пʼятницю, 16 липня 2021 р.

Коштів на зарплату для лікарні на третій квартал недостатньо.

 


     Саме так я вважаю, і тому не голосував за зміни до селищного бюджету сьогодні на засіданні бюджетної комісії. А так вважаю, не тому що сиджу на дивані на відміну від тих хто у владних кріслах, а тому що послуговуюсь перш за все здоровим глуздом, а не бажанням та потребою одурити своїх співгромадян.

   А тепер давайте по черзі. Так от, 11 травня директор КНП «Варвинська лікарня звертається до селищного голови з проханням передбачити потребу у коштах селищного бюджету у сумі 4,774 тис грн.. на травень-вересень 2021 року. Для пояснення такої потреби подано і розрахунок таких витрат постатейно. Якщо ми звернемо увагу лише на видатки на заробітну плату та нарахування на неї (у таблиці стрічка 3 та 7 в колонці всього), то в сумі на період в травень-вересень на зарплату лікарні з селищного бюджету необхідно 4 354994 грн (3 548954+806040). 




В період з 11 травня, тобто з моменту звернення до 11 липня на потреби лікарні виділялися кошти одного разу – 17 червня в сумі 1 789281. 



Сьогодні на засіданні бюджетної комісії оголосили, що збираються до кінця третього кварталу на зарплату лікарні виділити 1,5 млн. грн.. 



Якщо ми складемо ці дві суми, то отримаємо близько 3,3 млн. грн.. Але ж 11 травня директор лікарні заявляв потребу в 4,3 млн. грн. на зарплату медикам на вказаний період. Відповідно одного мільйона не вистачає. При цьому сьогодні публічно на запитання чи вистачає вам коштів на третій квартал на зарплату, Юрій Миколайович сказав, що вистачає. Чому він так сказав мені незрозуміло, може так треба сказати прямо зараз, бо зараз поки що є можливість ткі кошти вимагати, а от у вересні такої можливості у медиків вже не буде, тому для чиновників так краще, скажуть, та ми й за тільки грошей немає.

Про все що я тут виклав ви можете пересвідчитися з документів нижче. А, взагалі, такі розподіли бюджету, які ми бачимо зараз взагалі не можуть відбуватися апріорі, тому що будь яка цифра бюджету має бути підкріплена відповідним розрахунком, а не дульою в кишені, і балачками, що то не ми, то все держава чи НСЗУ. Так що шановні медики зверніть на цей момент увагу, щоб так не виявилося, що вам потрібні будуть кошти, а взяти їх буде нізвідки, а потім всі будуть казати, а ми цього не знали, а нам ніхто цього не казав.


12.07.2021

Павленко Дмитро


1 коментар:

  1. За вторинку зрозуміло. Настав час для коментарів за керівника первинки. Як голосували,які договорняки були і т.д. Якщо не побачим на інфо новин. Висновок один, всі з дного тіста. Ніякої опозиції немає. Тільки гроші та посади.

    ВідповістиВидалити