четвер, 12 жовтня 2017 р.

Про чергову сесію селищної ради.

      05 жовтня 2017 року відбулася чергова сесія селищної ради, на розгляд якої було подано близько 15 основних питань та ще стільки ж земельних. Загалом сесія мало відрізнялася за своєю атмосферою від більшості попередніх. І найгострішим питанням серед інших було традиційно питання по дошкільним навчальним закладам, а також питання позбавлення селищного голови премії.

    Першим розглядалося питання внесення змін до рішення про селищний бюджет на 2017 рік, іншими словами про виділення коштів. І першим пунктом в цьому всьому було виділення коштів на премії працівникам ДНЗ до дня освіти та оплата за енергоносії, тобто за газ. Мої опоненти в цьому питанні, заховавшись за дітей, так як свого часу Путін у 2014 році розповідав про своїх солдат, які заховаються за жінок і дітей і будуть наступати, звинувачували мене та моїх колег і в власних амбіціях, і в тому, що діти мерзнуть із за мене і в інших бідах. Зважати на обставини та аргументацію ніхто не збирався. А суть питання в тому, що у відповідності до вимог Бюджетного кодексу України, видатки на дошкільну освіту здійснюються з районного бюджету (стаття 89), або із селищного, але все одно за рахунок передачі коштів з районного до селищного бюджету за допомогою трансфертів, обсяг яких обраховується за формулою (кожен читач може сам переконатися в цьому). От є такі обставини, але ми ж хочемо, щоб по Конституції жив сусід, але не ми. І в цьому контексті зокрема і в селищній раді діють схемки. Придумали програму розвитку ДНЗ і фінансують видатки на ці всі потреби, що повністю суперечить законодавству. Безперечно дитсадки є власність громади, і за власника відповідає відповідний представницький орган – селищна рада, але за діючим бюджетним законодавством власник утримує матеріально-технічну базу, тобто будівлі, споруди тощо. Селищна рада повинна здійснювати ремонт, заміну окремих елементів, купівлю нового інвентаря чи обладнання, тобто утримувати комунальне майно; але не здійснювати видатки на дошкільну освіту – видатки на зарплату, енергоносії, харчування, відрядження тощо. До речі це не зовсім визнає голова РДА, мабуть що зовсім не визнає районна рада, і їхні адепти в селищній раді. Перш за все посадова особа, яка уособлює собою всю дошкільну освіту (на її думку, не на мою) також член бюджетної комісії. І що на комісії, що на сесії я вже стільки вислухав на свою адресу всілякої маячні, і нікого особливо не турбує, що видатки з селищного бюджету на ДНЗ за відповідною програмою є незаконними та є нецільовим використанням бюджетних коштів. Стосовно цього селищною радою було прийнято 22 червня 2017 року і відповідне рішення, де селищного голову зобов’язано внести на розгляд сесії зміни до відповідної програми, що повинно було на майбутнє остаточно вирішити питання з вилучення з програми тих норм, що суперечать законодавству. Окрім цього це питання безпосередньо пов’язано і з іншими питаннями видатків з бюджету. Так наші любітєлі дєтєй голосують завжди «за». За видатки на ДНЗ, за благоустрій, за підвищення зарплат, за видатки на будь що, потім кричать а чого на моїй вулиці не зробили ремонт? Але коли їх питаєш, а кошти в селищному бюджеті є на все те, що ви голосуєте, то вони тупо дивляться на тебе нічого не коментуючи. Шизофренія повна, там не те що роздвоєння, там розчетверення або ще й більше.
      От саме тому і я, і невелика частина моїх колег не голосували за ці видатки. І ніколи ми не зламаємо цієї ситуації, коли хтось зверху диктує, що має робити та чи інша громада і її представницький орган, куди та в який спосіб витрачати кошти і так далі. А тим більше ми не зламаємо ніякої такої ситуації, якщо в самому представницькому органі є велика частина як депутатського корпусу, так і апарату, який працює на сторонні сили, зокрема і на районну владу. А якщо і голова селища шукає легких стежок, і нічого не збирається змінювати, а чекає що воно і саме розсмокчеться, то нічого і говорити…
    Так, селищний голова вчиняла бездіяльність, чекаючи що саме розсмокчеться, нічого не робила. Рішення ради від 22 червня 2017 року «Про управління та фінансування ДНЗ в смт Варва» не виконала, дій відповідних не вчинила. Не дала розпорядження своїм підлеглим про підготовку проектів кошторисів на всі видатки на ДНЗ в смт Варва на 2017 рік, і подальшу подачу цих документів до РДА, про що просили селищного голову ще в середині липня. Не здійснила ніяких дій зі зміни мережі казначейського обслуговування, що також змусило б до певної реакція і районну владу. Нічого цього не було зроблено, ми чекаємо нового року, і може знову якось розсмокчеться, але більше всього нам знову будуть пропонувати стару схему – ось вам подачка, а решту самі фінансуйте, і з таким селищним керівництвом це все мабуть і відбудеться.
      Пакетом з коштами йшла і та програма, про яку я говорив вище, а також на пропозицію районної влади для передачі дитсадків було винесено питання і затвердження Положення про передачу комунальної власності. Але коли почали розглядати це питання виявилося, що і текст Положення не відповідає суті питання, і процедура розгляду такого Положення не дотримана (так як це регуляторний акт). Але і голова селища і секретар селищної ради відверто продовжували брехати з президії депутатам, що там все нормально, там все дотримано (намагаючись прикрити якість підготовки ними питань до розгляду сесії), поки голова РДА вже не перейшла на крик, що ви пропонуєте, це не можна голосувати, це порушення законності. Як результат так боролися за передачу, так готували рішення до розгляду, що отримали черговий пшик.
       Ще одне питання порядку денного також стосувалося дитсадків. Це питання виникло з домовленості селищного голови з керівництвом районної ради, яке просило Валентину Василівну скасувати один з пунктів заходів з об’єднання громад, які суперечать питанню передачі майна, зокрема і дитсадків. І знову пшик, і знову селищний голова сіла в калюжу. Під час розгляду цього питання, (яке винесла сама селищний голова, і проект рішення також подала вона) Саверська для себе з’ясувала, що за це питання голосувати не можна, тому і утрималася. От таке підготовлення питань, от таке розуміння ситуації, виносить питання на розгляд, а потім сама і не голосує, оце і докерувались.
     Підсумовуючи згадані вище питання, та і не згадані також, варто сказати, що всіх їх об’єднує одне –  низький рівень підготовлення проектів рішень та інформації до таких рішень, як результат неспроможність селищної ради відстояти свої позиції як в сесійній залі, так і поза нею, наприклад в судах; також неспроможність прийняти чіткого, законного рішення, яке не треба буде вже на наступну сесію або скасовувати, або переглядати. І я, і дехто з моїх колег роблять на кожній сесії зауваження з приводу якості роботи селищного голови та апарату селищної ради з підготовлення та проведення сесії селищної ради, як результат постійна ганьба яку ми бачимо на кожній сесії, і бачимо не тільки ми депутатський корпус, а й сторонні спостерігачі, і мені особисто вже не один раз дорікала за це і голова РДА, з претензією, невже там у вас немає кому підготувати рішення, зробіть що-небудь. І насправді в нас є лише один інструмент впливу на голову та апарат – це позбавлення премії. І саме тому я голосував за позбавлення премії на цій сесії, хоча мотивація депутата Остапця була трохи іншою. Це питання Остапець виніс в зв’язку з бездіяльністю Саверської з реєстрації виконавчого комітету селищної ради. І під час розгляду цього питання Саверська знову почала брехати, що робила все, навіть більше ніж могла, хоча при цьому з початку постановки цього питання була проти реєстрації виконкому. І знову депутатський корпус в переважній більшості не голосує за дане питання, не поважаючи в першу чергу себе, підставляючи себе під оту ганьбу, яку змушені терпіти кожну сесію, а результат один повна розгнузданість, як голови так і її команди, а для чого щось робити, що буде якийсь наслідок такої бездіяльності? Та ніякої, так як в державі і в цілому.

Амінь.

09 жовтня 2017 року

Павленко Дмитро

36 коментарів:

  1. Даша Малишова12 жовтня 2017 р. о 15:16

    а чому ж ніхто не згадує про ще одне не менш гостре питання, яке обговорювалось на сесії?? ПРО СТАН МОСТІВ (а саме стан мосту на холодниці, який вже є аварійним)! всі мовчать, бо, як сказав один з депутатів, Дружба всіх кормить! ви звичайно можете видалити цей мій коментар, але я все ж прокоментую. якби на сесії проголосували й заборонили б фурам ганять через міст й по центру, то тоді довелося б будувати об*їздну дорогу! у власників кернела досить бабла шоб скинуться по мільйончику на ту дорогу! не обідніли б! але ні! жоден не проголосував ЗА при розгляді цього питання. до 2013 року доки був Гайдай фури не ганяли через центр та по мосту. значить же можна по-людськи вести бізнес! а ці безпрєдєлять як хочуть і все їм з рук сходить!!

    ВідповістиВидалити
  2. А в результаті такого ось, Дмитро, безглуздого плескання язиком діти в садках до цього часу мерзнуть. Простіше ж нічого не робити, а просто опонувати. А дороги у нас ремонтують і за нинішньої ситуації

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вам же в дописі Дмитро пояснив, що кошти на опалення та премію виділені. Тому питання чому діти мерзнуть будь ласка до саверської, керівників дитсадків та методиста районо-депутата селещної ради Волох. До речі Виноградська на лікарняному, мабуть перемерзла, а Кіктенко й далі морозитця.

      Видалити
    2. Павленко Дмитро13 жовтня 2017 р. о 10:53

      Знову те саме, анонім о 16:02. Депутати плескають язиками, а вона працює. Ти маєш уяву як робляться ті дороги? Так ото ж, нічого тут анонімно плескати своїми язиками.

      Видалити
    3. Шановний анонім, виявляється ми до цього часу і не знали, що подача тепла в садках залежить від районного методиста та завідувачів дошкільних закладів. А чи володієте Ви інформацією про те, як проходить етап підключення садків? Ви гадаєте, якщо сьогодні вранці кошти на опалення виділено, то вже завтра буде тепло! Прийомами такої оперативності, як на мене, в нашій Варві ніхто не володіє. Звичайно, можливо легше перекласти відповідальність на цих жінок, адже вони є керівниками цих установ. Але шановний, керівник це одне, а власник це зовсім інше. Саме власник (селищна рада) виділяє кошти і вкладає договір про надання послуг. А завідувачам дитячих садків залишається обійти з десяток кабінетів для підписання обхідного листа. І тільки після низки таких "простих" процедур з'явиться можливість дати тепло в дитячі установи. Але перш ніж когось звинувачувати, запитайте в наших депутатів, чи їм не шкода наших дітей. Саме від них і селищного голови залежало чи вчасно дошкільні заклади отримають тепло! І не взловтішайтеся тим, що хтось захворів а хтось морозиться! Це не робить вам честі...

      Видалити
  3. Так Кернел кидає не один мільйончик, а мільйони!! Справа в тому, що ці мільйони кудись казковим чином діваються. Куди?! А в Діда Мороза і Снігурочки апетити виросли.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякувати Богу, що у нас є Народний мер,Саверська-Лихошва!Коли були попередні мери,то була суцільна руїна.Сьогодні Валентиною Василівною зроблено багато корисних справ для людей.Це і відновлення доріг, встановлення памтників,освітлення вулиць,організовано вивіз сміття, відновлено Казкове містечко і.д. А що робили попередники? Дмитре, Вам треба не обливати брудом Валентину Василівну, а допомагати їй. Сьогодні вона не реагує на ваш бруд, а Працює на благо людей, на благо Варви. Раджу Вам подякувати їй, покаятись пер Богом та попросити прощення.А Бог вас простить...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "організовано вивіз сміття" - а купи вздовж Шевченка?! вже з місяць лежать!

      Видалити
    2. А на виїзді з Варви в сторону Озерян, знову росте звалище, прямо біля дороги!!!

      Видалити
  5. Спасибі Валентині Василівній за те,що міняє трубопровід, вода буде належної якості. Хочеться подякувати їй і за встановлені контейнери для сміття.А незначні технічні негаразди ,звичайно, бувають, але минуть.А за що дякувать брудолікам?!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Даша Малишова12 жовтня 2017 р. о 19:04

      А Валентина Василівна вкурсі як так вийшло, що кошторис на будівництво трубопроводу (вул. Підгірна) було перераховано ще в 2014 році (якщо не помиляюсь), а лише минулого року кинули трубу і все! будівництво заморозили(((( в районному центрі люди без водопостачання! Ви зараз серйозно вважаєте такі проблеми "незначними технічними негараздами"??

      Видалити
    2. Що на вашу думку заважало лихошві будувати трубопровід, проект на реконструкцію в селищній раді з 2010 року?

      Видалити
    3. Відповідаю. Ви ,шановний анонім,за своє життя хоч собаці будку побудували? Я розумію вас: торгаш хоче до влади,хочегрошей,хоче оббирати людей.А чим торгувати будете?! Варва пам'тає таких героїв,бачили,досить! Реконструкція водогону проводиться,все буде добре.

      Видалити
    4. Павленко Дмитро13 жовтня 2017 р. о 11:06

      Те що робиться той водогін, це заслуга не тільки і не стільки Валентини Василівної. Пропозиція з його будівництва була внесена мною і моїми колегами депутатами та членами виконкому ще у 2016 році, і були закладені кошти у бюджет 2016 року. І славна Валентина Василівна мала її прокласти ще у 2016 році. А роботи робляться тільки зараз. Так там були об'єктивні причини, але була купа і суб'єктивних причин. І до роботи над тим водогоном був постійний пресинг селищного голови з боку депутатів. А стосовно того що раніше нічого не робилося, то ви почитайте те що написано в дописі про сесію, грошей раніше не було, від слова взагалі, ви можете це зрозуміти, чи там в анонімних середовищах процвітає дибілізм, що зрозуміти будь що не має змоги, тільки мантри про вона працює повивчали та й годі.

      Видалити
  6. Вельмишановна Дашо! Ви пишете, що трубу по вулиці Підгірна кинули в 2014 році.Тобто взнаєте,що при попередніх керівниках селища там води ніколи не було, як і самого водогону.А Валентина Василівна реально і кардинально міняє ситуацію.Це не бачить хіба що незрячий.Ви пройдіть вулецею Шевченка - робота кипить, зміниться ситуація і на Підгірній.Роками ніхто не дбав про людей, але хіба можна за один день поміняти все те, що руйнувалося роками?!
    З приходом Валентини Василівни наше селище з кожним днем стає ошатнішим, а людям стає комфортніше.Люди це бачуть і відчувають.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Що толку від тієї труби. Води на Підгірній, як не було так і після того як "кинули" нову в 2014 році її там немає. Саверська питання продовження робіт по будівництву даного водогону за нинішньої каденції не піднімала й не підніме, бо в неї є нагальніші питання, скоро вибори.

      Видалити
    2. Даша Малишова12 жовтня 2017 р. о 21:13

      шановна анонім, я пишу, що кошторис перерахували в 2014 році! а до того хто рахував? скільки років ще рахувати місцеві органи самоврядування будуть??? може час вже від популізму й ОКОЗАМИЛЮВАННЯ переходити до дій?! ВИ, мабуть, просто ще не зрозуміли, що молодь дорослішає! МОЛОДЬ все частіше й частіше обирає зараз в суспільстві активну громадянську позицію!!!! те що до В.В.Саверської-Лихошви ніхто не робив нічого - це вже не виправдання для Валентини Василівни! МИ ХОЧЕМО, ЩОБ МІСЦЕВА ВЛАДА ВИКОНУВАЛА СВОЇ ПРЯМІ ОБОВ*ЯЗКИ ТА ВИКОРИСТОВУВАЛА КОШТИ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ! зрозумійте нарешті: епоха радянського совка закінчується !

      Видалити
    3. Дашо, ви прийдіть хоч на одну сесію селищної ради і зрозумієте, що можна зробити з нинішнім складом депутатів... а це «тіпа» наша еліта:D

      Видалити
    4. Даша Малишова13 жовтня 2017 р. о 00:39

      Alex, на одну ж і прийшла! біда наших депутатів в тому, що в депутатському складі - провладна більшість((

      Видалити
  7. З усією відповідальністю можу констатувати: Валентина Василівна - це чесна, порядна людина, яка ніколи не взяла собі анікопійки громадських коштів. Крапка.
    А тепер я звертаюся до Вас, Дошо, з усією повагою, як до Людини, яка щиро відстоює інтереси простих громадян.Зрозумійте: відновити чи створити те, що руйнували протягом багатьох років або взагалі не створювали, за один день неможливо!Робота проводиться, і люди це бачать, відчувають, розуміють. І наостанок: якщо Ви хочете проявити себе, щоб Вас помітили, то необов'язково поливати брудом чесну Людину. Пропоную Вам зробити піаракцію - провести воду у два будинки по вул.Підгірна.Тоді Ви не воду литимете , а проведете її по-справжньому.Росклад такий.
    Ви будете Керівник проекту, а Дмитро Павленко - Спонсор-рятівник. Уявляєте, як Вас будуть по Варві вихваляти, КАНАЛ 1+1 -біля Ваших ніг, радіо !.Одним словом - Діснейленд відпочиває!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Даша Малишова13 жовтня 2017 р. о 00:54

      я не входжу до складу органів місцевого самоврядування і не збираюсь виконувати обов*язки, які повинні виконувати ці органи! і, якщо ВИ досі не зрозуміли, то "піар акція" (пишеться окремо, до речі) націлена не на те, щоб мене помітили, а на те, ЩОБ ВАРВИНЧАНИ ПОБАЧИЛИ ЧИ НАСПРАВДІ Є ЧЕСНОЮ ЛЮДИНОЮ В.В.САВЕРСЬКА-ЛИХОШВА та чи ефективно під її керівництвом працює місцеве комунальне підприємство!!

      Видалити
    2. Даша Малишова13 жовтня 2017 р. о 00:56

      і про який "один день" взагалі може бути мова?? скільки років Валентина Василівна вже на посаді мера?? невже було недостатньо часу, щоб "відновити чи створити те, що руйнували протягом багатьох років"?!

      Видалити
  8. Даша Малишова13 жовтня 2017 р. о 02:14

    і, повертаючись до питання стану мосту (через річку Варвинцю по вул. Пилипенка), хотілося б наголосити, що 5-го жовтня я прийшла на сесію Варвинської селищної ради саме через це питання. ЩЕ РАЗ НАГОЛОШУЮ: питання розглядалося на 37-Й СЕСІЇ в і д 5 жовтня!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ой, що це?... в ДОКУМЕНТАХ селищної ради в РІШЕННЯХ СЕСІЙ (на третій сторінці) після 36-ї сесії йде 38-ма в і д 5 жовтня (заднім числом - класична схема) і знаєте що? у рішенні 38-ї - ЖОДНОЇ ЗГАДКИ ПРО МІСТ! передайте цю секретну інформацію Валентині Василівні))) ВПЕВНЕНА, ВОНА ЯК ЧЕСНА ЛЮДИНА БУДЕ ЗДИВОВАНА)))))

    ВідповістиВидалити
  9. Вельмишановна Дашо, не нервуйте так. Вночі потрібно спати, а не коментарі о другій годині ночі строчити, бережіть себе,бо ніяка політика Вам здоров'я не відновить.Усі привиди приходять до Вас через безсоння. Відносно піар-акції: це слово пишуть разом.Уявляєте, люди побачать трудяг: Діма й Даша - команда наша.Це буде команда типу молодої команди Черновецького(правда,колишньої). Київ плаче,відпочиває.Отож беріть Дмитра, дві лопати -і буде вам вода й міст.До роботи, любі друзі!) А так... Ви лише водичку на чесну Людину виливаєте.Що це дасть - нічого, бо людей то не одуриш.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Даша Малишова13 жовтня 2017 р. о 19:06

      по-перше, шановна анонім, чим я займаюсь вночі - моя особиста справа. по-друге, ВИ сплутали політику і МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ. це не тотожні речі. мене вражає ВАША НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ.

      Видалити
    2. Даша Малишова13 жовтня 2017 р. о 19:15

      цікаво, для кого ви пишете такі коментарі? для працівників ДНЗ "Казка" чи для працівників районного відділу освіти? до речі, щодо освіти: завжди знала, що мене в школі вчили найкращі вчителі! і мене, особисто, дуже надихає, коли ЛЮДИНА В СИСТЕМІ НАМАГАЄТЬСЯ ВСЕ Ж ЗАЛИШАТИСЯ ЛЮДИНОЮ. навіть, якщо один голос нічого не вирішує, можливо, прийде час і цей голос стане вирішальним. Дякую Вам! Ви для мене були зразковим прикладом в школі, в свою чергу, я тепер намагаюсь бути хорошим прикладом для покоління мого віку.

      Видалити
    3. А це Ви про кого, Дашо? У Вас роздвоєння особистості? То Ви пишете, що "вражає некомпетентність, то знову пишете що "Ви для мене були зразковим прикладом". Ось до чого приводить безсоння, як наслідок-привиди! Бережіть себе, не нервуйте.У кожної людини є зоряний час.І Ваш, можливо, колись прийде.І запам'ятайте: до чистої мети потрібно йти чистою дорогою.

      Видалити
  10. Ми всі бачимо як в Україні не можуть одурити "розумних" людей. Тільки от питання, чому в нас тоді найнижчий рівень життя серед країн Європи, і чому молодь і не тільки, тікає на роботу, якби тільки з дому, бо чесні та порядні керманичі створили рай на землі, створили робочі місця, і так виконують свої обов'язки, так працюють, що майже все переробили, вже немає що й робити. Мабуть тому все так бо "розумних" людей не обдуриш, і тому так бо всі керманичі чесні та порядні.

    ВідповістиВидалити
  11. Єдина Людина, яка змінила обличчя Варви - це Валентина Василівна Саверська-Лихошва. Низький їй уклін і шана. А тим людям, що піднімають гвалт, буде воздастся по заслугам.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. боти активізуються з подвійною силою)) загроза режиму - смертні дізнаються правду - більше коментів - ще більше коментів)))))

      Видалити
  12. та які там боти.боти -це ботинки. їх торгаші на базарі продають.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щось в цьому дописі відсутній головний лихобот Кабалик... де ти пропав???

      Видалити
    2. Кабалик - це чесна, розумна Людина, а Ви тільки і вмієте людей брудом поливати, одним словом - торгаші!Скажу навіть більше.С.Кабалик завжди приходив на допомогу людям. І пораджу: не займайте людей!

      Видалити
  13. ОГО приэмно, що мене хтось згадуэ. З обох сторін. Дякую за комплімент. Не важливо Лихобот чи ні, я говорю те - про що інші змовчать. Одним страшно бо це АДМІНІСТРАЦІЯ, іншимм партія не дозволя, Я висловлюю СВОЮ думку.
    Кабалик С.В.

    ВідповістиВидалити
  14. Валентина Кривобок26 жовтня 2017 р. о 05:10

    Голосуватиму за того, кому вдасться відкрити у Варві АТБ, ФОРУ, ХВИЛИНКУ, СЕЗОН, а не варвинський базар, та дрібні магазинчики без вибору асортименту товарів і за захмарними цінами!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Антін Саморай29 жовтня 2017 р. о 07:15

      Як не сумно, та абсолютно з вами згодні... Як би ж то знайшлвся така людина...

      Видалити