четвер, 12 грудня 2013 р.

Долина тролів

 Після щільної облоги тролями нашого блогу, ми могли спокійно спостерігати на багато речей. В тому числі на фейк стосовно купівлі ресурсу, але Майдан, власнокажучи заради якого коменти були повністю розшарені  (навіть перевірочне слово прибране) - тут вже явний перебор. Саме в ці хвилини, наші активні учасники знаходяться на Майдані, за що їм честь і хвала! І не тільки цієї ночі. І будемо там далі, доки не досягнемо своєї власної мети. 
Шановні тролі, ваш зірковий час вичерпано. 

Далі хто такі тролі:
Ми вирішили стати мережевими тролями. Але туристів не приймають; тільки по рабочей визе. Вакансій дві: порушення порядку на форумах і в соцмережах, а також прихована реклама. Вийшла цікава і пізнавальна екскурсія, що принесла до того ж трохи грошей. 



Жорстокі жарти
В інтернеті водяться тролі. Якщо виключити злісне блюзнірство, основною метою життя троля є прихована (або не дуже) економічна і політична реклама. Більшість тролів не організовано і орудують в інтернеті заради задоволення. Психологи і психіатри давно помітили, що кількість людей з відхиленнями набагато більше выявляемого при диспансеризації. Анонімність інтернету розкриває пригнічені комплекси. Так народжуються «дикі» тролі, що становлять близько 60% населення Долини в Долині тролів. Нижній шар.
Тролі діляться на три категорії: тролльчонок, троль звичайний і професійний троль (з виходом в організовану еліту).
Тролльчонок, він же початківець троль, він же бидло-троль, він же товстий троль, він же личинка троля - людина, ще не який розібрався в специфіці троллінгу. Основні прикмети: сам себе видає, не приховуючи, що він троль. Якщо проти нього висувають незаперечні аргументи, заявляє: «Я тебе троллил, а ти, лох, повівся».
Це неприйнятно не тільки для професіонала, але і для троля звичайного. Ідентифікація себе як троля ганебна. Більший ганьба - тільки розкриття реальної особистості. А після ідентифікації це досить легко зробити, особливо в соцмережах, де реєстраційні дані видно як на долоні. Жертва троля ніколи не повинна знати, що її «розвели». Але навіть тролльчонок добре володіє умінням ображати, флудити і оффтопити.
Флуд - безперервна генерація безглуздих текстів і забивання ними корисної інформації. Розрахунок на те, що звичайний користувач витратить багато часу на читання бреда.. Іноді флуд складається з шматків різних текстів. Є програми, генеруючі флуд автоматично, вони коштують від 5 тисяч до 20 тисяч рублів. Різниця в ціні залежить від здатності обходити захист форумів і мереж. Слово «оффтопити» означає «виходити за тему». В городі бузина, а в Києві дядько. Не таке безневинне. Мета-відвести дискусію в бік. Як якщо б ми у цій замітці кинули тролів і далі обговорювали проблеми вантажний авіації.


 Еволюційний розвиток
У будь-якому ремеслі є сходи майстерності. Здобуваючи досвід, троль-новачок перетворюється в троля звичайного, він же троль досвідчений. Цей вид мережевих хуліганів може здійснити пару комерційно успішних операцій, добре розіграти і навіть довести до істерики. Після цього у нього з'являється помилкова думка, що він професіонал. А це не так.
Професійний троль, він же тонкий троль, здатний придумувати складні ходи і афери, результатом яких є отримання грошових коштів від замовників або лулзов. Лулз - міра успішності троля.
Професійний троль розіграшами на форумах не займається, він троллит у великих масштабах. Здатний довести до суїциду, звільнення з роботи або як мінімум змусити людей думати так, як він хоче. Гарним успіхом троля може вважатися закриття магазину або компанії. Він невразливим для модераторів та адміністраторів.
Ідентифікувати тролів можна. Але тільки звичайних або новачків. Троля-професіонала може розпізнати тільки більш досвідчений троль. Проте не варто думати, що кожен ерудований співрозмовник, не соглашающийся з вашою точкою зору на форумі, - троль. А якщо все-таки підозрюєте, ніколи прямо не говорите. Якщо це звичайний чоловік, то може не зрозуміти. А троль відразу стане відмовлятися і звинувачувати в троллінгу вас. Може навіть поскаржитися адміністратора сайту. Єдине, що ви можете зробити, - поскаржитися модератору на нього швидше, ніж він на вас.
Якщо тролі-новачки лаються в Мережі матом і псують граматику («превед, медвед»), то професійний троль бездоганно ввічливий, а його стилем листи можуть позаздрити інші журналісти та письменники. Елітний троль ніколи не буде ображати, переходити на особистості. Він маскується. Троль викликує сварку, але завжди залишається в тіні. Професіонал хитрий. Він ніколи не дає чіткої відповіді на запитання, у нього завжди повинне бути місце до відступу. Відповідає питанням на питання, а якщо його притискають до стіни, тут же каже: «А чому це вас цікавить?»
Покарання троля не обмежується рамками бана (заборони на участь у дискусії). За законом діяльність троля підпадає під дві статті КК: ст. 130-образа і ст. 213 - хуліганство. За першою можна отримати до двох років в'язниці, по другій - до семи. Проблема в тому, що залучити за ним можна хіба що тролльчонка. Позови за образи в інтернеті відомі, але результат - нуль. Жоден троль на реальний тюремний термін в Росії не засуджено. Присуджувалися лише штрафи в розмірі до 10 тисяч рублів.

 Кар'єра маніпулятора
Все частіше в інтернеті можна зустріти вакансії: потрібні люди, здатні ночами просиджувати в Мережі і приховано рекламувати той або інший товар. Винагорода: від 15 до 35 тисяч рублів на місяць, іноді в якості бонусу обіцяють кожну ніч привозити за три банки пива і кілька пачок чіпсів.
З Айдаром, тролем-професіоналом, вихідцем з Казані, ми зустрілися в московському кафе. Про себе він майже нічого не розповів, не розкрив навіть свій вік (на вигляд 25-28 років). Відразу навіть ім'я назвав, тільки нік - Euro. Про подібні вакансії в інтернеті сказав так: «Навряд чи вони знайдуть досвідчених тролів, готових працювати за гроші. Ось я, наприклад, став би, якщо б запропонували особисто, але не став би влаштовуватися по оголошенню».
На питання про те, чи може все-таки професійний тролінг принести користь тим, хто набирає тролів на роботу, Euro негайно відповів: «Так, гігантську. Троль може, наприклад, змусити натовп оскалити зуби і зненавидіти хоч якусь компанію-конкурента. Але він зробить це настільки акуратно і хірургічно точно, що потім поодинокі пацієнти з натовпу можуть задати собі питання: «Чому я так зненавидів цю компанію/проект?!» Під час виборів тролі зазвичай задіяні в політиці. Зараз вони скінчилися, і багатьом доведеться шукати роботу».
Професійний троль - піарник, рекламщик і бренд-менеджер. Але зі знаком «мінус». Він не просуває проект, а знищує конкурентів. Він широко утворений, повинен знати практично все, з чим може зіткнутися в Мережі. Перше, що робить комерційний троль, - місяць вивчає товар і товари конкурентів. На предмет вад, які він буде троллить. Матеріали дають, але ознакою кваліфікації вважається їх самостійне перебування. Вивчаються також матеріали по психології, управління людьми і навіть гіпнозу. Влаштовується іспит. Перездач немає: просто беруть або не беруть.
Робота полягає в написанні коротких текстів-постів. Спочатку треба показати ерудицію, щоб почали прислухатися. Потім потихеньку переходимо до троллингу. Просувається думка, що марка замовника - ого-го-го, а всі інші їй далеко не годяться. Бо… і тут треба бити по вад конкурентів.
Політичний тролінг нічим не відрізняється. Замість особливостей товарів вивчаються програми партій і кандидатів-конкурентів. А також особисті недоліки і компромат на них. Тролі компромат не збирають. Їх завдання: розповісти про нього як можна більшому числу людей. Та так, щоб повірили.
Треба сказати, що політичний тролінг серед еліти тролів - «фі». Не ганьба, але зниження рівня. Дізнавшись, що професіонал пішов у політику, у нього співчутливо запитають: «Що, бабки хороші або бизнесюков не знайшов?» Тому що в політиці часто використовуються прямі «накати» і образи. Тобто тролі-новачки.
Інна ГРИГОР'ЄВА, Павло ЧУВИЛЯЕВ

Ще раз до суті. Після щільної облоги тролями нашого блогу, ми могли спокійно спостерігати на багато речей. В тому числі на фейк стосовно купівлі ресурсу, але Майдан, власнокажучи заради якого коменти були повністю розшарені  (навіть перевірочне слово прибране) - тут вже явний перебор. Саме в ці хвилини, наші активні учасники знаходяться на Майдані, за що їм честь і хвала! І не тільки цієї ночі. І будемо там далі, доки не досягнемо своєї власної мети. 
Шановні тролі, ваш зірковий час вичерпано. 
З Майданівської теми видалено 67 коментарів. Частина їх опублікується в темі "Треш".

9 коментарів:

  1. Здравтсвуйте! Хотелось бы узнать какая всё таки основная цель пребывания такого количества людей на Майдане?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А ви давно не живете в Україні? У вас немає інтернету, радіо, телевізора? Ну це унікальний випадок! Або ж запитання з великого бодуна.

      Видалити
    2. Давно не живу, но всё это я вижу и слышу. Просто не понятно, что вы конкретно хотите: то вступления в ЕС, то изгнания вашего президента?

      Видалити
    3. Уважаемый Сергей. На всякий случай, на русском, а то вдруг, забыли "Українську, милозвучну". А что вы имеете ввиду, под вступлением в ЕС? Даже для меня, почетного гражданина Украины, - это новость.
      И еще один интимный вопрос, в какой стране, вы сейчас живете. И что у вас говорят о событиях на майдане?
      Для примера, я тут переговорил с русскими товарищами, так они мне фотку с комментарием прислали. Когда люди убрали снег с майдана, погрузили в мешки, и, на баррикадах поливали водой, то комментарий этому был следующий. "невменяемые на майдане, поливали кокаин водкой и ..." Это не дословно, но суть такая.

      Видалити
    4. Напишіть у якій країні ви знаходитесь, на якій планеті? Як може задавати такі запитання людина, яка має доступ до інтернету? Щоб уявити з чого починати відповідь. Ви знаєте, хто такий Янукович? Що таке "сім"я"? Що ви знаєте про незалежність судів у нашій державі?

      Видалити
  2. Живу я в России. Доступ в интернет имею.Вот Вам ссылка на видео http://www.youtube.com/watch?v=vgDAycd-EPo&feature=youtu.be Вот, что думают настоящие Украинцы.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Уважаемый Сергей, не хочу показаться вам негативным героем, но России интернет не имеют. В своей основе, интернет имеет Россию. И это рррррас.
      Второе, especially for you, как вы, искренне русский крендель, может употребить фразу "настоящие Украинцы" - это же нонсенс. Это равносильно тому, что я буду размышлять, о позиции Бушменов и давать оценку их поведению.
      Посмотрите для начала:
      1. http://www.youtube.com/watch?v=bNE_3C9AZF0&feature=youtu.be
      2. https://www.youtube.com/watch?v=zBWqawm81Fo
      3. https://www.youtube.com/watch?v=h6-6YcwffZA

      Видалити
  3. Дещо нейтральний позитив з Громадського: http://www.youtube.com/watch?v=d2srY1dzvTM&feature=youtube_gdata_player

    ВідповістиВидалити
  4. Тепер, Сергію, давайте подивимося на що витратили 60 млн.грн / вихідні. А це, щоб ви могли осягнути своїм розумінням - 246 710 526. 32 RUB по курсу НБУ. Зверніть увагу, що всі вони, під голубими прапорами, які ви нам намагаєтеся впарити під думкою нАстАящіх Украінцев.
    1. http://www.youtube.com/watch?v=3lB-fikBRB8
    2. http://www.youtube.com/watch?v=EiSVJ696bhg&feature=share
    І таких роликів, живих, є сотні.

    ВідповістиВидалити