суботу, 20 квітня 2019 р.

Про робочу зустріч голови ОДА.


    У вівторок 16.04.2019 року у залі засідань районної ради відбулася робоча зустріч голови ОДА з так званим активом району. На цьому зібранні головувала голова РДА Доля Л.В., були присутні в основному працівники РДА та депутатський корпус райради, також сільські голови та селищний голова з своєю молодою командою.

   Дана зустріч була продовженням заходів, які проходили в Журавці, а це відвідання головою ОДА об’єктів на території села. Головуюча оголосила порядок денний, який складався з трьох питань, по суті виступів голови РДА, селищного голови та голови ОДА.
   У своєму виступі голова РДА доповіла про виконані заходи в районі протягом 2018 року, про показники соціально-економічного розвитку в співвідношенні до загальнообласних показників. Зокрема мова йшла про будівництво футбольного майданчика з штучним покриттям, в комерційному секторі це будівництво СТОВ «Прогрес» зерносховища в Гнідинцях, будівництво заводу по переробці біогазу в Журавці. За соціальною угодою з підприємством «Варва-нафта» залучено до бюджету 800 тис. грн.. В свою чергу на 2019 рік планується будівництво за державною програмою амбулаторії в Журавці; також регіональний етап відбору пройшов проект реконструкції журавської школи. Першочерговим завданням на території району, що лежить у відповідальності місцевої влади, голова РДА бачить утримання та спів фінансування установ, що надає послуги по всій території району, як в населених пунктах ОТГ так і в інших селах району, а це і лікарня, і тер центр тощо. Найпроблемнішими питаннями, що не залежать від місцевої влади, а потребують втручання органів влади обласного та державного рівня, Любов Вікторівна зазначила проблему Гнідинцівського ГПЗ та реконструкцію автомобільної дороги Журавка – Нова Гребля.
   Наступним був виступ селищного голови. Вона бідолашна так тихенько шептала, що ледве було чутно про що йде мова. Я був чесно кажучи здивований такою трансформацію та відсутністю пафосу, наче хтось заспокійливе вколов. Розповідала Валентина Василівна як прибрала сухий яр, як прибрала пісок з пляжу, як героїчно захищала проект будівництва очисних, але виявляється з’явилася нова перепона, погодження цього проекту в міністерстві екології, хоча дякувала Олександру Петровичу за допомогу та сприяння. Також урочисто заявила, що зробили освітлення в трьох селах ОТГ, але включити вже пів року не можуть (мабуть щось потрапило в колеса), а освітлення Варви виготовили 23 проекти (з чого я особисто роблю висновок, що не побачимо ми те нове освітлення на більшості вулиць можливо і ніколи. Після закінчення звіту селищного голови про виконання робіт з благоустрою до неї з запитаннями звернувся Остапець В.П., і хоча головуюча на засіданні висловила здивування, але Володимир Павлович аргументував потребу поставити ці запитання, щоб губернатор був в курсі справ, що відбуваються в районі. І його запитання стосувалися перш за все очисних споруд про які йшлося, адже на даний час очисні споруди доволі не старий об’єкт, адже з часу пуску в експлуатацію пройшло трохи більше 10 років, більшу частину з яких  до речі їх експлуатували під керівництвом Валентини Василівни. Хто буде розбиратися чому очисні споруди не пропрацювали гарантійного терміну експлуатації. На що отримав відповідь, то не я, там мул, а мул нічим відбирати, а машини спеціальної немає і так далі. Окрім цього згадав і за невиконання рішень суду та прийняття очолюваним селищним головою виконавчим комітетом незаконних рішень, на що є відповідні судові рішення. Також Остапець зачепив питання спів фінансування установ що надають послуги всьому району, чому ОДА не реагує на незабезпечення захищених статей бюджету? На що отримав відповідь вже від пана Мисника, бюджет затверджує депутатський корпус, і яких депутатів обрали те й маєте. Резюмуючи свої запитання Остапець В.П. звернувся до селищного голови з закликом сумлінно виконувати свої обов’язки, на що Саверська призвала у свідки всіх присутніх та бога, і сказала що вона сумлінно виконує свої обов’язки, про що заявляє при свідках (дивовижні трансформації відбуваються в голові в селищного голови, дєдушка лєнін заміщується богом, от тільки цікаво яким з них, бо не за словами судіть, а за справами їхніми…).  Далі практично вже починалася перепалка між Володимиром Павловичем та Саверською, яка була зупинена потребою виступу голови ОДА.
   В свою чергу здивувавши присутню публіку Олександр Петрович говорив в основному про перезрівшу потребу в реформах. Був відсутній пафос, та канцелярщина, і це мабуть більшість і здивувала. Але безперечно, що реформи потрібні, тільки всім хочеться їх швидше. Більше того вони сприймаються не зовсім в позитивному ключі, так як є в переважній більшості все таки імітацією. Адже якщо говорити про найпопулярнішу на тепер реформу місцевого самоврядування, то вона вже давно перетворилася із децентралізації на феодалізацію. Про це я і спробував сказати та запитати у пана Мисника певним чином продовжуючи обговорення проблемних питань піднятих Володимиром Павловичем. Я погодився з тим, що першим інструментом демократії є вибори, і в переважній більшості саме вибір громадян є причиною подальшої політики місцевої влади, але при цьому не можна забувати і відповідальність держави та зокрема і голови ОДА, в повноваження якого входить забезпечення дотримання законності на відповідній території. Я нагадав Олександру Петровичу і за своє звернення на яке отримав відписку від його заступника, а він його я так розумію і в очі не бачив, а я звертався не з персонального питання, а саме стосовно формування селищного бюджету та його подальшого виконання. Адже захищені статті видатків установ спільної власності на території смт Варва сформовані на 3 місяці в кращому випадку на півроку. Згадуючи про рішення судів про скасування рішень про тарифи я повідомив що використовуються незаконні рішення, а відповідно департамент ЖКГ чернігівської ОДА ніяким чином і не реагує. Я був змушений звернути увагу пана Мисника на те, що процес феодалізації скоро вступить в ту фазу, що місцевим князькам ніхто ради не дасть, адже законодавства вони виконувати не збираються. І як Ви збираєтесь виконувати заявлену Президентом реформу ОДА та подальше створення префекту на чолі з префектом, який і буде виконувати повноваження з дотримання законності, якщо маючи повноваження і зараз ніколи їх не реалізовували? Голова ОДА погодився що є така проблема, але не визнав за собою цих повноважень, перевівши тему на майбутнє, так би мовити, от коли будуть префекти то все вийде та з’являться повноваження та можливості. Остапець В.П. продовжив підняту мною тему і додав про проблему роботи поліції, яка або нічого не робить, або займається протиправною діяльністю, навівши приклади з арештом тракторів жителя Калиновиці, які потім були в поліції начебто вкрадені.
  Мені невідомо чи виніс щось з цього спілкування голова ОДА, але проблема беззаконня, особливо в ОТГ, нікуди не подінеться, більше того це може призвести в загальних масштабах до втрати держави, що правда багато державних владних інституцій взагалі не виконують свої функції і зараз, закладаючи і той грунт для подальшої феодалізації території України. Чи розуміє це голова ОДА мені незрозуміло, чи має намір він щось змінювати, за підсумками листування, я цього не бачу, а загалом подивимось.
20.04.2019
Павленко Дмитро

6 коментарів:

  1. Приіздив Мисник для галочки.

    ВідповістиВидалити
  2. В обхід мораторію: за тіньовими схемами реалізовано мільйони гектарів української землі



    В обхід мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, в Україні за тіньовими схемами вже реалізовано близько 5 мільйонів гектарів такої землі. Про це розповів колишній народний депутат з Тернопільщини, а нині радник міністра МВС Михайло Апостол, пише Репортер.

    “Продаж землі с/г призначення відбувається безперервно вже декілька років в обхід мораторію. Не помилюся, коли скажу, що біля 20% землевласників свою частку вже продали”, – заявив Михайло Апостол.

    Колишній нардеп, який до приходу в парламент займався агробізнесом, розповів про шахрайські схеми продажу землі, якими користуються спритні ділки в обхід недосконалого земельного законодавства, а саме :

    – заповіт, який підкріплюється договором довготермінової оренди;
    – фінансова позика із заставою земельної ділянки;
    – договір міни (закон не забороняє міняти велику ділянку на маленьку);
    – надання земельної ділянки під ОСГ (по 2 га), яку закон не забороняє продавати;
    – зміна генерального плану населених пунктів, внаслідок чого землі за межами стають в межах населених пунктів і вже місцева рада “безкоштовно” роздає ці землі “відповідно до поданих заяв”.
    “Не помилюся, якщо скажу, що сьогодні продано по таких схемах близько 5 мільйонів гектарів землі на кругленьку суму. Закон приймати потрібно і терміново, але з обмеженнями: хто має право купляти, в якій максимальній кількості. В іншому випадку всі, хто проти прийняття закону, захищають теперішній дерибан, корупцію, грошовитих олігархів та невідомо кого, які за безцінь скупляють сьогодні землі, та існуючий тіньовий ринок”, – підсумував пан Апостол.

    ВідповістиВидалити
  3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  4. А де ота рєпартьорша малолітня? Ота малолітня і маломозка, ну шо з камерою 360° скрізь бігає і думає шо крута, політично грамотна і ващє, а насправді мозку нуль - на моїх очах проголосувала за "хуже нє будєт", то чого тут не висвітлює? Чи камерою вже награлась?

    ВідповістиВидалити
  5. Не знаю про кого. Але на думку Барбамбії, чи Барбамбія той, хто голосував не так як вона чи він, то вже не повноцінна людина. А не завищена у Вас самооцінка? Не задумувалися? А варто.

    ВідповістиВидалити
  6. Не тільки варто, а і треба! Звичайно ж задумувались)), дещо завищена))), але не настільки, як у елєхтарата зелі). Бачиш - у мене є здатність сумніватись і визнавати, а ви, ідіоти, впевнені на всі сто)).

    ВідповістиВидалити