неділю, 26 вересня 2021 р.

А перед ким мені реабілітовуватися?


     Саме так як зазначено в заголовку відповів мені на мою пропозицію реабілітуватися за свій вчинок голова бюджетної комісії селищної ради депутат Небрат В.І. на вчорашньому засіданні комісії. Я запропонував йому визнати свій вчинок на шкоду громади із затвердження невідповідно високих окладів чиновників Варвинської СТГ, а у відповідь отримав те що отримав. До речі я й на інше не сподівався. На мою думку кожен варвинчанин повинен побачити як чиновники разом з такими депутатами як Василь Іванович придумують як їм обійти закон та захистити свої надмірні забаганки. Якби хоч половину необхідних нагальних питань вони обстоювали таким чином, як свої оклади та премії, то наша громада процвітала б. Але увагу та зусилля вони спрямовують лише на порушення законів собі на користь та подальше приховування та забалакування таких порушень. От немає в нас в громаді 15 тисяч населення, так заявив уповноважений орган, Держстат, а вони вже що тільки не придумують і автоматизовані системи рахують, і фельдшери рахують і ще хтозна хто рахує. Якби щось інше так рахували, наприклад тарифи на комунальні послуги, але до того діла немає.

     Немає до того діла і голові бюджетної комісії. Більше того, подальше перебування депутата Небрата В.І. на посаді голови бюджетної комісії це реальна загроза інтересам громади. І це без перебільшення, Василь Іванович повністю виключив бюджетну комісію з процесу ухвалення будь яких бюджетних рішень та питань. Замість впливу та контролю над бюджетним процесом такий голова перетворив потужній депутатський орган, яким має бути бюджетна комісія, на балаган, де збираються якісь люди і теревенять, то про картоплю, то про ще хто знає якусь маячню, але не впливають на бюджетний процес. Такої безпорадної бюджетної комісії в селищній раді не було, мабуть, ніколи, останні 15 років точно. Оце де досягнення, оце де вміння. Василя Івановича запитують вчора на засіданні комісії, так а премія освітянам буде? Буде, каже. Але де ж вона з’явиться від такого керівництва бюджетною комісією, коли голова обстоює оклади та премії чиновників? А слідки кричить хтось з медиків, а медикам буде (бо професійні дні як медиків так і освітян пройшли). На що Депутат Небрат В.І. відповідає, а чого ви мене про це запитуєте? А кого ж запитувати? Голова бюджетної комісії це третя особа в селищній раді після селищного голови та начальника фінансового відділу яка прямо відповідальна за те, що відбувається з селищним бюджетом, і що там в бюджеті є, а чого немає. Більше того медикам немає бюджетних коштів і на заробітну плату за вересень не те що за жовтень чи ще й на якусь премію. Але це не цікавить голову бюджетної комісії, він вважає що такі питання не до нього.

З огляду на вище викладене, вчора зробив депутатське звернення до селищної ради, до коаліції, до селищного голови про те, щоб серед свого каравану знайшли когось іншого на посаду голови бюджетної комісії, когось більш відповідальнішого насамперед перед громадою, поки ще не запізно, поки таке керівництво не дало справжніх своїх плодів. Я розумію що навряд чи хто прислухається, але це звернення я зробив вимушено, адже на таку ситуацію вже не можна не реагувати. З моїм депутатським зверненням можете ознайомитися нижче на зображеннях.




22.09.2021

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар