пʼятницю, 14 березня 2014 р.

У громадській раді.



Заява Президії Громадської ради       
Президія громадської ради при Варвинській РДА звертається до посадових осіб органів влади та управління з проханням та пропозицією: хто з посадових осіб допускав та допускає корупційні дії, порушення антикорупційного законодавства незалежно від строку давності, покинути посади. Якщо це державний службовець – то піти у відставку, якщо управлінець – написати заяву на звільнення, щоб потім не потрапити в люстраційну систему кадрового аналізу.



Голова громадської ради при Варвинській РДА                                            В.О. Бойко

73 коментарі:

  1. Мабуть районну раду у повному складі...Всі вони знали що там робилося...

    ВідповістиВидалити
  2. А чому мовчить наша преса, радіо, телебачення?
    За результатами чого президія громадської ради прийняла таке рішення?
    Якщо вони щось знають, то чому не кажуть?
    Кого конкретно вони мають на увазі?

    Якщо сказав "А", то треба говорити й все інше.

    ВідповістиВидалити
  3. включіть у люстрацію врачів, вчителів і бізнесменів які на краденому нажили великих статків і отдихають в Турції, Єгипті і на островах і їздять на дорогезних мабуть зароблених своїм горбом машинах

    ВідповістиВидалити
  4. Риба гниє з голови, отже починати треба з верхів і далі до лікарів, вчителів, і т.п. У нас досить освіченої молоді. Вакансії будуть заповнені. Якщо сам не йде, громадою змушувати йти у відставку.

    ВідповістиВидалити
  5. Побачимо як головні корупціонери з районної ради напишуть заяви...

    ВідповістиВидалити
  6. Шановне товариство, земляки! Наразі надаю телефони Правого сектора в містах Києві та Чернігові:
    Телефони гарячої лінії "Правого сектора" для повідомлень про корупційні прояви та випадки бандитизму: +38 (044) 338-26-67.

    Чернігівська область +380935159630 (Литвин Владислав)

    Без цих людей вам самим не впоратись!

    Слава Україні!

    ВідповістиВидалити


  7. Чернівецький губернатор написав заяву на звільнення у свій перший робочий день

    Новопризначений голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Романів написав заяву про відставку у свій перший робочий день. Його на посаду очільника Буковини призначили минулої суботи. Михайло Романів вже керував областю з 2003 по 2005 роки. Тоді ж очолював обком СДПУ(о). З жовтня 2007 року Романів обійняв посаду начальника Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області. А через рік був обраний головою обласного осередку Народної партії, який очолює досі. Сьогодні до Чернівецької облдержадміністрації прийшли активісти Правого сектору, влаштували новопризначеному допит і змусили його написати заяву про відставку. Головний аргумент – колишнє членство в СДПУ(о) та симпатії до Януковича.

    Джерело: fakty.ictv.ua

    ВідповістиВидалити
  8. Треба щоб і до нас хлопці приїхали, та відповідну провели роботу, наприклад, в районній раді...
    Корупції та симпатій тут вистачає...

    ВідповістиВидалити
  9. Стидоба Петренко В.В. сидить та нічого не робить.
    Говорять, що Чаленко прохмелів і вирішив податись в голови адміністрацій.
    ЛЮДИ ВИ ЩО З УМА ЗІЙШЛИ.

    ВідповістиВидалити
  10. А коли він що-небудь робив? Це не його компетенція. Про це він скаже "Правому сектору".
    Правий сектор у Варву!
    Нехай наведуть порядок!

    ВідповістиВидалити
  11. Проти Табачника порушили кримінальну справу
    Головне управління боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) відкрило кримінальну справу на екс-керівників Міністерства освіти і науки. Про це Бюро журналістських розслідувань «Свідомо» повідомило власне джерело в ГУБОЗ.

    Справу за статтею 364 кримінального кодексу відкрито через «зловживання колишніми посадовцями МОН під час державних закупівель, держзамовлень і відчудження нерухомості».

    Основою для відкриття справи стали результати розслідування Свідомо про діяльність Дмитра Табачника на посаді міністра освіти і додаткові матеріали, знайдені міліцією.

    Як відомо, до розслідування корупційних дій екс-керівників Міносвіти також закликала Голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич. Вона звернулася до всіх учасників освітнього процесу з проханням надавати їй свідчення корупційних дій екс-керівників міністерства.

    За її словами, розслідування діяльності попереднього керівництва міністерства освіти з централізованих закупівель, схем незаконного збагачення за рахунок вишів, хабарництва є одним з першочергових завдань.

    Новий міністр освіти й науки Сергій Квіт вже отримав перші документи про корупційні дії керівників кількох навчальних закладів України

    ВідповістиВидалити
  12. А чи скоро наших табачників дістануть з закупівлями?

    ВідповістиВидалити
  13. Олег Тягнибок сказав:

    Наша політична сила відкриває гарячу лінію – будемо жорстоко карати усіх хабарників і негідників. Телефон: 0-800-502-931. Прошу надавати інформацію про хабарі та відповідні схеми – маємо побудувати таку владу, яка зламає бандитські схеми, що спустошували державний б'юджет та обдирали українських громадян".

    ВідповістиВидалити
  14. Сюди повинні потрапити всі Петренки, Ляшенки, Бакуменки, Долі і вся гоп-компанія, які тепер співають пісні БЮТу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Таку банду тільки правим сектором з населенням треба
      викорчовувати. Вчепилися вони добряче. Як кліщі в тіло. Тільки хірургічним способом.

      Видалити
  15. Кто-то во всех комментариях пишет про вши в кожухе, про клищи в теле. Боже мой, наверное это паразит в людском подобии.Только на хирургический стол!!! Там тебе приснится песня БЮТу.

    ВідповістиВидалити
  16. Да, действительно нужна полная люстрация в районе! Из всего, о чем говорится выше, можно сделать вывод, что больше всего боятся именно ее. И наверное, дело не в личностях. Самое главное это то, чтобы население увидело новые лица, ничем себя не скомпроментированные ранее. Действительно, какое отношение у общества может вызвать служащий, который, к примеру, очень защищал идеалы предыдущей власти, тиражировал ее, но после событий на майдане быстро написавший заявление о выходе из этой политической силы с единственной целью остаться у власти. Или, например, яростные любители употребления увеселительных напитков, всякие корупционеры, аморальные и другие "замечательные" личности. Тут нужно понимать, что расставания с должностями, хорошей заработной платой, возможностью кем-то командовать и др. происходит очень болезненно. Для них это сродни "концу света". Тем не менее, это должно произойти. Без этого нельзя. Естественно, реакция этих граждан на такие замечания в свой адрес вызывает сильное раздражение, за которым следуют всяческие угрозы, пожелания и т.п. Но несмотря на это, общественность должна не допустить к власти тех, кто там уже был. Так делают во всех цивилизованных странах и будем надеяться, что так будет и у нас. Цель оправдывает средства. Пусть, даже и при помощи "Правого сектора".

    ВідповістиВидалити
  17. Вот ВАМ нате з под кровати.
    А вы Всеволод Святославович не попадете под роздачу, а то и вас рикошетом зацепит.

    ВідповістиВидалити
  18. Корупційні та сепаратистські прояви на півдні Чернігівщини
    Svetilo pravdy | 26.03.2014 15:55


    Кадри вирішують все

    Корупційні та сепаратистські прояви на

    півдні Чернігівщини

    За даними позаштатного кореспондента видання "Варва. UА", події у Варвинському районі Чернігівської області набувають все більших обертів, погрожуючи перерости в масштабний протест.

    З одного боку назріває народне невдоволення діями керівництва Варвинської районної ради, де посадові особи вищої ланки погрязли в корупції. Як стало відомо, керуючий справами апарату Варвинської районної ради М. Ляшенко, голова фракції партії "Батьківщина" у Варвинській районній раді працює в цій установі за підробленою трудовою книжкою, запис у якій дозволив йому працевлаштуватись на цю посаду (є рішення суду), одночасно являючись активним захисником Партії Регіонів. Жодного разу депутати партії "Батьківщина" в районній раді не проголосували "Проти" владних рішень. Крім того, на виборах до Верховної Ради був наказ М.Ляшенка своїм однопартійцям голосувати за провладного кандидата. Він особисто розповсюджував агітаційні та інші матеріали, свідками чого були кандидат в Президенти України В.Боровик та народний депутат України А.Шевченко.

    В свою чергу голова Варвинської районної ради (Партія Регіонів) В. Петренко звільняти керуючого справами не збирається. Мотивація – утримати М.Ляшенка на посаді.

    З іншого боку у владних кабінетах Варвинської райдержадміністрації (і не тільки) панують панічні настрої зміни її керівництва. Теперішній голова Варвинської РДА П. Бакуменко перебуває "на лікарняному".

    Не рахуючись з громадою Варвинщини, так звана "опозиція" запропонувала через своїх представників в області новому голові Чернігівської обласної державної адміністрації В.Івашку дві кандидатури на посаду голови Варвинської райдержадміністрації, які геть не сприймаються населенням. Від партії "УДАР" та від "Свободи" пропонується Є. Шкуліпа, якого проштовхують на цю посаду екс-керівники с-г підприємства "Дружба-Нова", (де він донедавна працював), для того, щоб держати руку на пульсі справ району, для захисту та відстоювання своїх інтересів. Осередки Варвинських організацій об'єднання "Свобода" та "Удару" від такого висування відхрещуються.

    Від партії "Батьківщина" на посаду голови Варвинської райдержадміністрації пропонується В.Чаленко, який в цій установі працює нині. Цього кандидата на посаду голови РДА пропонує та підтримує вищезгаданий М.Ляшенко. Ціль цієї підтримки проста – не дати ходу ініційованій депутатами Варвинської районної ради кримінальній справі порушеній проти того ж таки М.Ляшенка по звинуваченню в корупції. Рядові члени партії "Батьківщина" у Варвинському районі про таке висування також нічого не знають.

    Також повідомляється, що в разі, якщо призначення одного з цих кандидатів відбудеться, громадськість вимагатиме їх відставки, погрожуючи другим "варвамайданом". Близько двох десятків партійних та громадських організацій Варвинщини занепокоєні сепаратистськими діями по такому призначенню, в зв'язку з чим голові Чернігівської ОДА В.Івашку був направлений лист про недопущення подібних проявів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Интересно узнать у этого внештатного корреспондента с подвала,из каких источников он черпает лживую информацию. К вашему сведению Петренко В. безпартийный. И все остальное бред сумасшедших,которым абсолютно нечем заняться от безделия. По всему видно эта информация черпается от людей,которые бьются в агонии от ненависти.

      Видалити
  19. Не хочеться читать всю эту мутоту.Если вы такие патриоты идите на границы и защищайте неньку Украину. А сидеть и трепать языком не всем интересно. Из ваших слов можно понять что вам никто не нравится,да вы наверно и сами собой недовольны.Что вы вцепились в эти должности,да кому они нафиг надо,что там решается.Такие самодуры как вы уже сбросили памятник Ленину,только кому от этого стало теплее.Или вы предлагаете поддержать всяких склочников,у которых ох как много "правдивой" информации.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якби не отакі "склочники", як ви говорите, то при владі і досі були б ті, хто таких як ви називали "БИДЛОМ" і відповідно відносились

      P.S..
      Вибачте, що пишу "ви" з маленької літери...

      Видалити
  20. Наскільки відомо, безпартійний Петренко (член розпущеної фракції прартії регіонів у районній раді) на сесії говорив, що на співбесіді у губернатора було 2 кандидати на посаду голови РДА.

    ВідповістиВидалити
  21. Чернігівський обласний штаб національного спротиву затвердив критерії для проведення люстрації державних службовців керівного складу.

    1. Наявність до посадової особи обґрунтованої підозри у корупційних діях:
    - наявні документи, фото або відеоматеріали про корупційні дії особи,
    - невідповідність стилю життя задекларованим доходам;

    2. Наявність фактів (підтвердження) порушення особою прав людини\громадянина або порушення права на мирні зібрання;

    3. Публічний прояв сепаратистських або антиукраїнських поглядів \дій;

    4. Наявність непогашеної судимості, відкритих кримінальних проваджень;

    5. Факти зловживання владою \ перевищення службових повноважень на користь режиму Януковича, ПР або будь-якої іншої партії,

    6. Займання особою за останні 10 років керівних посад, не нижче районного рівня міста (області) в антиукраїнських політичних силах (КПУ, Руський блок, Прогресивно-соціалістична партія Наталії Вітренко, Партія Регіонів), проросійських, сепаратистських організаціях;

    7. Особи, що організовували чи брали участь у фальсифікаціях на виборах різних рівнів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Деяким "головним районним люстраторам" варто згадати про власну участь у попередній виборчій кампанії. А то як у тому фільмі "Власть міняється - картуза в іншу сторону". Люстрація - це добре! А "судьи кто?"

      Видалити
  22. А якщо голова районної партійної організації агітував за кандидата з ворожого табору, та ще й від своїх вимагав голосувати за нього. Чи може така людина займати державний та партійний пости?...

    ВідповістиВидалити
  23. ПРАВИЙ СЕКТОР.
    У Ніжині активісти Правого Сектору разом з представниками громади застали на робочому місці начальника районного відділення Пенсійного фонду в нетверезому вигляді. Член Партії регіонів Олександр Митрофанович Ворона вибіг із застолу, де він проводив "нараду". "Нараду" зі своїми колегами довелося перервати, оскільки обговорюваний предмет (0,7 української горілки) якраз закінчився. А тут ще й активісти. Тому Ворона розчинився і зачинився у власному кабінеті. Олександр Митрофанович раптом зрозумів, що він не лише ворона, але і ще й Карлосон. Він виліз на дах будівлі. І Дякувати Богу, що Карлосон вчасно зрозумів, що моторчик не запрацює, оскільки замість варення, він заправився горілкою.

    Активістам довелося викликати міліцію та МНС. Життя Карлосон в безпеці, а от із службовою кар'єрою доведеться розпрощатися.

    ВідповістиВидалити
  24. ПРАВИЙ СЕКТОР. ЧЕРНІГІВ
    За результатами відкритого конкурсу громадськість Чернігівщини може обрати нового керівника міліції. Також гідні цього призначення можуть висувати свої кандидатури.

    Про це пише голова люстраційного комітету України при Кабінеті міністрів Єгор Соболєв у своєму блозі на «Українській правді».

    Активіст закликає громадськість оцінювати і присилати резолюції на електронну адресу luscomitet@gmail.com.

    ВідповістиВидалити
  25. Стежкою януковичів

    Головний лікар Київської міської лікарні, киянам більш відомої, як Медмістечко, під час січневих подій у центрі столиці, здавав поранених і постраждалих людей міліції.

    Настав і його зірковий час. 18 квітня вранці до лікарні завітали журналісти та представники "Правого сектору".

    Представники "Правого сектору" деякий час чекали появу головного лікаря Рикова, але нічого не відбувалося. Аж раптом вийшла його зам і почала кричати про погрози невідомого, ідентифікувати якого у неї так і не вийшло.

    Після цієї провокації на вулиці почали збиратися співробітники лікарні. Вони й розповіли у подробицях всю правду про неаргументоване підвищення прайсу на перебування та лікування в Медмістечку. Також лікарі розповіли, що головний лікар Центру Сергій Риков, виконував злочинні накази екс-президента Януковича та перешкоджав наданню медичної допомоги постраждалим від протистояння з "беркутами" людям. Проте, клятва Гіпократа перемогла. Герої-лікарі фактично підпільно рятували людей.

    У протистояннях на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях від гранат та куль силовиків багато громадян отримали травми очей. Саме в той період керівництво лікарні видало наказ у якому йшлося про прийняття з подібними пораненнями лише дітей, а для дорослих і, головне, постраждалих у результаті протистоянь в центрі міста - вхід заборонений.

    У кінці лютого Риков скликав колектив на зібрання, куди з погрозами увірвалася група молодиків у масках. Головний лікар повідомив, що це він запросив цих людей і представив їх "Правим сектором". Як пізніше виявилося, тих екіпірованих хлопців винайняв Риков у охоронного агенства.

    Корупціонер-"лікар" повинен відповісти за зло, яке він вчинив у відношенні до сміливих українських людей. Кожна жертва, яка сталась з Рикова легкої руки, має бути помщена.

    ВідповістиВидалити
  26. Люстраційний комітет відкрив гарячу лінію для скарг.

    Друзі, люстрацію всіх державних службовців ми пропонуємо провести так http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=50566. Ваші пропозиції надсилайте на LL2014ua@gmail.com

    Про факти зловживань старих та нових посадовців інформуйте.
    Дайте знати про зловживання посадовця
    docs.google.com
    Якщо Ви хочете повідомити Люстраційний комітет про важливі факти зловживання владою посадовою особою, заповніть будь-ласка цю форму.

    ВідповістиВидалити
  27. Перший пішов... Петренка пішли на пенсію. Хто наступний?

    ВідповістиВидалити
  28. Люстраційний список Чернігівщини збільшується

    Обласний штаб національного спротиву, що взяв на себе обов'язки люстраційного комітету, включив до списку посадовців, які підлягають люстрації

    міського голову Чернігова Олександра Соколова,
    заступника голови обласної ради Валентина Мельничука,
    начальника державної виконавчої служби в області Олега Шермана,
    начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрія Лаврешова.

    Обласний штаб визнав невідповідними критеріям люстрації і вимагає звільнення із займаних посад начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Лозицького і генерального директора обласної телерадіомовної компанії "Сівер- центр" Білібаєва. Відповідні листи відправлені їх керівництву у Київ.

    Обласний штабу національного спротиву включив до списку посадовців, які підлягають люстрації і до яких є серйозні питання, начальників міських управдлінь освіти та туризму Володимира Купріяненка та Бориса Атрощенка.

    Підставою є матеріали, що надійшли до обласного штабу національньго спротиву щодо цих чиновників.



    ВідповістиВидалити
  29. А Варвинських туди включили чи ні?

    ВідповістиВидалити
  30. Люстраційний список і страхи чиновників.

    У зв'язку з розгортанням роботи обласного штабу національного спротиву, як люстраційного комітету, у багатьох державних службовців виникає чимало запитань про принципи його роботи.

    Прес- служба штабу уповноважена роз'яснити, що критерії люстрації вироблені штабом публічно і обнародувалися неодноразово у різних ЗМІ. Також можемо повідомити, що позиція штабу незмінна: в люстраційний список повинні ввійти ВСІ чиновники, які в час режиму Януковича мали право підпису на фінансових документах. А також ті, хто яскраво проявив себе у антиукраїнській діяльності, незалежно від займаних посад (як, скажімо чиновниця міськради Людмила Скоробагатько).

    Тому включення в люстраційний список ще не означає вимоги штабу про негайне звільнення того чи іншого службовця, а є, говорячи спортивною термінологією, жовтою карткою. Скажімо, до люстраційного списку включений заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, але штаб, проаналізувавши ситуацію в обласній раді, поведінку В.Мельничука під час проведення позачергової сесії, враховуючи думку голови обласної ради, вирішив не вимагати його відставки. Не в останню чергу зіграло роль в прийнятті такого рішення і очкування штабу про призначення восени місцевих виборів.

    В той же час у люстраційному списку є особи, звільнення яких штаб вимагав і вимагає, проаналізувавши їх діяльність - із задоволенням ми констатуємо звільнення зі своїх посад начальників управлінь охорони здоров'я Г.Василькової та лісового господарства В.Лозицького, щодо діяльності яких, на нашу думку, правоохоронні органи повинні провести розслідування. Ми вимагаємо звільнення генерального директора обласної телерадіомовної компанії "Сівер- центр" Аркадія Білібаєва, міського голови Чернігова Олександра Соколова, начальника управління міністерства доходів та зборів Лаврешова, начальника державної виконавчої служби Шермана. На розгляді питання про начальників міських управлінь освіти В.Купріяненка та туризму Б.Атрощенка.

    Вважаємо, що чесні державні службовці, які не займалися корупційною діяльністю, не брали хабарів, не вчиняли правопорушень, не повинні боятися включення їх прізвищ у люстраційний список. В той же час, якщо вони патріоти України, повинні з розумінням поставитися до вимоги людей про заміну влади режиму Януковича. І обласний штаб з тривогою відмічає гальмування нової влади щодо кадрових змін та не погоджується з партійним підходом до нових кадрових призначень

    Василь ЧЕПУРНИЙ, керівник прес- служби обласного штабу національного спротиву.

    ВідповістиВидалити
  31. ПРАВИЙ СЕКТОР. ЧЕРНІГІВ
    "Правий Сектор" бере у свої руки процеси люстрації!

    Сьогодні спільно з громадськими активістами під тиском громади заяву про звільнення написав головний податківець, начальник обласного "мінздоху" Андрій Лаврешов. Зараз чекає підпису у профільному міністерстві. Ми зробили це на прохання підприємців. Малий і середній бізнес обурений тим, що представники старої влади залишилися на керівних посадах в податковій службі міста та області. На невеликий проміжок часу керівництво податкової начебто злякалося народу, але дуже швидко оговталося та почало поновлювати «схеми», за якими змушували працювати бізнес. Джерела в правоохоронних органах говорять, що кошти, зібрані Лаврешовим А. Ю., він передавав представникам «Сім’ї» Віктора Януковича. Процес люстрації розпочато! Звертаємось до нечесних на руку чиновників старої влади: ми йдемо до вас!

    ВідповістиВидалити
  32. Председатель Люстрационного комитета видит в руководителе Черниговской милиции будущего предателя.

    Известный в прошлом журналист Егор Соболев, который сегодня возглавляет Люстрационный комитет, потребовал от Министерства внутренних дел оперативно провести конкурсы по подбору новых руководителей управлений в МВД на местах.

    В своем блоге Егор Соболев указывает руководству Министерства на то, что подобное промедление и пассивность привели к тому, что в Одессе 2 мая произошли кровавые столкновения при полном попустительстве милиции и саботаже со стороны милиционеров. Еще за неделю до того Люстрационный комитет требовал немедленно провести конкурс и найти замену для начальника Одесского УМВД Петра Луцюка. К рекомендациям не прислушались, что привело к трагедии.

    Теперь Егор Соболев требует не повторить ошибок. В том числе и в Чернигове.

    - За даними активістів Люстраційного комітету, як мінімум міліціями Харківщини, Дніпропетровщини, Полтавщини та Чернігівщини зараз керують такі самі «луцюки». Які у важкий момент зрадять і здадуть найкращих патріотів прикордонних областей.

    Председатель Люстрационного комитета отмечает, что в этих областях были объявлены кадровые конкурсы по подбору новых руководителей милиции, были выдвинуты кандидатуры, прошло обсуждение этих кандидатур общественностью, но Министерство дальнейших шагов не предпринимает. Еще хуже, по его словам, ситуация в СБУ и Генпрокуратуре, где никто даже не начинал искать новых руководителей ведомств на местах.

    Напомним, что на данный момент милицию Черниговской области с приставкой и.о. возглавляет Олег Демченко. Однако, против его назначения активно выступали активисты «Правого сектора», обвиняя его в поддержке харьковских представителей «Антимайдана» - титушек.

    Напомним, что в Чернигове главными претендентами на должность главного милиционера области считаются начальник черниговского УБОП Вадим ФИлашкин и заместитель начальника УМВД Валерий Костылев.

    ВідповістиВидалити
  33. До Чернігова приїхав голова Люстраційного комітету України Єгор Соболєв

    15.05.2014

    Сьогодні, 15 травня, до Чернігова завітав голова Люстраційного комітету України Єгор Соболєв. Мета зустрічі - обговорення Проекту Закону “Про люстрацію в Україні”.

    Під час прес-конференції Єгор Соболєв розповів, що на прохання Арсена Авакова він створив відкриті кадрові конкурси на посаду очільника міліції. Такий конкурс вже відбувся у семи областях України і оголошений у восьми. Зокрема у Чернігівській області, коли був оголошений конкурс на посаду начальника УМВС, громада зіштовхнулася з питанням «з кого вибирати?».

    За словами Соболєва, кандидати, які були представлені на конкурсі у Чернігівській області, не мали довіри чернігівських громадян.

    Люстраційний комітет розробив новий проект стосовно прокуратури. Суть проекту у створенні абсолютно нової прокуратури по всій Україні, одночасне заміщення усіх працівників прокуратури через відкритий конкурс. Також Соболєв наголосив, що нова прокуратура буде мати інші обов’язки.

    ВідповістиВидалити
  34. ЛЮСТРАЦІЯ - зустріч з Єгором Соболєвим головою ЛК .

    15 травня в Чернігові відбулася зустріч з головою люстраційного комітету Єгором Соболєвим .
    На зустрічі були оприлюднені результати і висновки щодо люстрації в Україні за перші два місяці , і плани на майбутнє.
    Також висловлено думки про те , яким чином має бути проведена люстрація чиновників в судовій , правоохоронній системі , СБУ і т.д. , з урахуванням досвіду інших держав , де цей процес відбувався .
    Учасники мали можливість поставити запитання і почути відповіді про люстрацію в Україні , висловити своє бачення цього процесу і запропонувати яким чином повинна відбуватися люстрація в Україні надалі.

    Плейлист (вся зустріч цілком):
    https://www.youtube.com/watch?v=m4TexoFBBfA&list=..

    ВідповістиВидалити
  35. Атрошенко пообіцяв знищити корупцію гласністю і політичною зброєю

    Народний депутат України Владислав Атрошенко у п’ятницю дав прес-конференцію, під час якої розкритикував дії політичних опонентів з команди Юлії Тимошенко, пройшовся по «політичній корупції» і піддав гострій критиці діяльність бізнес-груп на Чернігівщині.

    З іншого боку журналісти прискіпливо допитали нардепа про «ділянки у Ялівщині», якими нібито володіє дружина пана Атрошенка, а також про його перспективи у політиці.
    Про вибори

    Вперше в історії незалежної України, за виключенням виборів Кравчука, Президента обрали в першому турі. Але на відміну від Порошенка Кравчук переміг не у всіх округах України.
    Тому Україна має надію на об’єднання і подолання розділення суспільства, - акцентував Атрошенко.


    - Сюрпризом для мене були електоральні вподобання Ляшка. Неспроможність команди БЮТ напевно викликали очікування більш рішучих кроків. Тому Ляшко має перспективи на парламентських виборах.

    На переконання Атрошенка, динаміка популярності «Батьківщини» говорить сама за себе.

    100 днів нової влади

    На переконання Атрошенка дії нового смотрящєго за областю полягають у тому, що звільнено багато здібних керівників, діяльність яких не могла нести в собі політичної ознаки.

    На думку Атрошенка «нова політична сила не має кадрового потенціалу».

    Він переконаний, що буде дуже серйозне переформатування і Верховної Ради, і Кабінету міністрів.

    Остання сесії міськради

    - Вона мені нагадала анекдот, коли студента запитують про рибу, а він знає відповідь лише про блохи, - пожартував депутат.

    Атрошенко запитав, чому секретар міськради провів рішення у такий спосіб у воно не було відмінене.

    - Я би пропонував цій політичній силі дати пояснення, натомість вони зосередилися на «блохах Атрошенка».

    Найголовніша біда українців

    - Це тотальна корупція в Україні. На сьогодні та сама бізнес-група, яка керувала найбільшими фракціями і партіями (прилуцька «Європа») залишилася керувати областю. Якщо це не так, чому влада, знявши чиновників середньої ланки, не міняє керівництва облспоживспілки? Чому працює на своєму місці пан Варнавський, який керує медициною, але не має з нею нічого спільного, - зазначив Атрошенко.

    На його думку, корупція – це монополія одних бізнес-груп, проти якої постали всі українці. Політично знищити цю корупцію можна шляхом гласності і шляхом виборів.

    Також Атрошенко висловився за переобрання міського голови, перебування якого не спрямована на конструктивну діяльність на користь громади.

    Ринок «Шанхай»

    Атрошенко висловився за повну перевірку діяльності бізнесменів і підприємства, причетного до будівництва ринку. На його переконання за увесь період, цим підприємством не сплачено 2 млн 800 тисяч гривень податків.

    Депутат натякнув на причетність до «Шанхая» групи «Європа» і запропонував як новопризначеному прокурору, так і журналістам провести комплексне розслідування цієї причетності.
    … і про Ялівщину

    У зв’язку зі звинуваченням «Батьківщини», у тому, що дружина депутата володіє ділянкою у Ялівщині, Атрошенко також повідомив, що дійсно є дві куплені на вторинному ринку ділянки.

    - Вони знаходиться не в Ялівщині, хоча територіально ці ділянки значаться за Зеленбудом. Метою придбання ділянок було побудувати будинок в межах рідного міста.

    Він пообіцяв персонально показати журналістам ділянки, які належать його дружині.

    На запитання про політичний інтерес Атрошенко у тій чи іншій посаді той дипломатично відповів, що йому цікаві не посади, а робота в команді заради того, щоб в життєвій історії було записано «я супроводжував виконання цих програм».

    День захисту дітей

    Наприкінці прес-конференції Атрошенко запросив діточок з батьками прийти 1 червня на центральну площу, де для дітей буде влаштоване свято і встановлені нові рекорди.

    Запис прямої трансляції "Високого Валу":

    ВідповістиВидалити
  36. Як Аверченко спричинив добро ДУСі з «оборонкою», а завдяки дровам відомим став

    Чернігівський безробітний екс-депутат, якого після стрімких призначень і ще більш стрімких звільнень давно вже ніхто не бачив, учора вийшов на люди і героїчно визнав, що до нього «накопичилилося багато запитань» (с).

    Проте, мандруючи з власними думками безкрайнім Всесвітом, Сергій Аверченко все-таки переконаний, що політичну ситуацію «гарно міняти з кабінету, а не з каструлею з-під паркану».

    Саме тому після життєвих потрясінь йому спочатку кортіло очолити якусь партію, але потім він зрозумів, що така політична сила вже є, називається вона «Сила людей» і навіть давала колись у Чернігові прес-конференцію.

    Прикро, але пана Аверченка при цьому переслідує передчуття, що «розкрутити» нову партію під вибори не вдасться – доводеться задовольнитися «роботою у команді». Це екс-нардепа аж ніяк не лякає. Аверченко сказав, що йому не звикати полишати дискомфортну для нього ситуацію, у зв’язку з чим від підступних журналістів посипалися запитання:

    - Чому ви залишили партію «Удар»? Чи це чергова державна таємниця, яку ви будете обороняти?

    - Це партія лідерського типу і сама назва каже за те, хто там лідер. Я вже казав, що це не співпадає з моїми принципами і я написав заяву про вихід за власним бажанням.

    Спочатку журналісти зрозуміли це так, нібито Аверченко добровільно залишив депутатство і безоплатно пішов працювати на Укроборонпром. Виявляється, що вони усе зрозуміли геть неправильно і залишити ВРУ нардепу довелося після добровільного виходу з партії.

    - Что не так с «Ударом»? – допитувалися присутні.

    - З «Ударом» може все так, може зі мною не так… Мені там душно, - був відвертим Аверченко.

    Що з ким «не так» уточнювали вже самі ударівці, нагадавши про борги перед партійними волонтерами. Але Аверченко не здавався. Мовляв, «розрахуватися» обіцяв сам Кличко.

    Отже, після таких одкровень журналістам дуже закортіло побачити дати на заявах і розпорядженнях про призначення, але повернімося до сторінок свіжої біографії…

    Після успішного й стрімкого виконання поставлених перед Укробономпромом завдань «на громадських засадах» фаховий військовий очолив Державне управління справами і «наробив там за місяць такого, що інші керівники не наробили за 4-5 років» (с). Принаймні, за словами Аверченка, «жодне збиткове підприємство не вижило».

    Зараз екс-депутат не працевлаштований і тому як колишній офіцер в ці непрості часи мріє про майбутнє України, подорожує Арабськими Еміратами і розмірковує, що нова політична сила, до якої він притирається, «повинна чимось виділятися».

    - Якщо не пролізу в партію, буду допомагати, - сміливо заявив Аверченко.

    Сергій Аверченко назвав себе трудоголіком і пояснив свої негаразди в ДУСі:

    - Як людина команди і як колишній військовий я сказав заступникам «керівник тут я», але ті висловили сумнів щодо можливості «знайти спільну мову».

    В ДУСю він пішов «як камікадзе», бо «благородну справу» мав почав хтось робити…

    З’ясовуючи політичну амбіцію Аверченка, у журналістів на отримання зрозумілої відповіді не вистачило здібностей. Принаймні, автор цих рядків так і не «догнав», у якому політичному амплуа бачить себе Аверченко – нардепа від «нової партії», голови ОДА чи бізнесменом. Принаймні, на кожній попередній посаді він спричинив немало користі і добра:

    - Задолженность по земле вашого предприятия «Аврора» 400 тысяч. Закрывать будете?

    - Это тяжелый вопрос, закрывать обязательно будем, - чітко відрапортував колишній військовий.

    Але найбільш відомий Сергій Аверченко став відомим на Майдані і навіть далеко за його межами через дрова:

    - Майдан вивчив як мене звати після того, як привіз дрова. Сім машин дров провезти було нереально, тому я дав на підтримку 5 канал і автомайдан.

    - Вы не прошли партийной люстрации и Вас обвинили в связи с «Батькивщиной».

    - Такого поняття як люстрація в «Ударі» не було і не буде. А те що сказав Каплін – брехня.

    Насамкінець журналісти зрозуміли, що чергова «таємниця» Аверченка – це розмір хабарів, які пропонують на тих посадах, де він працював. Тому вже не працює, але це вже нова державна таємниця.

    ВідповістиВидалити
  37. Головою Чернігівської ОДА буде Сергій Берестовий?


    За даними сайту Siver.com.ua новим головою Чернігівської обласної державної адміністрації Президент призначить відомого підприємця Сергія Берестового. Вірогідність такого призначення дуже висока з ряду причин.

    Ні для кого не секрет, що особливу близькість з чернігівців до нового глави держави має народний депутат Владислав Атрошенко, що яскраво було видно і під час передвиборчого туру Петра Порошенка на Чернігівщину. Але сам В.Атрошенко не виявляє бажання очолити адміністрацію, тим паче, що його призначення викликало б невдоволення активної частини громадян - В.Атрошенко входив до фракції Партії регіонів і навіть голосував за диктаторські закони 16 січня.

    Серед кола наближених до В.Атрошенка осіб лідерські амбіції має Олег Обушний, який працював першим заступником голови ОДА після перемоги на виборах Віктора Ющенка, а донедавна був керівником чернігівської дирекції "Укрпошти". Передбачаючи це, новостворена громадська організація "ГрІм" в першому ж своєму зверненні уже виступила проти Олега Обушного, хоча він не вів останнім часом активного політичного життя. Удар, що називається, на випередження. Таким чином, ця організація, утворена деякими членами штабу національного спротиву, проявила свою близькість до основного опонента В.Атрошенка в Чернігові - народного депутата - бютівця Валерія Дубіля. Останній, до речі, встиг звільнити О.Обушного з пошти і поставити свою людину - Ярослава Рутара, що начебто очолив якийсь протимошенківський Рух опору. Щоправда, того Руху ніхто не бачив, та менше з тим...

    Зважаючи на обмеженість кола значимих фігур навколо В.Атрошенка, новим головою ОДА, швидше всього, буде призначений Сергій Берестовий. Вірогідність цього призначення буде визначатися акціями протесту проти його будівництва біля "Дружби" - команда В.Дубіля буде й тут активно діяти, якщо переговори з С.Берестовим не дадуть результату.

    Сергій Берестовий є відомим підприємцем, бізнес якого раніше зосереджувався навколо страхової компанії "Саламандра", а зараз - навколо розмитнення. Він також є фактичним власником підземного торгового центру "Акваріум" біля "Дружби", а його дружина - власницею кафе "Дитинець". Неодноразово був депутатом облради, а також заступником голови ОДА з фінансових питань при В.Атрошенку у 2005 році. Нині - голова ради підприємців при обласній державній адміністрації.

    ВідповістиВидалити

  38. Народний депутат України Владислав Атрошенко, що був обраний по 206 в.о. Чернігівщини написав заяву про складання депутатських повноважень.

    Відповідний документ він оприлюднив на своїй сторінці в фейсбук.

    Свої дії політик обґрунтував бажанням пришвидшити проведення позачергових виборів до парламенту.

    "Написав та зареєстрував заяву про складення повноважень народного депутата України. Переконаний, в країні повинні відбутися позачергові вибори! Про них потрібно не говорити, а не боятися йти на них та чесно звітувати про свою роботу.", - зазначає політик

    Водночас сьогодні, 18 червня , проект постанови про дострокове припинення повноважень Верховної Ради сьомого скликання зареєстровано в парламенті.

    Відповідний проект №4107а зареєстрували 18 червня Віталій Ковальчук (УДАР), Олег Тягнибок ("Свобода"), Сергій Соболєв ("Батьківщина") та позафракційний депутат Олег Ляшко.

    Документ передано на розгляд керівництву.

    Як відомо, дострокові вибори парламенту були однією з вимог протестувальників на Майдані.

    ВідповістиВидалити
  39. Керівник самооборони Майдану очолив громадську безпеку УМВС


    Наказом МВС України виконуючим обов’язки заступника начальника УМВС України в Чернігівській області – начальником міліції громадської безпеки призначений підполковник міліції Альохін Едуард Володимирович.

    Про це повідомляє СЗГ УМВС в Чернігівській області.

    Едуард Володимирович народився в Чернігові 11 жовтня 1968 року. Навчався в Чернігівському державному педагогічному інституті, звідки був призваний до лав збройних сил СРСР. Закінчив навчання в інституті у 1992 році - вже після демобілізації.

    Службу в органах внутрішніх справ розпочав у серпні 1992 року на посаді оперуповноваженого карного розшуку лінійного відділу внутрішніх справ на станції «Чернігів».

    Обіймав різні посади в карному розшуку Чернігівського районного відділу та Чернігівського міського управління.

    В 1998 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство».

    З 2002 року - заступник начальника управління карного розшуку УМВС.

    В березні 2005 року був призначений на посаду начальника Чернігівського міського відділу.

    За час служби неодноразово заохочувався - відзнакою президента України медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, нагрудними знаками МВС “За відзнаку в службі „ ІІ та І ступенів, почесним знаком МВС України, відзнакою МВС України „За доблесть, відвагу в службі карного розшуку” ІІ та І ступеню.

    Вчора на засіданні обласного штабу національного спротиву Едуард Альохін запевнив присутніх у своїй готовноісті до співпраці з українськими громадськими організаціями з метою забезпечення належного громадського порядку. Едуард Альохін тривалий час очолив самооборону чернігівського Майдану і входить у штаб національного спротиву.

    ВідповістиВидалити
  40. Люстраційний комітет пропонує відсторонити від влади Турчинова і Наливайченка


    Комітет з питань люстрації пропонує не допускати до державних посад колишніх комуністів, КДБістів та корупціонерів.

    Про це заявив на брифінгу у середу голова комітету Єгор Соболєв, пише ZIK з посиланням на Українську правду

    За його словами, йдеться насамперед про посади в судах, прокуратурах, правоохоронних органах та інших силових структурах.

    Він нагадав, що прийняття на роботу має відбуватись за результатами відкритих конкурсів.

    «Але право подавати заявку не повинні мати колишні начальники комсомольських і компартійних організацій в Радянському Союзі. Ця тема актуальна і зараз. Ідеться, наприклад, про Олександра Турчинова, Олександра Єфремова та ще цілу низку людей», – розповів Соболєв.

    «Також ми пропонуємо заборонити брати участь у конкурсі людям, які працювали в КДБ, були агентами КДБ, або навчались у його школах. Під таку категорію, зокрема, потрапляє нинішній глава СБУ Валентин Наливайченко. І киньте в мене камінь, хто вважає, що він працює ефективно, і СБУ під його керуванням забезпечує країні результат», – додав він.

    Також, за словами Соболєва, брати участь у конкурсі пропонується заборонити колишнім очільникам держорганів, які під час революції не пішли з посад, тим, хто підтримував анексію Криму та порушення територіальної цілісності і тим, хто «не може пояснити джерела своїх доходів, та доходів своєї сім’ї».

    На запитання про те, що таке рішення може призвести до того, що можна буде не назбирати достатньої кількості професіоналів на держпосади, Соболєв навів приклад Чехії, коли спецслужбу країни створили заново і «першим її очільником був художник».

    «Керівник спецслужби Польщі розповів, що брав на роботу журналістів, які працювали набагато ефективніше, і тепер спецслужба користується найбільшою довірою серед громадян», – заявив Соболєв.

    «Люди на Майдані не зробили важливого кроку: вони привели до влади нинішніх керівників, але не пішли керувати цією державою. Я говорив, що таким чином ви ніколи не виграєте», – додав він

    ВідповістиВидалити
  41. Прокуратура криво в’яже...

    Члени обласного штабу національного спротиву звернулися до прокурора області Володимира Стеценка з проханням перевірити відомі штабу факти діяльності начальника департаменту культури, туризму, національностей і релігії Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Мойсієнка.

    Ці факти відомі всім діячам культури. Ми їх назвемо разом з відповіддю заступника обласного прокурора В.Кривов’яза, у якій заявлено, що «доводи, викладені у зверненні, не знайшли свого підтвердження». Ну-ну.. С.Мойсієнко на нараді в департаменті повідомив керівникам підрозділів, що, мовляв, прокуратура перевірила його і тепер можна працювати далі. Ми так не думаємо...

    Перше: автобус департаменту «Неоплан» використовувався для поїздок бюджетників на Антимайдан. Прокуратура пише: «У зв’язку з відсутністю фінансування на пальне та несправністю гальмівної системи з 15. 11. 2013 року не експлуатувався». А до середини грудня Антимайдану не було? А хіба бюджетників начальник департаменту міг направляти тільки на цьому автобусі? Це не відповідь, це - відписка.

    Друге: С.Мойсієнко позачергово отримав квартиру на Масанах, продав її і купив особняк на Олександрівці, який за своєю ціною не відповідає рівню доходів начальника департаменту. Прокуратура пише, що квартиру отримано в порядку черговості – ага, готувалася для голови ОДА Володимира Хоменка, віддали (чи продали?) Мойсієнку – і це в порядку черги, авжеж. Про особняк начальника департаменту прокуратура взагалі не пише. Живе чоловік – і хай живе! Аби не на крадене! І по особняку Мойсієнка видно яка в нас бідна культура, що живе на державні дотації...

    Третє: частину відомчого гуртожитку обласного науково- методичного центру культури і мистецтв, відремонтованого за рахунок бюджету на суму 400 тисяч, надано в приватне володіння синові начальника департаменту культури, що працює рядовим працівником театру. Заступник прокурора запевнив, що гуртожиток лишається відомчим – хто ж сперечається? Але яка площа до і після керування Мойсієнком?

    «Рішення про надання дозволу на приватизацію Мойсієнку С.М. та членам його родини не приймалося», - пише заступник прокурора В.Кривов’яз. Це добре. Але прокуратура не відповіла на логічне питання – а чому ж тоді там живе, у відокремленій частині гуртожитку син начальника? Може, штабу зробити туди екскурсію? Чи може прокуратура насміхається з працівників культури і перш за все ОНМЦ, які на власні очі бачать хто там живе і в яких умовах? Чи їм краще не вірити очам своїм?

    Четверте: Черкаською областю місту Батурину було подаровано професійну сцену. Вона єдина в області за своєю унікальністю. Штаб просив перевірити прокуратуру – яким чином професійна сцена опинилася у приватного підприємця Романова і чому тепер департамент культури орендує за бюджетні кошти подаровану сцену? Прокуратура каже – така сцена Батурину не дарувалася. Ага, а у філармонійному центрі чому так довго валялася – крадена чи що?

    Схоже, що прокуратура і перевірки не робила – можливо, листа написали в департамент культури, а там швиденько відповідь потрібну написали, заступник прокурора підписав і хай пан Мойсієнко продовжує дерибанити бюджетні кошти?

    Штаб буде вживати свої кроки громадського впливу, щоб не тільки звільнити департамент культури від такого керівника, але й змусити правоохоронців працювати по-новому, тобто по закону. Так вимагає Майдан. Досить прикривати корупцію!

    А ще штабу дуже хочеться побачити вистави чи концерти, музичні твори чи оперні арії, за які пан Мойсієнко отримав від влади звання заслуженого діяча мистецтв.

    Прес- служба обласного штабу національного спротиву.

    Опубліковано в "Люстраційному бюлетені".

    ВідповістиВидалити
  42. Штаб спротиву запрошує Володимира Івашка прозвітуватися.

    Чергове засідання обласного штабу національного спротиву вирішило звернутися до голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка та його заступників - Сергія Журмана і Костянтина Лубенцова з пропозицією прозвітувати про свої 100 днів роботи на керівних посадах, куди їх рекомендував штаб.

    Також вирішено порадити й іншим керівникам, які отримували голос довіри від штабу, прозвітуватися - першому заступнику міського голови Миколі Миргородському, секретарю міської ради В.Кухарю, прокурору області В.Стеценку та іншим. "Майдан змінив суспільство і звіт перед громадськістю державного чиновника має стати нормою" - наголосили у штабі.

    Також штаб, заслухавши інформацію Сергія Берестового, який з обуренням виступив проти згадки його прізвища в контексті люстрації, ще раз підкреслив: обласний штаб національного спротиву, який виконує функції громадського люстраційного комітету, не розглядав питання про внесення С. Берестового до люстраційного списку, адже ми переконані, що люстрації підлягають державні чиновники, а не підприємці. Відповідальність же за заяви про внесення когось у якісь списки лежить на тих організаціях та особах, які ці заяви поширюють. Штаб до таких заяв стосунку не має.

    Василь ЧЕПУРНИЙ, керівник прес- служби обласного штабу національного спротиву

    Уточнення: запрошення прозвітуватися голові ОДА В.Івашку направлене штабом з призначенням дати і часу - 26 червня, о 17 годині, в приміщенні штабу (вул.Шевченка, 7).

    ВідповістиВидалити
  43. Кадрове рішення буде скоро.

    "Дійсно, наступного тижня Чернігівщину чекають важливі кадрові рішення" - так прокоментував статтю з нашого сайту "Віктор Лазар знову хоче влади!" перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола.

    Він розмістив статтю з нашого сайту у себе на сторінці в мережі Фейсбук.

    Мова йде про тиждень, що почався сьогодні. Кадрове рішення, за нашими даними, можливе вже завтра, 24 червня. І воно буде несподіваним для багатьох.

    На сьогодні група народного депутата Валерія Дубіля відстоює кандидатуру діючого голови обласної адміністрації Володимира Івашка, який і формував владну команду. Нагадаємо, що призначення багатьох осіб відбувалося за наполяганням Валерія Дубіля і саме він на штабі національного спротиву брав на себе відповідальність за ці призначення. Штаб тричі проводив прес- конференції, де висловлював незгоду з багатьма кадровими призначеннями цієї команди та відсутністю кадрових змін на багатьох посадах. Досить сказати, що за нашими даними радником Володимира Івашка досі працює Микола Стрілець - колишній перший заступник голови ОДА.

    Друга кандидатура, відстоювана групою Юрія Тарасовця - лідера міського "УДАРУ" та підприємця, - Сергія Берестового.

    Третя - Віктора Лазаря, який начебто представляє також "УДАР", але насправді заявляє про припинення своїх стосунків з цією партією слідом за колишнім народним депутатом і колишнім головою обласного "УДАРУ" Сергієм Аверченком.

    Проте, за нашими даними, головою обласної адміністрації може стати зовсім несподівана особа.

    Василь ЧЕПУРНИЙ.

    ВідповістиВидалити
  44. Штаб спротиву голови ОДА не дочекався

    Вважаючи, що всі державні чиновники повинні звітувати про свою роботу, обласний штаб національного спротиву запросив голову обласної державної адміністрації Володимира Івашка прозвітувати про свої 100 днів на відповідальній посаді. На жаль, штаб такої зустрічі не дочекався. Як і журналісти, що протягом години чекали звіту голови ОДА.

    Спершу прийшла помічниця голови і повідомила, що голова ОДА проводить дві наради з представниками районів і коли зможе - підійде на засідання штабу. Протягом години, значить, наради не закінчилися.

    Коли ж члени штабу вже розійшлися, голова вирішив все ж провести таку зустріч і декого з членів штабу на зустріч з головою ОДА запросили. За яким принципом здійснювався відбір слухачів звіту - невідомо. Все це схоже на примітивні підкилимні ігри, а не на відверту політику Майдану.

    Питання, які члени штабу хотіли задати голові ОДА, будуть тепер вимушено озвучені заочно - в засобах масової інформації та на мітингах, які, очевидно, доведеться поновлювати...

    Нагадуємо, що Володимир Івашко був призначений на свою посаду за рекомендацією обласного штабу національного спротиву під особисту відповідальність народного депутата Валерія Дубіля.

    Марко ХАРКО

    ВідповістиВидалити
  45. Кадрові розклади: Обушний, Берестовий, Лазар

    Обіцяного на минулий вівторок кадрового рішення по голові Чернігівської обласної державної адміністрації не сталося. Причин цьому є кілька, але відсутність взагалі кадрових рішень Президента починає вже напружувати політичні кола: крім голови Нацбанку, міністра закордонних справ та Генерального прокурора, які були не найгіршими, Президент так нікого досі й не змінив...

    Однією з причин відсутності рішення є ще й те, що клани активізувалися у боротьбі за президентське рішення.

    Наразі на столі в секретаріаті Президента тасуються 5 кандидатур: дві нам невідомі, а три наступні - Владислав Атрошенко робить ставку на Олега Обушного, який був у нього першим заступником, та можливо (при підтримці "УДАРу") робить запасну ставку на Сергія Берестового, який також був заступником за недовгого головування Атрошенка в ОДА.

    Ще одна кандидатура - Віктор Лазар. Він не може пропонуватися "УДАРом", бо членство його там номінальне і, до того ж, він заплямував себе соратництвом з Сергієм Аверченком, який є фігурою небажаною для "УДАРу", звідки він вийшов. Вийшов, ставши завдяки "УДАРу" народним депутатом...

    Сергій Аверченко намагається вигулькнути в новій політичній силі і вже брав участь у прес- конференції "Сили людей" - аморфної структури, що вже тривалий час безуспішно намагається кристалізуватися, як партія без лідера.

    Віктор Лазар на базі керованої ним асоціації роботододавців також намагається вступити в якусь нову політичну силу. Його кандидатура в Адміністрації Президента, швидше всього, лоббіюється Михайлом Чечетовим.

    Але після того, як Сергій Аверченко з Віктором Лазарем закрили газету "Сіверщина" - символ націонал-демократії Чернігівщини, довіри їм не буде ні від політиків української орієнтації, ні від журналістів. "Просвіта" має всі підстави заявляти, що ліквідація найстарішої української газети Сіверщини сталася руками Лазаря та Аверченка за командою з регіоналівської адміністрації.

    ...Зрештою, призначення, яке знову перенесено на вівторок- середу, не є таким принциповим, якщо дійсно буде реформа влади. І тоді ключовою фігурою стає голова обласної ради Микола Звєрєв. Що вельми псує карти двом головним кланам Чернігівщини.

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити
  46. Люстраторів багато - люстрації нема...

    Ряд чернігівських медіа повідомили про утворення якогось люстраційного об'єднання, керованого екс- чиновником та відомим політтехнологом сумнівної репутації. У зв'язку з цим прес- служба обласного штабу національного спротиву уповноважена пояснити позицію штабу.

    Громадську люстрацію можуть проводити будь-які партійні чи громадські структури. Але тільки обласний штаб національного спротиву, як єдиний орган, що представляє чернігівський Майдан, має моральне право виступати від імені всієї небайдужої чернігівської громадськості. Саме штаб, у який входять представники партій та грмоадських організацій, які не побоялися виступрити проти режиму Януковича, виробив критерії громадської люстрації, формує люстраційний список, вимагає звіти від деяких чиновників, добився звільнення кількох недостойних осіб із займаних посад, видає "Люстраційний бюлетень".

    В той же час ми із задоволенням сприймемо факти, аргументи, свідчення про зловживання тих чи інших чиновників, якщо їх подадуть на громадський розсуд ті чи інші організації і готові будуть довести їх правдивість. Саме про це і говорили на зібранні новітніх люстраторів представники штабу національного спротиву.

    В той же час ми відзначаємо небажання кланів, представлених у Верховній Раді, прийняти Закон про люстрацію, щоб перетворити цей процес із громадської цніціативи Майдану у стабільний процес очищення влади від кагебістів, комуністів та корупціонерів. Тому відставка Верховної Ради і нові вибори є вимогою Майдану.

    Прес- служба обласного штабу національного спротиву

    ВідповістиВидалити
  47. Штаб спротиву готовий допомогти викорінити хабарництво в ДАІ

    Новий начальник ДАІ Чернігівщини Артур Побережець зустрівся сьогодні зі штабом національного спротиву.

    Він представився чернігівському Майдану, який уособлює обласний штаб національного спротиву, та розповів про сьогоднішню ситуацію в ДАІ. Виросла порівняно із загальноукраїнською цифра каліцтв та дорожньо-транспортних аварій. В той же час деякі підлеглі начальники, боячись бути звільненими, ховаються на лікарняному. Члени штабу запропонували дієві засоби боротьби з такими хитрунами.

    В той же час члени штабу попросили припинити тиск на відповідаьних працівників ДАІ Юрія Барана та Олександра Моторного, які у час Майдану допомагали українським патріотам.

    Практично всі члени штабу наголошували на високому рівні корупції в системі ДАІ - скажімо, всім відома "такса" за отримання водійських прав. Це 1200 гривень. І ця практика хабарів уже введена в систему і давно стала звичною. Зі зміною влади нагорі система не змінилася.

    Новий начальник ДАІ Чернігівщини запевнив, що спільними зусиллями це зло буде подолано.

    Прес- служба обласного штабу національного спротиву

    ВідповістиВидалити
  48. ПРАВИЙ СЕКТОР. ЧЕРНІГІВ
    "Цих усіх на фронт!" Приблизно так, поклавши на стіл список із 230 осіб, сказав виконуючий обовязки голови ОДА Володимир Івашко обласному воєнкому Костянтину Нікуліну. "І не просто в зону АТО, а в саме пекло!" - А як я цікаво це зроблю? - поцікавився воєнком. - Більшість із них не призовного віку, або вийшли з такого, або мають якісь проблеми зі здоровям? - Мене не цікавиь як! Зроби!" Що ж це за двісті тридцять осіб, список з якими впав на стіл воєнкома? А це - список активістів, майданівців, націоналістів, які залишилися в Чернігові прикривати тил своїм товаришам, брати за жабри корупціонерів при владі, допомагати своїм товаришам на фронті гуманітарно, охороняти Чернігівщину від сеператистів і путінських головорізів. Звісно, про форму діалога ми можемо тільки здогадуватися як і про інтонації, але те, що така розмова була і що після неї Костянтин Нікулін потрапив у немилість до пана Івашка - це факт. Як і той факт, що обласна влада ставить палки в колеса аби не дозволити нам сформувати батальйон територіальної оборони "Північ". Це при тому, що ми відмовляємось від зарплат, а вимагаємо елементарного забезпечення амуніцією та зброєю і готові охороняти рубежі Чернігівщини хоч завтра. Нова влада боїться нас, але ми не боїмося її. Нова влада вигадує будь-які приводи (приміром обшуки в гаражі командира ПЧС), стеження за нашими активістами, прослуховування телефонів тощо для того, щоб дискредитувати нас. дискредитувати, бо ми являємо для них більшу небезпеку, ніж сеператисти та "зелені чоловічки". Івашко каже, що сил територіальної оборони достатньо і посилається на міліцію, яка вчора нам охоче чухала спини гумовивими палицями та лікувала нежить тереном-4. Била і травила нас, але не його і не їхню команду держиморд. Звертаючись до пана Івашка, ми би хотіли застерегти його від будь-яких подальших провокацій в адресу патріотів. По-друге, припинити заважати створенню батальйону "Північ". Пригадати кого він просив допомоги в час, коли не міг опертися на міліцію, хто патрулював місто і прикривав гральний бізнес та алкоточки... Пане Івашко, наші бійці на Сході будуть не вічно. Колись вони повернуться і спитають чому 13 та 41 батальйони територіальної оборони відправили в зону АТО з голою дупою, в той час як на Іванофранківщині голова ОДА не пустив своїх бійців доки не одягнув і не озброїв їх як належить. 13 батальйон там вже три місяці без ротації. Ви заявляли, що бійці під вашою опікою. Оце так ви турбуєтесь про увірених Вам людей. На щастя вони знають, що винен не тільки Нікулін. Ми з ними щодня спілкуємось. Не забувайте, що ви лишень тимчасовий керівник. ТОму як прийшли так і підете. Останнє китайське попередження. На фото Володимир Івашко з генієм темників та технологом обласного осередку ПР Миколею Стрільцем. Політика політикою ,а бізнес треба налагоджувати

    ВідповістиВидалити
  49. Прокурор вимагав хабаря
    Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ припинили протиправну діяльність працівника органів прокуратури, який вимагав неправомірну вигоду від інспектора виправної установи Державної пенітенціарної служби.

    Встановлено, що прокурор, зловживаючи службовим становищем, вимагав 12 тисяч гривень за непритягнення інспектора УДПтСУ до кримінальної відповідальності за порушення, що призвели до надзвичайної події у пенітенціарній установі області. На вимогу працівника прокуратури гроші суму перераховано на відповідний банківський рахунок.

    14 липня ц.р. у рамках кримінального провадження, відкритого Генеральною прокуратурою України за матеріалами УСБУ, зловмисника було затримано у Києві.

    Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

    Прес-група Управління СБ України
    в Чернігівській області

    ВідповістиВидалити
  50. Штаб затвердив список 11, що не пройшли люстрацію
    Обласний штаб національного спротиву після тривалого обговорення, вивчення всіх доступних обставин, запитів до відповідних структур влади затвердив список з 11 прізвищ чиновників, які не відповідають критеріям люстрації і повинні бути звільнені. А їх діяльність має бути розслідувана.

    Першим у списку стоїть Микола Стрілець - він був фактичним керівником обласної організації Партії регіонів, головою депутатської фракції ПР у обласній раді, організатором фінансових потоків. Сьогодні він, як це не дивно для нової влади, не звільнений і отримує заробітну плату в обласній державній адміністрації. Чому його не звільняють - штаб хоче дізнатися в голови ОДА Володимира Івашка.

    Другим йде чернігівський міський голова Олександр Соколов, який обіцяв подати заяву та так і не набрався мужності це зробити.

    Третій номер люстраційного списку на звільнення - військовий комісар Костянтин Нікулін. Штаб звернувся до міністра оборони з вимогою його звільнення.

    Четвертий номер - начальник обласної податкової Лаврешов, що теж набрехав про заяву на звільнення і якого покривають деякі високі обласні чиновники із нової влади.

    П'ятий - начальник дільниці благоустрою міської ради Артем Стах. Про нього було вміщено достатньо публікацій і представники штабу уже ходили до нього на зустріч з вимогою подати добровільно заяву.

    Шостий, відставки кого добивається штаб національного спротиву, - генеральний директор обласної телерадіомовної компанії "Сівер- центр" Аркадій Білібаєв. Штаб має докази не тільки підтримки ним режиму Януковича, але й зовсім не державницької позиції в сучасній інформаційній війні з Росією.

    Сьомий номер, кого треба відправляти у відставку - начальник міського управління освіти Володимир Купріяненко. Вимогу про звільнення штаб уже йому поставив.

    Восьмий - начальниця відділу міської ради, відома активістка антимайданів Людмила Скоробагатько. Штаб тільки зараз включив її до списку, але має намір домогтися відставки за цинічну підтримку режиму Януковича.

    Дев'ятий - і його тільки зараз включено до списку з вимогою відставки - начальник департаменту культури, туризму, національностей і релігії Сергій Мойсієнко. Штаб вирішив звернутися до Генеральної прокуратури з проханням розслідувати його діяльність.

    Десятий фігурант списку - начальник державної виконавчої служби Олег Шерман. Попри намагання деяких членів штабу захистити О.Шермана з якихось своїх меркантильних інтересів, загалом штаб проголосував за його звільнення. Хоча б за невиконання рішення судів про знесення намету московської церкви біля Катерининки.

    Одинадцятий у списку - заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, попри те, що конкретних претензій до нього не висунуто. Але штаб вважає, що ті діячі, які ведуть свою політичну біографію ще з часу КПРС, повинні звільнити місце для нових політиків.

    Прес- служба обласного штабу національного спротиву.

    ВідповістиВидалити
  51. Якщо ти давав мзду лікарю або вчителю, то назви конкретне прізвище, побачив би ти в якій хаті я живу, як звожу кінці з кінцями і з техніки у дворі радянський велосипед. Якщо ти даєш хабарі, значить рило у пушку, маєш дебіла або сам такий, неси сюди, але заткни рота.

    ВідповістиВидалити
  52. Мер, якому Ляшко обіцяв відірвати яйця за хабар, не сидітиме.

    Мер Щорса хабар брав, однак сидіти не буде. Роману Зубу присудили 2 роки позбавлення волі, але з іспитовим строком. Крім того, ще рік чиновник не зможе займати керівні посади. Та й взагалі позбувся рангу посадової особи місцевого самоврядування.

    Однак прокуратуру такий вирок не задовольняє.

    Державним обвинуваченням доведено в суді вину міського голови одного з районних центрів області в одержанні неправомірної вигоди. Грошові кошти в сумі 18 тис. грн. ним взято за сприяння у прийнятті виконкомом міської ради рішення про визначення місця розташування тимчасового майданчика для роздільного сортування твердих побутових відходів на території полігону твердих побутових відходів.

    Вироком місцевого суду від 8 серпня посадовця визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). Призначене судом покарання — 2 роки позбавлення волі з позбавленням на 1 рік права займати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, та з іспитовим строком в 1 рік; позбавлення 7 рангу посадової особи місцевого самоврядування.

    У зв’язку з м’якістю призначеного покарання прокуратурою області готується апеляційна скарга, - заявляє прокуратура Чернігівської області.

    Нагадаємо, в березні цьго року мера Щорса, який є також членом Радикальної партії, Романа Зуба затримали на хабарі в 15 тисяч гривень.

    ВідповістиВидалити
  53. Фермер звинуватив у хабарництві заступника голови ОДА

    Заступник голови Чернігівської облдержамдіністрації Костянтин Лубенцов каже, що це неправда!

    Ще минулої неділі на зустрічі голови обласної ради Миколи Звєрєва з фермерами та активістами Семенівського району фермер Іван Марахонько звинуватив заступника голови обласної адміністрації Костянтина Лубенцова у вимаганні хабара.

    Фермер із Радомки Семенівського району Іван Марахонько : «Мені не оформляють документи на оренду земель запасу і держрезерву – я приїхав розбиратися в управління Держкомзему і заступник начальника Орлова сказала, що ці всі питання вирішує заступник голови адміністрації Костянтин Лубенцов. Під час розмови він сказав, що вирішує для багатьох це питання, а нічого не має. У приймальні його помічник намалював цифру 80 доларів за гектар».

    Голова Семенівської районної адміністрації С.Деденко також говорив: «Нічого не міняється – система яка була, така й лишається!». Обурювалися відсутністю змін, за які стояв Майдан і голова Семенівської районної ради Василь Малкович і фермер Юрій Сенько. Останній іронічно подякував новій владі, що аж на 20 доларів зменшила розміри хабарів і запевнив, що третій Майдан буде. В тому числі і проти тих, з ким разом стояли на Майдані.

    Пройшов тиждень і жодної реакції від обласної адміністрації та партії «Свобода», яку представляє звинувачений у хабарництві Костянтин Лубенцов, не помітно.

    Тож на засіданні обласного штабу національного спротиву, коли слухався звіт заступників голови ОДА про роботу за 100 днів, депутат обласної ради Володимир Лобосок заявив, що до Лубенцова є питання по вимаганню хабара. У відповідь Лубенцов запевнив, що він ніколи не їздив у Семенівський район. Йому підказали, що це було в його приймальні, нащо він запевнив що ні він, ні його помічник не міг малювати жодних цифр, щоб вимагати хабара.

    Проте питання так і залишилися – оскільки є таке серйозне звинувачення, яке прозвучало на засіданні в обласній раді, та стосується заступника голови ОДА, то і він сам, і прес- служба ОДА (вона взагалі щось робить?), і департамент інформаційної політики, і спецслужби, що займаються питаннями корупції, давно б мали уже дати відповідь. Проте її нема. А чутки ширяться, підриваючи авторитет нової влади.

    …А на засіданні штабу ряд його членів заявили заступникам голови ОДА Сергію Журману та Костянтину Лубенцову: «Хлопці, ви прийшли на ці посади у інородне середовище і думаєте, що воно саме по собі зміниться? Чому нема кадрових змін? Чому нема зламу системи?

    Від того, що ви особисто сіли в ці крісла – влада не змінилася».

    Схоже, питання риторичні.

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити


  54. Люстратори шукали Соколова

    Сьогодні представники Чернігівської територіальної люстраційної комісії, "ГРІМу", Самооборони, "Демальянсу" зайшли до чернігівського міського голови Соколова з вимогою його відставки.

    З'ясувалося, що міського голови немає на своєму місці. Він, начебто, у відпустці. Навіть показали його розпорядження, правда, без підпису. Одним словом, дізнавшись від зрадників, що ми до нього зайдемо «у гості» - втік. Про це пише на своїй сторінці в мережі Фейсбук ведучий майданівських мітингів Олександр Бондарев.

    Олексій Корж заявив, що за такі дії, коли війна на порозі, а командир Чернігова тікає - за таке розстрілюють.
    Також, він додав, що Соколов є в люстраційному списку, і представники громадськості зроблять усе для того, аби такі дезертири не повернулися на свої робочі місця.

    Прихід люстраторів до Соколова свідчить про втрату впливу на активну протестну чернігівську громадськість народним депутатом Валерієм Дубілем, адже це його команда відмовилася домагатися відставки Соколова.

    ВідповістиВидалити
  55. Вигнання Чечетова як вигнання біса

    У Ладинці Чернігівського району зі шкільної лінійки вигнали одіозного нардепа - регіонала Михайла Чечетова, більше відомого як шлагбаум. Бо ж саме він семафорив підлеглим нардепам - регіональщикам як голосувати.

    Поетеса Олеся Мамчич та її чоловік криками вигнали цього діяча з сільського першовересневого заходу. Важливо, що це зробили люди не місцеві. Селяни ж бояться досі. Правда, потім підходили і казали: "Так йому і треба!". Але ця дуля в кишені - триваюча хохляцька риса, яку ні Майдан, ні війна не витравили...

    Сільська головиха Олена Хоменко усовіщала крикунів - мовляв, як вам не стидно, він же подаруночки привіз, газ у село провів...

    Це ще один приклад хохляцтва, що його має витравити Революція Гідності. Адже за подаруночки продаватися - має бути гидко. Нардеп, партія якого привела до влади кримінального злочинця, яка висмоктувала ресурси України для зажерливих януковичів, пшонок, захарченок, ахметових, пінчуків, яка принесла на землю Донбасу війну, яка віддала Росії Крим, такий нардеп має бути вигнаний не тільки з Ладинки, але й з Верховної Ради.

    І щастя яке - газ він у село завів? Траншеї рив, ага, свої гроші депутатські туди вклав... Скільки ми будемо слухати оці брехні? Та й не обов'язок це депутата, а злочин - витрясати гроші на одне село, яке догодило, замість комплексної програми розвитку сіл. А оте хворобливе нав'язування всім селам і хуторам російського газу взагалі є економічно- політичним злочином. Бо саджає селян на газову наркотичну голку. Замість розвитку енергоощадних технологій - скажімо, у тій же Ладинці повно верболозу (село на Десні), багато лісу і спокійно можна організувати опалення села природнім своїм ресурсом. А не віддавати гроші Росії і залежати від шизофренічних милостей сусіда - агресора.

    Вигнали Чечетова з Ладинки - і гнати треба чечетових по всій Україні. Бо "немає злому на всій землі безкінечній веселого дому" (Тарас Шевченко). А сільська голова Ладинки Олена Хоменко добре що вдягла на свято вишиванку. Але українство не тільки в орнаменті, але і в способі мислення та дії.

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити
  56. Виконком відправили у відставку, а голова відправився у ...АТО

    Чернігівська міська рада 9 вересня на позачерговій сесії «для забезпечення якісних змін у владі» відправила у відставку весь склад свого виконавчого комітету.

    За рішення про відставку проголосували 29 депутатів.

    Також депутати підготували проект рішення про відставку мера Чернігова Олександра Соколова у зв’язку з неналежним виконанням обов’язків, однак через недостачу голосів (необхідно 34 голоси) не включали це питання до порядку денного.

    До складу виконкому входять 9 людей: мер, 5 його заступників, секретар міськради, голова фонду комунального майна й директор приватного підприємства.

    Міський голова Олександр Соколов напередодні сесії демонстративно поїхав у зону АТО. Для чого? Що він там вирішить? Хіба буде знов розказувати про свою дружбу з росіянами? та може знову направить листа дружби у Псков?

    Взагалі вся гра з відставкою схожа на розроблений сценарій. адже команда народного депутата Валерія Дубіля була категорично проти відставки Соколова, отримавши посади першого заступника голови та секретаря ради. Навіть напередодні сесії фракція "Батьківщини" у міській раді проводила прес- конференцію, доводячи, що Соколова можна перевиховати, а не відставляти.

    Проте наступні вибори диктують іншу логіку політичної гри...

    ВідповістиВидалити
  57. Страйк у Семенівці!
    Працівники Семенівського агролісгоспу провели попереджувальний страйк

    До цього їх змусила ситуація, що склалася на підприємстві. На час лікарняного, в якому знаходився керівник агролісгоспу Микола Кулак, з обласного центру йому було терміново призначений заступник — Володимир Никончук.

    Як кажуть працівники підприємства, всього лише за місяць перебування на посаді цього горе-керівника підприємству завдано непоправної шкоди через сумнівні контракти, незаплановані вирубки, незрозумілі закупівлі і т.д.

    Тому 11 вересня співробітники підприємства провели попереджувальний страйк з вимогою звільнити пана Никончука і надалі не проводити дії по призначенню керівництва підприємства без погодження з трудовим колективом. Солідарні дії колективу, підтримані профспілкою, дали свій позитивний результат!

    Сподіваємося, що подальше соціальне партнерство призведе до успішного розвитку підприємства та покращення соціальних стандартів працівників!

    Чернігівська обласна організація Профспілки працівників АПК України

    ВідповістиВидалити
  58. Голову ОДА уже хочуть відставити?

    На засіданні президії Чернігівської обласної ради, де формувався порядок денний наступної сесії обласної ради, прийнято рішення про включення питання про звіт голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Івашка.

    «Знаю, що бюджет області недорахується до кінця року півмільярда гривень. У плані роботи обласної ради передбачено звіт голови ОДА. Він має бути, — наполягав заступник голови ради Валентин Мельничук. — Я працював головою ОДА 5 років, звітувався 4 рази, це нормальний процес».

    Арсен Дідур, голова земельної комісії, дивувався, чому частина керівників департаментів ОДА досі працюють у статусі виконуючих обов'язків. Якби він ще подивувався чому досі працюють адепти режиму Януковича, які возили "тітушок" на Антимайдан... Взагалі кадрові зміни у виконавчій владі зупинені фактично рішенням самого Володимира Івашка, адже два його заступники позбавлені права самостійно визначати хто працюватиме у їх підпорядкуванні.

    Також не призначено керівника головного управління державного земельного агентства. Крім того, голова бюджетної комісії Валентин Запорожчук згадав, що вже кілька місяців не працює Валерій Дудко, який керував Департаментом фінансів впродовж багатьох років.

    Володимир Івашко так відповів на закиди депутатів: "Виконавча влада працює. Шукаємо шляхи віднайти кошти для бюджетників. Є вже навіть законопроект про виділення 150-ти мільйонів. Я довів до відома керівників держави про необхідність вирішити дві найболючіші проблеми. Перша — це повернення чернігівських батальйонів територіальної оборони. Друге — надання субвенції області для виплати заробітних плат бюджетникам. Останню проблему ми самотужки не витягнемо. Вже є доручення від Прем'єр-міністра Яценюка Міністру фінансів віднайти кошти».

    Сподіваємося, що хоч перед депутатами Володимир Івашко прозвітує, а не так як перед обласним штабом національного спротиву, коли відібрали для слухання "звіту в його кабінеті" тільки прихильників Валерія Дубіля...

    Іван ПОБИВАН

    ВідповістиВидалити

  59. Семенівська мітла для Рибакова

    Сьогодні в Семенівці був проведений мітинг з вимогою люстрації кандидата в депутати до Верховної Ради Ігоря Рибакова. Ініціювали дану акцію Семенівське громадське об’єднання "Майдан", громадські та партійні організації районів 207-го виборчого округу.
    В цьому заході взяли участь представники громад Семенівського, Новгород- Сіверського, Корюківського, Коропського, Городнянського, Сосницького районів та Чернігова, представники громадської організації «Грім» Чернігова, обласної люстраційної комісії, голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв. Для того, щоб дана акція не перетворилась в піар партій та кандидатів до слова запрошувались представники громад та громадських організацій. Що ж спонукало людей в депресивному північному виборчому округу вийти на мітинг?

    Виступаючими було зазначено, що за останній рік наша країна пережила багато складних, важких подій. Відбувся другий Майдан, результатом якого стало повалення режиму Януковича та Партії Регіонів. Потім люди на власні очі побачили, як під впливом інформаційної війни в суспільстві почала розвиватися хвороба сепаратизму. На наших очах у нас силою відібрали Крим. Далі ця пухлина розширилась на південь та схід України, де зараз іде війна з зовнішнім ворогом у особі Путіна. З впевненістю можна сказати, що наша Чернігівська земля не відноситься до зараженої території ані фізично, ані морально! Але починають підіймати голову внутрішні вороги. На сьогоднішній день має місце факт реєстрації кандидата по 207- му виборчому округу Ігоря Рибакова. Саме ці обставини і спонукали громадськість ініціювати сьогоднішній мітинг.
    Хто такий Ігор Рибаков відомо всім не тільки в Чернігівській області, а і в усій Україні. Відомо, що цей одіозний депутат причетний до розвалу опозиційної фракції в Парламенті в угоду Партії Регіонів. Відомо за скільки і як він скуповував голоси депутатів у Верховній Раді. Відомо, що він особисто підтримав прийняття страшних «законів 16-го січня», в результаті чого відбулося загострення на Майдані. Відомо, як зараз він щедро засіває гречкою, чим скуповує голоси виборців.

    Гаслом мітингу стали слова: «Рибакову ганьба, люстрація та метла».

    В зв’язку з тим, що кров з рук не можна змити ані маршрутами автобусів, ані грейдеруванням, ані церквами, мітингуючі прийняли резолюцію:

    1. Звернутись до кандидата в депутати до Верховної Ради України Ігоря Рибакова, з тим, щоб він зняв свою кандидатуру з балотування, оскільки він не має морального права на висування своєї кандидатури до Верховної Ради через те, що є особою, яка за всіма критеріями підлягає люстрації. Вимагаємо від Рибакова не ганьбити своєю присутністю нашу Чернігівську Землю.

    2. Звернутись до Центральної виборчої комісії з вимогою зняти з реєстрації кандидата в депутати до ВР Рибакова, як особу, що причетна до масової загибелі людей під час Майдану 2014 року, внаслідок голосування за диктаторські закони 16-го січня.
    Виявилось, що в Семенівці більше десяти років тому мав місце випадок вручення одним з семенівців Євмененком Миколою метли для Наталії Вітренко, внаслідок чого ця особа відправилась у незворотній політ з політики. Тому була підтримана пропозиція започаткувати традицію, і чергову метлу з написом «Щасливого польоту» вручити пану Рибакову, щоб цією мітлою вимести його з чернігівської землі.

    ВідповістиВидалити
  60. Рибакову запропоновано вибачитись і не йти у Верховну раду

    В Семенівському районі сталась подія, якої не було, мабуть, не тільки в історії Семенівського району, а і всієї Чернігівської області. В суботньому номері районної газети голови районної ради та адміністрації звернулись з відкритим листом до кандидата в депутати на позачергових виборах до Верховної ради одіозного Ігоря Рибакова з тим, щоб той зняв свою кандидатуру з балотування та вибачився перед громадою.

    Відкритий лист народному депутату І.О.Рибакову від голови Семенівської районної державної адміністрації Деденка С.І. та голови Семенівської районної ради Малковича В.В.

    Шановний Ігорю Олександровичу!

    26 жовтня 2014 року відбудуться позачергові вибори депутатів Верховної Ради України, про участь у яких заявлено Вами на зустрічі з жителями Семенівського району.

    Вважаємо, що за час депутатства Ви скомпроментували себе скандалом з так званою «купівлею» депутата Верховної Ради України Р.Забзалюка, а також голосуванням за «диктаторські закони» 16 січня, якими було значно скорочено громадянські права та запроваджені репресивні заходи до простих українців, в тому числі і мешканців Семенівського району. Прийняття цих законів призвело до найгострішого силового протистояння в державі, а протести вийшли за межі Києва та охопили всю територію України.

    Зараз наша країна перебуває в важкому фінансовому стані і, на наш погляд, гречки та медикаментів наразі більше потребує українська армія, а кошти замість організації зустрічей з громадою, оренди та оформлення рекламних щитів доцільно направити на переоснащення котелень бюджетної сфери району, що дасть змогу зекономити значну кількість газу та надати роботу мешканцям Семенівщини, зайнятих на виробництві торфобрикету та в лісовій галузі.

    Ми переконані, що ви несете політичну відповідальність за всі ваші діяння у парламенті та не маєте морального права балотуватися до Верховної Ради України.

    Пропонуємо Вам вибачитись перед громадою, яка Вас обрала та відмовитись від участі у виборах.

    Голова Семенівської Голова Семенівської Райради
    РДА Деденко С.І. Малкович В.В.

    Можна вважати це гарним прикладом для очільників інших районів північного округу Чернігівщини та інших округів, де виставляють свої кандидатури представники колишньої регіональної більшості.
    Приймайте естафету ті, хто шанують себе та честь своїх громад!

    Павло БОНДАРЕНКО, депутат Семенівської районної ради.

    ВідповістиВидалити
  61. Сьогодні визначилися перші дестяки партій та блоків, що йдуть на вибори. Шкода, що партії так і не наважилися на відкриті партійні списки, а тільки використали розмови про них для окозамилювання...

    Партія Юлії Тимошенко "Батьківщина" поставила першим номером списку льотчицю Надію Савченко, а сама Юлія Тимошенко пішла другим номером. До першої дестяки також увійшли депутат Київради Ігор Луценко, Сергій Соболєв, Алена Шкрум, 26 років, навчалася у Сорбонні та Кембриджі, працювала юристом нардепа Ірини Геращенко.
    Також до першої десятки у списку від "Батьківщини" увійшли Вадим Івченко, Григорій Немиря, Іван Крулько, Олексій Рябчин та Ігор Жданов.

    Список "Народного фронту", що ожив після відходу від Юлії Тимошенко її активних соратників очолив прем'єр- міністр Арсеній Яценюк. До списку також увійшли спiкер Верховної Ради Олександр Турчинов, радник мiнiстра внутрiшнiх справ Тетяна Чорновіл, екс-секретар РНБО Андрій Парубій, Андрій Тетерук (комбат спецбатальйону "Миротворець"), глава МВС Арсен Аваков, медiаексперт, екс-заступник секретаря СНБО Вікторія Сюмар, нардепи В'ячеслав Кириленко та Лілія Гриневич, а також комбат Юрій Береза (батальйон "Дніпро-1").

    Олег Тягнибок очолив список "Свободи". Другим номером йде заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський. Далі - віце-прем'єр - міністр Олександр Сич, народний артист Богдан Бенюк, голова харківської "Свободи" Олексій Миргородський, голова волинської "Свободи" Анатолій Вітів, нардеп Олександр Мирний, міністр екології Андрій Михник, нардепи Олег Панькевич та Ігор Мірошниченко.

    Радикальна партія Олега Ляшка оприлюднила свій список: Олег Ляшко, Андрій Лозовий - заступник Ляшка, Сергій Мельничук з батальйону "Айдар", співачка Злата Огневич, юрист Артем Запотоцький, політолог Ігор Попов, командир батальйону "Луганськ- 1" Артем Вітко, пловець Денис Силантьєв, Ігор Мосійчук, волонтер Олена Кошелева.

    У першу десятку пропрезидентсьвого блоку Петра Порошенка ввійшли Віталій Кличко, Юрій Луценко, лікар Ольга Богомолець, віце-прем'єр Володимир Гройсман, лідер кримсько- татарського народу Мустафа Джемілєв, полковник Юлій Мамчур, політик Микола Томенко, письменниця Марія Матіос, журналістка Ірина Геращенко і ідеолог "УДАРу" Віталій Ковальчук.

    ВідповістиВидалити
  62. Для когось несподіваною видалася поява у списку блоку Петра Порошенка до Верховної Ради кандидатур журналістів Мустафи Найєма та Сергія Лещенка. Для мене - давно очікуваною.

    Власне, ці та інші відомі журналісти мали би бути у списках політсил ще на минулих виборах, якби ті сили були дійсно реформаторськими. А так взяли тільки Миколу Княжицького, що давно не є журналістом, а бізнесменом від медіа. Та ще й скандальним, як виявилося, через його оборудки. Журналістів же чистих, так би мовити, політики до себе не взяли. Між тим, журналістика - це відверта політика, хто б що не говорив.

    І хто, як не журналісти, найбільш підготовлені до політичної роботи? Може, масажисти і водії Ахмєтки - сепаратки, Єфремки- регіоналки, Корлєвської - "копанки" чи Борі Колєснікова - "хюндайки"? І чомусь проти цих персон, заведених у Верховну Раду голосувати за командою рукоблуда Чечетова, ніхто не протестував? Може, через те, що тих не знають, ахмєток бояться, а ось журналістів товкти можна...

    З Мустафою Найємом я познайомився несподівано - мені пощастило потрапити, як редактору незалежної газети "Сіверщина", до США і з України ми були тільки вдвох з Мустафою. Перша зустріч в Борисполі показала, що він не тільки малий (телевізор завжди вивищує людину), але й позбавлений столичної пихи. Адже хто я для нього - дядько з провінції, який плутається не тільки в англійській мові (я її практично й не знаю, аж працівник консульського відділу дивувався як це я в Америці три тижні житиму), але й багатьох побутових речах великого світу. Скажімо, якби не Мустафа, то у франкфурському аеропорту, який є окремим містечком, я б просто заблукав...

    Та це, звісно, дрібниці. Спілкуючись із працівниками Державного департаменту, бомжами у Портланді, професорами університету штату Теннесі (загнав у кут питаннями про Афганістан і політику США там), журналістами у Нью- Йорку, Мустафа показав себе не тільки таким живчиком, що вертиться скрізь, і підтримує розмову по ділу. Але - людиною із загостреним почуттям справедливості.

    Перший епізод. Ідальня для бомжів у Портланді. Вони там смердять так само, як і наші. За задумом Держдепу ми повинні були побачити всяку Америку, в тому числі і таку. Ми не просто дивилися - ми як волонтери, допомагали відбувати їм вечерю. Мустафа, як знавець мови, прибирав об'їдки зі столів. Коли все закінчилося, каже: "Я би з ними поговорив кілька годин - такі цікаві люди є!".

    На зустрічі з відомим журналістом Бобом Вудсвортом (автором розслідування "уотергейтського скандалу" і 11 книг - бестселерів, остання з яких "Війни Обами"), Мустафа запитав: "Як нам бути, коли нас, журналістів, які намагаються розслідувати корупцію тощо, називають наївними?". Старий Боб махнув рукою: "Не переживайте - мене і гірше називали!".

    ...Я знаю, що згодом буду критикувати народного депутата Мустафу Найєма, бо він, як людина неукраїнського походження, не завжди відчуватиме тонкощі українського болю, що з нього виникає політика. Знаю, що він, як людина світу, буде орієнтуватися більше за світові столиці, а не на сільську мою Україну. Але я знаю, що він порядна людина. А це в політиці дорого коштує.

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити
  63. Голову Чернігівської ОДА Президент звільнив
    Президент України Петро Порошенко звільнив ряд голів обласних державних адміністрацій, в тому числі і голову Чернігівської ОДА Володимира Івашка.

    "УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 722/2014

    Про звільнення В.Івашка з посади голови Чернігівської обласної державної адміністрації

    Звільнити ІВАШКА Володимира Олександровича з посади голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

    Президент України Петро ПОРОШЕНКО
    15 вересня 2014 року.

    ВідповістиВидалити
  64. Поліщук хотів вкинути Звєрєва у сміттєвий бак
    На місці колишнього ЄвроМайдану в Чернігові кількасот людей вийшли на Народне віче 21 вересня.

    Чернігівці виступали проти рішення обласної ради рекомендувати президенту на посаду голови Чернігівської ОДА заступника голови обласної ради Валентина Мельничука. Нагадаємо, що це рішення було прийняте 18 вересня, на пленарному засіданні двадцять першої сесії обласної ради шостого скликання.

    Перед присутніми виступив депутат обласної ради Віктор Лазар та представник «Автомайдану» на Чернігівщині Роман Омельченко. Останній привіз до парку ім.Попудренка сміттєвий бак для «неугодних громаді». У свою чергу, «майданівці» написала на ньому «місце для люстрації».

    Після, перед чернігівцями виступив голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв, який підписав звернення до президента та прем’єр-міністра з рекомендацією на посаду губернатора Мельничука. Він намагався виправдатися тим, що в обласній раді переважна більшість колишніх регіоналів, але і це йому не допомогло.

    Під час свого виступу Володимир Поліщук, представник громадської організації «ГРіМ», назвав голову обласної ради зрадником та дорікнув у підтримці міського голови Олександра Соколова. Після свого виступу Поліщук намагався затягнути Звєрєва у сміттєвий бак. Але чернігівці та інша частина «євромайданівців» встали на захист Звєрєва
    .ПіК

    ВідповістиВидалити
  65. Штаб спротиву був правий: Купріяненка треба звільнять!
    Виявлено порушення в державних закупівлях для шкільного харчування

    Прокуратурою міста Чернігова в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів проведено перевірку в управлінні освіти Чернігівської міської ради в частині дотримання вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» під час закупівлі продуктів харчування для закладів освіти міста Чернігова.

    Перевіркою виконання умов договору про закупівлю м’ясної продукції встановлено, що мають місце факти безпідставного збільшення вартості за одиницю продукції шляхом укладення додаткових угод.

    З метою усунення виявлених порушень вимог законодавства, до господарського суду Чернігівської області направлено позовну заяву в інтересах Чернігівської міської ради до управління освіти міської ради, ТОВ «Альянс Маркет» про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю м’ясної продукції.

    Справа на даний час перебуває у провадженні суду. Нагадуємо, що обласний штаб національного спротиву вніс прізвище начальника міського управління освіти Володимира Купріяненка до списку чиновників, які мають бути звільнені.

    ВідповістиВидалити
  66. Петро Головач – директор Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури Чернігівської облдержадміністрації.

    Євген Хлапьонов – старший слідчий слідчого відділу прокуратури Чернігівської області.

    Олександр Шморгун – перший заступник прокурора Чернігівської області.

    Олександр Ясь – заступник прокурора Чернігівської області.


    В області набирвє обертів люстрація...

    Останні троє звільнені наказами Генпрокуратури від 23 жовтня 2014 року. А чиновник ОДА – розпорядженням облдержадміністрації від 24 жовтня 2014 року.

    Усім чотирьом заборонено займати посади, щодо яких передбачена люстрація, впродовж 10 років.

    ВідповістиВидалити