четвер, 5 жовтня 2017 р.

Про благоустрій у Варві

       В цьому дописі хочу розказати про загальні моменти цього чудєсного явища, не побоюся цього слова. Наше містечко не є винятком серед чисельних прикладів «наведення порядку» в Україні. Коли на фоні попереднього відносного безладу з’являються «світочі», які не жаліючи живота свого наводять порядок, і в принципі більше нічого не потрібно. Мабуть, найяскравішим прикладом цього в Україні є Харків. І до речі пересічні люди причетні до цього міста підтверджують це в розмовах, порівнюючи Харків сьогоднішній і 10-15 років тому.

Безперечно це явище присутнє, і люди які це роблять, «наводять порядки», щось роблять. Але тут виникає два моменти, по перше ніхто не розбирається із обставинами в яких перебували відповідальні особи 10-15 років тому і зараз; і другий момент в тому, що видатки на благоустрій це все таки проїдання грошей, і ці роботи самі в собі не є першочерговими для вирішення, благоустрій не вирішує питань розвитку та забезпечення майбутнього, не вирішує питання наповнення бюджету тощо. Якщо хтось вважає, що квіточки та лавочки, альтанки та бєсєдки вирішать питання наповнення бюджету чи працевлаштування звільнених заводчан, то нехай вважає. Але окрім окозамилювання нічого не відбудеться.

     Можна пояснити ці всі процеси на прикладі Варви. По перше візьмемо суспільно-політичний аспект здійснення благоустрою у Варві. Благоустрій це коньок селищного голови. Цим вона займається 90 % свого робочого часу. І в принципі поява її рейтингу це наслідок впровадження певних заходів з благоустрою. 

Тобто йде якийсь варвинчанин по центральній вулиці чи центральній площі дивиться навколо, квіточки, лавочки, смітнички. Ляпота, це все Валентина Василівна, все особисто, тільки вона. І тут десь нема про що спорити. Хоча, коли вона відчуває слизьке місце, невдалу лавочку поставили чи якусь бєсєдку, то Валентина Василівна не губиться, а зразу переводить стрілки: то не я, каже, то депутати. 

Звичайно, депутати не мають ніякого відношення ні до вибору місця лавочки ні до її вигляду, єдине що стосується їх – це виділення коштів загалом на благоустрій, а не на якусь конкретну лавочку, і це теж треба розуміти. І практично постійно це переведення стрілок працює, тобто є дуже багато полєзних ідіотів, які ведуться на все на світі, а потім розносять це по громаді. Окрім цього над цим працює і совєцька преса, що депутати винні у всьому, але поганому, бо депутати це загалом погано, вони нічого не роблять, але де беруться тоді погані лавочки та бєсєдки? Ну нічого не ясно.

      Так само не зовсім зрозуміло як діють і інші смислові конструкції. Наприклад повертаючись до замилування квіточками, лавочками, смітничками в центрі Варви, пересічний громадянин переміщуючись на свою вулицю, де немає твердого покриття, або воно з ямами в коліно, та й ще світла практично немає, то тут відразу з’являється і думка, як відповідь на ці всі негаразди. 

От бл..кий депутат не може дороги зробить. Але до чого тут депутат, ми ж вже вияснили, що депутати по суті нічим не займаються, то чому ж не має доріг??? Де ж Валентина Василівна самодержиця наша, чому ж вона не думає за Вас та Вашу вулицю? Шось не сходиться. Чому ж не робляться дороги, чому ж про це не пише, наприклад, совєцька преса, де ж дороги? А може вони не треба? 

Може нам достатньо буде квіточок, лавочок та смітничок? А бєсєдки? Чи може все таки дороги, а може водогони, чи очисні споруди, яких за твердженням директора КП «Господар» практично немає? Шановні варвинчани, що Вам потрібно???

      І от тут ми саме підходимо до другого аспекту благоустрою, до фінансово-організаційного. Як Вам здається шановні варвинчани де беруться квіточки, лавочки, смітнички? Вам же ж не здається що воно падає з неба, або це звичайний продукт життєдіяльності селищного голови, вона їх творить своєю уявою? 

Так от ці всі речі з’являються шляхом закупівлі товарів та послуг за кошти селищного бюджету. І в цьому році загалом на видатки з благоустрою передбачено близько 2,5 млн. грн. Це наприклад на 300 тисяч грн. більше ніж видатки на дороги, або вдвічі більше ніж видатки на реконструкцію водогонів. 

До чого я веду, я думаю всі розуміють, що бюджет не гумовий, і якщо ми більше тратимо на благоустрій значить ми менше тратимо на дороги чи водогони, чи на щось інше. Так що Вам панове більше треба: кілометр погонний лавочок, чи кілометр погонний відремонтованих доріг чи водогонів??? 

Ви вважаєте це Вас не стосується? Безпосередньо, шановні, ви ж доручили селищному голові повноваження проголосувавши на виборах, ви ніяк не реагуєте на ті чи інші її дії, все хороше – це вона працює, а все погане це депутати, які їй все заважають, як все просто. 

Але згодом благоустрій стане головним болем для всіх, тому що він не стане фетишом для всіх, таким яким він є для Валентини Василівни. І тоді, може, кожен і замислиться, а що і справді є пріоритетним?

     До речі, про попередника Валентини Василівни, пана Скудного, з яким завжди її порівнюють. Ми ж тоді не ходили по коліно в лайні, хоча серед варвинчан є стійкий стереотип, що Скудний взагалі нічого не робив. 

І тут я ніяким чином не збираюсь вибілювати пана Скудного, я теж вважаю що Саверська кращий за нього мер, але треба враховувати і те, що у Скудного на благоустрій у 2010 році було передбачено аж 188 тис. грн..


03 жовтня 2017   Павленко Дмитро

20 коментарів:

  1. я канєшно діко ізвіняюсь, але ж програма БЛАГОЮСТРОЮ передбачає фінансування не лише лавочок-бесідок. Якщо вірити рішенню 36-ї сесії, то ПРОГРАМА БЛАГОУСТРОЮ ЦЕ ЩЕ Й ПОСИПАННЯ ВУЛИЦЬ (В ЗИМОВИЙ ПЕРІОД) НА 172 358 ГРН., А ТАКОЖ ЧИЩЕННЯ ВУЛИЦЬ ТА ТРОТУАРІВ НА 118 288 ГРН. з інсайдерських джерел (КП "Господар") стало відомо, що КОШТИ ПО ПРОГРАМІ БЛАГОУСТРОЮ ВЖЕ ВИЧЕРПАНО!!! інформація, звичайно, не підтверджена, але все ж таки, Валентина Василівна, де збираєтесь брати гроші, коли раптово прийде зима???

    ВідповістиВидалити
  2. Павленко Дмитро6 жовтня 2017 р. о 11:12

    Так отож, Валентина Василівна думала в липні просити на серпень, на благоустрій 450 тисяч гривень, у вересні знову 450 тисяч гривень, і так далі до кінця року. Такі були плани, прийшлося їх трохи поламати, але ціною в 450 тисяч гривень до кінця року, побачимо як буде далі. А стосовно, того що ви зазначаєте що кошти йдуть і на інші потреби, то тут не все так просто, загальну суму на благоустрій селищний голова вже давно перерозподіляє на інші потреби, тобто те що ви читаєте не зовсім так. На початку 2016 року я особисто зробив спробу надати прозорості видаткам з благоустрою, але основна маса депутатів не захотіла жорстко поставити це питання, Саверська ж вела величезну піар компанію з обливанням лайном мене та інших, під гаслом мені заважають працювати, і єдине що вийшло в нас зробити це зменшити апетити та зекономити кошти. Але в цьому році все відновилося, і нам в липні на сесії заявили, що ми витратили всі кошти за пів року (близько 1,5 млн на товари та послуги, без врахування зарплати загону благоустрою). Так що отак.

    ВідповістиВидалити
  3. дуже корисна інфрмація, Дмитре. А що б ви сказали, коли б дізнались, що Варвинська селищна рада ПОРУШУЄ ЗАКОН!!!! А саме закон "ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павленко Дмитро6 жовтня 2017 р. о 16:55

      Наприклад?

      Видалити
    2. наприклад: на офіційному сайті Варвинської селищної ради не оновлюється інформація про дату наступної сесії.

      Видалити
    3. Павленко Дмитро6 жовтня 2017 р. о 22:28

      Вони так працюють, що їм всілякою фігнею ніколи займатися. Я зараз навіть не перебільшую, і не узагальнюю, це справжня позиція селищного голови, іншими словами вона звучить так "Ми робимо все можливе, навіть більше", це до речі цитата. А для чого це робити? Що буде якась обратка, чи що? Що ви плєбєї зробите її величності??? Її обрали люди, а ви хто?
      Для певної ілюстрації такої ситуації, історія із крайньої сесії від 04 жовтня. На цій сесії зокрема виносилося питання позбавлення премії селищного голови, але всього набралося голосів 5 з 18 чи десь близько того. Тобто на даний час немає навіть такої загрози для Валентини Василівни, можна що хоч робити, або не робити, от так.

      Видалити
    4. Даша Малишова10 жовтня 2017 р. о 02:00

      "орган місцевого самоврядування – виборний орган, який складається з депутатів і відповідно до закону наділяється правом представляти інтереси територіальної громади і приймати від її імені рішення". ВИХОДИТЬ ДЕПУТАТИ ПРИЙМАЮТЬ ВІД ІМЕНІ ГРОМАДЯН РІШЕННЯ, А ГРОМАДЯНИ НАВІТЬ НЕ ЗНАЮТЬ, КОЛИ Ці РІШЕННЯ БУДУТЬ ПРИЙМАТИСЬ (маю на увазі дату сесії). така "всіляка фігня"(((

      Видалити
    5. Павленко Дмитро10 жовтня 2017 р. о 17:00

      Шановні читайте закон чи окремі його норми повністю, тоді буде зрозуміло хто за що відповідає в тому чи іншому органі. Вище я пояснював чому немає повідомлень. А стосовно того як хто виконує свої посадові обов'язки поцікавтеся чому в нас немає на жовтень виборів до об'єднаних громад, до речі також через нерозміщення відповідних повідомлень

      Видалити
    6. Даша Малишова11 жовтня 2017 р. о 01:06

      сис.адмін не справляється зі своїми обов*язками. я ж не депутатів мала на увазі)))))

      Видалити
    7. хоча щодо депутатів це питання "риторичне"))

      Видалити
  4. "Шура не машите руками - ато простудитесь."
    Пропоную вже зараз підняти питання про розтріл. І винести питання на розгляд комісії та пригласити "АЙСЕДОРУ ДУНКАН" І депутата "БАБУ-ЯГУ" який завжди проти. Пропонуйте конкретні дії. А про заводчан, і робочі місця, дак це "ШЕДЕВР" Може за рахунок бюджету построїм "СВЕЧНОЙ ЗАВОДИК" і нехай працюють. Наберем туди, кума, брата, свата,зятя,невістку,сестру, коханку, коханця, ну все як раніше і заживем ОГОГО. І більшість знає, що я пишу правду, але будуть мовчати.
    Кабалик С.В.



    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Підскажіть, Дмитро, чи є правдою, що кошти від підприємців надходять до місцевого бюджету? Якщо так, то чому ви 5 місяць перестали сплачувати податки? І чому саме ви сказали, при висипці вашої дороги боєм цегли, що вам до неї нема діла, бо ви не маєте атомобіля. Чи можна все це вважати популізмом???

      Видалити
    3. Павленко Дмитро6 жовтня 2017 р. о 22:34

      Звідки у всіляких анонімів, інформація хто платить які податки чи не платить. Стосовно бою з цегли, це я вам сказав, чи кому? Я не спілкувався ні з ким під ім'ям анонім.

      Видалити
  5. Кошти від підприємців надходять до місцевого бюджету Ніякі, бо
    платять вони єдиний податок.Чи дбають підприєці про людей? Ні,не дбають...Бо заборонили відкриття Сільпо та АТБ. На жаль, Валентина Саверська-Лихошва у них на повідку.Коли б відкрили АТБ, то ціни б на продукти стрімко впали.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. побєда камунізма нєізбєжна

      Видалити
    2. Даша Малишова8 жовтня 2017 р. о 00:57

      АТБ у Варвi - найкраще, що може трапитись найближчим часом.

      Видалити
    3. А коли б СЕЗОН відкрили, то на одяг і взуття ціна доступна була! А коли б ПОДАРУНОК відкрили, то подарунки б жителі району та Варви купували б у Варві, а не в Лохвиці, де за цінами тарілки нашого Фавориту, можна придбати цілу кастрюлю!!! І порада, як попадете у Лохвицю у Подарунок, чи в Сезон, не робіть дуже круглих очей і не кажіть звідки ви приїхали, а дивлячись на вашу реакцію вас обов'язково про те запитають, щоб не зачмирити нашу Варву остаточно в очах сусідів!!!

      Видалити
  6. По поводу лавочок. Совiтую не сiдати на них, якщо вони стоять на залiзних трубах . А ще гiрше якщо поряд стоiть мусорка з 250 труби. Перевiрте радiацiйний фон. Дякувати заводу за медвежу послугу, цi труби навiть на металолом не взяли.

    ВідповістиВидалити
  7. а мать-мерия то на эти лавочки-мусорки шестизначную суму кинула

    ВідповістиВидалити