понеділок, 12 серпня 2019 р.

Про загрози.


    Мене тут тролили кілька людей де ж відео з засідання сесії? Відео я виклав, і тепер в зв’язку з тим, що там багато цікавого, а під дупами чиновників та кааліції почало підгорати, то те все потрібно обговорити та пояснити.

Найцікавіше, що я побачив та почув там то був виступ директора КП «Господар» Ніязова Р.Ю. І за результатами цього виступу я б загалом сказав, що він був виважений. Але коли я прочитав в районці текстову версію виступу, яка мала назву «Дестабілізація роботи комунального підприємства – серйозний ризик для всієї громади», то все трохи змінилося. І тут для мене найзнаковішим було в тому тексті оце:
На те, що надання послуг з благоустрою наразі призупинено, невдовзі болісно зреагують мешканці громади. Безперечно, шквал обурення прийматиме селищна рада, тож, припускаю, такі дії можуть бути намаганням скомпрометувати діючу управлінську команду на чолі з головою перед майбутніми місцевими виборами.
От після цього цей весь спіч виваженістю і не пахне. Адже виявляється директор КП, як топ менеджер підприємства сприймає ситуацію не з точки зору організації виробництва, виконання своїх обов’язків та вчасного прийняття тих чи інших управлінських рішень, а виявляється в усьому винні майбутні вибори та політичні вороги супер управлінської команди. Якби таку маячню підписала Саверська, то я б і не здивувався, а от читати це все за підписом досвідченого керівника та не з якоїсь галузі, а саме з комунальної, дуже дивно. Таке враження, що Руслан Юсупович чи то загубився, чи то розгубився, потрапивши в ситуацію, яка виникла на підприємстві, яке він очолює, та й навколо нього. І в цьому випадку логічним виглядає його крок з подачею заяви про звільнення.
    Але повернемося до суті справи. Виявляється з нізвідки на підприємство впала, як сніг на голову, прямо 01 серпня, дестабілізація. Прямо на голову, нічого не передбачалося, нічого не було чути чи видно, а тут зненацька дестабілізація. Безперечно це не позиція досвідченого керівника. Досвідчений керівник дестабілізацію повинен був побачити дуже давно, десь за пів року, а тут наче б то сніг на голову. В якості снігу на голову, перш за все, виявилися кошти на виконання послуг з благоустрою. Про них нічого не говорилося, не збиралося сесій, і так далі, а тут так зненацька. Я тут зверну увагу читача, що ці кошти скоро стануть дуже токсичними, скоро і говорити про них буде токсичним, але вони будуть лізти та лізти з усіх шпарин, адже це основа діяльності отієї «супер» «управлінської» команди.
Незрозуміло, що хотіла та команда досягти, заявивши про те що коштів скільки не давай їх вже немає, але на мою думку це викликало зворотній ефект. Подальші кошти на ці всі забаганки будуть іти дуже туго, і або підуть в діло помийниця та бабушки Саверської, або не буде нічого.
Але команда, не була б командою, якби не захотіла трохи скинути з себе увагу та перенаправити її в інший бік. Для цього була заявлена історія з тарифами та позовами, а звучало це все от так:
Крім питання своєчасної оплати послуг з благоустрою, маємо й іншу проблему, ще загрозливішу для стабільної роботи КП. Завершується оскарження у судових інстанціях різного рівня рішень виконавчого комітету селищної ради щодо ухвалення тарифів на водопостачання і водовідведення, вивезення ТПВ. Хоч до розрахунку тарифів претензій немає, але внаслідок визнання процедурних порушень у ході їх встановлення підприємство буде змушене не тільки повернутися до тарифів 2016 року і щомісячно нести збитки близько 120 тис. грн, а й здійснити перерахунок споживачам на майже 980 тис. грн. Така ситуація може призвести до заборгованості по виплаті заробітної плати та податкових зобов`язань (лише за півріччя при доході близько 4,4 млн грн до бюдженів всіх рівнів нами сплачено 1,6 млн, 37%), поставить під загрозу безперебійне надання послуг споживачам та взагалі існування підприємства.
Виявляється, супер команда, вона завжди супер, і ніхто в тому не сумнівається, і вона плювати хотіла на все що коїться навколо, адже як то кажуть, караван іде. І тут, щось знову трапилося, на караван випав не то сніг, а може й цілий гряд. І караван став, і після того як він став, почалися не то міражі, не то отрезвіння та прозріння. От уявіть собі щодо тарифів на ТПВ процес іде вже рік, з серпня 2018 року. Трохи менше йде процес щодо оскарження рішення про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення і той хто захоче і прочитає матеріали справи, то зрозуміє одне, все, що можна порушити при встановленні тарифів наша супер команда порушила, це побачили і в судах першої та апеляційної інстанції, але цього не помічав директор КП? Тут звичайно потрібно наголосити, що до встановлення тарифів пан Ніязов не має відношення, при тому ніякого, коли те все відбувалося, його у Варві не було. Але ж пройшов якийсь вже час, вже давно можна було зорієнтуватися та визначитися і з пріоритетами, і з загрозами, але про це ніхто ніколи не говорив. Чому, виникає питання? А тому що караван іде, і йому пох. що коїться навколо.
А далі давайте трохи розберемо те все на цитати. Директор заявляє:
звертаюся особисто до їх оскаржувачів: своєю активною громадською позицією ви переконливо вказали нам всім на недоліки в роботі виконавської команди ради, комунального підприємства, але завершення судових справ паралізує його роботу і відчутно вплине на якість і безперебійність надання послуг споживачам – вам і вашим землякам.
От цікаво, мені як оскаржувачу, кому і що я з вас показав, і що ви побачили? Я не бачу, наслідків того, що хтось щось там побачив. Більше того, на моє звернення до селищного голови надати копію розрахунків тарифів на ознайомлення, мені просто їх не дають. То про що ви? Що там хто побачив? Це брехня. При тому відверта, пряма та ще через газету, хоч помийну, та все ж. Я особисто не чув і не бачив ніде, щоб ті хто розрахував тарифи, їх прийняв, робив все щоб під час цього обдурювати та ошукувати всю громаду на гроші, хоча б вибачився за свої дії. То що ж ви побачили?
Рішення про встановлення тарифів на ТПВ від 20 березня 2019 року є незаконним, його використання є кримінальним злочином, то чому ж ви його використовуєте вже більше 4-х місяців?
Позов та подальше оскарження рішень про тарифи це не якась там забаганка мене чи ще когось. Це по перше захист своїх прав та інтересів. По друге, це реакція на нахабство, жлобство та дебільність от тієї супер управлінської команди, яка вміє тільки за рахунок громади прикривати свої управлінські дії. Коли наприклад я, опрацював розрахунки, надав зауваження та пропозиції, ходив на всілякі засідання та зібрання й намагався пояснити, що ж ви робите, так не може бути і так далі, у відповідь отримував мовчанку, дебільну відписку, тупе голосування. То що ж я мав побачити зараз? Чи що там хто побачив у кабінетах?
По третє: позов до суду це єдиний можливий шлях щось змінити навколо, адже ви самі нічого змінювати не збираєтесь. Це єдиний можливий шлях змусити вас проводити модернізацію та ремонти мереж. Це єдиний шлях впровадити нормальні відносини між споживачем та виробником послуги, тому що караван іде і йому все навколо пох, і як показує практика тільки на позов той караван і реагує, більше ні на що. І це не я вигадав, це зробила ота управлінська команда.
На мою думку однією єдиною причиною дестабілізації підприємства є керівництво Варвинської ОТГ, от та сумнозвісна управлінська команда, дві команди, які створили цю команду, я маю на увазі нашу славну ширку, б’юту з аграріями. А вершиною цього всього є селищний голова, голова партійного осередку б’юту, та голова партійного осередку аграріїв. От це три особи, дії та бездіяльність яких щодня, кожної секунди дестабілізує не тільки роботу конкретного підприємства, а й всієї громади. От до кого потрібно робити звернення Руслане Юсуповичу!
12.08.2019

Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. От і прийли ми до того, звідки пішли. Для вирішення питання треба скорочувати штат ОТГ. Левова частка коштів іде в нікуди...

    ВідповістиВидалити