вівторок, 21 травня 2019 р.

За перший місяць нерестової заборони у порушників вилучено 42 кг незаконно добутої риби


 У період нерестової заборони з 1 по 30 квітня інспектором Південної рибоохоронної дільниці Чернігівського рибоохоронного патруля, що охоплює контролем територію  шести районів, в т.ч. Варвинського, викрито 17 порушень правил рибальства. Зокрема, зафіксовано два порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), вісім - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та п’ять - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Крім цього, складено два акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 10 кг риби та 15 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 42 кг риби та 18 од. заборонених знарядь лову», зазначив головний державний інспектор Чернігівського рибоохоронного патруля Станіслав Куля.
Нагадуємо, що з першого квітня на Чернігівщині діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише спінінгом, однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком з берега в місцях визначених органами рибоохорони. Зокрема, у Варвинському районі – на водосховищі № 2 Варвинської селищної ради, ставках в урочищі «Борсуківка» Озерянської сільської ради та Остапівської сільської ради.
Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Чернігівський рибоохоронний патруль



Немає коментарів:

Дописати коментар