неділю, 30 грудня 2018 р.

А де публічний договір?



    Не так давно, а це 6 грудня 2018 року в газеті «Слово Варвинщини» була надрукована стаття «Зміни у порядку електропостачання» директора Варвинського РЕМ  С.Дзюби, в якій йшла мова проте, що з 1 січня ПАТ «Чернігівобленерго» припиняє постачання електричної енергії споживачам, а займатиметься тільки її розподілом відповідно до отриманої ліцензії. А постачальником електричної енергії буде ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» і ці функції виконуватиме за вільними цінами та універсальної послуги. Та те, що договір про надання універсальної послуги є публічним.
     І ось уже майже пройшов місяць, з часу тієї публікації, але так і не оприлюднений той публічний договір до якого мали би приєднатися споживачі.
     Натомість, споживачі отримали бланки заяв – приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, а також заяв – приєднання до умов договору споживання про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії.
     Звісно, у споживачів виникло питання, що робити. Підписувати «кота в мішку», чи все ж таки дочекатися оприлюднення публічного договору та ознайомитися з його умовами. Адже це право споживача.
     І ось у минулому номері газети цей же директор С.Дзюба надає роз’яснення, що робити із заявами – приєднаннями. Читаємо одне, абоненти повинні поставити свої підписи і число. І жодного слова за публічний договір. Таким чином, це є змушення споживача підписати договір не ознайомивши його з умовами договору. Але мені незрозуміло. Чому це директор Варвинського РЕМ ПАТ «Чернігівобленерго» С.Дзюба надає роз’яснення іншої новоствореної юридичної особи ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».
     От і бачимо, сяк так, аби споживач підписав заяву –приєднання. Але споживач повинен розуміти, що не дай боже, стати якомусь лиху з послуги електропостачання, на руках у його немає жодного документа який би засвідчив обов’язки і права сторін. Тож перш щось підписувати потрібно подумати, на що я наголошую не перший раз.         

28 грудня 2018 року

Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів»
                                                                                                                                    В.П.Остапець

Немає коментарів:

Дописати коментар