четвер, 24 січня 2019 р.

Про комунікацію та комунікації.



    Як би там не було, та як би того комусь не хотілося, але соціальні мережі, та загалом Мережа виконують свою комунікаційну функцію. Окрім того невелике число, яке постійно зростає обговорює постійні громадські питання, проблеми та обставини що з того виникають. І в продовження того громадського обговорення вирішив викласти кілька тез та думок.
    Повертаючись до крайнього засідання сесії селищної ради, варто згадати за одне висловлювання, яке здається зробив депутат Гармаш В.І. стосовно занепокоєння з того приводу, що вже минув рік, а ми ще нікого не приєднали до нашої славної ОТГ, давайте ж разом попрацюємо, звертався він до своїх колег та й до чиновників Варвинської ОТГ. Не дуже зрозуміло яка була мета цього виступу, але на сьогодні це виглядає, як на мене, як черговий раз просто побалакать.
     Можливо я й помиляюсь, але спробую обґрунтувати свою позицію. Навколо Варвинської ОТГ, якщо не рахувати сіл Прилуцького району, склалася така ситуація: Срібнянщина об’єднана в свою ОТГ; Озеряни, що прилягають до земель Варвинської ОТГ вибрали шлях створення свого ОТГ, як буде відбуватися той процес, то питання інше, але на сьогодні обставини такі; лишаються такі наші безпосередні сусіди як Гнідинці, Світличне та Журавка. Тобто є всього на всього три громади з якими потрібно вести хоч якісь перемовини, що стосується решти, то там все залежить від цих трьох.
   Так от, чому ж ці села не хочуть об’єднуватися з Варвою? До цього є причини як об’єктивні, що хоч і мають суб’єктивну природу, але ніяким чином не залежать від того що будуть робити для цього діячі Варвинської ОТГ, так і суб’єктивні, які залежать, навіть, від конкретних осіб посадових і обраних.
   Щодо об’єктивних причин, то тут варто сказати перш за все стосовно самодостатності перерахованих сіл.  Гнідинці та Світличне це два найбагатших у Варвинському районі села, і передавати право розпоряджатися своїми значними коштами ніхто не хоче. Можливо були б якісь гарантії, то щось би і відбулося, але хто їх дасть, і хто повірить патологічним брехунам, чиновникам Варвинської ОТГ? Тому на мою думку ці наші сусіди будуть сидіти до останнього самі по собі і витрачати свої кошти на себе. Що стосується Журавки, хоч вона і не має свого самодостатнього бюджету, а її потреби закриваються за рахунок тих же ж Гнідинець та Світличного через надходження до районного бюджету, але Журавка має гонорову громаду, яка кричить, що ми нікуди не будемо приєднуватись, ми самі кого хоч приєднаємо, до слова можна згадати збори наприкінці 2018 року. От такі є обставини, їх можна більш широко описати, пошукати на те конкретні причини і так далі, але це не є метою цього допису, тож перейдемо до суб’єктивних причин неспроможності розширення Варвинської ОТГ.
    Перше, що варто сказати на вище вказаний депутатський виступ, а хто вам не давав когось приєднувати, спілкуватися, переконувати і так далі? Чи ви думали, що можна «все дивитись, та мовчати, та мовчки чухати чуби», а воно якось саме зробиться? Чи як? Виявляється рік пройшов, а воно саме не зробилося. Та хоч би питання в сесію винесли та обговорили, але і того не було. Тобто маємо просту бездіяльність депутатського корпусу, яка заснована чи на небажанні хоч щось робити та приймати рішення, чи просто на нерозумінні мети з якою окремі депутати чи цілі фракції-фікції туди прийшли.

    До виступу депутата на засіданні сесії селищний голова додала свої п’ять копійок. Виявляється вона ж то їздила кудись, щось комусь там говорила, хтось їй теж щось говорив, але результат такий як є, а точніше результату ніякого немає. В чому ж справа? Може головне не результат, а процес? Годинник йде, зарплата капає, який ще треба результат???
   Припустимо наші славні депутати та чиновники почнуть щось робити, кудись поїдуть і почнуть комусь щось обіцяти, але при цьому виникає питання, а що можна пообіцяти чи чим переконати? Я навіть не розумію, що в теперішніх умовах особи обрані та призначені можуть говорити сусідам, зважаючи на ті обставини які є у Варвинській ОТГ? Під обставинами можна розуміти будь що, наприклад, розподіл коштів в бюджеті, пріоритети виставлені депутатами та чиновниками, результати роботи та діяльності протягом 2018 року. Що можуть вони запропонувати Гнідинцям та Світличному, високу зарплату чиновників? Так вона там і так висока. Асфальтування доріг депутатам під дворами? Так у Гнідинцях вже все поасфальтуали, в Світличному стоять на тому шляху. Чим можна звабити сусідів?
    На мою думку звабити сусідів ні у чиновників ні в обранців Варвинської ОТГ шансів немає, і перш за все причиною цього є їхня діяльність, а точніше бездіяльність.  Що я маю на увазі. Щоб збудувати якусь комунікацію між нами сусідами, потрібні комунікації, наприклад інфраструктурні. Тобто потрібні дороги та шляхи, та їхнє нормальне обслуговування. І це був би перший необхідний і безумовний крок. Хтось скаже так дороги ж є. Безперечно є, але ж чи є їх нормальне обслуговування, чи є нормальне сполучення між селами, чи є у Варві автостанція та відповідно хоч якась організація такого сполучення? Розвиваючи цю думку можна поставити питання і іншим чином: чи позиціонують себе чиновники та депутати Варвинської ОТГ, як представників ОТГ яка хоче розвиватися? Якщо сидіти «все дивитись, та мовчати, та мовчки чухати чуби», думати як промутити собі дорогу під хвіртку, як промутиться на благоустрої, та побавитися у звьозди, і все це у своїй пісочниці без хоч якоїсь думки назовні, то як може з’явитися комунікація з сусідами?
   Але ця проблематика більш глибока та широка. В цієї проблематики є дуже брудний довгий хвіст. Я думаю всі пам’ятають недавній допис Остапця В.П. стосовно звернення до правоохоронних органів щодо незаконних дій селищного голови Саверської-Лихошви щодо оформлення права власності на будівлю автостанції, яку в кінці кінців остаточно продали, а подорожуючі тепер туляться під невеличким ганком цієї будівлі. Ця історія тягнеться з 2011 року. І я особисто переконаний, що Саверській по барабану як і тоді в 2011 році, так і зараз у 2019, хто куди їздить, як їздить, в яких умовах перебуває очікуючи транспорту, чи є той транспорт, чи зручний він і так далі. Теж саме я скажу і про депутатський корпус, і можу сміло повторити свою тезу з попереднього допису, що ці особи в переважній більшості партачі життя, які «все дивились, та мовчали, та мовчки чухали чуби». Пройшов рік, ніхто не спитав у Саверської чому і на яких підставах було віддано автостанцію, ніхто не поцікавився, чому поліція відкрито не закриє цієї справи, якщо фактів злочину немає, а все ховається від Остапця, прикриваючи Саверську. За які красиві очі поліція приховує ті незаконні дії Саверської  2011 року? Чому зрештою за весь рік не вирішили або хоч не почали вирішувати цю проблему? Що знову щось в колеса попало? То скажіть що і кому? І якщо раніше відповідальність за це все лежала на Саверській особисто та її свиті, то зараз частину цієї відповідальності перебрали на себе і теперішні депутати.

    Рєбята ви можете на кожній сесії пускати пил в очі, тільки це ні на кого не подіє, все менше людей продовжує вам вірити та сприймати ваші балачки та побрехеньки. Якщо умовний наш сусід щоб поїхати до дому чекає автобусу, під відкритим небом, бо немає автостанції, або автобусна зупинка по коліно в снігу, то ніякої комунікації під час розмови не відбудеться. Якщо мешканець району приїздить у Варву в лікарню, і виходячи з автобусу пірнає по коліно в сніг, бо узбіччя не почищене, тротуару немає, або він також не чищений, а автобусна зупинка також по коліно в снігу і до неї ніхто при здоровому глузді не піде, то вибачте щоб ви не говорили-балакали, а ніхто вас сприймати не буде, ви себе вже показали і продовжуєте показувати. Маючи 20 чоловік загону благоустрою і не прочищені всі автобусні зупинки, як це можна пояснити? Маючи купу коштів і не вирішувати цього питання протягом всього року, як це можна пояснити? Та й зрештою прийнятий селищний бюджет 2019 року ніяким чином не передбачає вирішення питання автостанції, яка може бути комунікація без комунікацій? Так це у Варві, а що буде в селах після приєднання? Добре що там зупинки народний депутат посприяв поставити, але ж хто буде їх чистити та обслуговувати?
    Питань насправді багато, але відповідей ніхто не дає, тільки понти, пил в очі та побрехеньки, от вам і Саверська, от Вам і Аграрна фракція-фікція, от Вам і коаліція з БЮТ і так далі. Що ж подивимось що ж вони поприєднують, якби хоч не повід’єднували.
23.01.2019

Павленко Дмитро.

25 коментарів:

  1. Шановний пане Павленко! Із вашої статті зрозуміло, що ви дуже хочете приєднати всі села до Варвинської громади. Адже у нього є власні бізнесові інтереси, але аж ніяк не принципи піклування про добробут людей! Кожна людина знає, що благоустрій підтримувати там, де територія менша набагато легше. Але Павленкові начхати на людей, бо своя сорочка ближча до тіла.Отна ОТГ- це дорога в нікуди- загибель села,колиски нації.Чи залишать у селах дитсадки, школи? Чи розчищатимуть там дороги?Шановні! Якщо у селі є своя сільська рада, то є і робочі місця. А є робота- є дітки, є майбутнє! Ви думаєте, що Павленко буде села захищати? Та він їх хоче знищити!
    Дякуючи Богу і жителям Варви, що у Варві є мудрий керівник-Саверська Валентина Василівна. До речі, на відміну від Павленка, це Людина, яка живе не одним днем, а дивиться далеко в майбутнє. Вона розуміє фінансові можливості ОТГ. Що було б, якби приєднали всі села? Відповідь: Дмитро гасав би по тих селах кучугури сніг фотографував. Цим "талантом" (фоткати сніг) його природа від народження наділила. Але ти, Дмитре, просто безсовісно обманюєш людей. І хто тебе у школі вчив, виховував? Та всіж знають, що Варвинська ОТГ не має стільки техніки, щоб ефективно розчищати сніг. Он у інших регіонах ситуація набагато гірша, все позамітало...У в нас, то досить ще непогано.
    Спасибі Валентині Василівній Саверській та Ірині Іванівній Чаленко,цим тендітним мудрим жінкам, які у надскладних умовах роблять усе можливе і неможливе, щоб людям було пересуватися комфортно: знаходять фінанси, техніку тощо. Техніки, звісно, бракує, але ж за день її не придбаєш! Хіба ми забули що було раніше? Та не було нічого. Хто раніше про людей дбав?
    А тепер відносно автовокзала. Продали його Павленко з Остапцем, а Валентина Василівна тут абсолютно нідочого. Чи потрібен автовокзал Павленкові? Ні, не потрібен. У нього є непоганий автомобіль.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ти йобнута??де у Павленка авто??і які у нього бізнесові інтереси??гроші валька саверська отримала а продали інші??Дмитро пише про те що ніхто до нас прийде..а приєднатись пропонує гармаш..читайте уважніше .довбойоби..

      Видалити
    2. Діма ти і твоя каденція автовокзал продали , він був проданий не 2018році і не 2019році. А ти одно оди пишеш просто читаючи стає соромно.

      Видалити
    3. А ви в курсі взагалі що вони просто повинні гарно працювати за такі зарплати.без всіляких мотивацій.за такі гроші вони повинні працювати день і ніч.а ви підіть між будинками в поверхівках-можна ноги зламати.Падлюки ваші тендітні жінки.хто до них піде в Отг..вони собі розуму не зведуть.Моральні уроди.тварини!!!

      Видалити
    4. Дибіли..автовокзал був проданий виконкомом.хоч почитайте.

      Видалити
    5. Дмитро ти в той період язик в жопу засунув і мовчав.Де твоя позиція в 2013-2017рр?

      Видалити
    6. А твоя де??чи тільки срати в коментах вибілюючи владу!

      Видалити
  2. Іван Петрович25 січня 2019 р. о 07:45

    Прийшла думка, коли прочитав, що Срібнянський район об'єднався в одну громаду. Був час коли Дігтярівська сселищна рада хотіла ввійти до нашої територіальної громади. Ми ж тоді на захотіли. Чи то в мене щось з пам'яттю? Ціказа і справедлива публікація і як на мене актуальна. Зрозуміло, що багаті не хочуть, а точніше відповідні їх керівні органи. Чому ж позбутися права розпорядження коштами і стати після об'єднання старостою без такого права. Плюс відповідні робочі місця з мабуть не мінімальною зарплатою. А створення окремої Озерянської ОТГ то мабуть булька, причому така, яка швидко розстане як зимова бурулька. Кернел не зможе платити два рази податки і в Озеряни і у Варву. Якщо заплатить в Озеряни , то у Варві створиться велика дірка. Чи може я помиляюся. Поясніть, якщо є такі тут фахівці.
    І повністю погджуюся з автором, що не переговори голови, а приклад може підштовхнути до реальних дій по об'єднанню. А населення сіл повинно побачити переваги такого кроку, а не думки голів сіл чи їх депутатів. Хай мене пробачуть голови і депутати сіл , що так подумав про них. Може гірко чути правду.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А чого Кернелу туди й туди податки платить?! Платитиме туди де працівники живуть. Живуть у Варві - платитиме у Варву. Живуть у Озерянах чи десь іще - платитиме туди. Озерянська громада це не булька, а свідомий, багато обдуманий вибір населення. І не валіть у своїх подальших одгавкуваннях усе на Дмитренка ніби він ні в кого не питав! Дивіться краще за своєю крашеною, аграрною, пристарілою бульбою та її свитою.

      Видалити
  3. Дорогий Іване Петровичу! ТОВ "Кернел" дав гаранованого листа Озерянській громаді, де засвідчив гантії про надходження коштів саме в Озерянську ОТГ. Чи потрібні Варві Дігтярі. Так питання риторичне. НІ!А навіщо козі баян? Дігтярі - бідне,злиденне Богом забуде село. А навіщо нам ті голодранці і їхні злидні?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Іван Петрович25 січня 2019 р. о 20:09

      а чк же тоді бути з Варвою? Треба суму "гарантії" треба відмінусувати з доходу. Чи як? Доходи при створенні Варвинської ОТГ не врахували такого ходу Кернела. Значить Варвинська ОТГ надута.

      Видалити
    2. Це Озеряни не надуті а роздуті.

      Видалити
  4. Та Варві ніщо не потрібно, хіба що зарплата чиновникам. Якщо Дігтярі не потрібні, так навіщо з "багатими" селами об"єдналися, краще з пустими хуторами, хоч якись га землі буде. А якщо серйозно, то не говоріть дурні. Якщо об"єднуватися то в кучу все, можливо хоч якось можна було б вижити, та і людям легше було б. А таке об"єднання хіба що на користь тим хто знайшов роботу в ОТГ, та добрати резервну землю.. Такими безтолковими діями знищемо все що залишилось

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У "кучі" погано. Краще жити окремо. Колись совєти збирали "кучу". Чим закінчилося знають всі. Гуртове- то чортове.

      Видалити
    2. Тоді краще ОТГ утворити по хуторах Сіриків, Боханів, та жити окремо односібно. ПАганенько історію знаєте.

      Видалити
  5. Що ви чіпаєте Павленка чи Остапця, можливо своїми дописами по суті вони добивають тих у кого на голові шапка палає. А горять шапки явно що у чиновників ОТГ. А за Автостанцію неохідно більше реклами, щоб люди зрозуміли, хто винен у цьому і як це приміщення поетапно відходило у небуття. Якщо у керівників в першу чергу селища безвідповідальне ставлення у вирішенні таких серйозник питань, як автостанція, то грош їм ціна у базарний день.Іншого не скажеш. Тут була ціль особиста і тільки для себе. За такі речі повинна бути і серйозна відповідальність. І нічого далеким від істини цього питання анонімам, просто писати що попало і не позоритись в дописах, а задуматись що за все рано чи пізно прийдеться розплачуватсь.

    ВідповістиВидалити
  6. У таких бідних Дігтярях школярі займають призові місця на олімпіадах приймають участь у конкурсах учнівськоі творчості тому що там вчителі працюють за покликанням і втілюють в життя всі все своє педагогічне вміння, а не стараються керувати громадою. В цьому селі навчаються наші діти на робітничі професії отримуючи перві ази самостійного життя і ряд випускників отримавши старт в Дігтярях продовжили втілювати свої здібності в різни сферах життя отримавши після училища вищі освіти.Дякуючи поміркованості бідних людей в Дігтярях збережені сільськогосподарські галузі тим самим маючи для частини селеща робочі місця. дАНИЙ НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ СПІЛЬНО З жителями гордиться славетною історіею свого селеща наголошую СЕЛЕЩА.А ми що маемо ?Ми маємо великий крок вперед дякуючи ГПЗ.Зникне (а воно вже впідішеному стані) дане підприємство Варва буде на рівні не Дігтярів а може доведеться зняти шапку та попросити Срібне та Срібнян щоб вони згадали звідки ми вийшли ,пробачили нам нашу пихатість та забрали до себе бо ми самі жити не здатні.

    ВідповістиВидалити
  7. Дііххтярі нам не надо!!!!А вам надо.так трамбуйте у свої Діххтярі і там діххтяруйте. Нам і Варві непогано. Он яких РОЗУМАК жюрналістів у школі навчили - ПАВЛЕНКА.Малашову.
    А Завод то працює і працюватиме, а ви гавкайте далі. Учителі хороші. Діти хороші. ЗНО складають. Навчаються випускники в найкращих ВУзах.а не у ваших отих діххтярах!!! Люди у нас хороші.Керівник громади розумний.мудрий.Все у нас добре.не туманіть людям голови.Варва змінюється на очах. Одні собаки тільки гавкають так само.бо собаки то собаки.природа їхня вовча.

    ВідповістиВидалити
  8. Лизун.Нестарайся любиму справу виконувати зимою.Зимою бувають випадки коли язик примерзає до жо...Хоча тобі яка різниця.

    ВідповістиВидалити
  9. Ви постійно чіпаєте Павленка,Остапця, а тепер і до Дігтярів дійшли. настільки треба бути безтолковим, явно що це працівник ОТг чи його лизуни..

    ВідповістиВидалити
  10. Це одна особа-лизунОтгшник

    ВідповістиВидалити
  11. Шановні Варвинчани якщо можна якось передайте тому дибілу Бавикіну що при посипанні пісчаною сумішшю спочатку сніг зчищаєтся а потім на Лід кидаєтся.і хай іноді опускає лопату на тракторі.

    ВідповістиВидалити
  12. Молодці депутати в парку для дітвори каток відкрили.

    ВідповістиВидалити
  13. І не тільки в парку.Легшше назвати де катка не маемо .Слава депутатам головисі слава.

    ВідповістиВидалити
  14. Всюди катки, на всіх тротуарах

    ВідповістиВидалити