вівторок, 20 серпня 2019 р.

Та хто ви такі? Та ви ніхто!


 Motto
«Битий небитого везе»
 (з української народної казки)

   Той хто цікавиться місцевими новинами та подіями, я думаю вже переглянув відео з засідання бюджетної комісії селищної ради, що відбулося 16 серпня 2019 року. Я теж все те бачив тільки наживо, і от якщо коротко, то все написано в заголовку. А якщо змістовно, то  потрібно трохи те все діло описати та прокоментувати.

   Засідання комісії тривало трохи не 2 години, питань порядку денного було близько 10, деякі питання додалися по ходу розгляду, деякі проекти мінялися на ходу, сумбуру вистачало як завжди, а розбиратися в більшості питань ніхто не хотів, і це також було як і завжди. Але це засідання відрізнялося від попередніх багато чим. Перш за все до бюджетної комісії долучилася комісія з соціально-економічного розвитку, чому так відбулося пояснювали так, що є спільні до розгляду питання, тому зібрали типу дві комісії. Але таких спільних питань на кожній сесії вистачає, але спільних комісій чомусь не було. Як на мене, готували бенефіс Садового, тому було і спільне засідання.
Новизною був і зміст та дух цього засідання. Серіал під назвою «Благоустрій» набуває все більшої уваги з боку тих хто мав його режисирувати, але чомусь не було до цього ні тяги, ні розуміння, ні охоти. Але сукупність чинників все таки змусила декого з депутатів починати розбиратися що ж воно таке і з чим його їдять. І так як по суті половина питань порядку денного напряму чи побічно стосувалися того серіалу, мова йшла практично про нього або в його контексті. Голова бюджетної комісії та один з активних її членів депутат Неліпа озвучили трохи результатів своїх пошуків. І результати їх вразили, наскільки я зрозумів, адже як мені здалося вони переконалися, що кошти благоустрою і не тільки ці просто списуються. Особисто для мене це давно не новина, і цим і не тільки цим депутатам про це неодноразово говорилося, писалося на цих сторінках в мережі і так далі, але чомусь це не мало ніякої реакції раніше. Що відбулося зараз мені достеменно не відомо. Можливо і справді їм набридла така ситуація що за їх спинами, зловживаючи бюджетом, селищний голова з своєю молодою та не дуже командою просто на просто просирає кошти всієї громади. Можливо. Але ситуація настільки зайшла в глухий кут, в дуже глибокий глухий кут, що навіть ті, кому щось там могло набриднуть дуже не поспішають щось кардинально вирішувати. Рубати по живому, так би мовити, ніхто не хоче, і, мабуть, не зможе. Але деякі заходи до виконання були озвучені.
Це перш за все GPS контроль за рухом всього транспорту, що належить громаді, як в органах місцевого самоврядування так і в комунальному підприємстві. Пальне ллється рікою, при тому такою, що і не снилася в попередні роки. І це на кожному кроці, на кожному відтинку часу, незважаючи ні на що. Як відзначив депутат Неліпа, списували в квітні місяці ледь не кожної суботи, бо в робочі дні не вистачає мабуть годин, бідолашні. Вони писали, писали, і жодного разу навіть не впріли. Бл@дство. Іншим терміном це все не заміниш, ніяк. Цей термін описує все в цій ситуації, і процес, і його характеристику і характеристику всього і всіх в цьому процесі.
Другим кроком, що був заявлений, і був відображений в проектах рішень це зміни до статуту КП «Господар», що напрямлені на посилення контролю селищною радою за підприємством, яке вона заснувала. Ці обидва кроки необхідні, навіть запізнілі, вони мали б відбутися давно, ще на початку каденції цього скликання, але чи хто думав що так все повернеться? А попередників слухати ніхто особливо не збирався, хоч це все озвучувалося неодноразово.
Що ж кроки заявлені, але чи вони відбудуться, чи вистачить наснаги теперішнім обранцям? Чи вистачить гідності, щоб втілити те про що наважились заявити хоча б через півтора роки роботи в сліпу? Побачимо. При цьому ті хто живиться в мутній річці з пального та громадських коштів сидіти тихо не збирається. І хоча Саверська в більшості випадків відмовчувалася, але її особисту позицію та позицію її команди озвучив давній соратник, депутат аграрій Садовий, він же ж другий директор КП «Господар». І коротко їхня позиція виписана в заголовку цього допису. Саме це висловив Садовий в адресу депутатів, що висловилися щодо дєрєбану грошей та стану роботи КП «Господар». Він взагалі багато чого там набалакав, хто хоче може послухати, але ці слова така собі квінтесенція тієї всієї балачки. І ці слова говорять набагато більше ніж всі інші слова разом взяті. Це, по перше, його, Садового, відношення до його ж депутатства. Для нього це ніщо, він зовсім не розуміє та не надає тому значення, що таке орган місцевого самоврядування, для чого це все, які повноваження та обов’язки покладені на селищну раду та і на нього зокрема як одного з депутатів. Керівник фракції аграріїв Гайдай М.В. хоч заяви кидає що вони захищають інтереси людей, а цей і заяви робити не буде. Він свої заяви зробив: Та хто ви такі? Та ви ніхто! Оце і всі заяви.
Окрім цього Садовий висловив своє відношення і до своїх колег депутатів, вони для нього ніхто, не ті хто своєю байдужістю та недбалістю зберегли для нього робоче місце, хоча повинні були його звільнити, бо було за що, а ніхто. І насправді депутати ніхто, бо він на вершині схеми з дєрєбана, а вони лохи, які йому це дозволяють робити. І в принципі таке відношення виправдане і логічне. Садовий зневажає депутатів селищної ради, бо вони ні на що не здатні, вони не є чинником у всій цій історії, адже вони ніколи не заявляли про це і не робили нічого, щоб могло б довести зворотнє.
І це відношення не тільки і не стільки Садового. Садовий висловив думку всієї команди на чолі з Саверською. І перш за все Саверської. Бо Саверська розцінює лояльність депутатів як слабкість, тому і зневажає їх, тому і створилася така ситуація, коли будь які гальма відмовили, і вже нічого не стримує від відвертого дєрєбану.
А так як депутати це представники громади, представники окремого виборчого округу та окремих виборців, то і не дивно, що таке в цієї лихо команди відношення до всіх нас. Так до нас всіх, і чим швидше розвіється туман перед очима в частини отих 73 % тим більша ймовірність, що нашу малу батьківщину очікує хоч якась надія на виживання, а не на перетворення на теперішні Дащенки.
Ми зараз знаходимося на зламі. Або заявлені кроки будуть реалізовані, або Саверська та лихо команда відіб’ються і остаточно сядуть верхи на кошти та нам всім на голову. Ситуація хитка і не зрозуміло, як все відбудеться. Адже теперішня кааліція не знає та не вміє виходити з таких ситуацій, адже вони домовлялися про якісь спільні дії та погляди, а тут тобі і маєш, хто ви такі. А цю всю ситуацію створила саме широка какаліція. Я підкреслюю, кожен депутат аграрій та бютівець, що голосував в унісон всьому і вся створив цю ситуацію, і на кожному в тій чи іншій мірі лежить відповідальність. І якщо очільниця районного осередку б’юту і в тємі, і в схемі, і особливо там фантазувати, там все зрозуміло, то я далекий від думки що голова фракції аграрної партії перебуває також в середині того дійства. Але він відповідальний за це все що коїться в першу чергу. Його відповідальність не менша ніж у Саверської, яка є вершиною цього всього бл@дства. Саме Гайдай М.В. вирішив підтримати та висунути від аграрної партії  Саверську-Лихошву. Саме Гайдай вирішив взяти до списку аграрної партії крупного «спеціаліста» Садового, який йому і висловив своє «шанування» повідомивши, що він ніхто. Саме Гайдай М.В. закривав очі на все, що відбувалося ці півтора роки, і нічого не робив, і поки що не зробив, щоб це все зупинити, хоча міг. Тобто наші славні аграрії і «в нашому селі єбют» всі вони героїчно створили цю всю ситуацію, а тепер лише пробують щось з нею зробити. І до речі незрозуміло чи і зроблять. А нам з вами робити висновки і не мовчати, бо мовчанка народжує спочатку хамство, яке і переростає в ото таке бл@дство.

19.08.2019

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар