четвер, 23 вересня 2021 р.

А шо воно мішає?


        Станом на жовтень місяць 2019 року набули законної сили чотири судові рішення в чотирьох судових справах. Всі ці судові справи стосувалися рішень виконавчого комітету Варвинської селищної ради з організації роботи комунального підприємства «Господар». Всі вказані рішення були прийняті виконкомом в 2018 році і в подальшому були оскаржені за участі вузького кола мешканців Варви, та визнані судами протиправними. Два рішення про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення і тарифів на вивезення ТПВ, а ще два стосувалися роботи водопровідного господарства, це рішення про встановлення індивідуальних нормативів витрат питної води для КП «Господар» та рішення про затвердження інвестиційної програми в сфері водопостачання та водовідведення. Ви можете ознайомитися з цими справами в реєстрі судових рішень за відповідними номерами (№620/4023/18, №2540/2950/18, №620/1553/19 та №620/1801/19).

    Про що може свідчити такий стан справ для путніх людей? Лише про те, що виконавчий комітет потрібно розпускати, а його керівнику, тобто селищному голові, виносити недовіру як особі, що не відповідає займаній посаді, та ще й до того, яка діє всупереч інтересам громади та на шкоду громаді. І для нормального представницького органу, яким в нас має бути селищна рада, це було б справою честі та обв’язку позбавити громаду такого недолугого керівництва. Натомість тодішня селищна рада в якій як і зараз була своя «ширка», що складалася з представників Аграрної партії та ВО «Батьківщини», на чолі з Саверською В.В. та Гайдаєм М.В. за мовчазної згоди Чаленка В.М., нічого з цим не зробила. Чотири судових справи в яких визнані протиправними рішення виконкому було повністю проігноровані ніхто ніяких висновків не зробив. Проблему «залили» бюджетними коштами (протягом півтора року з 01 жовтня 2019 по 01 квітня 2021 року КП «Господар» передано 2,7 млн грн. за начебто відшкодування тарифів). Поряд з цим, як ми бачимо, громада в цілому теж не зробила ніяких висновків та вже пізніше в 2020 році собі в очільники обрала знову тих самих поводирів. Більше того, найзапекліші горлохвати, які раді старатися та виконувати ролю корисних ідіотів для саверських з гайдаями, добалакалися до того, що виявляється це Павленко та Остапець винні у всіх бідах, а не недолугі керівники на чолі з тими ж Гайдаєм та Саверською. Один «добродій», що не вміє читати, а в кожному написаному слові робить мінімум одну помилку, прямо так і заявив мені, що ти і Остапець це найбільша проблема Варви. Тоді, стара-нова пісня, про те що недолугі чиновники такі недолугі не тому що такі є, а тому що їм палки в колеса совають зазвучала по-новому та доволі гучно. Її навіть зараз продовжують співати як і старі так і нові корисні ідіоти, приходячи в коментарі ледве не під кожним дописом. Я не знаю як оцінюють свою тодішню діяльність горлохвати, а от недолугі чиновники мали б бути вдячними тим своїм горлохватам, хоча де кому і віддячили судовими переслідуваннями. 

      Вцілому за підсумками цієї історії кожен отримав своє, недолугі чиновники завдяки горлохватам та сліпим та дурним мешканцям зберегли та примножили свої посади, горлохвати теж щось отримали, а всім решті і дуракам, і не дуже, окрім облизня, передає свої вітання через газету теперішній директор КП «Господар» О. Ломака та повідомляє, що в період півтора року з 01 січня 2020 року та по 01 липня 2021 року його підприємство отримало  збитки тільки в галузі водопостачання та водовідведення на загальну суму в 1,9 млн. грн.. 



Чим цікавий цей період в контексті викладеної вище історії? А тим, що як кажуть наші недолугі, в цей період ніхто не встромляв їм ні в які колеса палки. Так трапилося в силу різних обставин, що активні та ініціативні мешканці Варви, в тому числі і я, і Остапець,  близько останніх два роки не оскаржували ні до суду ні до контролюючих органів ніяких рішень що стосувалися роботи КП «Господар» і в тому числі в галузі водопостачання. З жовтня 2019 року і по цей день в галузі водопостачання та водовідведення наші недолугі, що хотіли те і чудили. Приймали який хотіли тариф на 2020 рік, потім його неодноразово коригували. Те ж саме було і з тарифом в 2021 році. І що в результаті? Збитки в 1,9 млн грн.. Особисто мене не цікавить чи ці гроші просто прогуляли, чи вимили з підприємства. Особисто мене цікавить одне питання, а що ж вам рібята мішає? Що там ся заплутало в ваші колеса? І мені цікаво коли ж недолугі дадуть собі, а потім всім нам відповідь на запитання, а що ж там з їхнім господарством, і що ж там з їхніми колесами?


13.09.2021

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар