понеділок, 12 серпня 2019 р.

Про 34 сесію селищної ради


     01 серпня відбулася сесія селищної ради. Ця сесія була позачергова, і як всі позачергові сесії останнім часом стосувалася лише одного питання коштів на благоустрій. Яких до речі постійно не вистачає скільки б не давав. Цього разу приводом для зібрання став начебто лист директора КП «Господар» з яким ви можете ознайомитися.


Ця ситуація що склалася особисто для мене є зрозумілою, прогнозованою та такою що мала б статися. І коли в попередніх дописах я повідомляв, що благоустрій та кошти на нього стануть постійною темою розгляду на сесії, що скільки б не давав коштів їх відразу не стане і знову з’явиться від когось лист чи заява чи десь перестануть щось вивозити, і питання коштів на благоустрій з’явиться знову. І це все буде тривати безкінечно, до тих пір поки використання цих коштів не стане прозорим, а такого на горизонті поки що ми не бачимо.
Якщо поглянути буквально на останні сесії то кожен може переконатися в моїх словах. Ось давайте відновимо події.
20 червня відбулася чергова 31 сесія селищної ради де вперше в цьому році селищний голова заявила що всьо, грошей немає, витратили всі гроші, на той час звучала сума близько 1,6 млн. грн.. На цій сесії запропоноване рішення щодо збільшення видатків за програмою благоустрою не набрало достатньо голосів. Не довго думавши Саверська збирає позачергову 32 сесію і вже 25 червня на цій сесії депутати голосують відповідні зміни до програми та збільшують видатки до 1,8 млн грн.. При цьому голова бюджетної комісії підводить так би мовити риску під попередніми подіями і заявляє, що в подальшому сесія буде контролювати всі видатки благоустрою і за всі ці видатки будемо голосувати знаючи куди вони підуть.
 А вже через 3 тижні на черговій 33 сесії 18 липня 2019 року до трибуни виходить заступник селищного голови з питань благоустрою і заявляє, що грошей вже знову немає, і щоб щось хоч якось, то треба кошти в сумі 300 тис грн. з програми поводження з ТПВ перенести до програми з благоустрою (сума не озвучувалась). І це було проголосовано без ніяких дискусій розбирань тощо. І попередні заяви десь поділися, про що я писав в своєму дописі, і що учасникам процесу дуже не сподобалося. В результаті ми всі отримали перерозподіл грошей, до речі гроші в сумі 300 тис. грн. були зняті з обслуговування полігону ТПВ, і в підсумку програма благоустрою отримала близько 2,1 млн грн.., тобто за місяць її видатки нехитрими маніпуляціями збільшено на близько 0,5 млн. грн.. От вам і брехня, от вам і маніпуляції, от вам і відсутність контролю, от вам і безвідповідальність.
Але не пройшло і два тижні як директор підприємства пише листа. В листі як ви бачили немає ніякої конкретики, але сесію Саверська збирає. І знову дайте грошей, цього разу ще 200 тис. грн.. Для чого невідомо. Але після моєї публікації, вже на 34 сесії 01 серпня  ні комісія, ні сесія цього разу не голосує про збільшення видатків на благоустрій на 200 тис. грн.. Як аргумент звучить те, що буцімто ви, селищний голова та її команда, не надали нам на підтвердження копій документів про використання коштів протягом першого півріччя. Аргумент трохи і абсурдний, адже звіт був затверджений та підтриманий депутатами, а тепер чомусь оговталися.
От така історія, що ж побачимо до чого все дійде, скільки позачергових сесій ще буде але ті 200 тис що просив директор КП «Господар» це не кошти наперед, на майбутнє, це заборгованість за виконані роботи протягом червня та першої половини липня місяця, так що все найвеселіше попереду.
Так що шановні варвинчани робіть висновки. Трохи згодом сподіваюся викладу відео з засідання як комісії так і сесії за 01 серпня 2019 року, там багато цікавого.

06.08.2019

Павленко Дмитро

2 коментарі:

  1. Варві потрібен ФОНТАН!!!

    Субвенция, которую Менская ОТО получила в июле из госбюджета на социально-культурное развитие общины, составила 2 млн грн. Большую часть этих средств решили использовать на ремонты — станции юных техников, музыкальной школы, районной гимназии. На это запланировали более 800 тыс. грн. Ещё 690 тысяч потратят на строительство в гимназии футбольной площадки с искусственным покрытием. 450 тыс. грн пойдёт на обустройство информационной социально-культурной зоны в библиотеке. На этом пока точка. Ремонтировать есть что, но закончились деньги.


    В связи с этим в райцентре снова (уже в который раз) вернулись к обсуждению темы о городском фонтане, сооружение которого обошлось приблизительно в такую же сумму, как последняя субвенция: почти 1,5 млн грн — из государственного бюджета, более 44 тысяч — из местного.

    Строительство фонтана начали ещё в прошлом году — в рамках реконструкции парка им. Шевченко. Тогда противники строительства называли это расточительством, пиаром руководства ОТО за средства общины. Главным их аргументом было то, что есть более важные расходы:

    — Лучше бы отдали эти деньги больным детям.

    Сейчас возмущаются:

    — Скоро района не будет (в процессе укрупнения его планируют присоединить к Корюковскому. — Авт.), а в Мене фонтан строят.

    На самом деле он практически готов. Недавно был пробный запуск. Кто видел — в восторге: фонтан очень красивый, вечером — с подсветкой. И Мена не единственный райцентр с новым фонтаном. В Нежине тоже строят — в сквере Лысянского. По предварительным подсчётам, его стоимость, по сранению с менским, будет на полмиллиона гривен больше. Средства также из госбюджета. Открытие планируют приурочить ко Дню независимости — хотя в городе тоже судачат, что есть более существенные нужды, что время сложное и не до роскоши.

    Но большинство строительство фонтанов поддерживают. Потому что «б сложные времена больше всего хочется ярких акцентов», «возле фонтана — самое лучшее место для отдыха», «должен же быть в городе хоть один по-настоящему красивый объект», «глубинка имеет те же права, что и областной центр».

    Жители Городнянщины признаются, что завидуют менянам и ждут таких же решений от своего руководства и депутатов. А в Снов-ском районе предлагают продать памятник Ленину, который был снесён в процессе декоммунизации, а на его месте (постамент остался) на вырученные средства построить фонтан.

    ВідповістиВидалити
  2. Від радості щоб чиновники не потопилися - це саме головне, бо з нікого буде вибрати голову ОТГ. Дур"ю не майтеся. Ви життя дайте.

    ВідповістиВидалити