суботу, 25 вересня 2021 р.

Виконком який створює проблеми для підприємства.


     Нормальна людина не повірить в те, що орган управління, виконавчий комітет Варвинської селищної ради, буде діяти на шкоду своєму комунальному підприємству «Господар». У нашій ситуації діється саме так. І це не просто сказані мною слова на вітер а підтверджено часом і тими прийнятими рішеннями виконавчого комітету які скасовані в судовому порядку.

     Візьмімо до прикладу рішення виконавчого комітету від 12.04.2018 року «Про встановлення тарифу на послуги з вивезення твердих побутових відходів в смт. Варва». Мною та Д.Павленко подавалися письмові зауваження до виконавчого комітету про те, що розрахунок тарифу здійснено неправильно і він є економічно не обґрунтований. Проте члени виконкому не взяли до уваги зауваження і дружненько на чолі з селищним головою проголосували за його прийняття. Як наслідок, Чернігівський окружний адміністративний суд 17.12.2018 року по справі № 2540/2950/18, визнав протиправним та нечинним рішення. Тепер би виконавчому комітету взяти до уваги рішення суду. Так ні. Почалася судова тяганина. До апеляційного суду. До Верховного суду, який направив справу на новий розгляд. І знову Чернігівський окружний адміністративний суд 15.04.2021 року визнає рішення протиправним та нечинним. І крапку в цій тяганині поставив 22.07.2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд. Який залишив апеляційну скаргу виконавчого комітету без задоволення.   Судова тяганина закінчилася а проблема, створена виконавчим комітетом,  для КП «Господар» продовжується і до цього часу. Адже підприємству довелося повернутися до тарифів які діяли до 2018 року. І рада вимушена тепер приймати рішення про відшкодування тарифів в сотні тисяч гривень. Чи поніс хто відповідальність? Ні. А винні в цьому, перш за все селищний голова 

В. Саверська-Лихошва та бувший перший заступник селищного голови О. Кальний.

     Або другий приклад. Прийняте рішення виконавчого комітету 08.06.2018 року «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення». Також подавалися письмові зауваження, робилися доводи під час засідання виконкому. Але все марно. Хто ж послухає Остапця.

А ось скаже чиновник то і руки зразу піднімаються за прийняття рішення. На відміну членів виконкому, Чернігівський окружний адміністративний суд 02.04.2019 року по справі № 620/4023/18 взяв до уваги доводи позовної заяви Остапця і визнав рішення протиправним та його скасування. А на подану виконавчим комітетом апеляційну скаргу, Шостий апеляційний адміністративний суд 18.07.2019 року залишив її без задоволення. Чи поніс хто відповідальність? Ні. А проблема для КП «Господар була створена.

     І таких прикладів можна наводити і наводити. 02.08.2019 року Чернігівський окружний адміністративний суд по справі № 620/1553/19 визнав протиправним та скасував рішення виконкому  від 29.11.2018 року «Про встановлення КП «Господар» поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води». 03.09.2019 року Чернігівський окружний адміністративний суд по справі № 620/1801/19 визнав незаконним та скасував рішення виконкому від 18.12.2018 року 

«Про погодження інвестиційної Програми КП «Господар» на 2019 рік».  

     Створений селищною радою новий виконавчий комітет в кількості 23 осіб повторює помилки попередників. Здавалося, що в цьому органі зібрані основні уми громади: заступники голови, начальники відділів, секторів, старости, секретар ради. Проте відвідуючи засідання виконавчого комітету та аналізуючи прийняті ним рішення, впевнено можу сказати, що це є безвідповідальні, непрофесійні, безініціативні особи. І особливо безвідповідальність до прийняття рішень, що стосуються діяльності КП «Господар». А що робить представник ради, депутат М. Гайдай, як член виконкому. Сидить мовчки, лише руку піднімає за прийняття рішення. Таке враження, що робиться навмисно. 

     Прийняті рішення виконавчим комітетом 26.05.2020 року «Про деякі питання поводження з побутовими відходами», 22.06.2021 року «Про коригування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення», 30.07.2021 року «Про погодження річного плану», 26.08.2021 року «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів в смт Варва» потребують детального вивчення та розглядаються в контролюючих державних органах та судах. І цю роботу і надалі буде проводити громадська організація «За права споживачів» захищаючи права та інтереси споживачів громади.

     20.09.2021 року      

     Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів»      Остапець В.П. 


Немає коментарів:

Дописати коментар