четвер, 29 серпня 2019 р.

Про бюджет Варвинської ОТГ.


       Якщо загалом говорити про бюджет Варвинської ОТГ, про його формування та виконання, то цей процес можна назвати вкрай неефективним. Звичайно чиновники та особи до того причетні з цим не погодяться, і вчергове скажуть, що то все палки в колеса і так далі. Але всім нам в допомогу прийдуть всілякі аналізи та рейтинги, і там вже немає чиєїсь суб’єктивної думки, там є цифри та порівняння. І так як з історією зі школами та підготовкою учнів, та результатами такої підготовки, яку ми можемо оцінити через середній бал ЗНО, так і з бюджетами ОТГ.

    Так фахівці з питань бюджетів та фінансів зробили аналіз та більш як 800 бюджетів ОТГ та за чотирма показниками, у п’яти групах ОТГ, в залежності від кількості жителів, та результати такого аналізу представили рейтинговими таблицями.
    Наша Варвинська ОТГ потрапила в третю групу ОТГ з чисельністю населення від 5 до 10 тисяч чоловік. І посіла в цій групі почесне 15 місце. Ми можемо скільки завгодно надувати щоки, та пишатись своєю йолкою, але місце 15. При цьому за рівнем доходів серед всіх ОТГ цієї групи ми 19, тобто до найбагатших нам далеко. При цьому ми практично найбагатші в області, маємо показник в 4400 грн на одного мешканця. Більше має лише Гончарівська ОТГ 4800 грн на одного мешканця при тому що кількість населення там майже вдвічі менша.

Якщо ми пильно подивимося в критерії аналізу та відбору, то підняття з 19 місця за рівнем доходів до 15 з загальним показником, нам забезпечив надзвичайно високий показник реверсної дотації, тобто коштів які ми віддаємо реверсом до державного бюджету, бо є багатими в порівнянні з іншими, дотаційними громадами та територіями. Тобто, наше відносно високе місце в рейтингу нам забезпечило те, до чого ми так би мовити не приклали жодного зусилля. Натомість те до чого такі зусилля прикладалися нас якраз і опускали в цьому рейтингу. Так ми витрачаємо майже 15% своїх власних доходів на утримання своїх чиновників. При цьому як нам показує таблиця можна витрачати і 10, і 8 або навіть 7,4% на витрати на чиновників ОТГ. Але в нас не так, в нас кажуть небагато, що ж є рейтинг і він красномовний.
Рухаємось далі, ще один показник, питома вага видатків на зарплати по відношенню до всіх видатків бюджету. Такі видатки в нашому бюджеті складають 61,6%, але можна й по інакшому, наприклад 38% на видатки на зарплату. Тобто, майже дві третини всіх своїх видатків ми витрачаємо на зарплату, тобто проїдаємо. Якщо сюди додати видатки на енергоносії, то отримаємо набагато більший відсоток видатків проїдання.
Тож от так. Маємо те що маємо. В когось є йолка і більше нічого йому не потрібно, ні рівень підготовки школярів, ні ефективне використання коштів, ні можливість розвитку і так далі.

27.08.2019
Павленко Дмитро


2 коментарі:

  1. Аграрії почали акцію проти продажі землі іноземцям
    04-Вер-19 381 0.0 0
    Всеукраїнська Аграрна Рада розпочала флешмоб проти продажу землі іноземцям.

    Про це йдеться у зверненні асоціації.

    "Вчора у прямому ефірі на ICTV прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що землю будуть дозволяти купувати іноземцям вже влітку 2020 року. Запуск хаотичного і необдуманого продажу землі може призвести до катастрофічних наслідків в країні.
    В даному випадку просимо максимально підтримати ініціативу ВАР, яка забороняє купувати землю іноземцям.

    Чим активніше буде озвучена наша позиція у цьому питанні, тим більша вірогідність її врахування у законопроекті.

    Якщо просто спостерігати і чекати, що хтось врахує наші з вами інтереси, то на жаль, як показує практика останніх років по відношенню до аграрної галузі, цього не відбудеться. А всі ми працюємо в аграрній галузі!!!!!

    Тому вкотре просимо вас власним прикладом підтримати ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЛЕШМОБ ПРОТИ ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ ІНОЗЕМЦЯМ!

    Сфотографуйся з хештегом #НіПродажуЗемліІноземцям або запиши коротке відео-звернення до Президента України з проханням не допустити продаж української землі іноземцям на своїй сторінці у фейсбук. Також поділіться фото, закликайте ваших друзів приєднатися до флешмобу", - йдеться у зверненні.

    Нагадаємо, що вчора прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про те, що старт земельної реформи запланований орієнтовно на літо наступного року. До цього часу Уряд спільно з Національним банком має зробити кредитування в гривні значно дешевшим, ніж воно є зараз – взяти кредит можна буде під 14-15% в гривні.

    ВідповістиВидалити

  2. В Украине за гибель пчел хотят ввести драконовские штрафы и уголовный срок
    Украина Сегодня, 08:00 82
    FacebookTwitterGoogle+Pinterest
    Верховная Рада Украины зарегистрировала законопроект «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно принятия мер по защите пчеловодства» (№2140).

    Об этом свидетельствуют данные на сайте ВРУ.

    «Законопроект разработан с целью защиты отрасли пчеловодства Украины, обеспечения законных прав и интересов пчеловодов, усиления уголовной ответственности за нарушение законодательства в области пчеловодства лицами, которые применяют средства защиты растений для обработки медоносных растений в период медосбора», — говорится в пояснительной записке к документу.

    Так, законопроектом предполагается дополнить Уголовный кодекс Украины статьями, которые усилят уголовную ответственность в отношении лиц, использующих средства защиты растений для обработки медоносных растений в период медосбора.

    В частности, при применении средств защиты растений для обработки медоносных растений в период медосбора без уведомления физическим или юридическим лицам, занимающимся пчеловодством и органов местного самоуправления, несмотря на наличие возможности представить эти сведения, предлагается установить санкцию в виде штрафа от 100 до 500 необлагаемых минимумов доходов граждан (1700 грн — 8500 грн) или общественные работы на срок от 120 до 200 часов.

    За те же действия, если они создали опасность потравы (гибели) пчелиных семей и нанесли существенный вред физическим и юридическим лицам, занимающимся пчеловодством предлагается установить санкцию в виде штрафа от 500 до 1000 необлагаемых минимумов доходов граждан (8500 грн — 17000 грн) или ограничение свободы на срок до 5 лет или лишение свободы на тот же срок с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до 2 лет или без такового.

    В соответствии с примечанием этой статьи, существенным вредом считается материальный ущерб (убытки), причиненный физическим и юридическим лицам, занимающимся пчеловодством которая в 100 и более раз превышает необлагаемый минимум доходов граждан, или другой существенный вред, причиненный природной среде в области пчеловодства.

    Также предлагается установить время для обработки СЗР медоносных растений в период медосбора исключительно в ночное время — с 21:00 до 05:00.

    Инициаторами законопроекта является Андрей Деркач, Игорь Молоток, Нестор Шуфрич, Юрий Павленко, Валерий Давиденко, Валентин Наливайченко и другие.

    ВідповістиВидалити