четвер, 3 жовтня 2013 р.

Щоб не було запізно

Щоб не було запізно. В останньому номері газети «Слово Варвинщини» від 28.09.2013 року КП «Господар» оприлюднило інформацію про зміну тарифів на водопостачання та водовідведення на території смт Варва, які були встановлені 29 березня цього року виконавчим комітетом Варвинської селищної ради.

Причиною перерахунку тарифів стали виявлені обласною робочою групою з перевірки економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги, порушення Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення , про що повідомлено у Довідці від 15 липня.
Ознайомившись з Інформацією про зміну тарифів у мене виникли питання, і щоб їх з’ясувати звернувся до підприємства з письмовою заявою надати для ознайомлення розрахункові матеріали та спілкування з економістом.
Думаю, що і інші споживачі будуть не байдужі до оприлюдненої інформації про тарифи. Щоб не вийшло так як в попередніх випадках зі зміною тарифів, коли споживачі не надали пропозиції та зауваження до підприємства в установлений термін, пояснюючи це тим, що не знали про їх зміну та не знали своїх прав. А забили тривогу лише в червні місяці, коли почали отримувати рахунки за надану послугу за новими тарифами.
То щоб не було запізно споживач має право подати письмові пропозиції та зауваження до 12 жовтня включно. І не потрібно сподіватися на когось, що хтось це зробить.
Процедура доведення до відома споживачів інформації про зміну тарифів та врахування відповідної позиції територіальних громад вважається такою, що відбулася незалежно від надходження до суб’єкта господарювання або органу місцевого самоврядування протягом встановленого строку зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб.
Тож не на словах на кухні, вулиці, базарі висловлювати свої невдоволення, а необхідно своєчасно надати свої пропозиції та зауваження. І тим самим допоможемо КП «Господар»розрахувати економічно обґрунтовані тарифи на водопостачання та водовідведення в селищі Варва.
Споживач, Голова ВРГО «За права споживачів» В.П. Остапець.

Немає коментарів:

Дописати коментар