміч» – це дві основні сили з різними платформами, сформованими після революції Майдану 2014 года… Обидві партії у даний час представлені десятками депутатів; обидві, схоже, будуть повністю виключені з представництва в наступному парламенті», – наголошується у публікації.

    Однак, як пишуть журналісти, у зазначених політичних сил був шанс зберегти свою програму реформ шляхом приєднання до партій, що не були так сильно дискредитовані. Втім, партія «Голос» Святослава Вакарчука, яка представляє альтернативу «Слузі народу» Зеленського, відмовилася приймати до своїх лав нинішніх парламентаріїв. Аналогічне рішення прийняла і президентська партія.

    Також нагадується про багатьох діячів, які відмовилися брати участь у нових виборах в Раду, незважаючи на те, що були рушійною силою в останні роки, наприклад, нардеп від БПП Мустафа Найєм і депутат від «Самопомічі» Ганна Гопко.

    «Кілька реформаторів виключили свої імена з партійних списків, сподіваючись натомість на прямі вибори в одномандатних округах, але більшість з них будуть боротися з противниками, які краще фінансуються і організовані і мають доступ до потужних ЗМІ, підтримуваних олігархами. У деяких з них буде перевага приєднатися до фракції нового президента, за яку схильна голосувати чверть українців, незалежно від імені кандидата», – говорить стаття.

    Успіх «Слуги народу» у виданні порівнюють зі швидкою і тотальною парламентською перемогою президента Франції Еммануеля Макрона En Marche! Вперше за роки незалежності єдина партія може отримати контрольну владу в Україні.

    Нардеп Світлана Заліщук, журналіст-реформатор, один із депутатів, яким не знайшлося місця у списках прохідних партій, пояснює неприйняття лібералів невибірковим чищенням постмайданних політиків, включаючи оппозіцію й самих реформаторів, які ініціювали революцію Гідності. Однак є й інші причини невдоволення українців реформаторами, в яких, як пише видання, вони винні самі. Зокрема, мова йде про їх безперервну внутрішню боротьбу і розбіжності між фракціями.

    «Різка критика реформістів щодо корупції в уряді колишнього президента Порошенка не просто створила атмосферу нетерпіння до досягнень, на які звичайно потрібні були б десятиліття. Це також допомогло викликати суспільне невдоволення усім політичним класом, переконавши громадськість в тому, що усі партії в парламенті корумповані, включаючи самих реформаторів. Українці більше не в настрої проводити детальні відмінності між інсайдерами та принциповою опозицією»
    — Foreign Policy

    ВідповістиВидалити
  2. ДОЖИЛИСЯ…ЖАХ!

    Есть немало аргументов "за" ненормативную лексику. Об этом сообщила в Facebook и.о. министра здравоохранения Ульяна Супрун.
    Глава Минздрава пишет, что метко и точно примененная брань, описывающая отношение человека к ситуации, и не направлена на что, чтобы обидеть собеседника, а полезна для здоровья. Исследования показывают, что именно такая ругань и применяется в быту чаще всего. Она приводит к нейтральным или положительным результатам.

    По словам Супрун, когда человек отвечает нецензурной лексикой на неприятную ситуацию, а не на человека, то чувствует облегчение - мозг реагирует на это выделением эндорфинов, которые участвуют в обезболивании или удовлетворении. Исследования показали эффективность ругательств в уменьшении боли, усилении сердцебиения и повышении болевого порога.
    При этом она уточняет, что матом следует пользоваться в нужные моменты, а не разговаривать им постоянно. Иначе мозг привыкает и перестает воспринимать брань как нечто экстраординарное.
    Супрун рассказывает, что помимо всего прочего долгожителей объединяет свободное выражение своих эмоций, а угнетение эмоций связано с высокой заболеваемостью раком и гипертонией.

    Министр пишет, что ругань и жизнь в социуме тесно связаны, и не самым худшим образом. Считается, что люди трансформировли в брань животную реакцию в ответ на боль и страх, а также присущую приматам агрессию. Таким образом можно и выразить свои чувства, и никого не травмировать.
    Кроме того, применение мата в общении в ряде случаев указывает на близость людей и хороший эмоциональный контакт между ними. Когда коллеги начинают между собой материться, значит, они стали командой - таковы исследования. Однако ненормативная лексика в официальных речах воспринимается как некомпетентность, предупредила Супрун.

    Как сообщалось, в Верховной Раде во вторник, 2 июля, зарегистрировали законопроект о противодействии сквернословию, который языком оригинала также называется "про дематюкацію мови".

    ВідповістиВидалити
  3. навіщо х...ю писать.

    ВідповістиВидалити