неділю, 15 грудня 2013 р.

Особливі діти – повноцінне життя

 Відзначення Міжнародного дня людей з особливими фізичними потребами – справедлива шана суспільства та нагадування про спільний обов'язок перед тими, хто потребує захисту і підтримки у наш непростий час.  З нагоди цього дня у всіх куточках України та світу відбулися урочисті заходи. Чернігівці також висловили свій  знак поваги до людей з особливими фізичними потребами, що проживають на теренах області.
 Компанія Кернел, що почала працювати в регіоні після входження до її складу місцевого підприємства Дружба-Нова, також не оминула увагою дітей, які не дивлячись на негаразди у здоров’ ї мають активну позицію, не втрачають надії та живуть повноцінним життям.
3 грудня у смт. Варва  був проведений VІІІ традиційний фестиваль для дітей з функціональними обмеженнями «Через терни до зірок». У цей день сюди  з’їхались 27 учасників з усіх куточків району. Діти і дорослі мали змогу відпочити, ставши учасниками імпровізованої морської подорожі. Програма включала в себе не лише розважальні музичні номери, але й пізнавальні, театральні, ігрові моменти. Тому всі учасники і гості отримали масу задоволення. Про таланти і уміння дітей з функціональними можливостям можна було дізнатись не лише із розповіді ведучої, в рамках фестивалю була організована  виставка їх виробів.
Дружба - Нова (Кернел) не залишилася осторонь проведення свята надії, дитинства та позитивних емоцій. Компанія виділила на його організацію  3000 грн. На ці кошти кожній дитині було закуплено цукерки  та м’які іграшки, а також організований  солодкий фуршетний стіл.
 Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Козлова розповідає: «Сьогодні на обліку центральної районної лікарні перебуває 53 дитини з особливими фізичними потребами. Безперечно, усі вони потребують нашої турботи, а головне психологічної та моральної підтримки, соціалізації. І ми дорослі, маємо якомога більше сприяти тому, щоб вони  не відчували  себе позбавленими уваги. Тим більше, що ці діти є творчими особистостями, прагнуть пізнавати навколишній світ та мають безліч талантів. Проведення подібних заходів стало традиційним для нашого району. Приємно, що в цьому році до організації фестивалю  долучилися спонсори та благодійники, серед яких Дружба - Нова (Кернел). Маємо надію на плідну співпрацю в майбутньому».
В свою чергу, Директор з персоналу і соціальної політики Кернел Наталія Хвостова зауважує: «Для Компанії Кернел турбота про щасливе дитинство, комфортні умови виховання, навчання підростаючого покоління є одним з пріоритетних напрямків соціальної політики.  Коли ж мова йде про тих діток, які потребують вдвічі більшої підтримки -  ми  завжди готові зробити крок на зустріч для того, щоб зігріти їх серця теплотою та увагою. Адже, діти – це втілення любові, це наше майбутнє, і хто як не ми – дорослі несемо повну відповідальність за їх виховання та створення відповідних умов їх життя. Всіх нас об’єднує одна мета – допомагати дітям».

Варто зауважити, що під час проведення фестивалю діти та їх батьки змогли поспілкуватися з фахівцями, поділитися своїми проблемами та почути думку спеціалістів щодо вирішення проблем інвалідності. 
служба соціальної політики і комунікацій КЕРНЕЛ

Немає коментарів:

Дописати коментар