понеділок, 22 листопада 2021 р.

Бий своїх, щоб чужі боялися.


 Кажуть на днях в КП «Господар» працювала інспекція Держпродспоживслужби, що здійснює зокрема перевірку тарифів на комунальні послуги. Що саме вони там перевіряли мені невідомо, але я можу припустити, що перевіряли вони встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення. Це те, що було влітку, підвищення тарифів в зв’язку з зростанням прожиткового мінімуму, а в тарифі це вилилося в зростання зарплат працівникам комунального підприємства. Окрім підвищення прожиткового мінімуму зростання заробітних плат комунальників, а відповідно зростання і тарифів, було викликане зміною умов праці працівників житлово-комунального господарства, що передбачено новою редакцією Галузевої угоди в сфері ЖКГ.

В червні місяці 2021 року КП «Господар» зробило перерахунок витрат на заробітну плату, звернулося з відповідною заявою до виконкому, а той в свою чергу встановив нові тарифи з 01 липня 2021 року. 

        Так, наприклад, після введення змін заробітні плати працівників мали б зрости:

 слюсаря 3 розряду з 6886 грн. до  8119 грн.;

майстра дільниці з 10329 грн. до 12179 грн.;

головного інженера з 16068 грн. до 18949 грн.;

а відповідно директора з 22380 до 26387 грн.

В цьому ви можете самі переконатися на першому зображенні.



Але вся соль цього моменту в тому, що в розрахунках тарифів зарплати підняли, а дійсність як завжди зовсім інша. Виконком тарифи затвердив 22 червня, а 30 червня директор КП «Господар» затвердив новий штатний розпис, але такого як в тарифах підвищення там не виявилося. Так в діючому штатному розписі на відміну від планованого врахованого у розрахунках тарифів посадовий оклад слюсаря 3 розряду складає 7217 грн., а не 8119 грн., а посадовий оклад майстра дільниці складає  – 10826 грн., а не 12179 грн. і так далі, про що ви можете переконатися самі на 2 та 3 зображеннях.





Ви запитаєте, а що це? В мене чіткої однозначної відповіді немає. Я сам коли це побачив отетерів, і пару днів не міг відійти від усвідомлення тієї сраки, яка панує на підприємстві. Я за останні 8 років бачив різні тарифи, там було що хоч, споживача взували на кожному кроці, але щоб отак, своїх власних працівників, при цьому, що в тарифі підняття зарплат передбачено, і ми за це платимо, такого я не бачив. Можливо я не звертав на це увагу раніше, і таке було, я не знаю, я не перевіряв, але для мене це було відкриттям, це повна зневага до своїх працівників, це повний треш. До цього всього потрібно додати, що на підприємстві немає профспілки, немає уповноваженої особи представляти колектив, повна анархія, яка як ми можемо бачити виливається у ось таку вакханалію.

У багатьох випадках про причини тих чи інших ситуацій я наголошував на тому, що вони траплялися як наслідок чи у наслідок виборів. Це було і з закриттям малих шкіл, це було і в випадку з баб домом, який чудом не ліквідували, таку ж відповідь потрібно давати і в цьому випадку. Комунальне підприємство «Господар» є комунальним, тобто належить громаді, директор в ньому виконує свої обов’язки і найнятий на роботу особисто селищним головою. Це не приватне підприємство, де директор сам вирішує що і як буде відбуватися. Більше того законодавство обумовлює як повинно все контролюватися. Тобто сам директор КП «Господар» Ломака О.Є. не може прийняти таке  рішення без ніяких наслідків для себе та підприємства, такі питання має контролювати виконком, селищна рада, зрештою селищний голова, яка уклала з директором контракт. Але в результаті такого контролю ми не бачимо. Працівники підприємства вже 4 місяці недоотримують заробітну плату на яку мають повне законне право, яка передбачена діючим тарифом. 

І це наслідок виборів, це наслідок створення широкої коаліції, і окремо потрібно наголосити, що це наслідок перемоги на виборах партії «Рідний дім» очолюваної тут у Варві секретарем селищної ради Гайдаєм М.В., депутатом районної ради від якої до речі є директор КП «Господар» Ломака О.Є. Мені невідомо чи попередньо домовлялася партія з директором КП «Господар» обкрадати працівників комунального підприємства, але я не виключаю і такого варіанту розвитку подій. Що заважало цим партєйцам спланувати це все на засіданні парторганізації, так само як наприклад закриття малих шкіл, без ніякого обґрунтування, або закриття баб дому, бо комусь там захотілося, або закриття ФАПів, про яке вже говорять на засіданнях комісій партійці вказаної партії? Та нічого не заважало і не заважає. Вони виграли вибори і все в них добре. Один краде зарплату у працівників, інші ніяк не реагують і схема працює. З чим вас шановні виборці «Рідного дому» та й не тільки, і вітаю. А якщо в цей час підсилено розганяти тему того, що Остапець з Павленком хочуть завалити підприємство, то взагалі буде все добре, далі підключаться полєзниє ідіоти і все запрацює так як треба, або щей краще. Так що шановні здобувайте далі, і не забувайте піддивлюватися інтерв’ю Комаровського Гордону, там все про вище сказане розжовується.


18.11.2021 

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар