суботу, 6 листопада 2021 р.

Не премії так інтенсивність


     В травні місяці цього року в дописі « Куди ж діваються кошти громади» я інформував мешканців про витрати коштів на оплату праці працівників селищної ради. І звертав увагу на те, що додатково до основної заробітної плати за 3 місяці 2021 року було витрачено 893,2 тис. грн.  Із них: на премію 230,3 тис. грн. і на інтенсивність 662,9 тис. грн.

     У своїх висловлюваннях, селищний голова В.Саверська-Лихошва, заявляє, що тепер премія працівникам селищної ради не виплачується і таким чином економимо кошти громади.

     Проте, ознайомившись з отриманою письмовою інформацією від 22.10.2021 року за підписом селищного голови, стало відомо, що додатково до заробітної плати за 9 місяців 2021 року було витрачено 2 млн. 356,9 тис. грн. Із них: на премію 238,9 тис. грн. і на інтенсивність 2 млн. 118 тис. грн.  Чи не забагато це?



     Оце так економія. Як кажуть не в лоб так по лобу. Не премія так інтенсивність.

     Нагадаю. Премія – це грошова сума, що виплачується понад основну заробітну плату, як стимулювання за успішну трудову діяльність. 

Інтенсивність праці – це напружена робота, яка забезпечує найбільшу продуктивність.  

     Такої напруженої роботи працівників селищної ради я не бачу. Іде звичайна робоча обстановка.

     Не бачу нових програм соціально-економічного розвитку громади, які б покращили життя мешканців. Проте бачу, як члени виконкому, а це в більшості посадові особи селищної ради, які приймають протиправні рішення. А додаткові гроші давай.

     В одній із бесід, перший заступник селищного голови В. Гармаш мені заявив, що за такі посадові оклади без доплат, ніхто не буде працювати. Але вибачте. Ніхто нікого не тягнув на ці посади. Всі бачили ці оклади коли працевлаштовувалися.. І навпаки. Були домовленості про працевлаштування, влаштовували своїх знайомих, однокласників, друзів. Навіть без проведення конкурсів. Простому пересічному було зась до працевлаштування до органу місцевого самоврядування.

     А тепер, побачивши бюджет громади, посадовці потяглися до цього корита, набивати свої власні кишені грошима інтенсивності. І як бачимо апетит їх збільшується з кожним кварталом.           

    Депутатський корпус не реагує. І це зрозуміло, бо депутатська більшість ради, під керівництвом секретаря ради М. Гайдая, заступників селищного голови О. Філоненка, А. Галушки. Не будуть же вони пиляти сук на якому сидять. Не реагує і голова бюджетної комісії яку очолює В. Небрат знаючи, що в річному бюджеті недостатньо коштів на фінансування закладів освіти, медицини.

     Але мені незрозуміло, чому одним є щомісяця премія чи інтенсивність, а другим бюджетникам немає нічого. 

     І чомусь про це не пише в газеті наш журналіст, редактор газети «Слово Варвинщини»

Є. Зима. Не знає нічого, чи свідомо закриває на це очі, чи може залежна? Підніми їй це питання на розсуд мешканцям громади, донеси їм про цю несправедливість. Може тоді люди і поймуть, чому не замінюються зношені водогони у Варві і тим самим не покращується якість води, чому і до сих пір вулиці не мають твердого покриття, І цих чому багато а відповідь від селищного голови одна, не має грошей. Може тоді пробудиться совість у нашого селищного голови і її команди і не будуть тягнути руку до бюджету громади набиваючи коштами власні кишені.    

  Поживемо – побачимо. Чи переважить совість наших чиновників над особистою наживою.   

   

  03 листопада 2021 року. 


Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів»  Остапець В.П.

     


Немає коментарів:

Дописати коментар