неділю, 12 вересня 2021 р.

Що задано?! Географія…

Ледве не місяць тому я вже писав про те як заздрість впливає на прийняття рішень селищним головою і владною коаліцією загалом.
       Для прикладу взяв зовсім свіжий випадок із затвердженням нового штатного розпису апарату селищної ради, ви й самі можете переконатися перейшовши за посиланням. Вказане рішення було прийнято 17 серпня на черговій сесії селищної ради. Незважаючи на те, що у Варвинській селищній територіальній громаді проживає менше 15 тисяч чоловік посадові оклади чиновники за допомогою депутатів коаліції встановили на рівні що відповідає діапазону від 15 до 70 тисяч населення.
      Ще 13 серпня на засіданні бюджетної комісії обговорювалося питання встановлення посадових окладів у відповідності до постанови КМУ № 268. Під час обговорення цього питання мною було зауважено, що в нас в громаді немає 15 тисяч населення, чому ви застосовуєте більші посадові оклади ніж можна застосувати? В контексті цього обговорення я запитав у голови бюджетної комісії Небрата В.І.: в своїй професійній діяльності, на уроках, коли ви розповідаєте про Варвинську громаду, про яку кількість населення ви говорите? Скільки проживає в нашій громаді? 


На що я отримав відповідь, що він цього не розповідає, а розповідає про те, що населення постійно зменшується. Тобто вчитель географії на своїх уроках не розповідає учням базових питань даного предмету, таким чином базових знань ніхто нікому не надає. 
І тут питання не в тому, що я не отримав відповідь на питання, яке поставив. Кожен має право щось не знати, чи щось забути, чи не пам’ятати, але Василь Іванович і не хотів знати. На моє зауваження що з 01 січня 2021 року у відповідності до відомостей Держстату необхідної кількості населення для прийняття запропонованого рішення немає, ніхто не відреагував, навіть, не задумався на якусь хвилинку. Натомість Василь Іванович поставив дане питання на голосування та попросив депутатів це підтримати. В голови комісії не виникло навіть сумніву ніякого, більше того поставлене питання є предметом його професійної діяльності. І тут ми знову приходимо до усвідомлення того страшного явища в нашому суспільстві, яке я називаю вчителькавихователька, одним словом з маленької літери. Коли люди, які позиціонують себе в суспільстві як ті хто навчає, отримали на це дозвіл від держави, хочуть визнання цього, хочуть поваги до себе, навіть, поза своєю діяльністю, тобто кругом та в будь-яких випадках, при цьому вони не те що не можуть когось чомусь навчити, вони самі нічого не хочуть знати, от просто навідріз, їх, взагалі, нічого не цікавить. І випадок описаний вище тільки один яскравий з багатьох інших, які трапляються на кожному кроці, і про які я до речі неодноразово писав в своїх дописах. Але коли вчителькивиховательки проявляють себе на побутовому рівні чи на робочому місці це проблема окремих людей з якими вони дотичні, так це проблема і величезна, але вона локалізована. А от коли вчителькавихователька стає депутатом, а тим більше головою комісії, її чи його байдужість та зневага розповсюджується на всю громаду, на всіх без виключення мешканців. Більше того вчителькавихователька приймає незаконні рішення, які прямо порушують права та інтереси мешканців громади. А в цьому конкретному випадку вони крадуть гроші з бюджету. Так я не помилився крадуть, тому що беруть гроші більші чим передбачено законом. Ми можемо довго сперечатися чи повинен чиновник отримувати премію чи ні, це дискусійне питання, а от отримання окладу більшого ніж передбачено законодавчими та підзаконним актами це вже крадіжка, яка стала можлива в тому числі завдяки голові бюджетної комісії, при цьому він не зважав ні на що коли це питання розглядалося.



Особисто для мене речі мною сказані та описані були очевидними ще 13 серпня на засіданні комісії, але щоб не було болтології навколо цього питання я зробив відповідні запити та отримав офіційні відповіді від державних органів в чому ви можете переконатися в доданих зображеннях, а це і кількість населення, і роз’яснення щодо використання постанови КМУ  268 під час встановлення посадових окладів чиновникам. Але коли тебе не цікавить ніщо, то про які запити ми можемо говорити чи встановлення якої істинності в цьому чи іншому питанні можна досягати? Натомість все на що ми можемо розраховувати на крадіжки з бюджету тими хто туди допався.

08.09.2021
Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар